Firma – og grupperejser

Rundt i Baltikum

Turforslag på 7 dage

EstlandLetland og Litauen udgør tilsammen Baltikum, men trods en fælles historie siden 2. verdenskrig er landene meget forskellige kulturelt, sprogligt og religiøst. Denne rejse i Baltikum koncentrerer sig om de tre hovedstæder – Vilnius, Riga og Tallinn. Specielt Tallinn byder på en perlerække af middelalderbygninger, men også i Riga er middelalderen nærværende, og en af de smukkeste bygninger er Sorthovedernes Hus. Katedralen St. Vladislav og kirken Skt. Anne er eksempler på de arkitektoniske mesterværker, Vilnius er kendt for. Oplevelserne i hovedstæderne bindes sammen med naturoplevelser i bl.a. området omkring Sigulda, der bliver kaldt ”det lettiske Schweiz”, og naturligvis sætter de frihedselskende baltere også deres præg på rejsen.

Danmark og Estland blev historisk forbundet for evigt den 15. juni 1219, da Dannebrog ifølge legenden faldt ned fra himlen uden for Tallinn. I Tallinn besøger I den danske konges have og ser stedet, hvor Dannebrog ifølge legenden faldt til jorden.

Vi har over 10 års erfaring med at lave rejser til Estland, Letland og Litauen og har sammensat indholdet til denne rejse, så den viser alt det bedste af Baltikum. Har I andre eller yderligere ønsker, sørger vi selvfølgelig for at tilpasse rejsen, så den indfrier alle jeres ønsker.


VÆLG Baltikum FORDI

den danske rejseleder sørger for alt det praktiske undervejs og giver en fantastisk indsigt i Baltikums lande
vores helt unikke kendskab til Baltikum sikrer, at I får det bedste indhold på en 100 % skræddersyet rejse
I får en historisk rejse gennem tre lande og besøger tre hovedstæder med hvert sit unikke præg
der venter et spændende besøg på slottet i Trakai
I besøger Rundale-paladset i Bauska og middelalderborgen i Turaida
de gamle bydele i Vilnius og Tallinn er på UNESCOs verdensarvsliste
i Tallinn besøger I Den Danske Konges Have, hvor det siges, at Dannebrog dalede ned
I ser kontrasten mellem det moderne Baltikum og den traditionelle levevis
dagsprogrammet kan tilpasses lige efter jeres ønsker
VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

Baltikum byder på et hav af spændende oplevelser

Dagsprogram for turforslaget

  • Dag 1 – Ankomst og byvandring i Vilnius' gamle bydel

  • Dag 2 – Trakai-slottet ved søen Galve og tid på egen hånd i Vilnius

  • Dag 3 – Korshøjen, rundvisning i barokpaladset Rundale og Letlands hovedstad, Riga

  • Dag 4 – Byvandring i Rigas gamle bydel med Sorthovedernes Hus, Krudttårnet, Frihedsmonumentet og katedralen

  • Dag 5 – Naturoplevelser i Sigulda, middelalderborgen i Turaida og videre til Tallinn

  • Dag 6 – Byvandring i Tallinn med den gamle bydel, Den Danske Konges Have, Dombjerget, Alexander Nevsky Katedralen og KGB Museum

  • Dag 7 – Tid på egen hånd og hjemrejse fra Tallinn

VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla

VEJRET I Baltikum

Dagstemperatur (℃)

Jan

-2°

Feb

-2°

Mar

Apr

Maj

16°

Jun

19°

Jul

22°

Aug

21°

Sep

16°

Okt

10°

Nov

Dec

Nedbør (mm)

Jan

32

Feb

28

Mar

24

Apr

33

Maj

42

Jun

60

Jul

78

Aug

71

Sep

60

Okt

53

Nov

47

Dec

38

VEJRET I Baltikum

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

-2°
32

Feb

-2°
28

Mar

24

Apr

33

Maj

16°
42

Jun

19°
60

Jul

22°
78

Aug

21°
71

Sep

16°
60

Okt

10°
53

Nov

47

Dec

38

PRAKTISKE OPLYSNINGER

  • Praktisk information ved bestilling af rejse

    På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

    Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

    Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

  • Inden du rejser

    Pas og visum

    Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder ud over opholdet. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

    Toldregler

    De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

    Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

    Rejseforsikring

    På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

    Medicin

    Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

    Krav til fysisk formåen

    Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

    Valuta og kreditkort

    Valutaen i Estland, Letland og Litauen er euro (EUR) og kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke imod internationale kreditkort. Derfor anbefaler vi, at man medbringer lidt kontanter hjemmefra. For alle tre lande gælder, at selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

  • Lokale forhold

    Tidsforskel

    Estland, Letland og Litauen er én time foran i forhold til Danmark.

