Firma – og grupperejser

Rundt i Irland

Turforslag på 8 dage

Cead Mile Failte – Velkommen til Irland!

Irland er fyldt med historie, folkemusik, legender, religiøs hengivenhed, kilometervis af spektakulær kystlinje og en uovertruffen naturlig skønhed. Dette kombineret med et livligt pub-liv, det moderne urbane Dublin og ældgamle keltiske traditioner gør en rejse til ”Den grønne ø” til en helt unik rejseoplevelse. Undervejs på rundrejsen mindes I konstant om, hvorfor Irlands kælenavn, Den grønne ø, er så rammende, da Irlands natur er et kapitel for sig med varierende landskaber. Det oplever I selvfølgelig ved selvsyn, bl.a. ved de dramatiske klipper Cliffs of Moher, langs den naturskønne rute Ring of Kerry og på Aran-øen Inis Mór.

Vi har sammensat rejsen, så I oplever mange sider af Irland og den irske kultur i både større og mindre byer. I Dublin ser I en af landets største kulturskatte – udstillingen Book of Kells på Trinity College – og I oplever traditionel gælisk levevis og sprog i de små charmerende landsbyer. I besøger det gamle kongesæde Hill of Tara, der emmer af keltisk mytologi, og I lærer om irlandsk whiskey og øl, som bestemt er en vigtig del af den irske mentalitet!

Har I andre idéer eller yderligere tilføjelser til indholdet, sørger vi selvfølgelig for at tilpasse rejsen, så den indfrier alle jeres ønsker.

Læs meget mere om Irland i vores spændende blogindlæg om Irlands 5 ubestridte favoritter her.


VÆLG Irland FORDI

den danske rejseleder sørger for alt det praktiske undervejs og giver en fantastisk indsigt i Irland
vores helt særlige kendskab til Irland sikrer, at I får det bedste indhold på en 100 % skræddersyet rejse
I bor centralt i Dublin, oplever kulturlivet og ser de største seværdigheder
Ring of Kerry og Cliffs of Moher er nogle af landets uovertrufne naturoplevelser
I fornemmer historiens vingesus ved det gamle keltiske Hill og Tara
I sejler ud til Aran-øen Inis Mór med de utrolige fortidslevn og den prægtige natur
I bliver budt velkommen til Irland på en hyggelig irsk aften med middag, sang og dans
der venter selvfølgelig også whiskeysmagning på et mikrodestilleri i hyggelige Galway
VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

Irland byder på et hav af spændende oplevelser

Dagsprogram for turforslaget

 • Dag 1 – Ankomst til Dublin og velkomstmiddag med irsk dans og musik

 • Dag 2 – Byrundtur i Dublin med Book of Kells-udstillingen, Visit Dublina-museet og Christ Church-katedralen

 • Dag 3 – Det gamle kongesæde Hill of Tara og byvandring i Galway med whiskeysmagning

 • Dag 4 – Aran-øen Inis Mór med oldtidsfortet Dún Aonghasa og store naturoplevelser

 • Dag 5 – De spektakulære Cliffs of Moher og nationalparken The Burren

 • Dag 6 – Naturskønne Ring of Kerry og oplevelser i Killarney National Park

 • Dag 7 – Middelalderfæstningen Rock of Cashel og det 1.500 år gamle pilgrimsmål Glendalough

 • Dag 8 – Hjemrejse fra Dublin

VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla

VEJRET I Irland

Dagstemperatur (℃)

Jan

Feb

Mar

10°

Apr

12°

Maj

14°

Jun

18°

Jul

19°

Aug

19°

Sep

17°

Okt

14°

Nov

10°

Dec

Nedbør (mm)

Jan

71

Feb

52

Mar

51

Apr

43

Maj

62

Jun

55

Jul

66

Aug

80

Sep

77

Okt

68

Nov

67

Dec

77

VEJRET I Irland

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

71

Feb

52

Mar

10°
51

Apr

12°
43

Maj

14°
62

Jun

18°
55

Jul

19°
66

Aug

19°
80

Sep

17°
77

Okt

14°
68

Nov

10°
67

Dec

77

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Irland

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Euro benyttes og kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke imod internationale kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Irland er 1 time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  På restauranter er det kutyme at runde beløbet op. På nogle restauranter vil drikkepenge være inkluderet på regningen som en service-skat. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffør og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information ud om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Irland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Irland benytter 220 volt, og trebens-stik er standard. Derfor anbefales det at medbringe adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Et irsk måltid består typisk af kød eller lækkerier fra de mange floder og farvande, der omslutter Irland. Det kan f.eks. være lam, laks, østers, irsk stuvning og den såkaldte ”champ”, der består af kartoffelmos blandet med mælk og forårsløg. På de irske pubber serveres en lang række af lokale irske øl og irsk whiskey.

  Vandet kan drikkes fra hanen, hvis ikke andet er oplyst.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. pakkes medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj gerne i håndbagagen. Da vejret er omskifteligt som i Danmark, anbefales det at medbringe en let regnjakke eller en paraply.

  Møde med en anden kultur

  Irland er pubbernes land. Her mødes folk efter fyraften og giver los på sorger og glæder over for venner og bekendte. Ved besøg i kirker er det god skik at give en donation, og det forventes, at skuldre og knæ er dækkede – ellers kan man blive afvist ved døren.

  Idéer til indkøb

  Irland er berømt for sine uldvarer. Vær på udkig efter sweatere, tæpper og plaider. Mange uldvarer er designet af lokale designere, og der findes desuden væverier med hundredårige historier.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Dublin med ca. 553.000 indbyggere (metropolområde: 1,3 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 5 mio. indbyggere.
  • Religion: Hovedparten er romersk-katolske.
  • Sprog: Irsk (gren af keltisk) og engelsk.
  • Areal: 70.284 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Mildt tempereret kystklima med regionale forskelle. Vejret kan ændre sig fra dag til dag, og det er derfor en god idé at medbringe tøj til de skiftende vejrforhold med lune dage og kølige aftener med mulighed for regn.