Ring til os 70 22 66 00
Håndtryk mellem USA og Cuba - Risskov Rejser

Er det autentiske Cuba ved at forsvinde?

Cuba er på alles læber for tiden, nu hvor forholdet mellem USA og den caribiske østat er tøet op. Men hvad sker der nu? Bliver Cuba amerikaniseret med lynets hast, og er det allerede for sent at opleve den særegne cubanske atmosfære? Cuba-ekspert Josefine fortæller, hvorfor det er en god idé at opleve landet inden for den nærmeste fremtid. 

Af Jeanne Tost

Siden den cubanske revolution i 1959 og den efterfølgende amerikanske handelsembargo har forholdet mellem USA og Cuba været mere end køligt. Men med Barack Obamas besøg i marts 2016 blæser forandringens vinde – og de blæser stærkt. Josefine Gudmann sidder med Cuba som ansvarsområde, og siger om det at rejse til Cuba:

Under sit Cuba-besøg overværede Obama en baseball-kamp i selskab med den cubanske leder Raul Castro. Billedet stammer fra Obamas Facebook-profil.

”Tidligere sagde vi, at det er nu, du skal tage af sted, inden forandringen sker. Men nu ER forandringen i fuld gang og ingen ved, hvad det betyder for landet og landets fremtid. Det er en meget spændende periode at være med til at opleve, og vi kan kun opfordre folk til at nå at være med i denne historiske tid for landet.”

En charmerende tidslomme med en lys fremtid

Josefine forsikrer dog om, at man stadigvæk oplever et Cuba, der er meget lig sig selv og fortsat er en af verdens mest spændende tidslommer at rejse rundt i. At USA og Cubas forhold er forbedret betydeligt, har gjort underværker for den interne optimisme til fremtiden.

”Cubanerne er meget forventningsfulde og spændte på fremtiden – og samtidig stolte af deres land. Derfor sørger vi for på vores rejser, at man netop også får mulighed for at møde og snakke med cubanerne, og forstå hvordan det er for cubanerne lige nu i denne spændende brydningstid.”

Et selvskrevet rundrejse-land

Er der et land, det er oplagt at opleve på en rundrejse, er det Cuba! Det kan dog være meget tidskrævende at planlægge rejsen selv grundet den statslige kontrol, der er overalt.

”Vi har arrangeret rejser til Cuba de sidste 10 år, og det har altid været lidt af en udfordring. Nu oplever vi, at hotellerne, der alle er statsejede, er udsolgte langt frem i tiden, og alle udflugter skal bestilles gennem de statslige bureauer, uanset om man er et rejsebureau eller privatperson. Så rejser man på egen hånd, skal man være indstillet på at bruge meget tid på at arrangere tingene både før og undervejs på rejsen, da der altid sker ændringer,”

siger Josefine og fortsætter:

”På en rundrejse sørger rejselederen for alt det praktiske, og vi bruger kun de dygtigste rejseledere, der har en stærk passion for landet. De har rejst i landet i mange år og vist Cuba frem, mens det stadig var et meget lukket land. Så rejselederne har personligt oplevet forandringerne, og de har selv set, hvordan landet har udviklet sig.

Det er derfor, vi siger, at vores rejseledere giver rejsen en ekstra dimension, for rejsedeltagerne kommer hjem med en helt anden indsigt, end hvad man selv kan læse sig frem til.”

Er du klar til en Cuba-tur? Læs mere om dette flotte land, og se vores store udvalg her >>

Vil du have en forsmag på, hvad der venter dig på Cuba, kan du her nyde smukke billeder tilsat festlig cubansk musik:

 

    Trustpilot