Firma – og grupperejser

MODERNE STORBYLIV OG STEMNINGSFULDE KANALER

Bygget op omkring intet mindre end 165 kanaler, snor Amsterdams fader sig ind og ud af hinanden. Vandet udgør selvsagt en integrereret del af bybilledet, og de talrige kanaler skaber en helt særlig stemning og et utroligt lys i hele byen. Dette er dog ikke de eneste sted, vandet sætter sit præg på byen. Amsterdam fortæller også historien om en af verdens tidligere førende søfartsnarioner og kolonimager, som bragte smagen af Indonesien med sig til de nutidige hollandske køkkener. Amsterdam er en levende, moderne storby og er prydet med en rig kunstarv og verdenberømt arkitektur. Byen opleves allerbedst til fods eller på en bådtur igennem de mange kanaler med udsigt til byens karateisirske smalle facader og spændende seværdigheder.


VI ANBEFALER: SPÆNDENDE OPLEVELSER I Amsterdam

I kan flyve direkte fra flere danske lufthavne eller nå byen med en køretur i bus
Der venter en masse af spændende kunstoplevelser
Der er gode udflugtsmuligheder i området omkring Amsterdam

VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla
VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

HVAD SKAL MAN OPLEVE I Amsterdam?

På jagt i Rem Koolhaas’s futuriske arkitektur

Amsterdam kan bryste sig af et stort antal bygninger designet af verdens mest berømte arkitekt, Rem Koolhaas. Hans bygninger er ofte futuristiske, besynderlige og fulde af anderledes detaljer. Det kan være en sjov måde at udforske Amsterdam på, hvis I går på jagt efter Koolhaas’ bygninger.

Hollandsk kunst i verdensklasse

Er I kunstinteresserede, er der kunstnere i verdensklasse at fordybe sig i. Hollands størrelse taget i betragtning, er det helt ufatteligt, hvor mange dygtige malere landet har produceret. Vermeer, Karel Appel, van Gogh, Frans Hals og naturligvis Rembrandt, hvis monumentale maleri ”Nattevagten” er et besøg værd i sig selv. Van Gogh har sit eget museum i byen, der indeholder verdens største samling af kunstnerens værker. Her er det interessant at følge kunstnerens liv fra de tidlige værker til de farvestrålende gule solsikker og markante selvportrætter, som mange i dag forbinder van Gogh med. Og på det kolossale Rijksmuseum, finder I værker af alle de store hollandske kunstnere.

Hollands historie – fra storhedstid til besættelse

Er det historien, der har jeres interesse, så er Amsterdams historiske museum bestemt et besøg værd. Museet har en fast udstilling, der fortæller levende og medrivende om Hollands storhedstid som en af verdens førende søfartsnationer og kolonimagt. På museet kan I også dykke ned i besættelsestiden under 2. verdenskrig.

2. verdenskrig fortalt fra Anne Franks hus

Det kan anbefales at besøge det ikoniske Anne Frank-museum, der fortæller historien om den hollandske besættelse gennem den jødiske piges oplevelser. På rejsen til og fra Amsterdam eller som godnat-læsning, hvis programmet levner tid til det, er det oplagt at læse Anne Franks dagbog. Bogen slutter brat, da Anne Frank og hendes familie bliver opdaget af nazisterne og deporteres til en kz-lejr.

Kulinariske oplevelser i det eksotiske, hollandske køkken

Amsterdam er fuld af restauranter fra hele verden, og det hollandske køkken er også lækkert i sig selv. På en rejse til Amsterdam, er det et must at spise indonesisk Rijstaffel. Indonesien var tidligere en hollandsk koloni, og hollænderne fik virkelig smag for denne klassiker, der består af en delikat, kødfyldt karrysauce og ris med op til tredive små sideretter. Det er utroligt lækkert og samtidig en spændende sammenblanding af det indonesiske og hollandske – og ikke mindst et spændende og smagfuldt vidnesbyrd om Hollands historie.

På byrundtur i Amsterdam

Amsterdam opleves skønt til fods. Den smukke gamle by er fuld af interessante kirker og fine pladser, og de opleves bedst i et adstadigt tempo. Når fødderne bliver trætte, kan I også springe på en af de klingende sporvogne, der på hyggeligste vis tager jer på rundtur i gadebilledet. En stor fornøjelse i Amsterdam er desuden at sætte sig på en café, der vender ud mod en af kanalerne og betragte det brede udvalg af både og husbåde, der kommer sejlende forbi. Med en god fadøl fra Heineken har I de perfekte rammer til at lade op til nye seværdigheder og aktiviteter på byrundturen.

Kanalrundfart

I Amsterdam er vandet en integreret del af bybilledet. De mange kanaler sørger for en helt særlig stemning og et utroligt lys i hele byen, og ingen storbyferie i Amsterdam er komplet uden en kanalrundfart. En tur på vandet i en stor flad turbåd giver samtidig mulighed for at beundre et andet af Amsterdams varemærker; den utroligt spændende arkitektur. De smalle pakhuse og boliger fra 1700-tallet, der hælder faretruende ud over vandet, er et fantastisk syn. Masser af spændende husbåde ligger forankret, og det smukke Rijksmuseum, der indeholder Hollands nationalgalleri, troner majestætisk og pompøst mod vandet.

