Firma – og grupperejser

Rundt i Israel

Turforslag på 8 dage

I kan allerede nu godt begynde at glæde jer til en helt utrolig rejse! En rejse til Israel er på samme tid en rejse gennem hele 4.000 års historie og et møde med det moderne Israel, som uvægerligt giver et indblik i det politiske spil og de konflikter, som i generationer har fundet sted i regionen.

Vi har sammensat et spændende forslag til en rejse med dansk rejseleder, der tager udgangspunkt i den rige tusindårige historie og de kulturskatte, der er at finde i området. Det er f.eks. tankevækkende at stå på Oliebjerget med udsigt til Jerusalems gamle bydel. Og i hellige og kontrastfyldte Jerusalem kommer I selvfølgelig også til at møde de tre store religioner – jødedommen, kristendomme og islam – da både jøder, kristne og muslimer anser byen som hellig.

For mange vil en rejse til Israel også være en genopfriskning af de bibelske fortællinger fra barndommens skolegang. De bibelske byer – bl.a. Nazaret, Kapernaum, Tabgha og Kana – ligger som perler på en snor i et bakket landskab i Galilæa, som I får rig mulighed for at udforske på spændende udflugter. Turen går også til byen Qumran ved Det Døde Hav, hvor man fandt Dødehavsrullerne, som er et af de mest betydningsfulde arkæologiske fund i Mellemøsten. Rullerne blev nærmere bestemt fundet i Qumran-grotterne i den nordvestlige ende af Det Døde Hav i perioden 1947-1956. De mere end 800 skriftruller kan dateres til perioden fra 250 f. Kr. til 50 e. Kr., og er dermed de ældste hebraiske skrifter, der nogensinde er fundet.

Det moderne Israel møder I bl.a. på rejsen, når I hilser på beboerne i kibbutzen Harduf på Karmel-bjerget. Vi har sammensat rejsen, så I får mulighed for at udforske de største seværdigheder, der kombinerer både historie, kultur og skøn natur. Har I andre idéer eller yderligere tilføjelser til indholdet, sørger vi selvfølgelig for at tilpasse rejsen, så den indfrier alle jeres ønsker.


VÆLG Israel FORDI

den dansktalende rejseleder er bosat i Israel og sørger for alt det praktiske undervejs og giver en fantastisk indsigt
vores helt unikke kendskab til Grækenland sikrer, at I får det bedste indhold på en 100 % skræddersyet rejse
I oplever Betlehem og får en hel dag i Galilæas bibelske byer
der venter en naturskøn sejltur på Genesaret Sø og en dukkert i Det Døde Hav
et kibbutz-besøg giver indblik i hverdagen for beboerne
I oplever Jerusalems gamle bydel med Oliebjerget, Via Dolorosa og gravkirken
I besøger Qumran, hvor Dødehavsrullerne blev fundet, og ser dem også på Israelmuseet
Masada-fæstningen er en uforglemmelig oplevelse
VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

Israel byder på et hav af spændende oplevelser

Dagsprogram for turforslaget

 • Dag 1 – Ankomst til Israel

 • Dag 2 – Den hellige by Safed, havnebyen Akko og Baha'i-templet i Haifa

 • Dag 3 – En dag i bibelfortællingernes tegn med besøg i Kapernaum, Tabgha og Nazareth

 • Dag 4 – Besøg i kibbutz, den romerske by Caesarea, tid i Tel Aviv, Jaffa og videre til Jerusalem

 • Dag 5 – Jerusalems gamle bydel, Getsemane Have og fødselskirken i Betlehem

 • Dag 6 – Israel-museet, Yad Vashem Holocaust Memorial og Johannes Døberens fødeby

 • Dag 7 – Udflugt til Det Døde Hav med klippefæstningen Masada og Qumran-hulerne

 • Dag 8 – Afrejse fra Israel

VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla

VEJRET I Israel

Dagstemperatur (℃)

Jan

12°

Feb

13°

Mar

16°

Apr

21°

Maj

25°

Jun

28°

Jul

29°

Aug

29°

Sep

28°

Okt

25°

Nov

19°

Dec

14°
Nedbør (mm)

Jan

133

Feb

118

Mar

93

Apr

25

Maj

3

Jun

0

Jul

0

Aug

0

Sep

0

Okt

15

Nov

61

Dec

106

VEJRET I Israel

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

12°
133

Feb

13°
118

Mar

16°
93

Apr

21°
25

Maj

25°
3

Jun

28°
0

Jul

29°
0

Aug

29°
0

Sep

28°
0

Okt

25°
15

Nov

19°
61

Dec

14°
106

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Israel

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt i minimum seks måneder fra den dag, du forlader Israel. Sikkerhedsniveauet i lufthavnene i Israel er høj, og indeholder passet stempler fra Syrien, Libanon, Iran eller Irak, giver det som regel anledning til ekstra kontrol.

