Firma – og grupperejser

Rundt i Grækenland

Turforslag på 8 dage

Tag med på en historisk rejse rundt i Grækenland til Athen, Peloponnes-halvøen og det græske fastland!

Grækenlands største halvø er fyldt med antikke fæstninger, byzantinske klostre og tempelruiner tilegnet de gamle guder, og byder ydermere på stribevis af lokaliteter og landskaber, som også optræder i Homers berømte digte. Og selv om det ikke altid er klart, hvad der er sagn, og hvad der er fakta, er det sikkert og vist, at I kommer til at gå i historiske fodspor, som er alt andet end udviskede.

I ruinbyen Mistra går I på opdagelse blandt byzantinske levn, der slynger sig smukt op ad bjergskråningen, og i det antikke Mykene venter den berømte Løveport og ældgamle fyrstegrave. Amfiteateret i Epidauros imponerer, og i det antikke Olympia ser I stedet, hvor de første olympiske lege blev afholdt til ære for Zeus. Af andre store oplevelser kan nævnes besøg i ruinerne, hvor oraklet i Delfi udsagde sine spådomme, og når I stiger op på den mægtige Akropolisklippe i hovedstaden, Athen. I skal selvfølgelig også smage på de græske herligheder undervejs, når I besøger en olivengård, og I oplever den græske folklore i Olympia på en græsk aften med mad og underholdning af professionelle dansere.

Vi har sammensat rejsen, så I får mulighed for at udforske de største seværdigheder og den græske kultur på denne rejse med et stort historisk og kulturelt fokus. Har I andre idéer eller yderligere tilføjelser til indholdet, sørger vi selvfølgelig for at tilpasse rejsen, så den indfrier alle jeres ønsker.


VÆLG Grækenland FORDI

den danske rejseleder sørger for alt det praktiske undervejs og giver en fantastisk indsigt i Grækenland
vores helt unikke kendskab til Grækenland sikrer, at I får det bedste indhold på en 100 % skræddersyet rejse
I ser Grækenlands største seværdigheder og mærker historiens vingesus
Poloponnes-halvøen er et skatkammer for den historieinteresserede
I går rundt blandt de antikke ruiner på toppen af den majestætiske Akropolisklippe
I oplever det antikke Olympia – fødestedet for de olympiske lege
der venter en græsk folkloreaften i Olympia
I ser den menneskeskabte Korinthkanal fra 1893
der er afsat god tid til at udforske Athens mange tilbud
VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

Grækenland byder på et hav af spændende oplevelser

Dagsprogram for turforslaget

 • Dag 1 – Ankomst til Athen og byrundtur med Syntagmapladsen og Panathinaiko Stadion

 • Dag 2 – Akropolisklippen, Det Nye Akropolismuseum og videre til kystbyen Loutraki

 • Dag 3 – Korinthkanalen, teatret i Epidaurus, besøg på olivengård, det antikke Mykene og Nafplio

 • Dag 4 – Den byzantinske ruinby Mistra og græsk aften med underholdning

 • Dag 5 – Olympia – fødestedet for de olympiske lege

 • Dag 6 – Oraklet i Delfi og Ossios Loukas-klostret

 • Dag 7 – Det livlige Plaka-kvarter og oplevelser i Athen

 • Dag 8 – Hjemrejse fra Athen

VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla

VEJRET I Grækenland

Dagstemperatur (℃)

Jan

12°

Feb

12°

Mar

14°

Apr

20°

Maj

25°

Jun

29°

Jul

31°

Aug

32°

Sep

28°

Okt

23°

Nov

18°

Dec

14°
Nedbør (mm)

Jan

51

Feb

33

Mar

54

Apr

47

Maj

16

Jun

10

Jul

6

Aug

7

Sep

23

Okt

48

Nov

68

Dec

97

VEJRET I Grækenland

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

12°
51

Feb

12°
33

Mar

14°
54

Apr

20°
47

Maj

25°
16

Jun

29°
10

Jul

31°
6

Aug

32°
7

Sep

28°
23

Okt

23°
48

Nov

18°
68

Dec

14°
97

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Grækenland

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder ud over opholdet og medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen. Visum til Grækenland er ikke nødvendigt for danske statsborgere.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  I Grækenland benyttes euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke mod internationale kreditkort, derfor anbefaler vi, at man medbringer eller hæver kontanter. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Grækenland er en time foran dansk tid.

  Transport

  I Grækenland oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, for hattehylden er forbeholdt overtøj og lignende.

  Drikkepenge

  På restauranter og caféer er det kutyme at runde op eller give 10 %. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguide og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Grækenland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Der bruges 220 volt. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det græske køkken er meget egnsbaseret. I områder ved havet spises en del fisk og skaldyr, mens man inde i landet spiser en del svine- og lammekød. Til alle måltider serveres der forskellige salater og oste til forret. Olivenolie bruges i stort set alle madretter, og der vil altid være olivenolie på bordet.

  Vi anbefaler, at man ikke drikker vand direkte fra hanen. Køb i stedet mineralvand på flaske. Det kan købes på alle hoteller, restauranter og i kiosker.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  På rundrejser til Grækenland er der ofte lange afstande mellem busparkering og arkæologiske områder. Derfor er det vigtigt, at man på rejser hertil er i stand til at gå en del. Det samme gælder i flere af byerne. Medbring derfor praktisk fodtøj.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er tildækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre hellige bygninger – spørg rejselederen eller lokale på stedet. Særligt i landdistrikter er det en god idé at spørge folk, om man må tage et billede af dem.

  Idéer til indkøb og museer

  Ved de fleste græske museer kan man købe gode reproduktioner af statuetter og andre arkæologiske fund. Derudover kan det med fordel betale sig at købe græske specialiteter som fetaost, oliven og olivenolie.

  De fleste museer og seværdigheder giver rabat til studerende og personer over 65 år. Medbring derfor gerne billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Athen med 3,7 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 10,8 mio. indbyggere.
  • Religion: Hovedparten er græsk-ortodokse.
  • Sprog: Græsk.
  • Areal: 131.957 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Der er typisk middelhavsklima med varme og tørre somre samt milde og våde vintre. De lavere indre sletter og kystområder har subtropisk vinter og regnvejrsklima, mens klimaet i bjergene er tempereret og frost, og sne er ikke usædvanligt.