Ring til os 70 22 66 00

Er I 10 personer eller flere, der på udkig efter en indholdsrig rejse, kan I roligt pakke kufferterne til Rom. Her er der ingen ende på oplevelserne, for Rom er en by, der kan nydes på et utal af måder. På en fortovscafé med et glas rødvin eller en martini rosso i hånden, I kan gå på jagt efter de mange utrolige kunstskatte, der pryder både museer, kirker og piazzaer, eller I kan spadsere rundt i den som et spektakulært frilandsmuseum over det førkristne Roms storhed og fald under kejsere som Augustus, Cæsar og Nero. Stir ned i Tiberens vand fra Pons Fabricius, gå på opdagelse i Parco della Caffarella og oplev den katolske kirkes højborg. På jeres erhvervsrejse eller grupperejse kan selvfølgelig også indlægge tid til en gedigen shoppingtur blandt nogle af verdens mest eksklusive varemærker eller spise jer en pukkel til på trattoriaer, osteriaer og 3-stjernede michelin-restauranter. Når I besøger Rom, er én ting helt sikker; I kommer ikke til at kede sig!


VI ANBEFALER: SPÆNDENDE OPLEVELSER I Rom

Byen er et af Europas vigtigste rejsemål og skal besøges mindst én gang i livet
De historiske mindesmærker og storslåede berømte monumenter pryder byen overalt
I kan gå på opdagelse i kunst og arkitektur i verdensklasse

VI SKRÆDDERSYER REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla
VI SKRÆDERSYER REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

HVAD SKAL MAN OPLEVE I Rom?

Byvandring i det centrale Rom

Start byvandringen på Piazza Navona, hvor folkelivet udfolder sig dagen igennem. På pladsen ses kirken San Agnese in Agone og tre springvand, bl.a. Berninis Fontana dei Fiumi. Fortsæt forbi Palazzo Madama, bygget af Medicierne og nu sæde for det italienske senat, til Piazza della Rotonda, hvor verdens første kuppelbygning, imponerende Pantheon, templet “viet til alle guder” findes. Det er nu gravmæle for den italienske kongefamilie og rummer bl.a. et relief udført af Thorvaldsen. Spadser ad hovedgaden Via del Corso frem til springvandet Trevifontænen, smukt bygget ind i Palazzo Poli med Havguden Oceanos. Hvis I skal være sikre på at komme tilbage til Rom, skal I endelig huske at smide en mønt i vandet! Passér Piazza Colonna og Palazzo Montecitorio, sæde for Deputeretkammeret. Slut byvandringen på Piazza di Spagna, hvor en stor attraktion er at nyde folkemyldret fra Den Spanske Trappe. I skal heller ikke snyde jer selv for den fantastiske udsigt fra toppen af trappen ved kirken Trinita dei Monti. Området er et rent slaraffenland af butikker og spisesteder. Prøv f.eks. den historiske Caffe Greco fra 1760, der blev besøgt af bl.a. kunstnere som f.eks. H.C. Andersen og Thorvaldsen.

Colosseum og Forum Romanum

Byens måske ultimativt største attraktion er det kolossale amfiteater Colosseum, som efter indvielsen i 80 e.Kr. blev skueplads for blodige forestillinger i form af kampe mellem gladiatorer og vilde dyr. Colosseum er utvivlsom et must see på en rejse til den italienske hovedstad. Gå derefter gennem det gamle Forum Romanum, som var det store Romerriges administrative, politiske og religiøse centrum. Kniber man øjnene en smule i, kan man næsten se de togaklædte senatorer diskutere i de historiske rammer.

Kapitolhøjen

På Kapitolhøjen, der er en af Roms syv høje, kan I betages af Michelangelos smukke plads omgivet af De Capitolinske Museer og med Marcus Aurelius-statuen i centrum, inden turen fortsættes ned i Roms hjerte med det gigantiske Vittorio Emanuele II monument. Her ses også balkonen, hvor Mussolini talte til folket, og huset hvor Napoleons familie boede.

Vatikanmuseet, Peterskirken og Peterspladsen

En firma- eller grupperejse i Rom er ikke fuldendt uden et besøg i Vatikanstaten. Det enestående Vatikanmuseum kan med sin størrelse og fantastiske udstillinger næsten kan tage pusten fra en. Gå en tur igennem udstillingerne, og nyd de rigt dekorerede og udsmykkede gange og sale, som sammen med udsigter fra terrasser og gårde giver et flot indblik i Vatikanstaten. For de fleste besøgende er højdepunktet opholdet i Det Sixtinske Kapel med Michelangelos vidunderlige fresker og stedet, hvor pavevalget finder sted. Dernæst anbefales et besøg i verdens største kirke, Peterskirken. Kirken blev indviet i 1600-tallet efter en byggeperiode på næsten 150 år og har plads til intet mindre end 60.000 kirkegængere. Se blandt andet se vores egen Thorvaldsens gravvmæle for Pave Pius VII, Michelangelos berømte skulptur Pieta og pavens livgarde, Schweitzergarden. Tag afsked med Vatikanstaten fra Peterspladsen med Berninis smukke kolonnade med de 284 doriske søjler og 140 helgenstatuer.

Krigshistorie ved klostret Monte Cassino og vindistriktet Frascati

Tag på en udflugt syd for Rom og besøg klostret Abbazia Monte Cassino. Klosterets historie er på mange måder bevægende og smuk, på trods af de tragiske oplevelser, det har været scene for. Det blev grundlagt i år 529 af Benedikt på resterne af et romersk tempel, hvor man tilbad guden Apollon. Klostret har oplevet flere ødelæggelser, hvor mennesket har spillet hovedrollen, og en enkelt gang et jordskælv, men er igen og igen blevet genopbygget. Sidste ødelæggelse fandt sted i 1944, hvor de tyske tropper befæstede sig ved byen Cassino, der var et vigtigt nøglepunkt i det tyske forsvar. I løbet af få timer kastede de allierede tropper 1400 kg bomber i området, hvorved klostret ødelagdes og hundredvis af lokale beboere og munke blev dræbt. Efter krigen blev klostret genopført under devisen “Som det var, hvor det var” efter originale tegninger og med de utallige skatte, der var kørt væk inden bombardementerne. På tilbagevejen til Rom kan I besøge en vingård i Frascati, hvor I kan få en rundvisning og vinsmagning.

Pompei og Vesuv

Det kan anbefales at tage på en heldagstur til ruinbyen Pompei for foden af vulkanen Vesuv, der under et meget voldsomt og dramatisk udbrud i år 79, på en enkelt dag bogstaveligt talt, begravede den driftige handelsby under et syv meter tykt lag aske, småsten og slagger, som kvalte de indbyggere, der ikke nåede at flygte. Byen er nu delvist udgravet, og på en vandring mellem ruinerne ses rester af almindelige privatboliger, badeanlæg, administrative bygninger og teatre. Herefter kan I køre til 35.000 år gamle og godt 1200 m høje vulkan Vesuv, hvis ældste lavastrømme i tidens løb er blevet nedbrudt til frugtbar grobund for grønne skove. Efterhånden som I når op ad vulkanen, domineres landskabet af golde lavamarker. Det er muligt at køre til 1.000 m højde, hvorefter de sidste 200 m tilbagelægges til fods. Fra kraterranden har I en imponerende flot udsigt over Napolibugten. Herfra kan I også se direkte ned i selve krateret, hvor små svovlholdige røgsøjler minder om, at vulkanen stadigvæk er aktiv

Trevifontænen og Engelsborg

En storbyferie i Rom er ikke komplet uden et gedigent skud kunst og arkitektur, og få steder i verden er så mange smukke og berømte værker samlet indenfor gåafstand af hinanden. Den majestætiske Trevifontæne, Nicola Salvis barokmesterværk, ligger på Piazza Trevi og minder nok de fleste om Fellinis film La Dolce Vita, hvor den yppige Anita Ekberg tog sig et berømt dyp. Men også det imponerende Engelsborg er et besøg værd. Fæstningen er bygget som mausoleum for Kejser Hadrian. Det fungerer nu som museum har en blændende udsigt til bl.a. Tiberen, der skærer sig igennem byen direkte ud for det bombastiske bygningsværk.

En lystvandring i det italienske køkken

De fleste kender til klassiske romerske retter som saltimbocca og spaghetti alla carbonara. Men sandheden er, at man ikke rigtig har smagt disse guddommelige retter, førend man har fået dem på et lille osteria i en romersk sidegade, hvor mamma står i køkkenet, og papa tager imod bestillingerne. Den typiske romers insisteren på, hvordan de berømte retter skal tilberedes, kan virke overdreven. Men kun indtil man sætter tænderne i en smeltende mør kalvekotelet eller slubrer den himmelske spaghetti i sig, forstår man, at disse retter er blevet perfektioneret gennem hundredvis af år, hvor opskriften har gået i arv fra romer til romer. Hvis måltidet afsluttes med en traditionel ricottatærte, crostata di ricota, og skylles ned med en grappa og en espresso, så vil de færreste benægte, at Rom er et af den gastronomiske verdens absolutte højdepunkter.

SE FLERE OPLEVELSER HER

DET SIGER TIDLIGERE REJSENDE

”Vil lige sige tak for din hjælp med rejsen, alle var tilfredse og Malenes guidedag får 6 🌠🌠🌠🌠🌠🌠
Hotel ligeledes. Restauranter meget anderledes, tror vi altid vil huske dem 😍 Risskov Rejser 🌠🌠🌠🌠🌠🌠😘”

Maibritt, 11 personer i Rom, familie

VI ANBEFALER: GODE HOTELLER I Rom

Hotel Galatea

Residenza in Farnese

Hotel Aphrodite

Hotel Genio

Hotel Abruzzi

Forum Hotel

Hotel Demetra

Rinascimento Hotel

SE FLERE HOTELLER HER

VEJRET I Rom

Dagstemperatur (℃)

Jan

10°

Feb

11°

Mar

14°

Apr

16°

Maj

21°

Jun

26°

Jul

29°

Aug

29°

Sep

25°

Okt

20°

Nov

15°

Dec

11°
Nedbør (mm)

Jan

61

Feb

70

Mar

65

Apr

72

Maj

53

Jun

39

Jul

22

Aug

26

Sep

58

Okt

86

Nov

104

Dec

82

VEJRET I Rom

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

10°
61

Feb

11°
70

Mar

14°
65

Apr

16°
72

Maj

21°
53

Jun

26°
39

Jul

29°
22

Aug

29°
26

Sep

25°
58

Okt

20°
86

Nov

15°
104

Dec

11°
82

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Inden du rejser til Rom

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen eller på din tablet.

  Toldregler

  For aktuelle regler, om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen, anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen. Vi anbefaler også, at du i håndbagagen medbringer tilstrækkelig medicin til tilfælde af forsinkelser.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er Euro, som kan hæves i automater i de fleste byer, men i mange restauranter, caféer og butikker skal man betale med kontanter. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Værd at vide om Rom … og Italien

  Tidsforskel

  Italien er i samme tidszone som Danmark.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man et par Euro eller 4-5 % oveni regningen. Mange restauranter beregner stadig et mindre beløb til brød og opdækning ”pane e coperto”, – typisk 1-2 € pr. person. På mange cafeer og barer skal man bestille og betale ved kassen inden servering, og prisen stiger, hvis man vælger at sidde ned i stedet for at stå ved baren. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 8-10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. Læg evt. et par Euro på værelset ind imellem.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Italien, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er primært et storbyfænomen, så når du opholder dig i Rom, skal du være påpasselig. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Italien benytter strøm som i Danmark, men mange steder er stikkontakterne anderledes. Da ikke alle hoteller har adapter til udlejning, anbefaler vi derfor, at du selv medbringer en.

  Mobiltelefon & internet

  Ved opkald til Danmark tastes 0045 før telefonnummeret. Husk at slå data-roaming fra på mobiltelefonen. Caféer i Rom har gratis WiFi, og du har ofte også mulighed for at benytte dig af WiFi på det hotel, du bor på.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge indendørs på offentlige steder.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag – lørdag 09.30 – 13.00 og 16.00 – 20.00. Lukket søndage og mandag formiddag. Supermarkeder har døgnåbent men tit lukket om søndagen.

  Da benzinstationer ikke har kiosk, kan det være svært at købe ind om søndagen.

  Banker: Mandag – fredag kl. 08.30 – 13.30 og 15.00 – 16.00 og lukket i weekenden.

  Posthuse: Mandag – lørdag kl. 08.30 – 13.30 og søndagslukket.

  Der kan være undtagelser, og omkring helligdage kan der være anderledes åbningstider.

 • Gode råd og anbefalinger

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

  Indkøb og museer

  Frimærker og tobak købes på posthuset eller i ”Tabacchi” – hvor der udenfor er et skilt med et stort T. Mange museer giver rabat eller gratis adgang, hvis man er under 18 år eller fyldt 65 og medbringer billeddokumentation.

  Transport

  Rom er en by, der opleves bedst til fods. Men metroen kan være praktisk, hvis du f.eks. skal fra Termini til Vatikanet. Metroen består af en A- og en B-linje, som mødes ved Termini. Der kan købes enkeltbilletter, dagsbilletter og ugebilletter i alle metrostationer (automaterne er nemme at benytte), og man benytter samme billetter til al offentlig transport i Rom.

  Seværdigheder

  Der er en overflod af berømte og mindre berømte seværdigheder i Rom, og flere af dem er naturligvis nævnt i alle de store turistguides, f.eks. Colosseum (Coloseo), Pantheon, Peterskirken (Basilica di San Pietro). Vi har samlet en række alternative oplevelser, som kan fungere som et godt supplement til de mere berømte steder. De mest berømte steder i Rom er dog berømte af en årsag, og du skal ikke snyde dig selv for at se eller gense disse.

  Colosseum og Forum
  Du må ikke gå glip af disse to serværdigheder, når du er i Rom, og har du købt billet til det ene sted, kan du komme ind det andet sted på den samme billet. Det er bedst at købe biletter ved indgangen til Forum Romanum, hvor køen er kortere end ved Colusseum. Hvis du vil have mest ud af Forum, er det en god idé at booke en tur med en engelsktalende guide på forhånd.

  Peterskirken og Musei Vaticani
  Den enorme Peterskirke er ligeledes en uundværlig oplevelse på en tur til Rom. Der er gratis entré, men du må forvente at stå i kø udenfor – og blive mødt af sikkerhedspersonale, før du får adgang. Det er en god idé at medbringe vand til ventetiden. Både Peterskirken og Musei Vaticani ligger i Vatikanstaten, og vi anbefaler dig at besøge begge steder samme dag. Start ud med museet om morgenen, se de vigtigste kunstværker og besøg det Sixtinske kapel. Stil dig herefter i kø til Peterskirken. Det kan være en god idé at købe billet til Vatikanmuseet på forhånd. Men hvis du rejser på vores ’Smag og Behag i Rom’-rejser, så er billetten inkluderet i din rejse.

  Santa Maria Maggiore
  Kirken ligger ved Piazza dell’ Esquilino, og dens skønhed kommer næsten ikke til sin ret grundet sin beliggenhed. Der er ikke så mange turister her, som ved de mere kendte seværdigheder, og loftkonstruktionen i kirken er virkelig smuk. Hvis det er en varm dag i Rom, er dette et dejligt sted at køle lidt af.

  Monti
  Monti er byens mest hippe område for studerende, hipstere og andre, der er med på noderne. Her bugner det med lækre restauranter, og her ligger også et par specielle designforretninger. Det er normalt at mødes til en øl på torvet. Området er bedst omkring via Urbana, via Leonina og Piazza degli Zingari. Her er bedst fra om eftermiddagen og frem til kl. 1 om natten.

  Trastevere
  Området er Roms gamle rabarberkvarter og fiskerlandsby. Det bærer det stadig præg af, men nu er mange af de smukke gyder og småhuse sat i stand – og det er hér du ser det ægte Rom!
  Sæt en eftermiddag af til at gå på opdagelse i gaderne omkring Piazza di Santa Maria in Trastevere, Vicolo del Bologna, via della Pelliccia.

 • Mad & drikke

  Det italienske køkken er ét af verdens mest eftertragtede, og i Rom repræsenteres alle aspekter. Fra pizza og pasta til mere eksperimenterende udgaver af det klassiske køkken. Som udgangspunkt er der dog én hovedregel: Råvarerne skal være friske! Der er selvsagt masser af spisesteder i hele Rom, men særligt i Monti og Trastevere er der nogle guldkorn. Her er et lille udpluk af steder, som vi kan anbefale. I dag  Monti og Trastevere Distrikt er der virkelig mange gode og anbefalelsesværdige restauranter og barer. Du kan for eksempel besøge:

  Urbana 47

  http://www.urbana47.it/home/  Ligger i Monti. Der er tale om en moderne restaurant, der har et meget hipt take på lokale retter.

  Ristorante Santa Cristina al Quirinale

  http://www.ristorantesantacristinaalquirinale.it
  Denne familierestaurant er meget lille, intim og hyggelig. Den ligger gemt i en lille baggård overfor Hotel Bolivar.

  Divin Ostilla

  Via Ostilla, 4.
  Restauranten ligger to minutters gang fra Colosseum. Den har virkelig gode småretter og nogle fantastiske vine.

  Mama Eat

  www.mamaeat.com
  Lad dig ikke afskrække af den forfærdelige hjemmeside. De serverer god mad til endnu bedre priser og ligger midt i Trastevere.

 • Fakta om Italien

  • Statsform: Italien er en republik.
  • Hovedstad: Rom (3,5 mio.).
  • Befolkning: 62,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Altovervejende romersk katolsk, ca. 98 %.
  • Sprog: Italiensk.
  • Areal: 301.230 km² (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Mont Blanc (Monte Bianco) 4.807 m (på grænsen til Frankrig).
  • Klima: Italien er meget værdsat for sit milde klima, der skyldes placeringen midt i den tempererede zone, hvor Middelhavet varmer og Alperne beskytter mod de kolde vinde i nord. Minimumtemperaturer varierer fra –20 grader i alpedalene til 10 grader i kystområderne og Syditalien. Maksimumtemperaturer ligger omkring 24-25 grader i hele Italien, dog med udsving på op til 40 graders varme.