Firma – og grupperejser

Rundt i Kina

Turforslag på 16 dage

På en rejse til Kina bemærker man straks, at nærmest alt, der vedrører landet, er lavet med de største armbevægelser og den helt brede pensel. Økonomien buldrer frem, skyskraberne rager højere og højere op i landskabet, og landets mere end 4.000 år gamle historie og rige kulturarv er atter på rette spor efter en cirka 200-årig periode med Opiumskrigene, den britiske kolonisering og Kulturrevolutionen.

Når man rejser rundt i Kina, vil man også opleve et land i bevægelse. I de store byer mod øst går udviklingen stærkt, og de mange millioner cykler får selskab af flere og flere biler. Uden for metropolerne går udviklingen langsommere, og her vil der virkelig være tale om at komme til en helt anden verden.

Denne rejse begynder i det finansielle centrum, Shanghai, som tegner sig for landets hurtigste udvikling. Shanghai er en voldsom kontrast til det, I ellers vil opleve – de smukke haver i Suzhou, det naturskønne område ved Guilin, kejserbyen Xian i Shaanxi-provinsen og folkelivet i Beijings ”hutonger”. En meget afvekslende rejse, hvor I bruger både tog og fly for at komme rundt. I tager bl.a. højhastighedstoget til Beijing, hvilket giver jer ekstra tid i den hyggelige kejserby Xian.

Vi har sammensat denne rejse, så I ser så meget som muligt af Kinas store variation inden for de største seværdigheder, lokale besøg og smukke naturoplevelser. Har I andre idéer eller yderligere tilføjelser til indholdet, sørger vi selvfølgelig for at tilpasse rejsen, så den indfrier alle jeres ønsker.


VÆLG Kina FORDI

den danske rejseleder sørger for alt det praktiske undervejs og giver en fantastisk indsigt i Kina
vores helt unikke kendskab til Kina sikrer, at I får det bedste indhold på en 100 % skræddersyet rejse
der venter store oplevelser i hele seks kinesiske provinser
I oplever kejserbyen Xian og storbyerne Beijing og Shanghai
I ser den berømte terrakottahær, Den Kinesiske Mur og Den Forbudte By
der er akrobatikshow i Shanghai og teater blandt Guilins kalkstensbjerge
I kommer på naturskønne sejlture på Vestsøen og Li-floden
det går gennem Beijings hutonger i rickshaw med besøg hos lokal familie
I også får mulighed for at køre med højhastighedstoget til Beijing
VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

Kina byder på et hav af spændende oplevelser

Dagsprogram for turforslaget

 • Dag 1 – Afrejse fra Danmark

 • Dag 2 – Ankomst til Shanghai med tid til at se nærmere på byen

 • Dag 3 – Besøg i den berømte Yu Garden, rundtur i bydelen China Town og sejltur på Huangpu-floden

 • Dag 4 – Sejltur på Tong Lis kanaler og besøg på silkefabrik i smukke Suzhou

 • Dag 5 – Besøg på teplantage i Hangzhou og sejltur på Vestsøen

 • Dag 6 – Fly til Guilin i Sydkina og indblik i traditionelle te-ceremonier

 • Dag 7 – Sejltur på Li-floden, besøg i Yangshuo og teater i den fri natur

 • Dag 8 – Oplevelser i Yangshuo og tid til cykeltur mellem rismarkerne

 • Dag 9 – Besøg i drypstenshulen Reed Flute Cave og med fly til kejserbyen Xian

 • Dag 10 – Den Store Vildgås Pagode og Xian Dumpling Banquet og show

 • Dag 11 – Den berømte terrakottahær og tid til oplevelser i Xian

 • Dag 12 – Højhastighedstog til Beijing, Den Himmelske Freds Plads og akrobatikshow