Keukenhof Blomsterpark

Et synonym for Holland er uden tvivl tulipaner! Og kun en lille køretur fra Amsterdam ligger den fortryllende smukke Keukenhof Blomsterpark. I foråret blomstrer over 800 forskellige slags tulipaner i et overdådigt farveflor. Parken spreder sig over 32 hektar med bløde, grønne plæner, glitrende søer, klukkende springvand og naturligvis blomster, så langt øjet rækker. Uanset om I har en helt særlig forkærlighed for botanik eller ej, vil I næppe kunne undgå at lade jer imponere af de underskønne omgivelser. I kan eksempelvis besøge de forskellige inspirationshaver, hvor I bl.a. andet finder den Beattles inspirerede Strawberry Fields-have eller Flower Power-haven. I kan også overvære blomstershows, besøge Juliana-pavillonen, tage på en guidet tur igennem parken eller hvile benene på en lille bådtur.

Arnhem

Hovedbyen i provinsen Gelderland er det perfekte udflugtsmål for en dagstur. I Arnhem kan I tage på en historisk byrundtur, hvor I mærker byens spændende fortid. Her kommer I bl.a. forbi Liberation Route, imponerende monumenter og mindepladser for slaget ved Arnhem. Når historiens sus har sluppet sit greb, kan I også besøge byens kendte modedistrikt, Modekwartier. I kan forkæle smagsløgene med kulinariske oplevelser på alt fra idylliske landsteder til elegante restauranter. Endelig spiller naturen også en smuk rolle både i den grønne by og i det omkringliggende område. Uden for byen mod nord ligger Veluwezoom, der er Hollands ældste nationalpark. Nationalparkens bugtende hedelandskaber, landsteder og gamle slotte opleves smukt på en god vandretur eller en cykeltur. Og syd for byen skærer Rhinen sig naturskønt igennem landskabet.

SE FLERE OPLEVELSER HER

DET SIGER TIDLIGERE REJSENDE

”Vi havde en dejlig tur til Amsterdam og dejligt vejr. Hotellet levede i høj grad op til vore forventninger, store værelser, virkelig god og alsidig morgenmad, der var noget for enhver smag. Meget venligt og serviceminded personale. Alt dette – plus at hotellet ligger meget centralt i forhold til centralstation og øvrige seværdigheder gjorde, at vi endnu engang er meget tilfredse med vores tur med Risskov Rejser. Det kan være, vi vender tilbage næste år, når der skal planlægges ny storbytur.”
Anette Sørensen
10 personer i Amsterdam

VI ANBEFALER: GODE HOTELLER I Amsterdam

Hotel Nadia

Hotel Cornelisz

NH City Centre

Die Port van Cleve

SE FLERE HOTELLER HER

VEJRET I Amsterdam

Dagstemperatur (℃)

Jan

Feb

Mar

10°

Apr

14°

Maj

20°

Jun

23°

Jul

26°

Aug

25°

Sep

19°

Okt

11°

Nov

Dec

Nedbør (mm)

Jan

67

Feb

46

Mar

60

Apr

48

Maj

52

Jun

61

Jul

71

Aug

70

Sep

75

Okt

82

Nov

88

Dec

80

VEJRET I Amsterdam

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

67

Feb

46

Mar

10°
60

Apr

14°
48

Maj

20°
52

Jun

23°
61

Jul

26°
71

Aug

25°
70

Sep

19°
75

Okt

11°
82

Nov

88

Dec

80

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Inden du rejser til Holland

  Toldregler og pas

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdet, og skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær  opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Der bruges euro, som kan hæves i banker og automater. Internationale kreditkort accepteres stort set overalt. Det anbefales at medbringe lidt kontanter hjemmefra. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet. 

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er ingen tidsforskel ifht. Danmark.

  Drikkepenge

  Drikkepenge gives som i Danmark efter hvilken service, man har fået, eller man runder op.

  Sikkerhed

  Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdigenstande opbevaret i receptionen.

  Elektricitet

  Strømstyrken er som i Danmark, og stikkontakterne er til 2-benede stik. Kun hvis du har 3-benet stik er det nødvendigt med en adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes +45 før telefonnummeret. Internetcafeer er almindelige, og de fleste hoteller tilbyder internetadgang.

  Drikkevand

  Vandet i Holland kan drikkes fra vandhanen.

 • Fakta om Holland

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Amsterdam 822.000.
  • Befolkning: 17,1 mio.
  • Religion: Hovedsageligt katolikker og protestanter.
  • Sprog: Hollandsk.
  • Areal: 41.543 km².
  • Højeste punkt: 321 m.
  • Klima: Holland har tempereret kystklima med kølige somre og milde vintre. Gennemsnitstemperaturene er hhv. 17,3 og 2,1. Da landet er fladt, er der sjældent markante temperaturforskelle regionerne imellem. Pga. sin beliggenhed ved Atlanterhavet blæser det ofte.