Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Bagan templerne i Mandalay, ved solopgang.

Velkommen til Burma

Rejser til Burma – eller Myanmar, som landet blev omdøbt til i 1989 – har i en lang periode siden landets selvstændighed været stort set umuligt grundet militærstyret. Nu er døren atter åbnet til det store sydøstasiatiske land, og det er muligt at besøge en smuk nation, der endnu ikke er underlagt de store turiststrømme.

Et overflødighedshorn af oplevelser

Når du rejser til Burma, vil du opdage, at betagende Burma er et overflødighedshorn af oplevelser! Frodige bjerge, stille søer med flydende haver og flodtempler, buddhistiske munke klædt i rødt, og gyldne pagoder og templer i tusindvis. Under det gamle kongeriges storhedstid blev der opført mere end 10.000 helligdomme på Bagan-sletten alene, og der er stadig over 2.200 tilbage, bl.a. Anada Pagoden, der er en af de største og bedst bevarede templer i Bagan. Men den største oplevelse på en rejse til Burma er nu alligevel mødet med burmeserne, der trods mange års undertrykkelse møder de rejsende med store smil og nysgerrighed.

Natur, kultur og historie – du finder det i Burma

I det nordlige Burma er der bjergrigt med køligere temperaturer, i midten af landet finder man frugtbare landbrugsområder omkring den store Irrawaddy-flod, og i det sydlige lavland danner Irrawaddy-flodens udløb et kæmpemæssigt delta, hvorfra det er muligt at høste ris to-tre gange om året. Halvdelen af landet er dækket af skov med fyr-, eg- og rhododendronskove i højderne, og regnskov dækker det lavere terræn, hvor bl.a. den værdifulde træsort teaktræ vokser.

På en rejse i Burma – de gyldne pagoders land – venter der ikke blot smuk natur og en spændende kultur, der venter også en lang og interessant historie, som i nyere tid har været noget omtumlet efter først det britiske kolonistyre og derefter militærstyret efter oprøret i 1948. I 2010 afholdtes det første valg i 20 år, og landet overgik fra militærstyre til civilstyret. Efter valget blev Aung San Suu Kyi, lederen af det største oppositionsparti NLD (National League for Democracy), løsladt fra sin mangeårige husarrest.

Find din næste rejse til Burma nedenfor.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Burma

  Pas & visum

  Der er visumpligt for danske statsborgere til Burma. Visum kan søges via den officielle hjemmeside evisa.moip.gov.mm – prisen er USD 50 per ansøger. Ved ansøgning skal man uploade et pasfoto i farver (4,8 cm x 3,8 cm ), som er taget inden for de sidste 3 måneder. Behandlingstiden er ca. 3 dage, før du modtager den officielle indrejsetilladelse (kaldet ’eVisa approval letter’). Denne skal medbringes på rejsen og fremvises ved indrejse i landet. Risskov Rejser skal ligeledes bede om en kopi af jeres indrejsetilladelse. Denne sendes til pasinfo@risskov.com – passet skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Burma, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport, og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge, men normalt anbefales vaccination mod stivkrampe og smitsom leverbetændelse. For yderligere information kontakt venligst egen læge eller Statens Seruminstitut (tlf. 32 68 32 68) i god tid inden afrejsen til Burma. Det er en god idé, at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Valutaen i Burma hedder kyat (udtales ”chaat”), og 1100 kyat svarer til ca. 1 US $. Medbring US $, som veksles ved ankomsten. Det er vigtigt, at alle sedlerne er 100 % fejlfri, da den mindste revne eller blyantstreg gør dem værdiløse. Der kan f.eks. veksles i lufthavnen ved ankomsten til Burma, og hver person kan veksle, hvad der svarer til 2.000 US $. Da det stort set er umuligt at benytte kreditkort i Burma, er kontanter i dollars den eneste løsning.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Burma er 6,5 time foran dansk tid.

  Transport i Burma

  Busserne i Burma har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Burma. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter er drikkepenge typisk inkluderet i regningen, men det er god skik at lægge 5-10 % oveni. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. 5$ pr. rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Burma ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. På visse hoteller må man være forberedt på, at der kan være begrænsning på det varme vand. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Burma, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen, og vær ekstra opmærksom, når du handler. Det er en god ide at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. I Burma bruger man 220 – 230 volt, og stikkene er anderledes end i Danmark. Man skal derfor medbringe et adaptersæt, hvis man ønsker at bruge sin medbragte elektronik. Du skal være forberedt på, at kortere strømafbrydelser kan forekomme.

  Mobiltelefon & internet

  Du må ikke forvente at kunne bruge din mobiltelefon i Burma. WiFi
  og internet fungerer over det meste, og er tilgængeligt på de fleste af vores hoteller på rejsen. Vi fraråder, at du ringer til Danmark fra Burma, da det er meget dyrt.

  Mad & drikke

  I Burma er gadekøkkener meget udbredte. Det er små restauranter, der ligger rundt omkring på gaderne, hvor man smager det ”rigtige” burmesiske køkken. Da hygiejnen ikke er af samme standard, som vi er vant til, anbefaler vi, at man følger rejselederens råd.

  Afrejseskat

  Ved afrejse fra Burma, skal der betales en afrejseskat på 12 US$.

  Prisniveau

  Burma er et forholdsvist billigt land at rejse i, og prisniveauet er generelt lavere end i Danmark. Et godt måltid kan fås for cirka 50 kr., og hvad angår lommepenge, er det vores erfaring, at man kan klare sig for minimum 100-150 kr. pr. dag pr. person.

   

   

   

   

 • Gode råd

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes overalt. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning. Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt. Det er en god ide, altid at have håndsprit på sig. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, medbring derfor en jakke.

  Møde med en anden kultur

  Burmeserne er ikke så vant til turister som man er i de andre asiatiske lande, da Burma har været lukket. Denne faktor ændrer dog ikke på deres gæstfrihed, nysgerrighed og glæde – turister bliver mødt med smil og venlighed. Det ligger ikke til burmeserne at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig i landet. Det forventes, at man respekterer deres helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. I templer skal knæ og skuldre være dækkede og man bør undgå udringede bluser. Man tager sko og sokker af, før man betræder et tempel, og husk, at fodsålerne aldrig må pege eller være vendt mod Buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. Man poserer heller ikke foran Buddhafigurer. Det er ikke tilladt at fotografere f.eks. militære anlæg og strategiske områder som f.eks. togstationer.

 • Fakta

  • Statsform: Republik med militærstyre.
  • Befolkning: 53 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Naypyidaw med ca. 935.000 indbyggere. Hovedstaden var indtil 2005 Yangoon/Rangoon.
  • Religion: Ca. 89 % er buddhister, resten er kristne (ca. 4 %), hinduer (ca. 2 %), muslimer (ca. 4 %) og andre religioner (ca.2 %).
  • Sprog: Det officielle sprog er burmesisk, desuden tales en række lokale sprog.
  • Areal: 678.500 km2 – 15 gange større end Danmark.
  • Vigtigste sø: Inlesøen ca. 1.000 meter over havet.
  • Kystlinje: 2.000 km.
  • Bedste strand: Ngapali Beach ved Den Bengalske Bugt i delstaten Rakhine
  • Vigtigste flod: Irrawaddy, som sammen med Mekong og Ganges er de mægtigste floder i Asien.
  • Nationaldg: 4. januar – Uafhængighed 1948.
  • Klima: Klimaet er tropisk med monsunregn i de vestlige egne, mens den centrale og østlige del af landet er mere tør. Varmen topper i april med ca. 30 grader, hvorefter monsunregnen begynder at forvandle små bjergstrømme til brusende floder, og rismarker til skriggrønne spisekamre. Der kan være koldt i bjergområderne, og rigtigt koldt november – februar. Medbring varmt tøj.Burma har tre ”årstider”:• Marts til midten af maj: gennemsnitstemperatur 25 – 38 grader
   • Midten af maj – september: regntid med gennemsnitstemperatur på 23 – 33 grader
   • Oktober – februar: gennemsnitstemperatur 18 – 24 grader