Firma – og grupperejser

Rundt i Skotland

Turforslag på 8 dage

Glæd jer til en historie, der er lige så dramatisk som højlandets landskaber, og som I kommer på sporet af på Scone Palace, hvor skotterne i en periode på 1.000 år kronede deres konger, og når turen går til Culloden Battlefield, hvor englænderne nedkæmpede de oprørske skotske klaner. I får toppen af naturoplevelser i det skotske højland, hvor dybe dale, brusende floder og smukke søer skaber et storslået sceneri. Det eventyrlige og det skønne står de mange slotte for. På denne rundrejse har vi inkluderet en perlerække af slotte, som tager jer med gennem vidt forskellige verdener. Med til slotsoplevelserne hører imponerende haveanlæg, der ofte har været en nydelse gennem århundreder. Det moderne Skotland oplever I i byen Aberdeen, og et besøg på et whiskydestilleri er naturligvis også flettet ind i programmet. Hvis I vil rejse i august, er der tilmed mulighed for at få pladser til det store show Royal Edinburgh Military Tattoo – en festlig oplevelse!


VÆLG Skotland FORDI

den danske rejseleder sørger for alt det praktiske undervejs og giver en fantastisk indsigt i Skotland
vores helt unikke kendskab til Skotland sikrer, at I får det bedste indhold på en 100 % skræddersyet rejse
turen byder på byvandring i Aberdeen og i Edinburgh, hvor I ser Edinburgh Castle
I kommer til historiske Culloden Battlefield
I oplever en perlerække af slotte, der fortæller hver sin historie
det skotske højland står for naturoplevelserne
I oplever byen St. Andrews med det prestigefyldte universitet
der er besøg på whiskydestilleriet Glen Garioch
VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

Skotland byder på et hav af spændende oplevelser

Dagsprogram for turforslaget

 • Dag 1 – Ankomst til Edinburgh og videre til Dundee

 • Dag 2 – Udflugt til St. Andrews med ruinerne af Skotlands største katedral

 • Dag 3 – Scone Palace, Cairngorms National Park & Braemar Castle

 • Dag 4 – Besøg på Crathes Castle og sightseeing i Aberdeen

 • Dag 5 – Stemningsfulde Pitmedden og whiskydestilleriet Glen Garioch

 • Dag 6 – Historiske Culloden Battlefield og besøg på Cawdor Castle

 • Dag 7 – Edinburgh – byvandring med Royal Mile og Edinburgh Castle

 • Dag 8 – Dunfermline Abbey og Palace og hjemrejse

VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla

VEJRET I Skotland

Dagstemperatur (℃)

Jan

Feb

Mar

Apr

11°

Maj

14°

Jun

17°

Jul

18°

Aug

18°

Sep

16°

Okt

12°

Nov

Dec

Nedbør (mm)

Jan

57

Feb

39

Mar

39

Apr

39

Maj

54

Jun

47

Jul

83

Aug

77

Sep

57

Okt

65

Nov

62

Dec

57

VEJRET I Skotland

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

57

Feb

39

Mar

39

Apr

11°
39

Maj

14°
54

Jun

17°
47

Jul

18°
83

Aug

18°
77

Sep

16°
57

Okt

12°
65

Nov

62

Dec

57

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Skotland

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er pund sterling (GBP), der kan hæves i automater i de fleste byer. Alle gængse internationale kreditkort kan bruges, men enkelte steder tager man ikke imod kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Skotland er en time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen. På restaurant og café er drikkepenge ofte inkluderet som en serviceskat, men det er kutyme at runde beløbet op. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschaufføren. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Skotland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  England benytter 240 volt, og trebensstik er standard, så det anbefales at medbringe adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det skotske køkken er rigt på kød og fisk. Ofte serveres der enkle retter uden sauce. Rype, vildt, Aberdeen Angus-oksekød, laks, ørred og mange lækre oste er lokale specialiteter i Skotland. Man kan stadig stifte bekendtskab med traditionelle skotske retter som grød og havrekiks og naturligvis nationalretten haggis, som er milevidt berømt – men måske mest berygtet. For de fleste udenforstående lyder indmad og lungevæv kogt i fåremave måske ikke utvetydigt indbydende, men prøv at give den famøse ret et forsøg. Whisky er for skotterne, hvad champagne er for franskmændene. Alle maltwhiskytyper produceres ved stort set samme proces.

  Det er sikkert at drikke postevand fra hanen i hele Skotland.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Temperaturen kan svinge en del, så det anbefales at medbringe en let jakke og regnjakke.  Det anbefales desuden at medbringe fornuftigt fodtøj.

  Idéer til indkøb og museer

  I Skotland findes i de fleste byer en lang række specialforretninger, som handler med antikviteter, klassisk tøj af shetlandsbomuld, skotske delikatesser og whisky. I specialforretninger sælges også skjorter, halstørklæder og trøjer med det klassiske skotskternede mønster tartan.

  Nogle museer giver rabat til studerende og personer over 65 år, medbring derfor gerne billeddokumentation. Aldersgrænsen kan variere.

 • Fakta

  • Statsform: Skotland er del af Storbritannien og har konstitutionelt demokrati.
  • Hovedstad: Edinburgh med ca. 500.000 indbyggere.
  • Befolkning: 5,4 mio. indbyggere (Storbritannien 65,6 mio.).
  • Religion: Protestanter 53 %, romerskkatolikker 10 %, muslimer 2,6 %.
  • Sprog: Officielt engelsk, ellers tales der walisisk og gælisk.
  • Areal: 80.077 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Der er mildt tempereret kystklima, som varierer regionalt. Uanset hvilken årstid man gæster Skotland, kan vejret ændre sig fra dag til dag, og det er derfor en god idé at medbringe tøj til skiftende vejrforhold med lune dage og kølige aftener samt muligheden for regn.