Firma – og grupperejser

Uberørte Laos – De 3 smukke kongebyer

Glæd dig til mødet med Laos’ gæstfrie befolkning, charmerende små landsbyer og uberørte natur. Laos er mindre turistet end sine nabolande, og det gør kun rejsen hertil mere fantastisk! Mellem floder og bjerge ligger de smukkeste kongebyer med en overflod af fortryllende oplevelser, du aldrig vil glemme. 

Tag på en rejse til det uspolerede Laos og udforsk de smukke kongebyer – Luang Prabang, Vang Vieng og Vientiane.

Luang Prabang

En unik og afslappet stemning præger kongebyen Luang Prabang, hvor gyldne templer og smukke paladser pryder bybilledet. I de tidlige morgentimer kan du få en enestående oplevelse, når byens munke går i procession gennem byen i farvestrålende klæder, mens de modtager almisser i gaderne.

Når du har betragtet de orangeklædte munke, er det tid til at gå på opdagelse i Laos’ natur. Byen er omgivet af grønne bjerge, floder og vandfald, og du skal derfor ikke langt væk fra byen for at få storslåede naturoplevelser.

Tag på et eventyrligt cruise på Mekong-floden

Laos er blandt de lande i verden, der ikke har en kystlinje – og faktisk det eneste land i Asien. Til gengæld løber den mægtige Mekong-flod, og flere andre store floder, ned gennem Laos. De mange floder er et af landets helt store kendetegn, og af samme årsag er et flodcruise et must, når du rejser til Laos.

Hop ombord på en lille flodbåd, sæt dig godt til rette og nyd den betagende udsigt fra båden, mens du bliver taget gennem de smukkeste landskaber langs med floden, der er omringet af store, grønne bjerge. Undervejs kan du betragte det lokale liv på flodbredden og ikke mindst gøre et stop ved en lille, charmerende landsby, hvor du kan hilse på den venlige lokalbefolkningen. 

Det er en afslappende måde at nyde områdets skønhed og få et indblik i de lokales liv i byen. Et cruise på Mekong-floden er en af de oplevelser i Laos, du aldrig vil glemme.

Oplev det magiske Kuang Si-vandfald

Kun 29 km syd for Luang Prabang finder du det betagende vandfald Kuang Si, der har et fald på 50 m, som er delt op i tre niveauer – hver lige så smuk som det næste. Når du først ser det turkisblå vandfald, der fosser fra den grønne jungle ned over de hvide kalksten, bliver du overvældet af det smukke syn. Ved foden af vandfaldet samler vandet sig i lagdelte pools, som på grund af sit naturligt høje indhold af kalcium, får den smukkeste turkise farve – her kan man tale om en ægte wow-oplevelse. 

Du må ikke snyde dig selv for den formidable udsigt, du finder fra vandfaldets udspring. Turen til toppen tager omkring 20 minutter og er en smule strabadserende, men klart det hele værd. Den fredfyldte lyd af rislende vand og frodig skov, skaber de perfekte omgivelser til at slappe af og nyde udsigten over Laos’ bjergtagende landskab. 

Når du har indtaget den fantastiske udsigt, bevæger du dig mod stien ned til foden af vandfaldet igen, hvor du kan tage en velfortjent dukkert i de indbydende pools, mens du suger de sidste indtryk fra dette skønne sted ind.

Vang Vieng

På din rundrejse i Laos skal du give dig selv den glæde at opleve byen Vang Vieng – den lille oase mellem Luang Prabang og Vientiane. Byen er placeret ned til Nam Song-floden og er kendt for sine smukke, naturlige omgivelser med de skovbeklædte klippeformationer i baggrunden. 

Vang Vieng har et rigt udvalg af oplevelser på trods af sin størrelse, og det er derfor oplagt at udforske byen og naturen omkring på en aktiv måde.

Tag på en cykeltur til de smukke kalkstensbjerge

Hop op på cyklen og tag en tur gennem det naturskønne område med de store kalkstensbjerge som destination. De storslåede bjerge gemmer nemlig på grotter, der bare venter på at blive udforsket. De mange grotter er ikke blot et imponerende stykke natur, men gemmer også på historiske fortællinger, da nogle af grotterne blev brugt som bunkers og gemmested, da kineserne invaderede landet i det 19. århundrede. 

Undervejs mod hulerne kan du opleve det lokale liv i de små landsbyer og nyde udsigten over de grønne rismarker – det er helt særligt at opleve byen på tæt hold til fods eller på cykel, hvor du har god tid til at tage de mange indtryk ind.

Vientiane

Vientiane er Laos’ hovedstad og også landets største by. Den ligger smukt placeret helt ned til Mekong-floden. I 1828 blev byen fuldstændig ødelagt af Thailand, og kun et enkelt tempel fik lov at stå: Wat Si Saket, som du stadig kan opleve i dag. Franskmændene genopbyggede byen i kolonitiden, og det kan tydeligt ses på den stil, byen er bygget i. I dag har byen omkring 800.000 indbyggere, og selvom der er en særlig, afslappet stemning i byen, er der altid liv langs flodbredden – om aftenen kan du eksempelvis opleve det populære natmarked, hvor du blandt andet kan købe smukt silketøj, som byen har en lang tradition for at væve.

Vientiane er kendt for sine smukke bygninger, templer og monumenter, og byen har en samling af nogle af Laos’ største seværdigheder.

Gå en tur blandt de 200 skulpturer i Buddha Park

Xieng Khuan, som også kaldes Buddha park, er en af de seværdigheder, du bare må se på din rejse til Laos. I parken findes der mere end 200 buddhistiske og hinduistiske figurer, som blev designet af en munk og skulptør, der havde studeret begge religioner. 

Når du går rundt blandt de mange skulpturer, der er spredt ud over parkens grønne område, er der et par af skulpturerne, der skiller sig ud: den imponerende 40 m lange Buddha-statue og den hinduistiske gud Indra, som står på toppen af en trehovedet elefant. Det er en helt særlig oplevelse at se disse beundringsværdige værker.

Se udsigten fra Patuxai Monument

Patuxai er et af de mest kendte monumenter i Laos og er et af byens vigtigste vartegn. Patuxai oversættes til “sejrsporten” og blev bygget til ære for dem, der kæmpede for landets uafhængighed fra Frankrig. Du kan måske se ligheden med den meget kendte Triumfbue i Paris, som Patuxai er inspireret af – dog med et tydeligt præg af laotisk stil med de mange smukke dekorationer på toppen. Du kan både gå under monumentet gennem de fire buer eller gå af trappen op til toppen, hvor du får en flot 360 graders udsigt over hele Vientiane.

Oplev det fascinerende gyldne tempel Pha That Luang

Pha That Luang, som også kaldes Great Stupa, kommer helt sikkert til at være et highlight på din ferie til Laos. Det storslåede, gyldne tempel er et af Laos’ vigtigste buddhistiske monumenter, som blev grundlagt tilbage i det 3. århundrede. Den nuværende struktur er dog bygget i 1566 af Kong Setthathirat, efter Vientiane blev landets hovedstad. Det siges, at templet indkapsler Buddhas brystben, som blev bragt til Laos af en indisk missionær. Du kan gå en tur rundt om det 44 m høje tempel, mens du betragter det pompøse bygningsværk. Det er i sandhed et spektakulært syn!

Laos er en perle af uspoleret natur med de smukkeste bjergformationer, brusende vandfald og frodige landskaber. En rundrejse i Laos er et møde med den imødekommende og afslappede befolkning, imponerende bygningsværker og ikke mindst en spændende kultur, der alt sammen venter på at blive udforsket.

Er du blevet nysgerrig på skønne Laos?

Tag på en rundrejse til Laos med dansk rejseleder og få storslåede oplevelser, du aldrig vil glemme! 

Du er også altid velkommen til at ringe til en af vores dygtige rejseeksperter på 70 22 66 00 eller kontakte os på verden@risskovrejser.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

YouTube

Trustpilot