Firma – og grupperejser
Det fortryllende Vagar-vandfald i Gasadalur

Rundt på Færøerne

Turforslag på 6 dage

En rejse til Færøerne er først og fremmest en stor naturoplevelse – fuglefjelde med søpapegøjer og lomvier, forrevne klippekyster, der kæmper med havet, og grønne fjelde, hvor fårene får lov at løbe frit. Farverige bygder ligger i læ ved de dybe fjorde – og har gjort det i århundreder. Rundrejsen er også et møde med det moderne Færøerne. Ikke mange små samfund er så levende som det færøske – med eget sprog, storladne forfatterskaber, kreative kunstnere og et sprudlende musikmiljø.

I når meget på denne rejse og hører både om naturen, historien og kulturen, når I besøger de forskellige små bygder på flere af øerne. I får bl.a. en rundvisning og bydes på eftermiddagskaffe af kongsbonden i Kirkjubøur og fuglemanden Jens-Kjeld Jensen fortæller om naturen og dyrelivet på øen Nólsoy.

Glæd jer til en rejse til Færøerne, der går tæt på den særegne nordiske kultur i det grønne ørige, og som bliver ekstra interessant i selskab med en rejseleder, der har et helt særligt kendskab til øerne.


VÆLG Færøerne FORDI

den danske rejseleder sørger for alt det praktiske undervejs og giver en fantastisk indsigt i Færøerne
vores helt unikke kendskab til Færøerne sikrer, at I får det bedste indhold på en 100 % skræddersyet rejse
I får et nuanceret billede af Færøerne før og nu
I får ekstra mange oplevelser på den sydligste ø – Suðuroy
I smager de færøske specialiteter
I kommer bag om kulturen i de små bygder på spændende byvandringer
VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

Færøerne byder på et hav af spændende oplevelser

Dagsprogram for turforslaget

 • Dag 1 – Ankomst til Vágar og videre til Tórshavn

 • Dag 2 – Byvandring i Tórshavn med Tinganes, Nordens Hus, Kunstmuséet i Listakálin og eftermiddagskaffe hos kongsbonden i Kirkjubøur

 • Dag 3 – Den lille bygd Gjógv, vandring i fjeldet, byvandring i Klaksvik og kirken i Gøtugjógv

 • Dag 4 – Fuglefjelde på Nólsoy, betagende Saksun og byvandring i Tjørnuvik

 • Dag 5 – Sejltur til Suðuroy , der byder på autentisk kultur i de små bygder

 • Dag 6 – Formiddagen fri med mulighed for besøg på litografisk værksted og hjemrejse fra Vágar

VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla

VEJRET I Færøerne

Dagstemperatur (℃)

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

10°

Jun

12°

Jul

13°

Aug

14°

Sep

12°

Okt

10°

Nov

Dec

Nedbør (mm)

Jan

149

Feb

136

Mar

114

Apr

106

Maj

67

Jun

74

Jul

79

Aug

96

Sep

132

Okt

157

Nov

156

Dec

167

VEJRET I Færøerne

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

149

Feb

136

Mar

114

Apr

106

Maj

10°
67

Jun

12°
74

Jul

13°
79

Aug

14°
96

Sep

12°
132

Okt

10°
157

Nov

156

Dec

167

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Færøerne

  Pas og visum

  Som dansk statsborger kan du rejse uden pas til Færøerne. Det er dog påkrævet, at du kan identificere dig med billed-ID, og her er dit pas udmærket legitimation. Som dansk statsborger behøver du ikke visum til Færøerne.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er færøske kroner, som kan hæves i banker og automater. Du kan også bruge danske kroner i butikkerne. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Færøerne er en time bagud i forhold til dansk tid.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Der har ikke været tradition for drikkepenge på Færøerne, men det er blevet mere og mere almindeligt, f.eks. på restauranter, barer, caféer og i taxaer. Det er ikke påkrævet, men vi synes alligevel, det er god skik at runde op eller give 10 % ekstra.

  På rundrejsen vil der ikke være tale om betaling af drikkepenge til chauffører osv. Det anbefales dog, at man lægger et mindre beløb på værelset til hotellets stuepiger.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdierne opbevaret i receptionen. Enkelte hoteller tager et depositum, som returneres ved aflevering. Kriminalitet er stort set ikkeeksisterende på Færøerne, men vi anbefaler alligevel, at du passer på dine værdier.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Færøerne har samme strømstyrke og stik som Danmark.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det færøske køkken er i høj grad præget af de naturlige omgivelser, og fisk og skaldyr spiller en stor rolle i den færøske diæt. Overalt på Færøerne findes får, og disse spises. Langt størstedelen af fårekødet hænges til tørre og bliver til enten skærpekød eller ræst, alt efter hvor langt det er i fermenteringsprocessen. I perioden, hvor der slagtes lam, er der også lammekød på menuen. I sæsonen spises også en del rabarber og bær.

  Vandet på Færøerne er rent og kan drikkes fra vandhanen.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Da vejret er meget omskifteligt på Færøerne, anbefales det at medbringe en varm trøje eller jakke og regntøj. Af fodtøj anbefales det at medbringe vandrestøvler eller sko og gummistøvler.

  Idéer til indkøb

  Det kan anbefales at købe færøsk garn eller tøj fremstillet af færøsk uld.

  Der er mulighed for rabat for studerende, børn samt personer over 60 år på museer – husk billeddokumentation. Frimærker kan købes på alle posthuse. ”Posta her” er en service med frimærker, postkort, konvolutter m.m. som står opstillet i butikskæderne Merko og Samkeyp – ved disse steder er der også postkasser.

 • Fakta

  • Statsform: Færøerne er en selvstyrende del af det danske kongerige og har deres egen lovgivende forsamling, Lagtinget.
  • Hovedstad: Tórshavn med 12.700 indbyggere.
  • Befolkning: 51.000 indbyggere.
  • Religion: 80 % hører til den evangelisk-lutherske kirke, mens 10 % hører til brødremenigheden, og resten diverse andre trossamfund.
  • Sprog: Det officielle sprog er færøsk, men de fleste kan også dansk.
  • Areal: 1393 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Færøerne har tempereret ø-klima, og vejret kan være meget omskifteligt. Det ene øjeblik kan der være sol og blå himmel, og det næste stærk vind og regn. Færøerne bliver tit kaldt for ”måske-landet” (The Land of Maybe), fordi vejret tit bestemmer, hvordan dagen udfolder sig, og dermed hvorvidt planlagte arrangementer kan gennemføres eller ej. Golfstrømmen bevirker, at gennemsnitstemperaturen er på 3 °C om vinteren og 11 °C om sommeren. Luften er altid ren og frisk pga. vejrforholdene.