Firma – og grupperejser

Rundt i Jordan

Turforslag på 7 dage

Jordan står i de store kulturoplevelsers lys og byder på en af verdens ældste civilisationer med mange folkeslag, der har efterladt nogle fantastiske kulturelle rigdomme. Denne rejse er en rejse gennem flere tusinde års historie – fra stenalderen og op til det moderne Jordan. Petra, ”Den rosa by”, romernes ruinby i Jerash og korsriddernes imponerende fæstninger er blot nogle af de seværdigheder, I besøger i dette gæstfrie land.

80 % af Jordan består af ørken, og netop ørkenen har været med til at bevare de mange kulturskatte. Specielt ørkenområdet Wadi Rum i det sydlige Jordan er en stor naturoplevelse, og det liv, som beduinerne lever her, er en slående kontrast til den internationale atmosfære i Amman.

På en byrundtur i Amman oplever I det antikke romerske teater, Herkules-templet, Ummayyade-paladset og Citadellet. I har en hel dag i oldtidsbyen Petra, der er hugget direkte ud i klippesiden, som veksler i forskellige rødlige nuancer. Og ved Det Døde Hav oplever I fornemmelsen af at være fuldstændig vægtløs i det yderst salte hav.

Oplevelserne er mange, og I er sikre på at komme på et Jordan-eventyr, der vil overgå alle jeres forventninger!


VÆLG Jordan FORDI

den danske rejseleder sørger for alt det praktiske undervejs og giver en fantastisk indsigt i Jordan
vores helt unikke kendskab til Jordan sikrer, at I får det bedste indhold på en 100 % skræddersyet rejse
I kommer på byrundtur i Amman
der er inkluderet jeepsafari i Wadi Rum-ørkenen
I inviteres til te hos en beduin i Wadi Rum-ørkenen
der venter et fascinerende besøg i den tidligere hovedstad, Salt
der er god tid til at opleve oldtidsbyen Petra
rejsen er en tour de force i mellemøstlig kultur og mystik
VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

Jordan byder på et hav af spændende oplevelser

Dagsprogram for turforslaget

 • Dag 1 – Ankomst til Amman i Jordan

 • Dag 2 – Den romerske by Jerash, middelalderfæstningen i Ajloun og Ammans citadel og romerske teater

 • Dag 3 – Den smukke gamle hovedstad Salt, Jesus' dåbsplads ved Jordanfloden og Det Døde Hav

 • Dag 4 – Morgen ved Det Døde Hav, Nebo-bjerget, Madaba og korsridderfæstningen Kerak

 • Dag 5 – Heldagsudflugt til oldtidsbyen Petra

 • Dag 6 – Lille Petra, Wadi Rum-ørkenen, te hos beduin og Aqaba

 • Dag 7 – Ankomst til Danmark

VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla

VEJRET I Jordan

Dagstemperatur (℃)

Jan

13°

Feb

15°

Mar

17°

Apr

23°

Maj

28°

Jun

31°

Jul

32°

Aug

33°

Sep

31°

Okt

28°

Nov

20°

Dec

15°
Nedbør (mm)

Jan

68

Feb

59

Mar

44

Apr

13

Maj

5

Jun

0

Jul

0

Aug

0

Sep

1

Okt

4

Nov

31

Dec

48

VEJRET I Jordan

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

13°
68

Feb

15°
59

Mar

17°
44

Apr

23°
13

Maj

28°
5

Jun

31°
0

Jul

32°
0

Aug

33°
0

Sep

31°
1

Okt

28°
4

Nov

20°
31

Dec

15°
48

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Jordan

  Pas og visum

  Danske statsborgere skal have visum til Jordan. Vi sørger for visum, som er inkluderet i rejsens pris. Man får visum ved ankomsten til Jordan, og det er gyldigt i én måned. Desuden er det påkrævet, at det danske pas er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomst, og at der er to ledige viseringssider.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri/stivkrampe og Hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntenheden i Jordan er jordanske dinarer (JOD), og det anbefales ikke at veksle til jordanske dinarer andre steder end i Jordan. Det er muligt at veksle amerikanske dollars og euro i autoriserede vekselkontorer og banker. Men der kan også hæves dinarer med Mastercard og Visa i hæveautomater. På markeder, i kiosker og i mindre restauranter har man sjældent en stor beholdning af byttepenge, så sørg altid for at have rigeligt med småpenge til brug ved mindre køb. Det kan være en tryghed at medbringe et kontantbeløb (100-200 amerikanske dollars eller euro) i det tilfælde, at man skulle løbe tør for lokalvaluta. Mindre lokalsamfund har ikke altid hæveautomater, men det er oftest muligt at finde vekselkontorer. Veksl evt. overskydende dinarer tilbage til amerikanske dollars eller euro inden afrejsen fra Jordan for at få den bedste kurs.

  Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Jordan er 1 time foran dansk tid.

  Transport

  Busserne i Jordan har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen, og den skal kunne stå under sædet.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen. Da drikkepenge udgør en del af lønnen, er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og caféer er det kutyme at give 10 %, men man kan også komme ud for, at drikkepenge er tilføjet regningen automatisk på finere restauranter.

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, chauffører i Wadi Rum, lokalguide, piccoloer og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Jordan, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis, og man skal udvise agtpågivenhed ved større forsamlinger. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom i større menneskemængder. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Strømstyrken i Jordan er 220 volt. Stikkene i Jordan kan have forskellige udformninger, så det anbefales at medbringe en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Jordansk mad er en fusion af middelhavskøkkenet og det klassiske arabiske køkken med masser af frisk frugt, ris, grøntsager, fladbrød og olivenolie. Fisk serveres ofte kun i området ved Det Røde Hav, så de fleste retter serveres med kylling-, okse- eller lammekød. Frokoster og middage indledes traditionelt med en lang række småretter (meze) som auberginesalat, humus, friskbagt brød, haloumi og den forfriskende tabouleh-salat. Nationalretten i Jordan er mensaf, lam kogt sagte i jameed (yoghurt tilberedt med friske krydderurter og krydderier) serveret på et leje af ris med pinjekerner og mandler. Den klassiske streetfood i Jordan er falafelsandwich, som indeholder friturestegte kikærteboller med finthakkede tomater og tahinsauce, og shawarma, som indeholder grillet kalvekød eller kylling serveret i brød. Den traditionelle dessert i Jordan er kunafeh, en cremet ostedessert garneret med sødet semolina, safran og pistacienødder.

  I Jordan serveres der en lang række drikke uden alkohol som f.eks. limejuice med mynte, mangojuice og granatæblejuice. Derudover vil der alle steder blive serveret te med mynte og arabisk kaffe. Alkohol sælges i særlige alkoholforretninger og serveres på hoteller i turistområderne, enkelte hoteller sælger dog ikke alkohol.

  Det frarådes at drikke postevand. Drik i stedet mineralvand på flaske. Det kan købes på alle hoteller, restauranter og i kiosker.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Aftenerne kan være kølige, men ellers anbefales påklædning til varmt vejr og fodtøj til at vandre i.

  Møde med en anden kultur

  Konservativ påklædning anbefales, især i byer, på markedspladser og i religiøse områder. Her bør tøjet dække skuldre og knæ, og gerne hele benet.

  I byernes markedsområder anbefales det at spørge om lov, hvis man vil tage billeder af de handlende. Det samme gør sig gældende, når man vil tage billeder af ældre og kvinder klædt i niqab, som er et tørklæde, der kun viser øjnene.

  Idéer til indkøb

  Jordan har en lang tradition for handel med eksotiske varer. De fleste større byer har et markedsområde (souq), hvor der sælges lokale varer og souvenirs for enhver smag. Hvis man ønsker at tage et stykke af Jordan med sig hjem, kan det anbefales at købe følgende varer: Røgelse, myrra og arabisk parfume sælges i alle de større byer og kan med fordel købes i Aqaba. Krydderier, arabisk kaffe og nødder kan også med fordel købes i en af Aqabas større specialforretninger. Kunsthåndværk som perlemorsbelagte smykkeskrin, lamper, kelimtæpper og broderede pudebetræk er ligeledes et oplagt souvenirkøb. Aromatiske olivenoliesæber og skønhedsprodukter lavet af mudder og mineraler fra Det Døde Hav er altid et favoritkøb i Jordan. I de fleste forretninger er det muligt at prutte lidt om prisen, og man skal som tommelfingerregel regne med at kunne prutte en vare ned med 10 procent.

 • Fakta

  • Statsform: Monarki.
  • Hovedstad: Amman. Befolkning 6,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 10 mio. indbyggere.
  • Religion: Ca. 95 % muslimer, 5 % andre religioner.
  • Sprog: Det officielle sprog er arabisk.
  • Største attraktion: Oldtidsbyen Petra.
  • Nationaldag: 25. maj – uafhængighed i 1946 fra Storbritannien.
  • Areal: 89.342 km².
  • Klima: Omkring 90 % af Jordan består af ørken eller ørkenlignende terræn. Der er tørt ørkenklima, dog med regnsæson fra november til april i de vestlige egne. Somrene er bagende varme med gennemsnitligt 30 °C. Vintrene har temperaturer på omkring 15 °C med til tider kolde vinde og tilmed sne i de vestlige dele af landet. Byen Aqaba ved Det Røde Hav er dog lun og behagelig hele året rundt.