 • Dag 13 – Den Kinesiske Mur, besøg på jadefabrik og Ming-gravene

 • Dag 14 – Himlens Tempel, Den Forbudte By og Sommerpaladset

 • Dag 15 – Beijings hutonger og besøg hos en lokal familie

 • Dag 16 – Afrejse og hjemkomst til Danmark

VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla

VEJRET I Kina

Dagstemperatur (℃)

Jan

Feb

Mar

11°

Apr

21°

Maj

27°

Jun

31°

Jul

31°

Aug

30°

Sep

26°

Okt

20°

Nov

10°

Dec

Nedbør (mm)

Jan

4

Feb

5

Mar

8

Apr

17

Maj

35

Jun

78

Jul

143

Aug

141

Sep

58

Okt

16

Nov

11

Dec

3

VEJRET I Kina

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

4

Feb

5

Mar

11°
8

Apr

21°
17

Maj

27°
35

Jun

31°
78

Jul

31°
143

Aug

30°
141

Sep

26°
58

Okt

20°
16

Nov

10°
11

Dec

3

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Kina

  Pas og visum

  Der er visumpligt til Kina. Cirka seks uger inden afrejse vil du modtage en officiel invitation fra vores agent i Kina, og det anbefales, at man senest ansøger om visum en måned inden afrejse.

  Visum kan søges direkte gennem det kinesiske Visa Application Service Center i København. Vejledende pris er pr. okt. 2018 kr. 962,50 som betales direkte til ambassaden. Alle ansøgere skal på forhånd udfylde ansøgningsskema via centrets hjemmeside her. Udfyld, print og underskriv det online ansøgningsskema og medbring det til det kinesiske Visa Application Center i København, hvor du også skal afgive biometriske data (fingeraftryk). Tider til personligt fremmøde på centret bookes ligeledes via centrets hjemmeside. Husk at medbringe pas, rejsedokumenter (inkl. flybilletter), pasfoto, den officielle invitation samt betaling.

  Risskov Rejser har indgået samarbejde med CTHI VisaService ApS for at hjælpe vores rejsedeltagere på bedst mulige vis med eventuelle spørgsmål eller hjælp til udfyldelse af selve visumansøgningen. CTHI kan hjælpe med at lave et gruppevisum, såfremt man er minimum to personer, der rejser sammen. Med et gruppevisum er det muligt at ansøge om visum uden at tage til ambassaden i København. Du kan udfylde gruppeansøgningen her eller kontakte CTHI direkte for nærmere information på tlf. 53 58 82 09 eller skrive til info@CTHI.dk. Ønsker du at bestille Gruppevisum (min. 2 personer) via Risskov Rejsers samarbejdspartner er prisen kr. 1.250 pr. person (ekskl. forsendelse med UPS kr. 295).

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den kinesiske valuta har flere betegnelser, der er både renminbi (RMB) og kinesiske yuan (CNY). Det er muligt at veksle til CNY hjemmefra eller ved ankomst til lufthavnen i Kina. Det kan ikke længere betale sig at veksle fra amerikanske dollars til yuan.
  Man kan hæve kontanter på sit kreditkort i de store banker, hoteller og lufthavne, men der er flere og flere hæveautomater, der kun tager imod kinesiske kreditkort.
  Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Kina er 6 timer foran dansk sommertid og 7 timer foran dansk vintertid.

  Transport i Kina

  Busserne i Kina har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det har ikke tidligere været kutyme at give drikkepenge i Kina, men i takt med, at turismen i Kina er øget, er lønnen i servicebranchen også i højere og højere grad baseret på drikkepenge. Det er derfor nu blevet kutyme, at man betaler drikkepenge til lokalguider og chauffører.

  Er man afsted på egen hånd, vil man opleve, at flere restauranter og caféer tilskriver regningen 10-15 % i servicegebyr, så her skal du ikke lægge yderligere oveni.

