Firma – og grupperejser
Udsigt i Canada - Risskov Rejser
Hjælp til indrejse

Indrejseregler til Canada

Følgende skal opfyldes for at danske statsborgere på ferierejse kan indrejse til Canada.

 • Indrejsetilladelse (ETA)
 • Covid-19 vaccination
 • Kvittering fra ArriveCAN
 • Negativ Covid-19 test
 • Eventuel tilladelse til at rejse med børn


INDREJSETILLADELSE (ETA)
For alle rejsende til Canada kræves indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om der kun mellemlandes i Canada. ETA-indrejsetilladelsen koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til passet udløber.

Der skal bruges pas, kreditkort og en mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Der kan søges indrejsetilladelse via dette link

COVID-19 VACCINATION
Alle rejsende, som er mere end 11 år gamle, skal være fuldt vaccineret mod Covid-19. For at være dette kræves at en af nedenstående punkter er opfyldt samt at der er gået mindst 14 dage siden sidste vaccination.

 • To doser af Pfizer, Moderna eller AstraZeneca.
 • Én dose af Janssen/Johnson&Johnson.

 

Canada tillader mix af Pfizer, Moderna eller AstraZeneca, så længe man er vaccineret to gange.

Uvaccinerede børn under 12 år må indrejse til Canada med deres fuldt vaccinerede forældre/værger. Det er et krav at børn i alderen 5-11 år testes på dag 1 og dag 8. For alle børn gælder at større forsamlinger skal undgås de første 14 dage.

KVITTERING FRA ArriveCAN
Alle rejsende skal downloade og fuldføre godkendelse i ArriveCAN app’en. Dette kan tidligst gøres 72 timer før ankomst til Canada. I app’en skal der gives oplysninger om følgende:

 • Personlig information
 • Vaccinestatus
 • Karantæneplan i Canada (Se nedenfor)
 • Kontaktinformation

 

Når alle informationer er udfyldt modtages en kvittering, som skal vises til flypersonalet i lufthavnen ved afrejse mod Canada. Man må gerne vise kvitteringen direkte på telefonen.

ArriveCAN findes både til Google og Android telefoner samt online. Læs mere og find links til download af ArriveCAN her.

KARANTÆNEPLAN
Alle rejsende skal have en karantæneplan, såfremt man testes positiv for Covid-19 under opholdet i Canada. Det anbefales at notere første hotelophold som dette – eller det sted den rejsende opholder sig mest. Karantæneplanen skal ikke vises for at komme ind i  Canada.

I tilfælde af en positiv test på rejsen, skal den rejsende kontakte sit forsikringselskab. Omkostninger til karantæne mm er for den rejsendes egen regning.

NEGATIV COVID-19 TEST
Ved indrejse skal der vises en negativ Covid-19 PCR-test, som ikke må være mere end 72 timer gammel. Det er et krav at testresultatet indeholder følgende:

 • Fuldt navn og fødselsdato
 • Navn og adresse på laboratoriet der har foretaget testen
 • Dato for testen
 • Testmetode
 • Testresultat

 

Som alternativ til en negativ PCR-test, kan en positiv PCR-test, der er mellem 14 og 180 dage gammel også vises.

Andre test end PCR godtages ikke.

Testresultatet skal medbringes uanset vaccinestatus.

STIKPRØVETEST VED INDREJSE
En lille andel af indrejsende til Canada udtages til Covid-19 test ved ankomst. Det er ikke nødvendigt at blive i lufthavnen til testresultatet foreligger.

INDREJSE MED BØRN UNDER 18 ÅR
Bemærk at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder, bedsteforældre eller andre voksne. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

Bemærk også hvis forældre ikke deler efternavn med deres børn, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

YDERLIGERE INFORMATION
For yderligere information og spørgsmål henvises til den Canadiske Ambassade i København.

Canadian Embassy in Copenhagen
Kr. Bernikows Gade 1
1105 Copenhagen K
Denmark
Tlf: (+45) 33 48 32 00
www.canadainternational.gc.ca/denmark-danemark/

*Vi tager forbehold for ændringer og gør opmærksom på at det altid er den rejsendes eget ansvar at opfylde de til enhver tid gældende indrejseregler.

Rejsetips, spændende artikler & de bedste tilbud – direkte i din indbakke