Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Canada: Coast Discovery & The Rockies

17-dages kør-selv-ferie fra 31.195 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Denne kør-selv-tur tager dig på opdagelse langs kysten og gennem Rocky Mountains i det vestlige Canada. Rejsen byder på storslåede oplevelser på både land og vand og tager dig igennem de fantastiske naturlandskaber i Banff og Jasper på den første del af turen og viser dig Canadas rige dyreliv på den sidste del af turen. Med highlights som sejlture, varme kilder, gletsjere og dyre- og hvalsafari oplever du de allerbedste sider af det vestlige Canada på denne rejse. Du overnatter også på det dejlige og luksuriøse Tweedsmuir Park Lodge!

Også inkluderet i prisen

 • Entré til Banff Gondala
 • Entré til Upper Hot Springs eller Miette Hot Springs
 • Tur med ”Ice Explorer” til Athabasca Glacier
 • Sejltur på Maligne Lake
 • Entré til Glacier Skywalk
 • Wildlife Adventure Cruise
 • Måltider på Tweedsmuir Park Lodge

Highlights

 • Varme kilder i Banff
 • Athabasca-gletsjeren i Columbia Icefield
 • Sejltur på Maligne Lake
 • Rigt dyreliv i Atnarko River
 • Sejltur gennem Discovery Passage
 • Hvalsafari & Quadra Island
 • Sejltur og sortbjørne ved Desolation Sound & Toba Inlet

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Canada

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Calgery og videre til Banff

  Du lander i Calgery, som er den største by i Alberta. Du får udleveret bilen her og kan begynde eventyret i Rocky Mountains, og du kan vælge mellem to ruter – enten den hurtige Trans Canada Highway eller den mere naturskønne 1A Highway.

  Dagens distance: 115 km

  Her bor du dag 1 & 2

  Banff Caribou Lodge

  Denne bjerghytte ligger i hjertet af Banff, blot 10 minutters gang fra butikkerne og restauranterne i byens centrum. Ønsker man at blive på hote...

 • Dag 2 På opdagelse i Banff National Park

  Du har dagen fri til at udforske de mange skønne oplevelser, som Banff har at byde på. Start f.eks. dagen med en tur i højderne med Banff Gondola (entré inkl.), hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt ud over Bow Valley. Du kan også tage på en vandretur langs en af de mange afmærkede vandrestier i Banff-området, eller slå dig ned i de fredfyldte omgivelser og nyd udsigten til de flotte turkisblå søer. Tag f.eks. til Moraine Lake, hvor du kan se bjergtinderne spejle sig i søen, imens du nyder en herlig frokost i rolige omgivelser. Trænger du til en aktiv dag, kan du også både tage på rafting, leje cykel eller kano, eller nyde udsigten fra hesteryg. Banff byder desuden også på en række fine caféer, barer, butikker og museer, hvis du trænger til et afbræk fra den friske luft. Som en perfekt afslutning på dagen kan det anbefales at besøge Banff Upper Hot Springs (entré inkl.) og få en afslappende oplevelse i det varme vand samtidig med, at du kan nyde udsigten til bjergene.

 • Dag 3 Icefield Parkway, eventyrlige søer og Athabasca-gletsjeren

  Med en fantastisk udsigt til høje, snebeklædte bjerge, hundredevis af gletsjere og flotte, turkisblå søer, bevæger du dig langs Icefields Parkway mod Jasper. Denne 230 km lange strækning er uden tvivl en af de smukkeste i Canada – sørg derfor for at have kameraet klar! Undervejs kommer du bl.a. forbi det kæmpemæssige bjerg Sarbach Glacier, og du bør desuden også gøre holdt ved nogle af de eventyrlige søer som f.eks. Bow Lake, og ikke mindst Peyto Lake med sin flotte, turkisblå farve.

  Cirka halvejs mellem Banff og Jasper kommer du til Columbia Icefield, som er det største gletsjerområde i Nordamerika. Her finder du intet mindre end otte gletsjere, hvoraf Athabasca-gletsjeren er den mest besøgte af dem alle. Tag en tur med Ice Explorer (inkl. i rejsen) og oplev den majestætiske gletsjer med egne øjne. Eller prøv Glacier Skywalk, hvor du går på en glasbro over gletsjeren (inkl. i rejsen).

  Dagens distance: 292 km

 • Dag 4 Naturskønne oplevelser i Jasper National Park

  Dagen byder på storslåede naturoplevelser i nationalparken Jasper, der er større end hele Sjælland. Her findes et væld af forskellige vandrestier i alle tænkelige længder og sværhedsgrader, så det er bare med at snøre vandrestøvlerne. Det kan også anbefales at tage en tur til den flotte Maligne Lake, der er en af de mest fotograferede søer i hele verden og som er omgivet af snebeklædte bjerge, der spejler sig i søen. Nyd her en 90-minutters sejltur på søen (inkl. i rejsen) i de fredfyldte omgivelser. Med et stop ved Spirit Island, har du rig mulighed for at finde din indre fotograf frem og forsøge at tage et billede i verdensklasse af søen, der herfra ligner noget fra et postkort.

