Firma – og grupperejser
Amalfi, Italien - Risskov Rejser

Rundt ved Sorrento og Amalfikysten

Turforslag på 8 dage

Oplev en af de mest populære destinationer i Italien på denne rejse til Sorrentohalvøen og Amalfikysten. Er der ét område i Italien, der er indbegrebet af skønhed, så er det Amalfikysten! På rejsen oplever I, hvordan den sydlige del af landet er charmerende og smilende, men også fuld af kontraster i natur og landskaber. De charmerende landsbyer hænger bogstaveligt talt på stejle klippesider, og kysten byder på eventyrlige udsigter over det azurblå hav.

På denne rejse til Sorrentohalvøen og Amalfikysten udforsker og oplever I nogle af Italiens smukkeste og mest populære attraktioner. Amalfikysten anses for at være en af verdens smukkeste kyststrækninger, og her nyder I den tidligere søfartsrepublik og charmerende by Amalfi. Lidt længere oppe i bjergene finder man Ravello, som er smukt placeret med udsigt over Amalfikysten og Middelhavet, hvilket man blandt andet kan nyde fra de uendelige terrasser i de berømte villaer Villa Rufolo og Villa Cimbrone. Hvis vejret er til det, kan I komme op og gå på kraterkanten af vulkanen Vesuv, som for 2.000 år siden begravede den romerske by Pompeji i aske. Hvis I har lyst, kan I også besøge den smukke, eksklusive og mytologiske ø Capri, og der er også mulighed for at tage på en udflugt til Salerno-området, hvor I besøger oldtidstemplerne i Paestum og smager den ægte bøffelmozzarellaost, som regionen er kendt for. Der er også mulighed for at gå på opdagelse i farverige Napoli med det pulserende syditalienske byliv.

Mere end 10 år med succes på Sorrentohalvøen og 25 års jubilæum som rejsebureau forpligter. Vi ved, at det betyder meget for vores gæster at bo godt og centralt, spise godt, have tid på egen hånd og korte køreafstande på udflugterne, og alt det opfylder denne tur til fulde. Har I andre eller yderligere ønsker, sørger vi selvfølgelig for at tilpasse rejsen, så den indfrier alle jeres ønsker.


VÆLG Sorrento og Amalfikysten FORDI

den danske rejseleder sørger for alt det praktiske undervejs og giver en fantastisk indsigt i Sorrento og Amalfikysten
vores helt unikke kendskab til Sorrento og Amalfikysten sikrer, at I får det bedste indhold på en 100 % skræddersyet rejse
der er mulighed for en udflugt til de græske templer i Paestum og besøg på ægte bøffelmozzarellafarm
I får en særdeles populær rejse til en attraktiv pris
der er inkluderet en udflugt til Amalfi og Ravello
I oplever Pompeji, der blev offer for vulkanens askeregn for 2.000 år siden
I kan få et kig ned i vulkanen Vesuvs krater
der er mulighed for at opleve den betagende ø Capri
VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

Sorrento og Amalfikysten byder på et hav af spændende oplevelser

Dagsprogram for turforslaget

 • Dag 1 – Ankomst til Napoli og videre til Sorrento

 • Dag 2 – Byvandring i Sorrentos historiske kvarter

 • Dag 3 – Udflugt til Amalfi og Ravello med spændende byrundture

 • Dag 4 – Mulighed for at opleve de græske templer i Paestum og bøffelmozzarellafarm

 • Dag 5 – Mulighed for udflugt til Capri eller nyd dagen på egen hånd

 • Dag 6 – Fascinerende Pompeji og vandretur til toppen af vulkanen Vesuv

 • Dag 7 – Fridag eller mulighed for halvdagsudflugt til Napoli

 • Dag 8 – Hjemrejse fra Napoli

VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla

VEJRET I Sorrento og Amalfikysten

Dagstemperatur (℃)

Jan

12°

Feb

13°

Mar

15°

Apr

17°

Maj

22°

Jun

26°

Jul

27°

Aug

29°

Sep

27°

Okt

22°

Nov

17°

Dec

17°
Nedbør (mm)

