Firma – og grupperejser

Tips til USA-rejsen for de eventyrlystne

De fleste ved nok, at USA er omfangsrigt, både i størrelse og oplevelser. De fleste ved også, at byer som New York, Los Angeles, Miami, San Francisco, Las Vegas og Washington kan danne rammen om fuldstændig uovertrufne oplevelser for de fleste. Og at nationalparker som Yosemite, Yellowstone, Death Valley og Grand Canyon er garant for uovertruffen natur. Men hvis du allerede har besøgt nogle af disse kendte steder i USA – eller hvis du er på udkig efter at få et indblik i et helt andet USA lidt uden for alfarvej – så læs med her. Vi har taget en snak med rejseekspert Jacob Küsch, som er USA-entusiast til fingerspidserne og giver dig enestående tips til en helt særlig USA-rejse.

USA venter bare på at blive udforsket – og det kan godt betale sig at søge lidt væk fra de mest populære områder, fortæller Jacob Küsch: ”Mange vil gerne have en bid af det Amerika, som de kender fra film og tv, altså alle de kendte seværdigheder. Det vil jeg også helt klart anbefale, for det er fedt lige pludselig at stå midt på ”The Strip” i Las Vegas og blive ramt af neonlysene og al larmen. Eller at gå en tur ned ad Fifth Avenue på Manhattan og se Empire State Building og Rockefeller Center i levende live. Eller at stå ansigt til ansigt med de orangerøde klipper i Grand Canyon, hvor man næsten kan forestille sig en ægte cowboy ride forbi,” siger Jacob med et smil og fortsætter:

”Men jeg vil virkelig slå et slag for at søge lidt uden for de sædvanlige seværdigheder og områder. Der er der virkelig mulighed for at få sug i maven og mærke, at man kommer tæt på noget helt særligt og autentisk. Og noget lokalt, som ikke findes i metervare.”

De store vidder og friheden

Og Jacob ved, hvad han taler om. Han har besøgt 40 ud af USA’s 50 stater og har ingen planer om at stoppe med sin udforskning af de mere usædvanlige dele af landet: ”Det er ude på de store vidder, at jeg har fået de største rejseoplevelser. Det er en vild følelse af frihed at sætte sig ind i sin bil og bare køre ud i det åbne land,” fortæller Jacob og tilføjer: ”Gør dig selv den tjeneste at lægge ruten, hvor der er langt mellem ’de kendte seværdigheder’. Det er her, man virkelig får en fornemmelse af, hvor stor verden er. For eksempel i staten Montana, hvor der kun bor godt 1 mio. mennesker på et område, der er ca. 8 gange så stort som Danmark. Her strækker de ubrudte landskaber sig bare ud i uendeligheden. En fed oplevelse at køre igennem!” fortæller Jacob begejstret.

Seattle – naturelskerens udgangspunkt

Og fede oplevelser er der nok af i USA – også, hvis man er på udkig efter de lidt overraskende af slagsen: ”Mange ved ikke, at Seattle er et rigtig godt udgangspunkt for fantastiske udsigter og specielle naturoplevelser,” fortæller Jacob og fortsætter: ”Man kan flyve hertil og så køre gennem Olympic National Park, som er en gammel urskov. Vi gjorde holdt ved en flod, hvor horder af laks hoppede og flaksede op gennem det brusende vand. Det var nærmest hypnotiserende at kigge på, og vi endte med at sidde i to timer og bare nyde synet af de dansende laks,” fortæller Jacob og tilføjer et tip: ”Kør gennem parken og ud til Neah Bay og videre til Cape Flattery. Herfra kan man gå på en lille sti igennem gudesmuk natur, og så kommer man ud til det nordvestligste punkt af USA og kan kigge ud over Stillehavet.”

Lidt længere mod nordøst ligger Glacier National Park, og også her kan man få overraskende oplevelser, fortæller Jacob: ”Her har jeg mødt en bjørn, der lige pludselig stod der og undrede sig over, hvad jeg var for en fætter. Den var nok en små 10 m væk, hvorefter den nok blev træt af at stå og glo på mig og lige så stille luntede videre igen.”

Vinelskerens paradis

Bliver man tørstig af at blive slået helt omkuld af smuk natur, kan man sætte snuden mod Walla Walla i det sydøstlige hjørne af staten Washington, fortæller Jacob: ”Vinkendere elsker det her område. Selv om det ligger længere mod nord end de mere kendte områder som Napa og Sonoma, så laver de fremragende vine her. Afsæt tid til en vinsmagning på en af vingårdene, det er vildt hyggeligt. Jeg har smagt fantastiske vine i Walla Walla, og de flotte omgivelser gør bestemt ikke noget skidt for oplevelsen,” tilføjer Jacob.

Slå et smut med halen

Man kan godt rejse til USA og få en billig ferie med masser af oplevelser, fortæller Jacob: ”Rigtig mange af vores kunder leder efter en god, billig USA-rejse, hvor man for eksempel bor på middelklasse-hoteller, og det kan man også sagtens få. Men hvis man vil have en oplevelse, der virkelig rykker, og hvor man vender hjem med helt enestående minder, så kan det godt betale sig at sætte lidt penge af til en ekstraoplevelse,” fortæller Jacob og uddyber:

”Vi hjælper med at tilpasse rejsen, så man for eksempel kan komme ud og bo på en lodge eller i et luksustelt midt ude i den fri natur. Jeg kan varmt anbefale et glamping-ophold på Under Canvas. Her bor man komfortabelt midt i det åbne landskab og kan se solen gå ned og farve himlen i alle nuancer af guld lige uden for teltdugen,” fortæller Jacob og understreger: ”Man bør virkelig gøre sig selv en tjeneste og slå et smut med halen, hvor det giver mening. Det kommer man aldrig til at fortryde!”

Et besøg i syden – du glemmer det aldrig

Ekstraoplevelser, der sætter sig som minder for livet, fås ikke kun i naturen: ”Hvis man lægger sin rute nede i sydstater som Georgia, North og South Carolina, Alabama, Louisiana, Mississippi og Texas, kan man godt glæde sig til et festfyrværkeri af en ferie! Her er der virkelig liv og glade dage,” fortæller Jacob. Han fortsætter:

”Mange tilrejsende vælger at spare penge på overnatningen ved at bo 15-20 km fra centrum, hvor det hele sker. Hvis man gør det, skal man bare vide, at man ikke kan få en fadøl til jazz-koncerten eller en bette sjus på country-baren, inden man kører hjem på hotellet. Politiet er meget striks med alkohol og kørsel. Så et godt råd er at bo på et hotel tæt på the action. Så har I mulighed for at få en aften med de lokale, som godt ved, hvordan man svinger træbenet,” griner Jacob.

Er du blevet fristet til en USA-rejse? Så ring til os på 70 22 66 00 eller send os en mail på verden@risskovrejser.dk. Vi glæder os til at få dine rejsedrømme til at gå i oplevelse!

YouTube

Trustpilot