 • Dag 5 Mount Robson, Thompson River & Wells Gray Provincial Park

  Du forlader Jasper og fortsætter turen langs ”Yellowhead” Route. Her kommer du bl.a. forbi Mount Robson, der er det højeste bjerg i de Canadiske Rockies, og Thompson River, som er den største biflod af Fraser-floden. Gør eventuelt et holdt her og nyd den forrygende udsigt.

  Fortsæt sydpå langs Yellowhead Highway til du når til byen Clearwater. Her har du masser af tid til at udforske Wells Gray Provincial Park og ikke mindst Helmcken, Dawson og Spahats Falls, som også ligger her.

  Dagens distance: 340 km

  Her bor du dag 5 & 6

  Alpine Meadows Resort

  Resortet ligger 25 km øst for Clearwater og er ikke mindre end et lille paradis midt i den storslåede natur ved Hallamere Lake. Her er det tradi...

 • Dag 6 Oplevelser i Wells Gray Provincial Park

  Du har dagen fri til at udforske alle de vidunderlige oplevelser, som Wells Gray Provincial Park har at byde på. Tag f.eks. en vandretur til det flotte Helmcken Falls, som er det fjerde største vandfald i Canada. Slå dig ned her og spis frokost, imens du nyder udsigten og lyden af det brusende vandfald. Der er også gode muligheder for at opleve parken fra hesteryg, ligesom du kan prøve rafting eller leje en kano og sejle langs Clearwater Lake.

 • Dag 7 Historiske Bridge Trail & Old Cariboo Wagon Road

  Fra Wells Gray fortsætter du ad Highway 24 og oplever de mange flotte søer, der ligger smukt langs vejen. Undervejs kommer du forbi det historiske Bridge Trail, der tidligere blev brugt som handelsrute af de indfødte Shuswap-folk og som senere i 1800-tallet blev brugt til at transportere pels fra det nordlige British Columbia til Fort kamloops.

  Følg herefter Highway 97 – tidligere kendt som Old Cariboo Wagon road – og følg vejen til 100 Mile House, hvor du kan gøre holdt og opleve den gamle Barnard Express BX diligence. Fortsæt herefter til Williams Lake.

  Dagens distance: 229 km

  Her bor du dag 7

  Coast Fraser Inn

  I Williams Lake finder du det tre-stjernede Coast Fraser Inn. Fra hotellet er der en skøn udsigt til Williams-søen, og du bor i fine værelser me...

 • Dag 8 Bjørne og hiking i Bella Coola Valley

  I dag går turen mod Bella Coola Valley, hvor du tjekker ind på det flotte Tweedsmuir Park Lodge. Det ligger i udkanten af Great Bear Rainforest i Tweedsmuir Provencial Park. Lodget ligger ud til to floder, og det er her grizzly-bjørnene kommer frem i efteråret for at fange laks. Lodget har lounge med pejs, bar, billiard bord, spa med hottub og sauna. Derudover har lodget kun 10 værelser med udsigt til naturen.

  Her kan du f.eks. tage en gåtur ned til floden eller besøge Wildlife Viewing Station, hvor du kommer helt tæt på bjørnene og oplever deres natur. Trænger du til at få rørt benene endnu mere, kan du også tage på en mindre vandretur langs Esker Trail, som bevæger sig gennem skove.

  Måltider inkluderet: aftensmad

  Dagens distance: 394 km

  Her bor du dag 8 & 9

  Tweedsmuir Park Lodge

  Tweedsmuir Park Lodge er en hyggelig lodge, der ligger i Tweedsmuir South National Park lige ned til Atnarko-floden. Her er masser af atmosfære og...

 • Dag 9 På jagt efter dyr ved Atnarko River & Valley Loop Trail

  Dagen starter med en berigende tur til Atnarko River, og her er det med at holde øjnene åbne! Atnarko er nemlig hjemsted for ørreden og fem forskellige arter af laks, som betyder, at du kan opleve et væld af havørne, gråbjørne, oddere og sortbjørne, der alle tiltrækkes af de smagfulde fisk.

  Efter en tur i dyreriget, står dagen på en guidet hike langs Valley Loop Trail, hvor du kan nyde en flot udsigt i fredfyldte omgivelser. Du kan også låne en af lodget’s mountains bikes og tage ud i naturen.

  Måltider inkluderet: morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 10 Fra Tweedsmuir Park til Bella Coola

  Du tjekker ud fra Tweedsmuir Park Lodge og kører mod Bella Coola ad den flotte highway 20. Vejen snor sig langs Bella Coola River – du har derfor en skøn udsigt over floden og det bakkede terræn hele vejen til Bella Coola.

  Måltider inkluderet: morgenmad

  Dagens distance: 60 km

  Her bor du dag 10

  Bella Coola Mountain Lodge

  Den charmerende Bella Coola Mountain Lodge befinder sig på Highway 20, og her er du omgivet af Bella Coola Valleys smukke landskaber. Ørnene kræ...

 • Dag 11 Sejltur gennem Canadas Discovery Passage

  Hold på hat og briller, for i dag kan du vælge at tage en tur ud på vandet! Du kommer gennem Canadas smukke Discovery Passage og oplever det spektakulære landskab med snebeklædte bjergtoppe og frodige skove. Her er også gode muligheder for at se nogle af Canadas vilde dyr, da det store antal af laks i vandene omkring Discovery Island tiltrækker både sortbjørne, søløver, delfiner og havørne.

  Her bor du dag 11

  Quarterdeck Inn

  Hotellet er beliggende i Port Hardy lige ned til lystbådehavnen, hvorfra du blandt andet kan tage på hvalsafari. Værelserne er rummelige og mode...

 • Dag 12 Hvalsafari & Quadra Island

  I dag kan du vælge at tage på en heldags sejltur på Johnson Strait og spotte hvaler. Læn dig tilbage, nyd vinden gennem håret og sørg for at have kameraet klar, når de enorme pattedyr viser sig over havets overflade. Efter nogle begivenhedsrige timer på vandet, ankommer du til den hyggelige provinsby Campbell River sidst på dagen, og herfra kan du tage færgen over til Quadra Island, hvor du kan tjekke ind på det charmerende April Point Resort.

  Dagens distance: 239 km

 • Dag 13 Wildlife Adventure Cruise

  Dagen byder på en sejltur (inkl. i rejsen) igennem det ubeskriveligt smukke Desolation Sound, der tager dig ind i den majestætiske vig Toba Inlet. Her er der gode chancer for at se sortbjørne i deres naturlige miljø. Har du lyst til at se endnu flere dyr, kan du også besøge natur- og fuglereservatet Mitlenatch Island Nature Provincial Park. Her er der mulighed for bl.a. at se søløver, delfiner, hjorte, ulve og havørne.

 • Dag 14 Fra Quadra Island til Sunshine Coast

  Du kan starte dagen med at tage færgen fra Quadra Island tilbage til Vancouver Island. Herefter kan du køre syd på og tage færgen fra Comox til Powell River. Herfra kan du så følge kysten, indtil du når til endnu et færgeleje. Her kan du tage færgen til Earls Cove og tjekke ind på hotellet. Ovenpå de mange timers transport, kan du med fordel slå dig ned på hotellets terrasse og nyde et glas af den lokale vin, imens du beriges af den fantastiske udsigt ud over vandet og de bagvedliggende bjerge.

  Dagens distance: 78 km

  Her bor du dag 14 & 15

  West Coast Wilderness Lodge

  West Coast Wilderness Lodge befinder sig på kanten af vildmarken med spektakulære udsigter over Hotham-fjorden og Jervis-flodmundingen. Lodgen ti...

 • Dag 15 Udforsk Sunshine Coast på egen hånd

  Det smukke naturlandskab på Canadas Stillehavskyst giver dig rig mulighed for at opleve en masse spændende aktiviteter. Tag f.eks. på udflugt til regnskoven og kom helt tæt på sortbjørne og spækhuggere. Området byder desuden på et væld af skovdækkede bjerge, smukke fjorde og hyggelige, små fiskerbyer, som du kan besøge.

 • Dag 16 Sunshine Coast til Vancouver

  I dag tjekker du ud fra hotellet og tager færgen til Vancouver. Sejlturen tager 45 min. – læn dig derfor tilbage og nyd den fantastiske udsigt over vandet og de snebeklædte tinder og frodige skove i horisonten.

  Du afleverer bilen i Vancouver og der er afrejse.

  Dagens distance: 103 km

 • Dag 17 Hjemkomst til Danmark

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark – Vancouver/Calgary, inkl. skatter og afgifter
 • 16 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på CAD 1500
 • 16 overnatninger på specielt udvalgte hoteller
 • 7 x morgenmad
 • Entré til Banff Gondol
 • Entré til enten Banff Upper Hot Springs eller Miette Hot Springs Jasper
 • Tur med "snocoach" til Athabasca-gletsjeren
 • Entré til Glacier Skywalk
 • Maligne Lake Cruise
 • Wildlife Adventure Cruise
 • Alle måltider på Tweedsmuir Park Lodge, guidede aktiviteter og fri benyttelse af f.eks. mountainbikes
 • 5 færgestrækninger
 • Discovery Pass som giver bl.a. gratis adgang til alle nationalparker (værdi 545-1355 kr. )
DatoerPris pr. person
15. juni 2020 - 18. august 2020Fra 31.195 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
15. juni 2020 - 18. august 2020Fra 43.250 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 947.000 indbyggere
  • Største by: Toronto med 2,8 mio. indbyggere
  • Befolkning: 35,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km²
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.

Trustpilot