Firma – og grupperejser

Rundt i Ungarn

Turforslag på 8 dage

Glæd jer til en veltilrettelagt rundrejse i Ungarn, hvor der venter helt særlige oplevelser!

Ungarn lokker med paprikakrydret gullasch, smukke landskaber, gamle middelalderlandsbyer, flotte termalbade og moderne byliv i den majestætiske hovedstad. I Budapest kommer bl.a. I på en spændende byrundtur på begge sider af Donaufloden i bydelene Buda og Pest.

Budapest, der også kaldes Donaus perle, deles i to af Donau-floden, der stille og roligt bugter sig forbi den kuperede Buda-del og den fladere Pest-del. Først i 1849 blev de to bydele permanent forbundet med hinanden af den første af byens syv broer, Kædebroen, der er en imponerende smuk hængebro. De to karakteristiske triumfbuelignende brotårne, og de to sæt vogtende løver i hver ende, er især smukke, når natten sænker sig, og broen lyser op i mørket.

På Pest-siden ligger den mest centrale og moderne del af byen med et hyggeligt café- og kulturliv. Ud over de mange prægtige boulevarder, administrationsbygninger og forretninger finder man her Parlamentet, der er en imponerende nygotisk bygning med utallige spir og tårne og en sirligt udsmykket, symmetriske facade.

Budapests historiske kerne ligger på Buda-siden, der er spækket med charmerende middelalderstemning i det mere kuperede terræn med Borghøjen og Gellért-bjerget. Fra Citadellet på toppen af det 140 m høje Gellért-bjerg er der en imponerende udsigt over byen og floden. Citadellet blev bygget i midten af 1800-tallet af det habsburgske styre for at dæmme op for eventuelle ungarske oprør. På Borghøjen kan man gå på opdagelse i det UNESCO-fredede historiske borgkvarter, hvor den gotiske Mathias-kirke stolt knejser over Treenighedspladsen og Fiskerbastionen.

Glæd jer også til at opleve vinregionen Tokaj, hvor I smager den berømte gyldne hvidvin, I sejler på Balatonsøen, og på den mægtige ungarske slette, Pusztaen, får I indblik i det oprindelige Ungarn, når I med hestevogn kører til et typisk landsted.

Vi har over 10 års erfaring med at lave rejser til Ungarn, og vi har sammensat denne rejse, så den afspejler det ægte Ungarn på bedste vis. Har I andre idéer eller yderligere tilføjelser til indholdet, sørger vi selvfølgelig for at tilpasse rejsen, så den indfrier alle jeres ønsker.


VÆLG Ungarn FORDI

den danske rejseleder sørger for alt det praktiske undervejs og giver en fantastisk indsigt i Ungarn
vores helt unikke kendskab til Ungarn sikrer, at I får det bedste indhold på en 100 % skræddersyet rejse
I oplever de største seværdigheder i Budapest og hører historien om dem
I får et indblik i det ægte Ungarn ude på Pusztaen
I kommer på sightseeing og vinsmagning i det berømte vinområde Tokaj
I oplever tre historiske byer ved Donauknæet og sejler på Balatonsøen
der er god tid til at udforske den fascinerende hovedstad, Budapest
VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

Ungarn byder på et hav af spændende oplevelser

Dagsprogram for turforslaget

 • Dag 1 – Ankomst til Budapest og videre til Noszvaj

 • Dag 2 – Byrundtur i Eger og oplevelser i den berømte Tokaj-vinregion

 • Dag 3 – Besøg i den elegante sletteby Kecskemét og heste- og ryttershow på Pusztaen

 • Dag 4 – Omfattende byrundtur i Budapest og tid til at gå på opdagelse

 • Dag 5 – Udforsk Budapests rige tradition for kurbade og cafékultur

 • Dag 6 – Besøg i middelalderbyer ved det smukke flodlandskab ved Donauknæet

 • Dag 7 – Porcelænsbyen Herend, klosterbesøg på Tihany-halvøen og sejlads på Balatonsøen

