Firma – og grupperejser

TOP 5: De bedste oplevelser i Memphis

Rejseekspert Karen Louise er netop kommet hjem fra USA – med kufferten fuld af oplevelser fra Memphis. Byen byder på et væld af oplevelser, og du får her Karen Louises 5 bud på de bedste Memphis-momenter.

Graceland, amerikanerbiler og Blues, Soul & Rock'N'Roll!

1. Graceland

 

“Intet besøg i Memphis uden et besøg på Elvis’ eget Graceland. Stedet er kæmpestort og meget populært, så det er en klar fordel at komme her tidligt på dagen. 1. salen, hvor Elvis boede, er lukket for offentligheden, men der er fri adgang til alle andre rum. Familien har også eget gravsted på Graceland, hvor også Elvis’ datter Lisa Marie, der døde tidligere i år, ligger begravet.

Udover Graceland Mansion kan man se 10 forskellige udstillinger med alt fra Elvis’ kostumer, biler, motorcykler, film og musik til hans 2 private fly, som også kan besigtiges indefra. Tiden flyver virkelig af sted i selskab med “The King of Rock ’n’ roll.”

Beale Street er badet i skinnende neonlys

2. Beale Street

 

“Beale Street er musikgaden, hvor der altid er fest, farver og livemusik! Gaden er en af hovedattraktionerne i Memphis og et af arnestederne for soulmusikkens oprindelse. I dag går der måske lidt meget turisme i den, men gaden er bestemt et besøg værd, især hvis man gerne vil høre livemusik. Hver onsdag i sommerhalvåret er der motorcykeltræf i gaden, og i maj måned kan man opleve festivalen “Beale Street Music Festival”, som afholdes ved Mississippi-floden, og som sammen med World Championship Barbecue Cooking Contest tiltrækker mere end 100.000 mennesker.” 

National Civil Rights Museum hylder og bevarer historien om Dr. Martin Luther King Jr.

3. National Civil Rights Museum

 

“I forlængelse af Lorraine Motellet, hvor Martin Luther King blev skudt uden for sit værelse den 4. april 1968, er der et museum, som fortæller om menneskerettigheder fra hele verden – med interessant fokus på de sortes kamp for at blive sidestillet med de hvide. Et besøg her er et must, når man er i byen.”

Arcade Restaurant, det famøse klaver og en solid amerikansk morgenmad!

4. Sun Studio & Arcade Restaurant

 

“Sun Studio fra 50’erne har indspillet musik fra nogle af de allerstørste kunstnere som Elvis Presley, Johnny Cash og Ray Charles. Studiet bliver stadig brugt, og på en guidet tur her mærker man virkelig historiens vingesus og stemningen fra de svingende 50’ere!

Arcade Restaurant fra 1919 er en af Memphis’ ældste restauranter og nu ejet af 4. generation af en græsk familie. Her serveres bl.a. morgenmad i diner-stil, og stedet er berømt for at have mange kendte gæster, hvoraf Elvis var en af dem. Arcade Restaurant er også en ofte brugt lokation for filmindspilninger samt musikvideoer, og til bonusinfo, så har klaveret, der står for enden af det ene rum, haft æren af at blive spillet på af både Justin Timberlake – og nu også af mig!”

Hele holdet til søndagsgospel i Memphis

5. Gospel i Memphis

 

“Er du i Memphis en søndag, må du under ingen omstændigheder snyde dig selv for den oplevelse, det er, at besøge en gospelkirke. Jeg besøgte en lille gospelkirke i et stille beboelsesområde lidt uden for byen. Jeg og mine rejsefæller var de eneste turister i en propfyldt kirke under en gudstjeneste, som bestod af både prædikener, dåb og et besøg af Helligånden. Der var sang og dans lige fra begyndelsen, og jeg gik derfra med følelsen af at have fået en meget autentisk oplevelse med hjem.”

Kirken set udefra
Præsten som holdt en spændende "gospel service"

Skal du også opleve Memphis?

 

Så kontakt Karen Louise eller en af hendes dygtige kolleger på tlf. 70 22 66 00 eller på mail verden@risskovrejser.dk.

Du kan også lade dig inspirere af vores kør-selv-rejse “Sydstaternes højdepunkter“, hvor du bl.a. besøger Memphis, Nashville og New Orleans.

YouTube

Trustpilot