Ring til os 70 22 66 00
Varanasi med folkemængde, Indien - Risskov Rejser

Indien og Nepal: En farvestrålende sanserejse

Af Camilla Svolgaard Hansen

Produktchef Josefine Gudmann var i begyndelsen af april med på rejsen “Indien og Nepal” og vendte hjem med masser af gode oplevelser i kufferten:

”Indien og Nepal er to fantastiske lande!  Det er lande fyldt med kontraster: fra de moderne storbyer til de smukke, gamle monumenter og paladser, der blev bygget, ikke kun for at afspejle magt, men også kærlighed. Det er lande med historier om Stormoguler og Maharajaer og om en blandet befolkning med forskellige livssyn og religioner, der lever side om side.”, forklarer Josefine og fortsætter: ”Der er farverige sarier uanset hvor man bevæger sig hen. Efter bare et par dage er man helt overvældet af alle de indtryk og oplevelser man har fået, så det er vigtigt at have god tid og at fokusere, mens man er der.”

Gensynsglæde med gadens børn

På en rejse rundt i Indien er mødet med landets massive fattigdom og de mange gadebørn uundgåelig, og gjorde et stort indtryk på Josefine, men mod forventning ikke kun på den ubehagelige måde:

”Vores rejseleder Henriette var ret hurtig til at få givet børnene et ansigt, så diverse gadebørn og gadesælgere ikke blot var ’tiggere’, der kontaktede os, og vi oplevede faktisk, at vores rejseleder både kendte dem og blev genkendt af dem. Der var stor gensynsglæde hos begge parter, eftersom de har mødt hinanden på Henriettes rejser i de to lande igennem mange år, og hun på den måde har fulgt deres opvækst. Mange af børnene gik i skole om dagen og solgte så diverse souvenirs om eftermiddagen og aftenen – ikke nogen nem tilværelse, men der var flere gode historier iblandt dem. Flere af dem der var børn engang, er nu unge mænd, der er kommet væk fra gaden og har fået et job og egne familier. Det gjorde et stort indtryk.”

De bedste oplevelser – produktchefens top 3

”Det er svært kun at nævne 3 ting, da rejsen til både Indien og Nepal er et så utroligt stort bombardement for alle sanser. Der er så mange kontraster og farver, og man møder meget smilende og imødekommende mennesker. Der er mange oplevelser, hvor man tænker, så jeg lige det? Og ja, det gjorde man! Man kommer kørerende og kigger ud af vinduet. Hov, der går lige en hel karavane af kameler. Lidt senere står der et par hellige køer midt på vejen, som ikke har i sinde at flytte sig, og en halv time senere kommer der en fårehyrde gående langs vejen med ca. 100 får i en flok bag ved sig. Vi så også fint udsmykkede elefanter – og flotte heste der var klar til en eller anden form for festival.”

1: Taj Mahal og i Gandhis fodspor

”Jeg synes, det var en helt særlig oplevelse at besøge stedet, hvor Gandhi tilbragte sine sidste dage, da det er en vigtig del af landets historie. Selve Taj Mahal har også altid været et af de steder, som jeg har drømt om at besøge, og det var en virkelig stor

oplevelse at komme hertil og selv stå foran dette store smukke gravmonument.”

2: Sejltur på Ganges

”Sejlturen på den hellige flod Ganges var helt sikkert en af de helt store oplevelser. Alle de mennesker samlet på ét sted, hele stemningen og det at et religiøst område som dette hver dag kan tiltrække SÅ mange hinduer til fra hele verden.”

3: Nepal

”Nepal overraskede på en helt anden måde med fantastisk smukt udskårne pagoder og templer – og ikke mindst den storslåede natur omkring Himalayabjergene. Det gjorde desuden et stort indtryk, at landet stadig har levende gudinder, Kumarier, som tilbedes af hinduerne. Små piger på 3 år, som opfylder flere specifikke krav for at være en gudinde, og som så har denne status indtil hun taber blod første gang. Vi så det flotte lille palads, som hun bor i og var også heldige at se den lille Kumari kigge ud, hvilket hun kun gør, hvis alle er helt stille og ingen tager billeder. En lidt speciel oplevelse.

Kathmandu er stadig mærket efter jordskælvet i 2015, hvor mange af de flotte templer og pagoder i Kathmandus gamle bydele tog voldsom skade, men det var imponerende at se den enorme genopbygning der er i gang alle steder, og der er bestemt rigtig mange bygningsværker, som stadig er velbevarede.”

 

 

 

 

 

 

Rejseleder Henriette Berg Hansen og produktchef Josefine Gudmann på Ganges.

Har du selv fået lyst til at opleve Indien og Nepal? Så læs mere om rundrejsen til Indien og Nepal her

Få en forsmag på en dag i Varanasi, som produktchef Josefine har optaget: