Firma – og grupperejser

Rundt på Mallorca

Turforslag på 8 dage

Tag på en dejlig rejse til Mallorca, den skønne Middelhavsø, der i generationer har tiltrukket rejsende fra det meste af verden – og det forstår man godt! Mallorca har en smuk natur, kulturelle oplevelser og ikke mindst et solrigt klima og spansk atmosfære.

På vores rejse til Mallorca får I mulighed for at kombinere afslapning ved stranden og tid på egen hånd med oplevelser i selskab med vores dygtige rejseleder på flere spændende udflugter. Turen går bl.a. til Palma, som er de Baleariske Øers hovedstad og fyldt med kulturelle skatte og stemningsfulde bydele, der summer af liv. Langs bjergkæden Traumuntata finder I citrusplantager, mandeltræer og små idylliske landsbyer, og i Torrent de Pareis finder I et spektakulært klippelandskab. I Valldemossa kommer I tæt på religiøs, kunstnerisk og royal historie, og ved Porto Cristo finder I i de smukt oplyste “dragegrotter” Europas største underjordiske sø. Og man kan ikke sige Mallorca uden at sige vin, så tilblivelsen af vin skal I selvfølgelig også se – og selvfølgelig også smage på.


VÆLG Mallorca FORDI

den danske rejseleder sørger for alt det praktiske undervejs og giver en fantastisk indsigt i Mallorca
vores helt unikke kendskab til Mallorca sikrer, at I får det bedste indhold på en 100 % skræddersyet rejse
I oplever Mallorcas charmerende hovedstad Palma på en byrundtur
I kommer på udflugt til bjergbyen Valldeomssa
udflugten til Dragegrotterne er inkl. en sejltur og besøg på en perlefabrik og et glaspusteri
I oplever vindistriktet Santa Maria del Cam
der er besøg på Luch-klostret
rejsen indeholder en sejltur fraTorrent de Paris til Port de Sollér og veterantog videre til Palma
VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

Mallorca byder på et hav af spændende oplevelser

Dagsprogram for turforslaget

 • Dag 1 – Afrejse fra Danmark og ankomst til Mallorca

 • Dag 2 – Byrundtur i Palma med besøg på Bellver Castle og Palmas katedral

 • Dag 3 – Dagen fri til egne oplevelser

 • Dag 4 – Udflugt til de smukkeste dele af Mallorca med sejltur og tur med veterantog

 • Dag 5 – Oplevelser på egen hånd eller udflugt til Valldemossa

 • Dag 6 – Afslapning ved hotellet eller udflugt til de berømte Dragegrotter

 • Dag 7 – Tid på egen hånd eller besøg på vingård med frokost

 • Dag 8 – Hjemrejse og ankomst til Danmark

VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla

VEJRET I Mallorca

Dagstemperatur (℃)

Jan

14°

Feb

14°

Mar

15°

Apr

17°

Maj

20°

Jun

24°

Jul

27°

Aug

27°

Sep

25°

Okt

22°

Nov

18°

Dec

15°
Nedbør (mm)

Jan

40

Feb

34

Mar

25

Apr

27

Maj

23

Jun

9

Jul

4

Aug

7

Sep

38

Okt

55

Nov

60

Dec

46

VEJRET I Mallorca

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

14°
40

Feb

14°
34

Mar

15°
25

Apr

17°
27

Maj

20°
23

Jun

24°
9

Jul

27°
4

Aug

27°
7

Sep

25°
38

Okt

22°
55

Nov

18°
60

Dec

15°
46

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Spanien

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Tager du med på vandreferie i Spanien, skal du være i stand til at gå min. 20 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke imod internationale kreditkort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du skal spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Spanien er i samme tidszone som Danmark, så der er ingen tidsforskel.

  Transport

  I Spanien oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen. På restaurant og café er drikkepenge ofte inkluderet som en serviceskat, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Spanien. Dette er ofte et problem i kollektiv transport, som metro og bybusser. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Spanien bruger 220 volt. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det spanske køkken er bedst kendt for sin mangfoldighed af små retter kaldet tapas. I Spanien mødes man om maden og deler den med alle om bordet.

  Det spanske køkken bugner også af andre fyldige, krydrede retter baseret på svinekød eller lam. Kolde grønsagssupper som gazpacho er også populære i varmen. De serveres gerne til frokost, tapas eller som forret. Fugl, fisk/skaldyr og nogle gange kanin kombineres i paella og steges med ris, hvidvin eller chorizopølse i en kæmpe paellapande. Herligheden krydres med safran og masser af grøntsager, så resultatet bliver en smagfuld, gul og rustik risret.

  Spanien har en lang tradition for at fremstille lufttørrede skinker af meget høj kvalitet, og på alle caféer og restauranter vil man kunne smage den spanske skinke. Det spanske måltid skylles ned med øl, Fino sherry (tør sherry, som drikkes til maden) eller voluminøs spansk rødvin.

  Aftensmåltiderne starter generelt senere end de sædvanligvis gør i Danmark. Det er derfor ikke usædvanligt, at restauranter først åbner for servering kl. 20:00.

  Man kan drikke vandet i Spanien, men det smager anderledes end dansk postevand, fordi det tilsættes klor og renses med flere kemikalier end i Danmark.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Åbningstider

  Forretninger: Mandag-lørdag 09:00-13:30/14:00 og 16:00/16:30-20:00/20:30. Søndag lukket.

  Banker: Mandag-fredag 08:30/09:00-14:00/14:30. Lørdag 09:00-13:00.

  Posthuse: Mandag-fredag 08:30-14:30 og 17:00-20:00/20:30. Lørdag 09:00/09:30-13:00/13:30.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Til rejser i Sydspanien anbefales det at pakke sommertøj og desuden medbringe en let vindjakke eller trøje til de lidt køligere nætter. I de nordlige dele af Spanien kan vejret være mere omskifteligt, så det anbefales at medbringe regnjakke og en varm trøje. På rejser til Spanien anbefales det ligeledes at medbringe praktisk fodtøj, da der i flere byer vil være byvandringer.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er tildækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Det er ikke tilladt at bære hovedbeklædning som hat eller kasket i en kirke. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og på museer – spørg rejselederen eller lokale på stedet.

  Idéer til indkøb og museer

  I Spanien kan det anbefales at købe nogle af de lokale fødevarespecialiteter som pølse, vin og skinke med hjem. I de større byer findes store lokale fødevaremarkeder, hvor man kan finde de mest udsøgte varer. En række af verdens største tøj- og skofirmaer hører hjemme i Spanien, og man kan med fordel købe modetøj og sko i Spanien.

  Flere museer giver rabat til studerende og personer over 65 år. Medbring derfor gerne billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Madrid med 3,2 mio. indbyggere (metropolområde 6 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 49 mio.
  • Religion: Hovedparten er katolikker.
  • Areal: 505.370 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Sprog: Castiliansk (spansk) 74 %, catalansk 17 %, galisisk 7 % og baskisk 2 %.
  • Klima: Spanien har hele tre slags klima. Det nordlige Spanien har kystklima med relativt kølige somre og milde vintre. Det indre af Spanien har fastlandsklima med varme, tørre somre og relativt kolde vintre, mens den del af Spanien, der ligger langs Middelhavet, har subtropisk klima.