  På rundrejserne i Kina vil der bl.a. være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotel-piccoloer. Det beløber sig til ca. 35 yuan pr. dag pr. rejsedeltager. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i yuan. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er ganske sikkert at færdes i Kina, også efter mørkets frembrud. Kvinder kan også roligt færdes alene. Det er i Kina – som alle andre steder – ikke klogt at udstille sine eventuelle rigdomme. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Kina bruger 220 volt, men ofte har stikkene flade ben som i USA. Vi anbefaler derfor, at du medbringer en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Vær opmærksom på, at man ikke kan benytte Facebook, Google og Messenger i Kina. Så har du f.eks. en Gmail-konto, kan du ikke bruge denne i Kina. Brug derfor en anden mailadresse som f.eks. Yahoo eller lignende. Man kan med fordel downloade app’en WeChat, da det er en kinesisk app til gratis kommunikation.

  Mad og drikkevarer

  Det kinesiske køkken består hovedsageligt af ris og/eller nudler, serveret med enten fisk, kylling, svine- eller oksekød og grøntsager. Det er en god idé at øve sig lidt hjemmefra med spisepindene. Selv om det på mange restauranter er muligt at få en ske eller en gaffel, så spiser man med pinde i Kina, og maden er tilberedt med henblik herpå. Det er nemt at finde gode spisesteder, og der er utroligt mange billige restauranter. De serverer god og sund mad, og hygiejnen er som regel god. Nogle restauranter har spisekort på engelsk eller med billeder af de forskellige retter. Til maden drikkes te eller øl.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen, og ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Vær opmærksom på, at der er forbud mod E-cigaretter i Kina. Undlad derfor at medbringe E-cigaretter, E-væske og vandpiber. Disse elementer vil blive konfiskeret ved ankomst, og man risikerer at få en bøde eller fængselstraf, hvis man findes skyldig.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Vi anbefaler desuden altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Kineserne er meget gæstfrie, nysgerrige og glade – turister bliver mødt med smil og venlighed. Det ligger ikke til kineserne at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig i landet. F.eks. må man aldrig klappe et barn på hovedet eller røre dem.

  Kineserne lægger stor vægt på, at man er stand til at kontrollere sine følelser, og det er vigtigt at huske på, hvis du føler dig dårligt behandlet. På restauranter er det vigtigt at huske på, at man aldrig placerer spisepindene lodret ned i risskålen, da det associeres med død og ulykke. Det forventes, at man respekterer helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning.

  Man tager skoene af, før man betræder et tempel og pege eller vender aldrig fodsålerne mod buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. Man poserer heller ikke foran buddhafigurer. Ikke alle steder er det tilladt at fotografere, så vær opmærksom på påbud. På markeder og i boder er det helt normalt at prutte om prisen, og nogle kinesere vil endda anse det som uhøfligt, hvis du ikke prøver.

  Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og der er ikke altid toiletpapir til rådighed. Medbring derfor selv toiletpapir fra hotellet eller vådservietter og evt. desinfektionsgelé til hænderne.

  Idéer til indkøb

  Kina er kendt for at producere billige varer i alle tænkelige genrer, og der findes nok ikke et dansk hjem uden utallige aggregater og dimser med påskriften ”Made in China”. Med andre ord: Alt, hvad dit shoppinghjerte kan begære, findes i Kina. Silke- og broderivarer og alskens tekstiler, lakvarer, jade- og porcelænsarbejder, etniske smykker og pynt er typiske kinesiske souvenirs.

 • Fakta

  • Statsform: Kommunistisk republik.
  • Hovedstad: Beijing med 21,5 mio. indbyggere (metropolområde 24 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 1,38 mia. indbyggere
  • Religion: Shenister 22 %, buddhister 18 %, kristne 5 %, muslimer 2 %.
  • Sprog: Det officielle sprog i Kina er mandarin, men der findes et utal af forskellige dialekter, der har karakter af selvstændige sprog.
  • Areal: 9.596.961 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Klimaet er meget varieret – fra tropisk i syd til subarktisk i de nordlige dele af landet.