Firma – og grupperejser

Rundt i Stettin

Turforslag på 4 dage

Denne storbyrejse til Stettin i Polen byder på spændende kulturelle oplevelser, shopping og historiske opdagelser. Den historiske hovedstad i regionen Vestpommern befinder sig ved floden Oder og havde i 1200-tallet sin storhedstid som havneby. Byen er i dag stadig en af de største havnebyer i Europa og har gennem sin lange historie været underlagt flere lande på grund af sin centrale placering. På rejsen kommer I en tur rundt i byen og oplever bl.a. Hagaterrasserne, den gotiske domkirke og De Pommerske Fyrsters Slot, imens I nyder byens afslappende, grønne atmosfære. I besøger også middelalderbyen Stargard og kurbyerne Kolobrzeg og Kamien Pomorski, der er kendte for deres helt særlige mikroklima og helbredende mineralvand.


VÆLG Stettin FORDI

den danske rejseleder sørger for alt det praktiske undervejs og giver en fantastisk indsigt i Stettin
dagsprogrammet kan tilpasses lige efter jeres ønsker
vores helt unikke kendskab til Stettin sikrer, at I får det bedste indhold på en 100 % skræddersyet rejse
I kommer på udflugt til den gamle, historiske by Stargard
der venter en spændende oplevelse ved den gotiske Sankt Jacobs Katedral
I oplever kurbyerne Kolobrzeg og Kamien Pomorski, der er kendte for deres helbredende mineralvand
VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

Stettin byder på et hav af spændende oplevelser

Dagsprogram for turforslaget

 • Dag 1 – Afrejse

 • Dag 2 – På tur rundt i ”Den Grønne By”

 • Dag 3 – Udflugt til Stargard og kurbyerne Kolobrzeg og Kamien Pomorski

 • Dag 4 – Hjemrejse

VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla

VEJRET I Stettin

Dagstemperatur (℃)

Jan

Feb

Mar

Apr

13°

Maj

19°

Jun

22°

Jul

23°

Aug

23°

Sep

18°

Okt

13°

Nov

Dec

-2°
Nedbør (mm)

Jan

1

Feb

1

Mar

1

Apr

1

Maj

2

Jun

2

Jul

2

Aug

2

Sep

2

Okt

1

Nov

1

Dec

1

VEJRET I Stettin

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

1

Feb

1

Mar

1

Apr

13°
1

Maj

19°
2

Jun

22°
2

Jul

23°
2

Aug

23°
2

Sep

18°
2

Okt

13°
1

Nov

1

Dec

-2°
1

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Inden du rejser til Polen

  Pas & visum

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdet, og skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe – se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Polen er medlem af EU, men står uden for Euro-samarbejdet. Landets valuta er Zloty (PLN). 1 Euro er ca. 4,3 PLN. De fleste internationale betalingskort accepteres i butikker, hoteller, restauranter og caféer. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Polen er i samme tidszone som Danmark, så der er ingen tidsforskel.

  Transport

  Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restaurant og cafe er det kutyme at runde op eller give 10 %. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne og piccoloer på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguide(30-40PLN pr. rejsedeltager) og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset, ellers kan de fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Polen. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Polen bruger 220v – 50 hz. – medbring adapter, da afvigende stik kan forekomme.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Alle større byer har internetcaféer, og der er også Wi-Fi forbindelse på de hoteller, som vi benytter.

  Drikkevand

  Vi anbefaler, at man køber vand på flaske. Man kan drikke vandet i Polen, men det kan smage anderledes end dansk postevand, fordi det renses med flere kemikalier, end i Danmark.

  Rygning

  Der er ingen officielle rygeregler.

  Indkøb

  Polske åbningstider er lidt forskellige, men længere end i Danmark. De følgende tider er generelle, men kan være kortere ude i små byer og længere i større byer.

  Åbningstider:
  Butikker:
  Mandag – fredag: 06.00 – 18, 19 eller 20.00. Lørdag: 06.00 – 13.00. Søndag lukket.
  Banker:
  Mandag – fredag: 07.00 – 19.00. Lørdag: 06.00 – 13.00
  Posthuse:
  Mandag – fredag: 08.00 – 18.00.
  I mange af de store byer, holder posthuse døgnåbent.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er tildækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker – spørg rejselederen eller lokale på stedet.

 • Fakta

  • Statsform: Polen er en republik.
  • Hovedstad: Warszawa med 1,7 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 38,5 mio. indbyggere.
  • Religion: 90 % af katolikker. Resten tilhører overvejende den ortodokse kirke eller den luthersk protestantiske.
  • Sprog: Polsk.
  • Areal: 312.685 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Rysy (2.499 m).
  • Klima: Polen har et tempereret klima, der spænder fra kystklima til fastlandsklima, med alpint klima i bjergene. Generelt har Polen alle fire årstider med varme somre og kolde vintre. På grund af landets størrelse, typografi og Østersøen, er der mange regionale forskelle. Om sommeren i Polen er den gennemsnitlige temperatur på omkring 20 °C til 27 °C, med til tider kølige aftener. Vintrene kan være bidende kolde. I den nordlige del af Polen er den gennemsnitlige vintertemperatur på 3 °C , og i den sydlige del af Polen falder gennemsnittet til -8 °C. I dele af det sydlige Polen kan sommertemperaturer rent faktisk komme over 30 °C.