Jan

93

Feb

73

Mar

68

Apr

57

Maj

39

Jun

22

Jul

20

Aug

33

Sep

65

Okt

97

Nov

126

Dec

103

VEJRET I Sorrento og Amalfikysten

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

12°
93

Feb

13°
73

Mar

15°
68

Apr

17°
57

Maj

22°
39

Jun

26°
22

Jul

27°
20

Aug

29°
33

Sep

27°
65

Okt

22°
97

Nov

17°
126

Dec

17°
103

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Italien

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er samme tid som i Danmark.

  Transport

  I Italien rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen i Italien. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man typisk 10 % oven i regningen. Mange restauranter beregner stadig et mindre beløb til brød og opdækning ”pane e coperto” – typisk 2-3 euro pr. person. På mange caféer og barer skal man bestille og betale ved kassen inden servering, og prisen stiger, hvis man vælger at sidde ned i stedet for at stå ved baren. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat pr. værelse).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Italien, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er dog primært et storbyfænomen – også i Italien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god idé at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Italien benytter strøm som i Danmark (220 volt), men stikkontakternes udformning kan variere. Da ikke alle hoteller har adapter til udlejning, anbefaler vi, at man selv medbringer en.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det italienske køkken er et af verdens bedste. Det er smagsfuldt, rustikt og veltillavet. Pasta og pizza er velkendte lokalretter, men også andre delikatesser kommer fra Italien. I Umbrien og Piemonte findes trøfler, i det sydlige Italien laves bøffelmozzarella, og risotto er en typisk norditaliensk ret. Italien er kendt for desserten tiramisu og verdensberømt for is. Af italienske oste kan nævnes parmesan, grana padano, mozzarella, pecorino (fåreoste) og gorgonzola. Prøv også småretterne anti-pasti – den italienske version af de spanske tapas. Kaffe, der minder om den danske, hedder ”cafe lungo” eller ”cafe americano”. Italien producerer også noget af Europas bedste vin og er kendt for amarone og barolo fra Norditalien, brunello og chianti fra Toscana, den søde dessertvin Vin Santo fra Toscana, den lette hvidvin frascati fra Lazio og dessertvinen marsala fra Sicilien.

  Man kan drikke vandet i Italien, men man kan komme ud for, at det smager anderledes, fordi det bliver renset med langt flere kemikalier end herhjemme og tilsat klor. Vi anbefaler, at man køber vand på flaske som ”frizzante” med brus eller ”naturale” uden brus.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag-lørdag 09:30-13:00 og 16:00-20:00. Lukket søndage og mandag formiddag. Supermarkeder har døgnåbent, men tit lukket om søndagen.

  Da benzinstationer ikke har kiosk, kan det være svært at købe ind om søndagen.

  Banker: Mandag-fredag kl. 08:30- 13:30 og 15:00-16:00 og lukket i weekenden.

  Posthuse: mandag-lørdag kl. 08:30-13:30 og søndagslukket.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og ekstra tøj i håndbagagen.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

  Idéer til indkøb og museer

  Frimærker og tobak købes på posthuset eller i ”Tabacchi” – hvor der udenfor er et skilt med et stort T. Nogle museer giver rabat til studerende og ældre, aldersgrænsen kan variere, medbring billeddokumentation. Der er gratis entré på de fleste statsejede museer den 1. søndag hver måned.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Rom (3,5 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 62,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Altovervejende romersk katolsk, ca. 98 %.
  • Sprog: Italiensk.
  • Areal: 301.338 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Italien er meget værdsat for sit milde klima, der skyldes placeringen midt i den tempererede zone, hvor Middelhavet varmer og Alperne beskytter mod de kolde vinde i nord. Minimumtemperaturer varierer fra -20 grader i alpedalene til 10 grader i kystområderne og Syditalien. Maksimumtemperaturer ligger omkring 24-25 grader i hele Italien, dog med udsving på op til 40 graders varme.