    Transport

    Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

    Drikkepenge

    Det er almindeligt at give drikkepenge til personer, der arbejder i servicebranchen. På restauranter lægger man typisk 10-15 % oven i regningen. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

    Hoteller

    Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

    Sikkerhed

    Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Baltikum. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er ligeledes en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

    Elektricitet

    Estland, Letland og Liatuen bruger alle 220 volt. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

    Mobiltelefon og Wi-Fi

    Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

    Mad og drikke

    Køkkenet er præget af kartofler, rødbeder, svampe og kål. Til de fleste måltider serveres kød, pølser eller fisk til hovedret. Fisk udgør en stor del af diæten i Estland på grund af landets store fiskeriflåde. Desuden spises en del sauerkraut. I Estland findes flere gode lokale øl og vodka i alle prisklasser.

    Det klassisk lettiske køkken er primært baseret på svinekødretter som ofte serveres med kartofler og sovs.

    Litauens køkken er præget af de russiske, polske og tyske. De fleste retter er baseret på kartofler, rødbeder, svampe og kål. Til de fleste måltider serveres kød, pølser eller fisk til hovedret. I Litauen serveres der ofte dumplings og pirogger. Derudover har man i Litauen en forkærlighed for kager, bl.a. træstammekagen sakotis.

    Man kan drikke vandet i Baltikum, men det smager markant anderledes end dansk postevand, da det tilsættes klor og renses med flere kemikalier end i Danmark. Vi anbefaler derfor, at man køber vand på flaske.

    Rygning

    Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  • Gode råd

    Bagage

    Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.Da vejret er omskifteligt som i Danmark, anbefales det at medbringe en let regnjakke eller en paraply.

    Møde med en anden kultur

    Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, ellers risikerer man at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger – spørg rejselederen eller lokale på stedet.

    Indkøb og museer

    I Baltikum findes et stort udvalg af lokalt kunsthåndværk som keramik, tekstiler, hatte, smykker, læderindbundne bøger og lædermapper, glasvarer og træskærerarbejder.

    Nogle museer giver rabat til studerende og ældre, medbring derfor gerne billeddokumentation. Aldersgrænsen kan variere.

  • Fakta

    Estland

    • Statsform: Republik med parlamentarisk demokrati.
    • Indbyggere: 1,2 mio.
    • Hovedstad: Tallinn med 426.500 indbyggere.
    • Sprog: Det officielle sprog er estisk, men der tales også russisk og engelsk.
    • Religion: Befolkningen består af luthersk-evangeliske og russisk-ortodokse.
    • Areal: 45.228 km2 (Danmark: 43.094 km2).
    • Klima: Estland ligger på grænsen mellem tempereret kystklima og fastlandsklima. Vestenvinden fra Østersøen gør vinteren relativt mild med -2 °C i gennemsnit i januar, mens østlige vinde kan forårsage isvintre. Nedbøren er ret jævnt fordelt over hele året.

    Letland

    • Statsform: Republik.
    • Hovedstad: Riga med 698.500 indbyggere.
    • Befolkning: 1,9 mio. indbyggere
    • Religion: Befolkningen består bl.a. af luthersk-evangeliske 19 %, russisk-ortodokse 15 % og romersk-katolske 1 %.
    • Sprog: Det officielle sprog er lettisk, men der tales også russisk.
    • Areal: 64.589 km² (Danmark 43.094 km²).
    • Klima: Vinteren i Letland er mild pga. Østersøen (ned til -5 °C), og forår og sommer er lidt koldere end i Danmark (op til 18 °C). Om vinteren kan Finske Bugt og Riga-bugten være spærret af is.

    Litauen

    • Statsform: Republik.
    • Hovedstad: Vilnius med 544.400 indbyggere.
    • Indbyggertal: 2,8 mio. indbyggere.
    • Religion: Katolske 80 %, russisk ortodokse 4 % og protestanter 2 %.
    • Sprog: Det officielle sprog er litauisk, men der tales også russisk, polsk og ukrainsk.
    • Areal: 65.300 km².
    • Klima: Der er kyst- og fastlandsklima, og der er relativt mildt. Gennemsnitstemperaturer i januar er -2,5 °C ved kysten og -6 °C i Vilnius. Der opleves ned til -20 °C næsten hver vinter, men der er målt helt ned til -43 °C i den østlige del af Litauen. I juli er gennemsnitstemperaturen 16 °C, men temperaturen kan nå helt op på 30-35 °C.