 • Dag 8 – Hjemrejse fra Budapest

VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla

VEJRET I Ungarn

Dagstemperatur (℃)

Jan

Feb

Mar

Apr

15°

Maj

21°

Jun

24°

Jul

26°

Aug

26°

Sep

21°

Okt

15°

Nov

Dec

Nedbør (mm)

Jan

38

Feb

36

Mar

36

Apr

45

Maj

59

Jun

62

Jul

50

Aug

43

Sep

40

Okt

43

Nov

54

Dec

51

VEJRET I Ungarn

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

38

Feb

36

Mar

36

Apr

15°
45

Maj

21°
59

Jun

24°
62

Jul

26°
50

Aug

26°
43

Sep

21°
40

Okt

15°
43

Nov

54

Dec

51

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Inden du rejser til Ungarn

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID i forbindelse med flyrejsen. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængelig på mobiltelefonen.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade.

  For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Den kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Den ungarske valuta hedder Forint (HUF). Det er lige så nemt at hæve kontanter i hæveautomater som herhjemme, og de fleste butikker, restauranter og caféer i de større byer tager mod internationale betalingskort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du dækket ind, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du skal lukke kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Ungarn ligger i samme tidszone som Danmark.

  Transport

  Busserne vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, og den skal kunne stå under sædet

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Ungarn, og det gælder især til dem, der er ansat i servicebranchen, da det ofte er en del af lønnen. Man giver ofte 10 – 20 %, hvis man er tilfreds. Nogle steder er drikkepenge – det såkaldte servicegebyr – inkluderet, og det forventes ikke, at du giver drikkepenge. Det er også almindeligt at give drikkepenge til lokale guider og buschauffører i forbindelse med rejsen, og da det er op til den enkelte, hvor meget man har lyst til at give, er drikkepenge ikke inkluderet i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Ekstra tæpper finder man i et skab på værelset eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan også vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Ungarn. Gå derfor ikke med pungen i baglomme, i åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Ungarn bruger 220v – 50hz. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon & internet

  Fra den 15. juni 2017 er der nye EU-regler vedr. roaming i Europa, og det er en god ide at kontakte din mobiludbyder for at få flere detaljer. Der er internetcaféer i alle større byer, og forbindelsen er generelt god.

  Mad & drikke

  Ungarns nationalfarver rød, hvid og grøn, og farverne går ofte igen i maden. Den røde paprika – både den hele og den malede – bruges i kødretter og supper for såvel smagens og farvens skyld. Hvidløg giver karakter til ungarske pølser og er med i de fleste grøntsagsretter, kødretter og saucer, og ingen ungarsk mad er komplet uden lidt creme fraiche (tejföl). Grønne ærter pifter selv den enkleste hverdagssuppe eller sammenkogte ret op. Man anvender også gerne estragon, rosmarin, oregano, timian og persille. Man kan drikke vandet fra hanen i de store byer, men kommer man ud på landet, bør man købe vand på flaske eller koge vandet.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og arbejdspladser.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag – fredag 10-18. Lørdag 9-13. Søndag lukket.
  Større varehuse: Mandag – lørdag 10-21. Søndag 10-19.
  Banker: Mandag – fredag 8-16. Lørdag/ søndag lukket.
  Posthuse: Mandag – fredag 8-18. Lørdag/søndag lukket.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer man at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger. Vi anbefaler, at man spørger rejselederen eller lokale på stedet.

 • Fakta

  • Statsform: Ungarn er en republik.
  • Hovedstad: Budapest med 1.774.000 indbyggere.
  • Befolkning: 9.850.845 indbyggere.
  • Religion: Katolikker (67 %) og protestanter (25 %).
  • Sprog: Ungarsk.
  • Areal: 93.033 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Kékes på 1.014 m.
  • Klima: Ungarn har kontinentalt klima med kolde, fugtige vintre og varme somre. Den gennemsnitlige temperatur er 9 grader, men temperaturen svinger mellem ca. 38 °C om sommeren og −29 °C om vinteren. Den gennemsnitlige årsnedbør er ca. 600 mm, og det meste falder om sommeren.