  Bemærk, at paskontrollen i Israel ikke stempler direkte i passet, men i stedet udleverer et lille indrejsekort, som skal opbevares i passet indtil udrejse.

  Visum er ikke påkrævet for skandinaviske statsborgere.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri/stivkrampe og Hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen hedder nye israelske shekels (NIS). Det er nemt og ofte fordelagtigt at veksle euro eller amerikanske dollars i lufthavnen ved ankomsten, ligesom man kan hæve i pengeautomater med sit kreditkort overalt i landet. Husk at medbringe pas ved enhver veksling/hævning i banker. De fleste forretninger, restauranter og hoteller accepterer kreditkort. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Tidsforskellen mellem Danmark og Israel er +1 time i forhold til dansk normaltid.

  Transport

  I Israel rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold, og vi har naturligvis valgt en god kategori med aircondition.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da drikkepenge ofte er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og caféer er det kutyme at give 15 %, og det er velset at give serveringspersonalet på hotellet 15 % i drikkepenge for de drikkevarer, man køber.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Israel, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis, og man skal udvise agtpågivenhed ved større forsamlinger. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom i større menneskemængder. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk oplader til f.eks. kamera og mobil. Israel bruger 220 volt, og de fleste steder kan danske stik anvendes.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Israel er en ny nation bestående af oprindeligt bosatte og tilflyttere, og det sætter sit præg på landets madkultur. Man bliver præsenteret for mellemøstlige specialiteter som humus, falafel, couscous og andre retter fra de mange forskellige lande, som de jødiske indvandrere repræsenterer. Frisk frugt og friske grøntsager og i det hele taget friske, lokale råvarer kendetegner det israelske køkken. På menukortet vil man både finde grillet kød med ris og ”gefilte fish”, der er en slags fiskefrikadelle.

  Vand fra hanen kan godt drikkes, men det smager ofte anderledes end dansk postevand. Vand på flaske fås overalt til en rimelig pris.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Politiske forhold

  Rejselederne på vores rejser til Israel vil naturligvis formidle om den komplekse politiske situation, der eksisterer i regionen, og de involverede parters interesseområder. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter går til områder, som Israel har annekteret uden omverdenens billigelse, bl.a. Vestbredden og Golanhøjderne. Vi forsøger på ingen måde at promovere disse som israelske eller tage politisk stilling – vores interesse gælder udelukkende historien og de mange kulturskatte, der har været i regionen i flere tusinde år.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og ekstra tøj i håndbagagen.

  Møde med en anden kultur

  I Israel er lørdagen den store hviledag. Sabbatten begynder ved solnedgang fredag aften og slutter ved solnedgang lørdag aften. Alle jødiske helligdage begynder ved solnedgang aftenen før helligdagen og slutter ved solopgang dagen efter helligdagen. Banker, kontorer og statslige institutioner holder lukket, men i de større byer er mange restauranter, caféer og biografer åbne selv på helligdage. De fleste offentlige transportmidler kører ikke på sabbatten og på helligdage, men taxaer kører som regel.

  Ved besøg i kirker, moskéer osv. forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

 • Fakta om Israel

  • Statsform: Parlamentarisk demokrati.
  • Hovedstad: Staten Israel anser Jerusalem som hovedstad – 865.000 indbyggere.
  • Befolkning: 8,3 mio. indbyggere.
  • Religion: 75,6 % jøder (67 % er født i Israel), den øvrige del er primært muslimer.
  • Sprog: Israel har to officielle sprog – hebraisk og arabisk.
  • Nationaldag: 14. maj. Uafhængighed i 1948.
  • Areal: 20.770 km² – halvt så stort som Danmark.
  • Klima: Klimaet i Israel varierer meget mellem de forskellige regioner. Den nordlige del af Israel har et typisk middelhavsklima med milde, men regnfulde vintre (november-marts), mens de mere højtliggende regioner har tørre og køligere vintre. Jordan-dalen har varme og tørre somre og behagelige vintre, mens Negev-området og de sydlige regioner har mere ørkenlignende forhold. I bjergområderne forekommer snefald i vinterhalvåret, og om foråret og sommeren blæser der ind i mellem varme vinde, som giver høje temperaturer.