Ring til os 70 22 66 00
Gunlom top - Risskov Rejser

Fra det tropiske nord til den røde ørken

8-dages kør-selv-ferie fra 5975 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

En ferie i Australien er en ferie spækket med naturoplevelser, og det gælder især Northern Territory. I nord får du naturoplevelserne i det kæmpemæssige vildmarksområde, der udgøres af nationalparkerne Litchfield, Kakadu og Katherine/Nimiliuk. I den sydlige del af Northern Territory er det den røde ørkens landskaber, der fascinerer. Vi har sammensat en kør-selv-tur, hvor du får det bedste af to verdener. Fra Darwin i det tropiske nord følger ruten Stuart Highway til Tennant Creek og Alice Springs, der er den største by i den røde ørken. Herfra går sidste del af turen til Ayers Rock, hvor du kan opleve den ikoniske røde klippeformation. Vælger du denne kør-selv-ferie, vil du undervejs opleve et helt andet Australien i små undseelige byer som Barrow Creek, Ti Tree og Aileron.

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Australien

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Darwin og videre til Kakadu National Park

  Fra Darwin følger ruten Arnhem Highway til nationalparken Kakadu. Landskabet i nationalparken består bl.a. af flade vådområder med et netværk af floder, billabongs og sumpe og er et eldorado ikke kun for fuglene, men også for krokodiller, skildpadder og øgler. Vi foreslår et stop ved Window of the Wetlands Visitor Centre, der giver en god introduktion til de nordlige vådområder. Centeret ligger højt med flot udsigt over flodsletten ved Adelaide River. Der er mulighed for at komme med på et Jumping Crocodile-cruise og komme på “skudhold” af de frygtindgydende saltvandskrokodiller. Bowali Visitor Centre Park Headquarters giver en god introduktion til nationalparken og er en god hjælp, når næste dag skal planlægges.

  Dagens distance: 210 km

  Her bor du dag 1 & 2

  Mercure Kakadu Crocodile Hotel

  Mercure Kakadu Crocodile Hotel ligger i den lille flække Jabiru og er det eneste deciderede hotel i Kakadu. Hotellet er den perfekte base, når ma...

 • Dag 2 Sejltur på Yellow Waters og aborigin-historie i Kakadu National Park

  Vi har inkluderet en sejltur på Yellow Waters. Sejlturen er en uforglemmelig oplevelse, og der er store chancer for at møde saltvandskrokodiller og se et stort udsnit af de 250 forskellige fuglearter, der holder til i nationalparken. Efter sejlturen kan et besøg ved Warradjan Aboriginal Cultural Centre være en god idé, da centeret fortæller historien om aboriginer-stammen, der var oprindelig ejer af området. I Kakadu findes klippemalerier, der er omkring 30.000 år gamle, og du kommer til Nourlangie Rock og Ubirr Rock, hvor de bedst bevarede findes. Det er værd at tage på en guidet tur og få forklaret historien bag hulemalerierne, få indblik i aboriginernes mytologi og høre om, hvordan landskabet blev til i Drømmetiden. Det er en god idé at sætte tid af til at nyde udsigten ud over det næsten endeløse landskab fra Nadab Lookout ved Ubirr Rock.

 • Dag 3 Bush-vandring og sejltur i Katherine Gorge i Katherine/Nitmiluk National Park

  Turen går fra nationalparken Kakadu til nationalparken Katherine/Nitmiluk, og en af dagens store naturoplevelser får du ved Edith Falls, som er en serie af vandfald. Fra en højde på 176 m sender Edith River kaskader af vand ud over klippesiden, og ved foden af vandfaldene er der adskillige rockpools, hvor du kan få en forfriskende dukkert i paperbark-træernes skygge. Området er oplagt til bush-vandring, og der er både en kort og en længere vandresti, der fører til fredfyldte rockpools. Husk at tage frokosten med.

  Nationalparken Katherine/Nitmiluk er kendt for sine mange “gorges”, som er de vandfyldte kløfter, som floden Katherine har skabt. Den kendteste og mest spektakulære er Katherine Gorge med de stejle klippesider, og som faktisk er et helt system af “gorges”. En sejltur mellem de lodrette klippesider er en stor oplevelse, og vi har inkluderet en 2-timers sejltur på denne kør-selv-tur. Ét er at opleve landskabet fra bunden af Katherine Gorge. Noget helt andet er at se det fra luften, så overvej også en flyvetur over landskabet – og du får virkelig et indtryk af Australiens storhed i mere end en forstand. Du kan også vælge at opleve det dramatiske landskab på en vandretur, og der er både kortere og længere vandreruter at vælge imellem.

  Dagens distance: 230 km

  Her bor du dag 3

  Ibis Styles Katherine

  Ibis Styles Katherine ligger nær Katherine centrum og tilbyder både restaurant, bar, swimmingpool, tennisbane og grillfaciliteter. Hotellet ligge...

 • Dag 4 Via Stuart Highway og spøgelsesbyen Newcastle Waters til solnedgang ved Tennant Creek

  Du lægger nationalparken Katherine/Nitmiluk bag dig og kører med Stuart Highway sydpå. Den forbinder Darwin i nord med Port Augusta i syd og er en af landets vigtige hovedveje, men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med voldsom trafik. Selv om tiden måske er knap, så gør stop ved et par af de små “roadhouses”. Et af de populære ligger i Daly Waters, hvor tørstige og sultne sjæle fra det meste af verden i årenes løb har sat deres fingeraftryk og dekoreret væggene med bl.a. pengesedler. Newcastle Waters, der i dag er en typisk “ghost town”, er også et stop værd. Tennant Creek har omkring 3.000 indbyggere og er den femtestørste by i Northern Territory! Halvdelen af indbyggerne er aboriginere og tilhører Warumungu-folket. Byen opstod oprindeligt som en by, der servicerede områdets miner, og der bliver stadig hentet guld, kobber og magnesium op fra minerne i området. Nyd solnedgangen ved klippeformationerne The Pebbles 16 km nord for byen.

  Dagens distance: 673 km

  Her bor du dag 4

  Goldfields Hotel Motel

  Dette lille hotel ligger i Tennant Creek og tilbyder en restaurant, bar og gratis Wi-Fi. Værelserne er udstyret med et privat badeværelse, mirkob...

 • Dag 5 Devil's Marbles, telegrafbyen Barrow Creek og Alice Springs

  Syd for Tennant Creek kan du opleve Devils Marbles – en lange række kæmpestore runde granitblokke, som ifølge en aboriginal legende siges at skulle være regnbueslangens æg. Den lille by Barrow Creek inviterer til et stop. I 1870’erne blev der trukket en telegraflinje fra Adelaide til Darwin, og i den forbindelse blev der bygget en telegrafstation her, hvor det var muligt at skaffe vand. Moderne kommunikation har overhalet telegrafen, men bygningerne står her endnu, og man kan få en forestilling om, hvordan det må have været at bo “in the middle of nowhere”.

  Dagens distance: 508 km

  Her bor du dag 5

  Mercure Alice Springs

  Mercure Alice Springs har en fantastisk beliggenhed midt i Alice Springs lige ved bredden af Todd-floden. Det prisbelønnede resort har en swimming...

 • Dag 6 Ud i outback'en: Mereenie Loop, Gardiner Range og Kings Canyon

  Køreturen går i dag den sidste strækning til Ayers Rock/Uluru. Så snart du har passeret byskiltet, tager outback’en over, og der venter mange spændende naturoplevelser ved Kings Canyon, der ligger på halvvejen. Oplev Standley Chasm – den smalleste og dybeste kløft i området. Aboriginere har ejet området i flere tusinde år, og det er aboriginere, der driver den lille café, hvor du kan opleve et stykke autentisk Australien. Ruten følger Mereenie Loop gennem Gardiner Range, og det er en rigtig ”dust road”, hvor det støvede spor fortoner sig i horisonten, og der er kænguru-garanti undervejs til Kings Canyon i Watarrka National Park. Kings Canyon med de stejle klippesider, der når op i 200 m højde, er ubetinget en af de mest spektakulære kløfter i den røde ørken.

  Når du ankommer til

  Dagens distance: 468 km

  Her bor du dag 6 & 7

  Voyages Outback Pioneer Hotel

  Hotellet er en del af Ayers Rock Resort, der nærmest er en hel lille by med flere hotelmuligheder. Resortet har rigtig mange faciliteter, ikke min...

 • Dag 7 Solopgang over Ayers Rock/Uluru og Mount Olga/Kata Tjuta

  Vi foreslår, at du står tidligt op og ser solen stå op over Ayers Rock/Uluru. Efterfølgende kan du gå en tur ved foden af monolitten og bl.a. se urbefolkningens klippemalerier. Det vil være en god idé at vælge en guidet tur og på den måde få et interessant indblik i aboriginernes myter og få forklaringerne, der knytter sig til de hellige steder. Senere kan du opleve Mount Olga/Kata Tjuta. Der er flere vandreture i området med de kugleformede klipper, der også har stor spirituel betydning for Anangu-folket.

  Tilkøbsmuligheder

  Solopgang ved Ayers Rock/Uluru

  Du bliver hentet på hotellet i Ayers Rock en times tid før solopgang. Efter at have set landskabet få farve går turen til Mount Olga/Kata Tjuta, hvor du kommer på en vandretur mellem de 36 runde småbjerge.

  685 kr. pr. voksen
  345 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt ca. kl 6.00. Varighed: 5 timer. Nationalparkgebyr på AU$ 25 betales lokalt.

 • Dag 8 Ayers Rock og hjemrejse

  Så er det blevet tid til at aflevere bilen efter en spændende kør-selv-ferie fra det tropiske nord til den røde ørken.

 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

Priser

Prisen inkluderer

 • 8 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på 0 kr.
 • 7 overnatninger i dobbeltværelse/3-personers værelse/2 x dobbeltværelse
 • Sejltur Yellow Water Cruise i Kakadu (1,5 timer)
 • Sejltur Nit Nit Dreaming Gorge Cultural Cruise i Katherine (2 timer)
 • Kørselsvejledning inkl. dag til dag-program
DatoerPris pr. person
01. april 2019 - 30. marts 2021Fra 6195 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
01. april 2020 - 30. marts 2021Fra 5975 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
01. april 2020 - 31. marts 2021Fra 7510 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Bemærk venligst! Prisen inkluderer ikke flybilletten. Kontakt os og vi finder en flybillet til den bedst mulige pris.

I perioden 31/5-20/9 er der et tillæg på 1.000 kr. pr. person.

 

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot