Ring til os 70 22 66 00

Metropolen, der altid tåler et gensyn

London er den perfekte destination til en firmarejse eller foreningsrejse, hvis I er mindst 10 personer, der skal af sted på en grupperejse. Kort rejsetid. Seværdigheder og oplevelser i verdensklasse. Engelsk charme og multikulturelt leben i døgndrift. Og en metropol forbundet af et metronet, der gør det nemt og hurtigt at komme rundt til det hele. Uanset om I vil væk bare en weekend eller ønsker længere tid til at gå på opdagelse i Londons charme, byder byen på de bedste rammer. Her er store seværdigheder som Big Ben, Skt. Pauls Katedral, Buckingham Palace drysset ud over byen. Selskab får de af ikoniske røde dobbeltdækkerbusser, stilede og oldshool sorte taxaer og postkasserøde telefonbokse, der pynter på hvert et gadehjørne. Og hele pragteksemplaret af en europæisk storby kan opleves fra det kolossale pariserhjul, The London Eye, der skuer ud over byen. Uanset, om I er til Shakespeares verdensberømte værker, de nyeste fashion-trends eller til en pint sammen med byens lokale efter fyraften, så venter London på jer under 2 timers flyvetur væk.


VI ANBEFALER: SPÆNDENDE OPLEVELSER I London

De fleste danske lufthavne har flere daglige, direkte flyforbindelser at vælge imellem
Den pulserende metropol er et fascinerende mix af international atmosfære og hyggelig engelsk stemning
I har rig mulighed for at opleve verdens største musicals på de mange teatre

VI SKRÆDDERSYER REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla
VI SKRÆDDERSYER REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

HVAD SKAL MAN OPLEVE I London?

Byrundtur i London

Tager I på en byrundtur i den pulserende storby, er der nogle seværdigheder og attraktioner, man bare skal se: Trafalgar Square med statuen af Lord Nelson, Whitehall, Downing Street no. 10, hvor den britiske premierminister bor, Londons vartegn Big Ben, der ligger ved Houses of Parliament, den kgl. kirke Westminster Abbey med de mange mindesmærker og grave for kendte politikere, kunstnere og adelsfolk. Ved Themsen ligger Londons nyere og meget populære turistattraktion det enorme pariserhjul The London Eye. En anden af Londons allerstørste seværdigheder er den enestående domkirke, Sct. Pauls Cathedral. Besøg Domkirken, og prøv at tage de mere end 500 trappetrin op til toppen af den imponerende kuppel, der er verdens tredjestørste kuppel, og som i den grad dominerer Londons silhuet med sine elegante og kraftfulde linjer. Besøg også den fantastiske Tower Bridge og Tower of London. Tower of London er omgærdet af myter, og de berømte Beefeaters bevogter som altid stedet sammen med de sorte ravne.

Oplev Londons farverige kvarterer og største seværdigheder

Det kan anbefales at tage en spadseretur til det farverige Soho-kvarter, hvor der findes store mediekoncerner, restauranter og grøntsagsmarked. Gå gennem den gigantiske port med frygtindgydende dragehoveder til kinesernes egen bydel, Chinatown, hvor det syder af liv hele døgnet. Næste stop på jeres tur kan oplagt være ved Piccadilly Circus. Pladsen er altid fuld af mennesker og kendt for sine berømte neonreklamer samt Eros-statuen. Ved Dronning Elisabeth II’s officielle residens Buckingham Palace ses den imponerende statue af kongemoderen Dronning Victoria. Er I heldige, kan det pompøse vagtskifte, Changing of the Guards, ses foran slottet. En flot og ægte engelsk begivenhed. Den kgl. kirke Westminster Abbey, der ligger lige ved Big Ben er også et besøg værd. Et andet af Londons kvarterer er det finansielle centrum, også kaldet City of London. Her ses de flotte majestætiske bygninger Bank of England, Stock Exchange, den særprægede skyskraber Gherkin samt den enestående pyramideformede skyskraber, The Shard. Den fantastiske Tower Bridge blev første gang åbnet for trafik i 1894. Broen fører over til Tower of London.

Sejltur med udsigt til byens ikoner

Midt igennem Londons storbyjungle skærer floden Themsen sig vej. Og selvom byens hektiske liv fortsætter ufortrødent på hver sin side af flodens breder, er det en anderledes afslappet oplevelse at skyde gennem vandet på en bådtur. Spring derfor om bord på en af de mange både, der troligt tager turen op og ned ad Themsen. Fra båden oplever I byens store vartegn indrammet af udsigten til Themsens strømmende vand. Her troner London Eye, The Globe, Big Ben, London Bridge, Tower Bridge, Tower of London, St Pauls Cathedral i et smukt sceneri. Slå samtidig lyttelapperne ud, når guiden fortæller om de prægtige seværdigheder – eller find appetitten frem, hvis I vælger et dinner cruise med udsigt til London fra søsiden.

Et mekka af musicals

Buldrende gnuer over savannen i Løvernes Konge. Magiske dueller i Harry Potter. Og fantomets håbløse forelskelse i sopranen Christine i The Phantom of the Opera. Uanset hvilke storslåede fortællinger, der får jer til at klappe i hænderne af begejstring, så finder I det i Londons West End! Den engelske hovedstad er et mekka af prægtige musical-opsætninger, hvor sang, optræden, kulisser og kostumer tager jer med på fængslende eventyr, når teatrets tunge tæpper går op. En musical er et absolut must, når I besøger London – så find jeres favorit og glæd jer til en aften i vidunderligt selskab!

Verdensberømt kunst og kultur

Hvis I er til kunstmuseer, så har I et svært valg at træffe: Skal I på Tate Gallery og se tidlige mestre som William Turner og John Everett Millais? Eller skal I på Tate Modern og se Luzian Freud og Jasper Johns? I kan også gå all in og se dem begge to! Og hvis I efter endt besøg synes, at I trænger til et ekstra skud kultur, så findes der ikke bedre sted at se et skuespil end Londons West End. Klassikere af Shakespeare, Noël Coward og Oscar Wilde spiller altid på et af de mange teatre.

Trendy stormagasiner & folkelige markeder

London har alt, hvad hjertet begærer af shopping. West End, Knightsbridge, Oxford Street og Covent Garden hører til blandt Europas bedste shoppingområder. Besøg de mange flotte butikker i byen, hvor shopping er en oplevelse i sig selv. På markederne kan I finde de lokale designeres seneste kreationer, antikke bøger og meget andet. Besøg også Greenwich Market eller Camden Lock Market i weekenden, hvor markedslivet er på sit højeste. Og nær Piccadilly Circus findes en af de ældste og mest fashionable butikker i London, nemlig Fortnum & Mason fra 1705. Stedet oser af britisk adel og er berømt for sine fantastiske gastronomiske lækkerier.

Historien på Museum of London

Har I lyst til at bruge lidt jeres grupperejse eller erhvervsrejse til London på at lære lidt om byens historie, så er Museum of London et uundgåeligt bekendtskab. Da London brændte i 1666 på grund af en bager, der havde været lidt uforsigtig med sin ovn, måtte næsten hele byen bygges op fra grunden. En fantastisk, permanent udstilling bringer ildens rædsler til live for beskueren, og man bliver i tvivl om, hvad der har været værst; at blive offer for brandens raseren eller at falde i kløerne på de mange tyve og mordere, der udnyttede panikken til at rage til sig. Museum of London har også en stor udstilling om vikingernes indflydelse på byen, og det er især interessant at se, hvor mange engelske ord, der er inspireret af nordboerne.

Myter på Tower of London

Efter et besøg på Museum of London, kan I passende bevæge jer imod Tower of London, der ikke er blot ét tårn, men en borg med hele 22 tårne. Her kan I med kyndige øjne selv besigtige en vigtig del af byens historie. Borgen har fungeret som hovedsæde for utallige monarker og er stadig opbevaringssted for kronjuvelerne, men Tower of London er nok stadig mest berømt for sin fangekælder, og for at være det sted, hvor tre dronninger og to konger har mistet hovedet. Der er mulighed for at komme på en gratis rundvisning, og det er et absolut must at opleve de rædselsvækkende celler, hvor mange har henslæbt deres sidste kummerlige år. Tower of London er omgærdet af myter. Her bevogter de berømte Beefeaters som altid stedet sammen med de sorte ravne. Én af myterne lyder, at skulle de sorte ravne forlade Tower, vil hele det engelske monarki falde.

Smag på verden på Borough Market

Der er én oplevelse, som I absolut ikke må snyde jer selv for, når I er på storbyferie i London. Det tusind år gamle Borough Market i Southwark er et himmelsk sted for alle, der holder af mad, da de produkter, der sælges her, er af højeste kvalitet. Borough Market er samtidig en multietnisk smeltedigel, hvor det tidligere imperium er repræsenteret med sine kulinariske specialiteter. Skal I have en curry fra Indien, jerk-kylling fra Jamaica, en hamburger fra Nordamerika, grillet fisk fra Australien, eller skal det måske bare være en ydmyg, men velsmagende portion fish & chips? I får det britiske imperium serveret på en tallerken!

SE FLERE OPLEVELSER HER

DET SIGER TIDLIGERE REJSENDE

”Tak for en virkelig god oplevelse ift. vores studietur. Det var dejligt med både smil og tålmodighed og hurtig service. Det er vigtigt når man her i den anden ende har at gøre med 30 unge mennesker. Vi havde en super udveksling og rejsen med både tog og fly gik rigtig fint. Jeg anbefaler gerne jeres bureau videre på skolen og i det private.”

Tanja Schumacher, lektor, studievejleder, Silkeborg Gymnasium, 32 personer i Zagreb, gymnasieklasse

VI ANBEFALER: GODE HOTELLER I London

Huttons Hotel

St. Giles Hotel

Imperial Hotel

Royal National Hotel

President Hotel

Sidney Hotel

Bedford Hotel

K + K Hotel George

SE FLERE HOTELLER HER

VEJRET I London

Dagstemperatur (℃)

Jan

Feb

Mar

Apr

11°

Maj

15°

Jun

18°

Jul

20°

Aug

20°

Sep

17°

Okt

14°

Nov

10°

Dec

Nedbør (mm)

Jan

58

Feb

48

Mar

47

Apr

50

Maj

51

Jun

54

Jul

48

Aug

50

Sep

47

Okt

63

Nov

61

Dec

62

VEJRET I London

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

58

Feb

48

Mar

47

Apr

11°
50

Maj

15°
51

Jun

18°
54

Jul

20°
48

Aug

20°
50

Sep

17°
47

Okt

14°
63

Nov

10°
61

Dec

62

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Inden du rejser til England

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”).

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30-40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Dette kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er pund sterling (GBP), der kan hæves i automater i de fleste byer. Alle gængse internationale kreditkort kan bruges, men enkelte steder tager man ikke mod kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  England er 1 time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restaurant og café er drikkepenge inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne findes i et skab på værelset eller kan fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i England. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  England benytter 240v-50 Hz, og trebens-stik er standard, så det anbefales at medbringe adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Landekoden er +45 ved opkald til Danmark. Alle større byer har internetcaféer, og hotellerne har trådløst internet evt. mod betaling.

  Drikkevand

  Man kan drikke vandet fra vandhanen i hele Storbritannien.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og på arbejdspladser i England.

  Indkøb & åbningstider

  Butikker:
  Mandag – lørdag 9.00-17.30. Søndag 10.00-16.00. Nogle steder har man ”half day” en dag om ugen, dvs. at der lukkes til middag.

  Banker:
  Mandag – fredag 9.30-16.30. Lørdag og søndag lukket.

  Posthuse:
  Mandag – fredag 9.00-17.30. Lørdag 9.00-12.30.

  Pubber:
  Mandag – lørdag 11.00-23.00. Søndag 12.00-22.30.

 • Fakta

  • Statsform: England er del af Storbritannien og har konstitutionelt demokrati.
  • Hovedstad: London med 8,1 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 55,3 mio. indbyggere (Storbritannien 65,6 mio.)
  • Religion: 53 % protestanter, hovedsagelig anglikanere, 10 % romerske katolikker, 2,6 % muslimer, 34,4 % andre (hele Storbritannien).
  • Sprog: Officielle sprog er engelsk, ellers tales walisisk, gælisk samt de emigrerede folkeslags egne sprog.
  • Areal: 130.345 km² (Skotland, Wales og Nordirland ikke medregnet) (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Scafell Pike, 978 m. De 10 højeste bjerge i Storbritannien ligger i Skotland, hvoraf Ben Nevis med sine 1.344 m rangerer som det højeste.
  • Klima: England har maritimt, tempereret klima. Det betyder, at vintertemperaturerne sjældent kommer langt under frysepunktet, og at vejret typisk er fugtigt og omskifteligt. Englands milde vejr hænger bl.a. sammen med den lune Golfstrøm, der går forbi.