Firma – og grupperejser

USA-ekspertens guide til det vestlige USA

USA er kraftigt vanedannende … Sådan har det i alle tilfælde været for mig!

Det hele startede med tre sæsoner som rejseleder i de nedre 48 stater, og allerede fra første færd var jeg som tryllebundet af landets størrelse og amerikanerne. Specielt de mange forskelligartede naturoplevelser fangede mig, for USA har – for nu at bruge en lidt slidt frase – virkelig det hele. For mig at se er det svært at finde noget sted i verden, hvor variationen er så stor: Smukke bjergkæder, gold ørken og masser af kyst. Læg dertil de mange byer – store som små – som alle har masser at byde på.

For mig har det ofte været de små ting, som har gjort de største indtryk – altså alt det, som man ikke kan læse i guidebøgerne. Jeg har opdaget, at man som rejsende i dette fantastiske land ofte selv skaber sine egne eventyr.

Listen over steder man bare SKAL se …

… Er endeløs! Selv hvis man har 3 uger til rådighed, er man nødt til at vælge til og vælge fra. Sådan er det.

Udover de store nationalparker som f.eks. Grand Canyon og Yosemite (som man selvfølgelig SKAL se), så er denne del af USA også spækket med mindre kendte perler:

Antelope Canyon, Arizona

Det underjordiske “grottesystem” er skabt af store vandmængder, som passerer igennem området, når himmelen åbner sig. Med tiden har vandet skåret sig igennem sandstenene, og dermed er der skabt en “proptrækkerlignede” struktur inde i grotterne. Helt utroligt flot!

Antelope Canyon i USA
Antelope Canyon, Arizona

Alabama Hills, Californien:

De fleste kører forbi Alabama Hills uden at skænke det en tanke. Området i Sierra Nevada-bjergene bag ved den lille by Lone Pine er ufatteligt smukt. Med udsigt til bl.a. Californiens højeste bjerg Mount Whitney er det ikke så underligt, at området op gennem filmhistorien har været en meget anvendt “location”, når der skulle optages western-film m.v. Nyd landskabet og begiv dig endelig ud på en lille vandretur.

Alabama Hills, Californien

Seligman, Arizona:

Er man Route 66-fan er denne lille by et must-see. Byen er indbegrebet af amerikansk “frihedsfølelse” og huser bl.a. den berømte Snowcap Café. Stemningen er svær at beskrive; det er et skørt sted, og det bliver rent ud sagt ikke mere amerikansk end det! Stil bilradioen ind på byens egen radiostation, som spiller 50’er / 60’er-musik, så du kommer i den helt rette stemning.

På Route 66 passerer du Seligman, Arizona

Jenner, Californien (highway 1):

I den lille by Jenner ligger en af mine yndlings kaffebarer (Café Aquatica) i den kystnære del af det centrale Californien. Her får du god kaffe med en herlig udsigt til Stillehavet. Ofte er der også livemusik ude på terrassen.

Café Aquatica Californien

Arches N.P. i Utah:

Efter sigende er nationalparken dét sted i verden, hvor forekomsten af naturligt skabte sandstensbroer er størst. Vandreturen til Delicate Arch kan varmt anbefales – det er et imponerende sted med vilde klippeformationer. Har du lyst, kan du i området også prøve kræfter med fænomenet “glamping”, hvor du overnatter i luksustelt og dermed er helt tæt på naturen!

Arches National Park, Utah

I min optik er det sydvestlige USA “det rigtige USA”. Regionen er god at starte i for førstegangsrejsende – simpelthen fordi kombinationen af natur og storbyer er helt optimal. Der er virkelig noget for enhver smag.

Du er altid meget velkommen til at ringe til os på 70 22 66 00 eller sende os en mail på verden@risskovrejser.dk, så skræddersyr vi den perfekte drømmerejse til USA, der matcher lige præcis dine ønsker.

Du kan også lade dig inspirere af vores rejseforslag til en kør-selv-ferie i bil eller læse mere om vores rejseforslag i autocamper, hvis du selv har fået lyst til at cruise på Route 66. Er du blevet interesseret i det nye fænomen “glamping”, kan du læse meget mere om det her.

YouTube

Trustpilot