Firma – og grupperejser

10 nationalparker i USA du bare MÅ opleve

Få historien om, hvordan verdens første nationalpark blev grundlagt. – og tips til at opleve de 10 mest interessante nationalparker i USA.

 Amerikas oprindelige befolkning havde levet i pagt med naturen gennem årtusinder, da opdagelsesrejsende drog ud for at udforske kontinentet, og første kapitel af USA’s moderne historie blev skrevet. Næste kapitel handler om mulighedernes land. Antallet af immigranter nåede astronomiske højder, for der var jo rigeligt med plads! Medaljen havde en bagside. Bisoner var tæt på udryddelse, og skovområder med gigantiske redwood-træer blev ryddet. I slutningen af 1800-tallet opstod en folkebevægelse, der talte naturens sag, og verdens første nationalpark, Yellowstone, blev oprettet i 1872.

Etableringen af nationalparker har haft adskillige præsidenters bevågenhed. Præsident Theodore Roosevelt var et dedikeret naturmenneske, og inden han gik ind i politik, var han kvægavler i South Dakota og oplevede ved selvsyn, hvordan mennesket pressede naturen.

I Roosevelts præsidentperiode (1901 – 1909) tog han bl.a. initiativ til oprettelse af fem nationalparker og 51 fuglereservater og fredning af 150 nationale skove, og i respekt for hans indsats er Theodore Roosevelt National Park i North Dakota etableret og opkaldt efter ham. Et af Roosevelts initiativer var Pinnacles National Monument (1908), som med præsident Obamas hjælpende hånd blev nationalpark i 2013.

Værd at vide om USA's nationalparker

USA’s nationale parksystem (NPS) omfatter omkring 400 parker, der beskytter dyrelivet, interessante landskabstyper, geologiske fænomener og historiske mindesmærker.

Parkerne er inddelt i 17 forskellige kategorier, og nationalparkerne står for de ypperste naturoplevelser. Hold også øje med kategorien National Monuments, der har fokus på mindre områder med natur- eller kulturoplevelser, som f.eks. Frihedsgudinden Mount Rushmore og Montezuma Castle.

10 nationalparker i USA du bare skal opleve med Risskov Rejser

Ingen ende på naturoplevelserne

Langt størstedelen af USA’s 59 nationalparker ligger i det vestlige USA, men i det østlige ligger bl.a. Great Smoky Mountains, der er landets mest besøgte, og The Everglades, der er USA’s største subtropiske vildmark.

Udbuddet af faciliteter i de forskellige nationalparker varierer, men de fleste har som minimum ét besøgscenter, hvilket er et godt sted at begynde. I de fleste nationalparker kan man komme med på ture med nationalparkens rangers, og de ved alt, der er værd at vide om området.

Der er overnatningsmuligheder i de mest populære nationalparker i USA, men man skal bestille i meget god tid – især i højsæsonen og i weekender – for når amerikanerne holder fri, tager de også gerne til nationalparkerne.

Find din næste USA-rejse her!

Kan du næsten ikke vente med selv at komme af sted til Mulighedernes Land? Du finder en samlet oversigt over vores rundrejser i USA her, og du kan se Danmarks største udvalg af kør-selv-ferier i USA her. Vil du hellere køre i autocamper? Så kan du blive meget klogere på ferie i autocamper i USA her. 

Vi sidder altid klar til at svare på dine spørgsmål om vores mange muligheder for at opleve USA – ring 70 22 66 00 eller skriv til os på verden@risskovrejser.dk

YouTube

Trustpilot