Firma – og grupperejser
Udsigt i Canada - Risskov Rejser
Indrejseregler til Canada

* SENEST OPDATERET 15. NOVEMBER 2022

Følgende skal opfyldes for at danske statsborgere på ferierejse kan indrejse med fly til Canada:

• Indrejsetilladelse (ETA)

Derudover er det vigtigt at være opmærksom på følgende:

• Ankomst til Canada med bil eller færge
• Eventuel tilladelse til at rejse med børn
• Passets gyldighed

INDREJSETILLADELSE (ETA)
For alle rejsende til Canada kræves indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om der kun mellemlandes i Canada. ETA-indrejsetilladelsen koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til passet udløber.

Der skal bruges pas, kreditkort og en mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 15 minutter at søge, og svaret foreligger ofte med det samme eller inden for 72 timer. Af samme grund skal ansøgningen senest udfyldes 72 timer før første flyrejse mod Canada.

Der kan søges indrejsetilladelse via dette link

ETA-indrejsetilladelsen gælder kun for ferierejser med en varighed op til 6 måneder. Er rejsen længere end dette, skal der søges visum gennem Canada’s ambassade i København.

ANKOMST TIL CANADA MED BIL ELLER FÆRGE
Ved ankomst til Canada med bil eller færge er det ikke nødvendigt at ansøge om ETA-indrejsetilladelse.

INDREJSE MED BØRN UNDER 18 ÅR
Bemærk at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder, bedsteforældre eller andre voksne. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

Bemærk også hvis forældre ikke deler efternavn med deres børn, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

Udenrigsministeriet har lavet nogle anbefalinger i forhold til det at rejse med børn. Disse kan findes her.

PASSETS GYLDIGHED
Ved indrejse til Canada skal passet være gyldigt under hele opholdet.

Det anbefales dog aldrig at rejse med et pas der udløber mindre end 6 måneder fra hjemkomstdatoen, da der kan være andre krav fra transitlande, krydstogtsrederier eller anden 3. part.

YDERLIGERE INFORMATION
For yderligere information og spørgsmål henvises til den Canadiske Ambassade i København.

Canadian Embassy in Copenhagen
Kr. Bernikows Gade 1
1105 Copenhagen K
Denmark
Tlf: (+45) 33 48 32 00
www.canadainternational.gc.ca/denmark-danemark/

*Vi tager forbehold for ændringer og gør opmærksom på at det altid er den rejsendes eget ansvar at opfylde de til enhver tid gældende indrejseregler.