Firma – og grupperejser
Thomas Kirkeby Krogh i Yosemite USA - Risskov Rejser

Tag din familie med på ferie i autocamper – tips og tricks til din rejse

Jeg er netop vendt hjem fra autocamper-ferie i USA med kone og to børn. Med mig i bagagen har jeg rejseminder for livet og en sækfuld erfaringer og tips til dig, der drømmer om at tage hele familien med på eventyr. Læs med her og få inspiration til dit roadtrip, hvad end det skal være i USA, Canada, Australien eller New Zealand.

1. Bestil overnatninger hjemmefra

Nogle mennesker er simpelthen bidt af en gal globetrotter og elsker at ”tage det, som det kommer” og finde overnatningspladser efterhånden, som de kommer frem på ferien. Det har jeg også prøvet, og det er vildt fedt – men når man har børn med, er det bare meget federe at have styr på logistikken hjemmefra. Så sørg for at booke campingpladserne i god tid hjemmefra. Så er I f.eks. også sikre på at komme til at overnatte lige uden for nationalparkerne, hvis det er det, I drømmer om.

Thomas Kirkeby Krogh på Route 66 i USA - Risskov Rejser
Thomas Kirkeby Krogh på route 66 i USA

2. Nyd, at det ikke bare handler om at komme fra A til B

Det handler om alt det, der sker imellem de forskellige stop. I f.eks. USA er naturen helt forrygende forskelligartet, og der er bare ikke noget bedre end at se landskaberne rulle forbi uden for bilruderne. Det ene øjeblik kører man gennem tæt, frodig nåleskov, det næste øjeblik kører man gennem snoede bjergpas, og det næste øjeblik igen åbner landskabet sig op til vidtstrakte stepper, som fortsætter så langt, øjet kan se. Det er stort at kunne vise sine børn, at verden er så kæmpe i forhold til lille Danmark, hvor landskaberne må siges at være af en noget mere beskeden kaliber.

3. Leg!

På en roadtrip med børn kan man på samme tid koble helt af og fordybe sig i leg sammen. Udnyt alt det, som børnene har lært på ferien indtil videre og leg f.eks. ”Gæt et dyr”-legen. Har I lige været i nationalparken Yosemite, så tag udgangspunkt i dyrelivet der. Beskriv dyret: ”Det har fire ben. Det spiser planter, bær og agern. Dets pels er mørkebrun. Om vinteren går dyret i hi – osv. osv.” Hvor mange hints mon der skal til, før nogen gætter det lokale dyr?

Sortbjørn på vandring ved sø i Yosemite Nationalpark i Californien i USA
"Gæt et dyr" er en sjov leg – især, hvis man lige har set de eksotiske dyr!

4. Små overraskelser til små rejsende

Hvis I gerne vil køre et langt stræk på én dag, kan det være en rigtig god idé at sørge for små overraskelser til børnene, så de bliver holdt beskæftiget. Afhængigt af alder kan det være små legetøjsfigurer, en lille malebog med tuscher, en pakke rosiner eller et lille puslespil. Det kan også være noget, som ungerne kan bruge til at få brændt noget krudt af ved næste rasteplads, f.eks. et sjippetov eller en lille bold.

5. Et kort med rute

Print et kort med den optegnede rute ud hjemmefra. Så kan børnene følge med i, hvor langt I mangler at køre, om I kører mod øst eller vest, om det er en strækning med mange eller få tilkørselsveje osv. Det er en vildt god og hyggelig måde at lære om geografi på.

Kan I næsten ikke vente med selv at komme af sted til USA? Find en oversigt over vores autocamper-ferier i USA her.  Vi har også autocamper-ferier til USA’s nabo Canada og til fantastiske New Zealand og enorme Australien.

Du er også altid meget velkommen til at ringe til os på 70 22 66 00 eller sende en mail på verden@risskovrejser.dk, så får du fat i Thomas eller en af vores andre dygtige rejseeksperter. Vi glæder os til at få dine rejsedrømme til at gå i opfyldelse.

YouTube

Trustpilot