Ring til os 70 22 66 00
Arnhemland, Northern Territory

Den australske outback i 4WD

9-dages kør-selv-ferie fra 10.235

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

En kør-selv-tur for de eventyrlystne! Her er der nemlig tale om en kør-selv-tur igennem et af de mindst udforskede områder i Australien. Kør-selv-turen begynder i Darwin og går først til nationalparkerne Kakadu og Katherine/Nitmiliuk med naturoplevelser, der ikke findes andre steder i verden, og med 4WD kan du komme “off the beaten track”. Turen fortsætter gennem området Kimberly, der dækker Australiens nordvestlige hjørne fra Broome og nordpå.  Området er tre gange så stort som England, men indbyggertallet er kun omkring 40.000. Turen følger Gibb River Road – den 660 km lange legendariske vej, der forbinder Kununurra i øst og Derby i vest. Gibb River Road er en tidligere “cattle route”, og det var først i slutningen af 194o’erne, at den fik status som vej. Kør-selv-turen kræver 4WD, da der er strækninger, der ikke er asfalterede, og du kommer desuden ud for at skulle passere vandløb, f.eks. ved Pentecost River Crossing. Kimberley-området er berømmet for sine mange smukke vandfald og “gorges”, og Bells Gorge og Windjana Gorge er et par af perlerne. Husk at tage afstikkere fra Gibb River Road – det kan vise sig at være hele rejsen værd.

Highlights 

 • Kakadu National Park med det spændende dyreliv
 • Den legendariske Gibb River Road
 • De afsidesliggende kvægstationer
 • De særprægede Wandjina-klippemalerier
 • Vandring mellem bjergformationerne Bungle Bungle
 • Perlefiskerbyen Broome med den skønne Cable Beach

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Australien

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Darwin og videre til det vilde dyreliv i Kakadu National Park

  Bilen hentes, og ruten fra Darwin følger Arnhem Highway til nationalparken Kakadu. Landskabet i Kakadu består af flade vådområder med et netværker af floder, billabongs og sumpe og er et eldorado ikke kun for fuglene, men også for krokodiller, skildpadder og øgler. Efter 45 min. kørsel kommer du til Fog Dam, som året rundt har det mest fantastiske dyreliv, og Fog Dam er et af de steder, hvor der er specielt mange forskellige fuglearter. Der er mange vandrestier i området, og fra Pandanus Knoll Lookout er der en flot udsigt over vådområdet. Fogg Dam Conservation Reserve ligger i øvrigt i et område, der er ejet af aboriginer-folket Limilngan-Wulna. Det er også en god idé at besøge Window on the Wetlands. Besøgscenteret giver en god introduktion til det Kakadu-området – fra aboriginal kultur til alle aspekter planter og dyreliv. I Kakadu findes et stort antal velbevarede aboriginale klippemalerier, og der er flere muligheder for at stifte bekendtskab med urbefolkningens kultur allerede denne dag.

  Dagens distance: 210 km

  Her bor du dag 1 & 2

  Mercure Kakadu Crocodile Hotel

  Mercure Kakadu Crocodile Hotel ligger i den lille flække Jabiru og er det eneste deciderede hotel i Kakadu. Hotellet er den perfekte base, når ma...

 • Dag 2 Aborigin-kultur og natur i Kakadu National Park

  Sejlturen på Yellow Waters er en stor oplevelse, og der er store chancer for at møde saltvandskrokodiller og se et stort udsnit af de 250 forskellige fuglearter, der holder til i nationalparken – sejlturen er en oplevelse, vi varmt kan anbefale! Efter sejlturen kan du besøge Warradjan Aboriginal Cultural Center, og herfra tage til Nourlangie Rock og Ubirr Rock, hvor de bedst bevarede aboriginale klippemalerier findes, og mange er omkring 30.000 år gamle. Det er en god idé at opleve klippemalerierne med en af nationalparkens rangers og på den måde få indblik i aboriginernes mytologi og høre om, hvordan landskabet blev til i Drømmetiden. Ved Nourlangie Rock er det også interessant at få forklaringen på de karakteristiske ”røngtenbilleder”, som viser det indre af dyr og mennesker. Ved Ubirr Rock får du en bonusoplevelse, og det er udsigten fra Nadab Lookout ud over det næsten endeløse landskab.

 • Dag 3 Via Kakadu Highway, guldminebyen Pine Creek, en dukkert ved Edtih Falls og Katherine

  Fra Kakadu følger ruten Kakadu Highway til den gamle guldmineby Pine Creek, hvis historie går tilbage til 1880’erne. Oplev stemningen i byen, der med små 700 indbyggere er den 4. største mellem Darwin og Alice Springs. På turen videre til Katherine kan du opleve Edith Falls, som er en serie smukke vandfald, hvor der er mulighed for en kølende dukkert. Byen Katherine er et ”trafikknudepunkt”, og syd for byen ligger Cutta Cutta, hvor du kan komme 15 m under jorden sammen med en lokal guide.

  Dagens distance: 310 km

  Her bor du dag 3

  Ibis Styles Katherine

  Ibis Styles Katherine ligger nær Katherine centrum og tilbyder både restaurant, bar, swimmingpool, tennisbane og grillfaciliteter. Hotellet ligge...

 • Dag 4 Judbarra/Gregory National Park, Lake Argyle og Kununurra

  Timber Creek ligger halvvejs på dagens rute og er eneste større bebyggelse i miles omkreds – indbyggertallet er på ca. 300! Så er der noget, du mangler, er det her, du skal stoppe. Byen ligger på kanten af Judbarra/Gregory National Park. Både nationalparken og ”Gregory’s Tree” er opkaldt efter Augustus Gregory. Han var opdagelsesrejsende og camperede her ved det kæmpemæssige boab-træ i 1856, og man stadig se ekspeditionens inskriptioner i træet. Du krydser grænsen til Western Australia og når til Kununurra. Byen opstod i 1960’erne i forbindelse et storstilet kunstvandingsprojekt, der har gjort området til en grøn oase, og i samme forbindelse opstod også den kæmpemæssige Lake Argyle.

  Dagens distance: 514 km

  Her bor du dag 4

  Ibis Styles Kununurra

  Hotellet ligger centralt ca. en km fra byens centrum og med udsigt til et grønt område. De 60 værelser er store og moderne og indbydende indr...

 • Dag 5 Diamantminen Argyle og i luksustelte i El Questro Wilderness Park

  Inden du forlader Kununurra, skal du lige overveje en tur til Lake Argyle, hvor tidligere klipper nu er små øer i søen, der er mere end blå. En sejltur på River Ord på den anden side af dæmningen er en flot naturoplevelse og kan også anbefales. Fra Kununurra er det muligt at komme med på en tur til Argyle Diamond Mine, hvor man siden 1983 har hentet de eventyrlige sten op fra dybet.

  Ca. 45 km vest for Kununurra er du på Gibb River Road og på vej til enestående oplevelser på El Questro – en kvægstation af astronomisk størrelse. De næste to nætter skal du bo i luksustelte ved Emma Gorge, der er en del af den kæmpemæssige kvægstation El Questro.

  Dagens distance: 80 km

  Her bor du dag 5 & 6

  Emma Gorge Resort

  Emma Gorge Resort er en del af den kæmpemæssige kvægstation El Questro, som henvender sig til turister med en lang række faciliteter og forskel...

 • Dag 6 Purnululu National Park, vandretur med dukkert ved vandfald og aktiviteter i El Questro Wilderness Park

  Denne dag er der mulighed for at opleve Purnululu National Park med de karakteristiske runde, stribede bjergformationer, der er omkring 350 mio. år. Hvis du virkelig vil have en unik oplevelse, skal du tage på en helikoptertur og se hele sceneriet fra luften. Det er ganske enkelt fascinerende! Et forslag til en lang vandreoplevelse (syv km) kunne være en tur gennem Piccanniny Creek, og en kortere kan du få i nærheden af, hvor du bor, hvis du følger den skyggefulde sti gennem den spektakulære Emma Gorge. Stien slutter ved et vandfald, og nedenfor vandfaldet kan du få en kølig dukkert i de mest eventyrlige omgivelser. El Questo Wildernes Park tilbyder også et væld af aktiviteter og ture med lokale guider, og når det gælder spisesteder, kommer du heller ikke til at gå forgæves.

 • Dag 7 Via Gibb River Road og afstikkere til naturoplevelser til kvægstationen Mt. Elizabeth

  Fortsæt vestpå med Gibb River Road, men husk også også afstikkere til f.eks. vandfald, og glem heller ikke at parkere bilen og opleve, at du næsten er alene i verden. Det er en vild fornemmelse! Denne dag er det blot et spørgsmål om at følge Gibb River Road, indtil vejen drejer fra til Mt. Elizabeth Station i hjertet af Kimberley. Kvægstationen har været i samme families eje i generationer, og her kan du for alvor opleve, hvordan hverdagen formes på kanten af civilisationen, og det skyldes ikke mindst de gæstfrie værter.

  Dagens distance: 322 km

  Her bor du dag 7

  Mt Elizabeth Station

  Der ligger ikke hoteller ved hvert vejkryds i Kimberly, og derfor findes der  en lille håndfuld kvægstationer, hvor turister kan overnatte. En...

 • Dag 8 Naturskønne Mt. Hart i King Leopold Ranges Conservation Park

  Fortsæt vestpå med Gibb River Road til Mt. Hart Homestead, der ligger naturskønt og isoleret ved Barker River i King Leopold Ranges Conservation Park. Bell Gorge ligger også i King Leopold Ranges Conservation Park og er måske den smukkeste i Kimberley. Det “trappeagtige” vandfald er omgivet af U-formede klipper, og her er så smukt, at du roligt kan sætte nogle timer af til solbadning og en svømmetur. Vær forberedt på, at der er 30 km fra Gibb River Road til Bell Gorge. Meget er anderledes i Kimberley end i det øvrige Australien. Det er f.eks. kun her – og i visse steder i det nordlige Northern Territory – at det australske boab-træ vokser vildt, og man mener, at det hårdføre træ er beslægtet med det afrikanske. Når det i tørtiden står uden blade, ligner det dårligt nok et træ. En af aboriginernes legender fortæller, at boab-træet på grund af en forbandelse er blevet vendt på hovedet og nu står med rødderne opad. Der overnattes på Mt. Heart, der er en tidligere kvægstation – en dejlig grøn oase ved Barker River, og ved Matthew Gorge, der ligger i nærheden, kan du få en ekstra naturoplevelse.

  Dagens distance: 247 km

  Her bor du dag 8

  Bell Gorge Wilderness Lodge

  Denne lodge ligger i hjertet af den australske bush, og du har dermed mulighed for at opleve den autentiske australske outback. I nærheden findes ...

 • Dag 9 Via Derby til perlefiskerbyen Broome

  Du når til Derby, hvor Gibb River Road slutter, og den resterende del af turen følger Great Northern Highway. Turen slutter i den tidligere perlefiskerby Broome med den interessante historie og den skønne Cable Beach. Det er oplagt at blive i Broome og f.eks. bo på Cable Beach Resort i et par dage. Vælger du den løsning, foreslår vi et besøg på Willie Creek Pearl Farm. Her kan du se, hvordan man opdrætter muslinger, der producerer de smukkeste perler.

  Dagens distance: 450 km

 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

Priser

Prisen inkluderer

 • 10 dages leje af bil i kategorien Fullsize 4WD
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på 0 kr.
 • 9 overnatninger i dobbeltværelse/3-personers værelse/2 x dobbeltværelse
 • Morgenmad dag 4, 7 og 8
 • Middag dag 7 og 8
 • Kørselsvejledning inkl. dag til dag-program
DatoerPris pr. person
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Bemærk venligst! Prisen inkluderer ikke flybilletten. Kontakt os og vi finder en flybillet til den bedst mulige pris.

Andre oplysninger:

Vil du undgå envejsgebyret på bilen, kan du med fordel forlænge turen med 4 dage og følge Highway 1 via Fitzroy Crossing til Kununurra og herfra retur til Darwin. Det koster et tillæg på kr. 4.995.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot