Firma – og grupperejser

Rundt på Sicilien

Turforslag på 8 dage

Sicilien er helt sin egen – et stykke uspoleret og autentisk Italien!

Den naturskønne ø har stort set uden afbrydelse været underlagt fremmed herredømme i næsten 2.700 år. Fønikerne, grækerne, romerne, araberne og normannerne har hver på deres måde sat deres præg på Sicilien. Templernes Dal, som grækerne efterlod, den romerske kejser Maximians overdådige villa og Normannerslottet i Aci Castello er tre eksempler på interessante og historiske oplevelser.

Det sicilianske landskab er fuld af kontraster, og det bliver der rig lejlighed til at nyde undervejs. Områder med appelsinplantager, olivenlunde og vinmarker veksler med bakket landbrugsland og vidtstrakte områder, hvor naturen får lov at herske – og med en kystlinje på 1.000 km dukker det blå Middelhav ofte op i synsfeltet. I får mulighed for at bestige den aktive vulkan, Etna, vandre i den dybe vulkanske kløft, Alcantara, og nyde naturområdet Madonie med de høje bjergtinder og flotte udsigter.

De tre byer Catania, Palermo og Siracusa inviterer til vidt forskellige oplevelser, men fælles for dem er den sicilianske stemning på de lokale markeder og i de smalle gader, hvor der kun lige er plads til den obligatoriske scooter. Der er en by mere på programmet. En helt særlig by. Det er den lille bjergby Corleone, der er uløseligt forbundet med den italienske mafia, og hvor nogle af de største nulevende mafiabosser kommer fra. Mange kender sikkert mafiaen fra Godfather-filmene, men her i Corleone kommer I endnu tættere på virkeligheden.

Sicilien er den 3. største vinproducerende region i Italien, og det er oplagt at krydre rejsen med vin- og frokostoplevelser ud over det sædvanlige. Vi foreslår at besøge to anerkendte vingårde, som vi har special-håndplukket for deres udsøgte smage samt deres forskellige måder at fremstille de verdensberømte vine på.

Vi har over 10 års erfaring med at lave rejser til Sicilien, og har sammensat indholdet til denne rejse, så den viser jer alt det bedste af Sicilien. Har I andre idéer eller yderligere tilføjelser til indholdet, sørger vi selvfølgelig for at tilpasse rejsen, så den indfrier alle jeres ønsker.


VÆLG Sicilien FORDI

den danske rejseleder sørger for alt det praktiske undervejs og giver en fantastisk indsigt i Sicilien
vores helt unikke kendskab til Sicilien sikrer, at I får det bedste indhold på en 100 % skræddersyet rejse
rejsen er spækket med alle de store highlights på Sicilien
I kommer til mafiabyen Corleone og ser det berømte museum
I oplever vulkanen Etna på nærmeste hold helt på toppen
der venter en stor naturoplevelse i Alcantara-dalen
Normannerborgen i Palermo med ubeskrivelige Capella Palatina er en af oplevelserne
vi foreslår to udsøgte vingårdsbesøg med lækre frokoster og vinsmagning
VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

Sicilien byder på et hav af spændende oplevelser

Dagsprogram for turforslaget

 • Dag 1 – Ankomst til Sicilien og byrundtur i Catania

 • Dag 2 – Naturoplevelser ved vulkanen Etna og i Alcantara-dalen

 • Dag 3 – UNESCO-fredede Siracusa med det græske teater samt byerne Aci Castello & Aci Trezza

 • Dag 4 – Romersk kejservilla med enestående mosaikker og græske templer i Templernes Dal

 • Dag 5 – Til den stemningsfulde mafiaby Corleone og frokost med vinsmagning

 • Dag 6 – Byrundtur i Palermo inkl. Normannerborgen og katedralen Santa Maria la Nuova

 • Dag 7 – På opdagelse i Cefalú og frokost på vingård i naturområdet Madonie

 • Dag 8 – Hjemrejse fra Catania

VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla

VEJRET I Sicilien

Dagstemperatur (℃)

Jan

13°

Feb

13°

Mar

16°

Apr

18°

Maj

23°

Jun

27°

Jul

30°

Aug

30°

Sep

27°

Okt

23°

Nov

18°

Dec

14°
Nedbør (mm)

Jan

57

Feb

56

Mar

51

Apr

51

Maj

26

Jun

12

Jul

6

Aug

13

Sep

49

Okt

59

Nov

58

Dec

59

VEJRET I Sicilien

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

13°
57

Feb

13°
56

Mar

16°
51

Apr

18°
51

Maj

23°
26

Jun

27°
12

Jul

30°
6

Aug

30°
13

Sep

27°
49

Okt

23°
59

Nov

18°
58

Dec

14°
59

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Italien

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er samme tid som i Danmark.

  Transport

  I Italien rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen i Italien. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man typisk 10 % oven i regningen. Mange restauranter beregner stadig et mindre beløb til brød og opdækning ”pane e coperto” – typisk 2-3 euro pr. person. På mange caféer og barer skal man bestille og betale ved kassen inden servering, og prisen stiger, hvis man vælger at sidde ned i stedet for at stå ved baren. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat pr. værelse).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Italien, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er dog primært et storbyfænomen – også i Italien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god idé at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Italien benytter strøm som i Danmark (220 volt), men stikkontakternes udformning kan variere. Da ikke alle hoteller har adapter til udlejning, anbefaler vi, at man selv medbringer en.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det italienske køkken er et af verdens bedste. Det er smagsfuldt, rustikt og veltillavet. Pasta og pizza er velkendte lokalretter, men også andre delikatesser kommer fra Italien. I Umbrien og Piemonte findes trøfler, i det sydlige Italien laves bøffelmozzarella, og risotto er en typisk norditaliensk ret. Italien er kendt for desserten tiramisu og verdensberømt for is. Af italienske oste kan nævnes parmesan, grana padano, mozzarella, pecorino (fåreoste) og gorgonzola. Prøv også småretterne anti-pasti – den italienske version af de spanske tapas. Kaffe, der minder om den danske, hedder ”cafe lungo” eller ”cafe americano”. Italien producerer også noget af Europas bedste vin og er kendt for amarone og barolo fra Norditalien, brunello og chianti fra Toscana, den søde dessertvin Vin Santo fra Toscana, den lette hvidvin frascati fra Lazio og dessertvinen marsala fra Sicilien.

  Man kan drikke vandet i Italien, men man kan komme ud for, at det smager anderledes, fordi det bliver renset med langt flere kemikalier end herhjemme og tilsat klor. Vi anbefaler, at man køber vand på flaske som ”frizzante” med brus eller ”naturale” uden brus.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag-lørdag 09:30-13:00 og 16:00-20:00. Lukket søndage og mandag formiddag. Supermarkeder har døgnåbent, men tit lukket om søndagen.

  Da benzinstationer ikke har kiosk, kan det være svært at købe ind om søndagen.

  Banker: Mandag-fredag kl. 08:30- 13:30 og 15:00-16:00 og lukket i weekenden.

  Posthuse: mandag-lørdag kl. 08:30-13:30 og søndagslukket.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og ekstra tøj i håndbagagen.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

  Idéer til indkøb og museer

  Frimærker og tobak købes på posthuset eller i ”Tabacchi” – hvor der udenfor er et skilt med et stort T. Nogle museer giver rabat til studerende og ældre, aldersgrænsen kan variere, medbring billeddokumentation. Der er gratis entré på de fleste statsejede museer den 1. søndag hver måned.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Rom (3,5 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 62,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Altovervejende romersk katolsk, ca. 98 %.
  • Sprog: Italiensk.
  • Areal: 301.338 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Italien er meget værdsat for sit milde klima, der skyldes placeringen midt i den tempererede zone, hvor Middelhavet varmer og Alperne beskytter mod de kolde vinde i nord. Minimumtemperaturer varierer fra -20 grader i alpedalene til 10 grader i kystområderne og Syditalien. Maksimumtemperaturer ligger omkring 24-25 grader i hele Italien, dog med udsving på op til 40 graders varme.