Firma – og grupperejser

Rundt på Malta

Turforslag på 8 dage

Velkommen til korsriddernes ø – øriget i Middelhavet, der er velsignet med mere end 300 solskinsdage om året!

Der er selvfølgelig også et utal af andre grunde til at tage på firmarejse til Malta. På trods af sin størrelse er Middelhavsøen et kæmpemæssigt kulturhistorisk skatkammer at gå på opdagelse i. Øens historie strækker sig tilbage til oldtiden og både fønikere, arabere, normannere og briter har hver især sat deres præg på øriget. Alligevel er Malta helt sin egen med betydningsfulde mindesmærker fra malteserriddernes tid og stensætninger, der er 1.000 år ældre end pyramiderne. Og på denne indholdsrige rejse bliver der rig lejlighed til dykke ned i ørigets enestående fortid og nutid.

Med base i kystbyen St. Paul’s Bay tager I ud og oplever øen. I går under jorden i katakomberne fra det 4. århundrede, besøger den gamle fæstningsby Mdina med de imponerende bymure, tager på byvandring i den UNESCO-fredede hovedstad Valletta og nyder stemningen i de farverige fiskerlejer. En dag går turen til øen Gozo, hvor I bl.a. ser de ældgamle Ggantija-templer. En af rejsens autentiske oplevelser får I i landsbyen Dingli, hvor der serveres smagsprøver på maltesiske specialiteter.

Dette turforslag er en god kombination af historisk og kulturel sightseeing med rejselederen og mulighed for tid til egne oplevelser undervejs. Har I andre idéer eller yderligere tilføjelser til indholdet, sørger vi selvfølgelig for at tilpasse rejsen, så den indfrier alle jeres ønsker.


VÆLG Malta FORDI

den danske rejseleder sørger for alt det praktiske undervejs og giver en fantastisk indsigt i Malta
vores helt unikke kendskab til Malta sikrer, at I får det bedste indhold på en 100 % skræddersyet rejse
rejsen indeholder et stort, spændende og varieret udflugtsprogram
I ser det bedste af øerne Malta og Gozo
I mærker historiens vingesus i hovedstaden Valletta og fæstningsbyen Mdina
der venter et spændende besøg i katakomberne under romerbyen Rabat
rejsen går til adskillige betydningsfulde UNESCO-lokaliteter
I smager maltesiske lækkerier i landsbyen Dingli
VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

Malta byder på et hav af spændende oplevelser

Dagsprogram for turforslaget

 • Dag 1 – Ankomst til Valletta og videre til St. Paul's Bay

 • Dag 2 – Oplevelser i hovedstaden Valletta og den historiske by Vittoriosa

 • Dag 3 – Den farverige fiskerlandsby Marsaxlokk og sejltur til Den Blå Grotte

 • Dag 4 – Udflugt til øen Gozo med Ggantija-templerne og Kalypso-grotten

 • Dag 5 – På opdagelse i middelalderbyerne Mdina og Rabat

 • Dag 6 – Grøn frodighed og maltesisk frokost på landet

 • Dag 7 – Udforsk St. Paul's Bay, besøg Comino eller tag en tur til Valletta

 • Dag 8 – Hjemrejse fra Valletta

VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla

VEJRET I Malta

Dagstemperatur (℃)

Jan

14°

Feb

14°

Mar

16°

Apr

18°

Maj

21°

Jun

26°

Jul

29°

Aug

29°

Sep

26°

Okt

23°

Nov

19°

Dec

15°
Nedbør (mm)

Jan

59

Feb

47

Mar

34

Apr

27

Maj

11

Jun

5

Jul

3

Aug

6

Sep

37

Okt

46

Nov

61

Dec

69

VEJRET I Malta

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

14°
59

Feb

14°
47

Mar

16°
34

Apr

18°
27

Maj

21°
11

Jun

26°
5

Jul

29°
3

Aug

29°
6

Sep

26°
37

Okt

23°
46

Nov

19°
61

Dec

15°
69

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Malta

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Betalings- og kreditkort kan bruges næsten alle vegne. Der kan dog være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis det bliver nødvendigt at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Malta har samme tid som Danmark.

  Transport

  Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

  Drikkepenge

  På restauranter og caféer er det kutyme at runde op eller give 10 %. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotellets restaurantpersonale. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Malta har meget lidt kriminalitet. Pas dog på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er primært et fænomen i de større byer – også på Malta. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det anbefales at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen.

  Elektricitet

  Malta benytter 240 volt og engelske 3-bens stik. Adaptere kan købes lokalt og lånes på nogle hoteller. Medbring gerne adapter hjemmefra.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Maltas køkken bærer præg af, at øen gennem tiderne har været underlagt forskellige herskere. Maden er international og stammer fra forskellige lande, men her findes også nogle af Middelhavets bedste fiske- og skaldyrsretter. Det maltetiske køkken er kendt for sin kaninragout. Butterdejskagen pastizzi med ricottaost eller ærtemos er en lokal specialitet ligesom bigilla, som er purerede bønner med olie og hvidløg. Smag også imqaret, friturestegte daddelkager eller de små gedeoste gbejna. Den lokale øl hedder Cisk.

  Det maltesiske postevand kan sagtens drikkes, men det kan smage af salt, da det er afsaltet havvand, eller af klor, som tilsættes. Køb derfor hellere vand på flaske.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag til fredag ca. 9:00-19:00 og 13:00-16:00. Lørdag til 20:00. Mange supermarkeder holder åbent om søndagen.

  Banker: Mandag til fredag 8:30-12:30, lørdag 8:30-11:30. Om sommeren holder nogle åbent om eftermiddagen.

  Museer: Dagligt 9:00-17:00. Lukket på helligdage undtagen søndag.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Vejret på Malta er generelt solrigt og lunt. Medbring dog en let jakke eller trøje til aftenerne og praktisk fodtøj til udflugter.

  Møde med en anden kultur

  På strandene kan man være afslappet påklædt, men det er ikke tilladt at være topløs. Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er forbudt i flere kirker og museer. Se efter skilte ved indgangen. Husk at spørge først, hvis du vil fotografere personer.

  Idéer til indkøb og museer

  På lokale markeder og i supermarkeder kan man med fordel købe lokale specialiteter som oliven, soltørrede tomater og vin. Derudover findes der på Malta en rig kunsthåndværkstradition. Se bl.a. efter lokalt producerede sølvarbejder, glasvarer og forskellige former for tekstilarbejde. Ta’ Qali-kunsthåndværksmarkedet er absolut et besøg værd, da man her finder traditionelle maltetiske varer.

  Nogle museer giver rabat til studerende og ældre, så medbring gerne billeddokumentation. Aldersgrænsen kan variere.

 • Fakta

  • Statsform:
  • Hovedstad: Hovedstaden er Valletta med 6.513 indbyggere. Valetta er dog vokset sammen med byerne Floriana, Birkirkara, Qormi, Zabbar, San Ġwann, Fgura, Sliema og Ħamrun, hvor der tilsammen bor 100.000 mennesker.
  • Befolkning: 449.000
  • Religion: Overvejende katolikker, ca. 98%.
  • Sprog: Maltesisk og engelsk.
  • Areal: 316 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Maltas klima er subtropisk. I foråret ligger temperaturen omkring 20 °C, og sommeren igennem er der 25-30 °C, og solen skinner hver dag. Sommeren på Malta strækker sig fra april til november. Det er i vintermånederne, at Malta får langt størstedelen af årets regn.