Ring til os 70 22 66 00

Det vestlige Canadas guld: Yukon, Klondike & Alaska

12-dages kør-selv-ferie fra 13.450 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Denne kør-selv-ferie i det vestlige Canada tager dig gennem spektakulær natur, spændende kultur og medrivende fortællinger fra en nær fortid. Rejsen begynder og slutter i Whitehorse, som er Yukon-territoriets hovedstad og det nordlige Canadas største by. Naturoplevelserne får du bl.a. i Kluane National Park, Valley of the Eagles og Yukon Wildlife Preserve, som gemmer på en perlerække af ikoniske nordamerikanske dyr. Guldgraverhistorien bliver nærværende, når du kommer til Dawson City, hvor guldgraverne for over 100 år siden strømmede til, og i de små byer på vejen kommer du helt tæt på hverdagslivet for Yukons indbyggere.

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Canada

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Helle S. Petersen

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Helle S. Petersen

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Whitehorse, Yukon

  Whitehorse er Yukon Territorys hovedstad og med sine 22.000 indbyggere også den største by i det nordlige Canada. Efter check-in på hotellet er det oplagt at gå en tur ud i byen og fornemme stemningen. F.eks. kan du gå en tur ned langs Yukon-floden til den nordlige ende, hvor Shipyards Park kan fremvise en samling historiske bygninger, som er flyttet hertil fra andre dele af området, samt en lang række aktivitetsmuligheder både sommer og vinter.

   

  Her bor du dag 1 & 2

  Best Western Gold Rush Inn Whitehorse

  Hotellet er beliggende centralt i Whitehorse med kort afstand til shoppingmuligheder, restauranter og aktiviteter. Hvis du trænger til lidt selvfo...

 • Dag 2 Det vilde dyreliv i Yukon Wildlife Preserve

  I dag er det tid til at tage på eventyr og finde ud af, hvad Whitehorse har at tilbyde. Vi har inkluderet adgangsbilletten til et besøg i Yukon Wildlife Preserve, som er et fantastisk vildmarksområde med 12 af Nordamerikas spændende og mest ikoniske pattedyr som snehvide polarræve, moskusokser, bjerggeder, rensdyr, elge og bisonokser. Området er på mere en 700 hektar, og her er eminente muligheder for at se de vilde dyr i deres naturlige omgivelser.

   

 • Dag 3 Spektakulær natur via South Klondike Highway

  I dag går turen via South Klondike Highway, som forbinder Yukon Territory med Inside Passage-færgesystemet i Alaska. Vejen er også kendt som Skagway-Carcross Road og har nogle helt fantastiske scenerier fra White Pass til Skagway. Vejen fører dig gennem det subalpine landskab i Tormented Valley til Tutshi Lake, Tagish Lake og den utroligt fotogene Emerald Lake.

  Dagens distance: 175 km

  Her bor du dag 3

  Westmark Inn Skagway

  Hotellet ligger i Skagway og er charmerende og rustikt indrettet. Værelserne er komfortable og rummelige, og der er tv og kaffemaskine. Hotellet b...

 • Dag 4 De majestætiske hvidhovedede havørne ved Chilkat-floden

  Brug formiddagen i Skagway med en gåtur forbi de gamle bygninger i byen. Om eftermiddagen tager du færgen til Haines på en afslappende sejltur gennem fantastisk natur i Lynn-kanalen, en uspoleret og meget smuk fjord. Vandet omkranses af bjergvægge, der stiger op over overfladen til mere end 2.000 meters højde. Du ankommer til Haines i Valley of the Eagles, som har fået sit navn efter de næsten 4.000 hvidhovedede havørne, der hvert efterår samles langs en 8 km lang strækning på Chilkat-floden nær Haines og Klukwan. Ørnene tiltrækkes af de mange laks, der flokkes i floden, og kommer fra hele Alaska, British Columbia og så langt væk som Washington. Fra oktober kan man spotte de mange ørne langs flodområdet, hvor de spejder efter deres næste måltid i floden.

  Dagens distance: 8 km + færge 1 time

  Her bor du dag 4

  Hotel Halsingland

  Dette historiske hotel er beliggende i byen Haines og rummer på en spændende historie, der løber helt tilbage til 1. verdenskrig. På hotellet f...

 • Dag 5 Til Haines Junction

  Haines Highway snor sig fra Haines og over Chilkat-passet, som er det højeste punkt på denne vej. Turen går videre gennem Chilkat Bald Eagle Preserve til Kluane National Park, hvor du finder verdens største ikke-polare isfelter. Vi foreslår et besøg på Sheep Mountain Visitor Center, som har flere spændende overbliksudstillinger om områdets flora og fauna.

  Dagens distance: 240 km

  Her bor du dag 5 & 6

  The Raven Hotel

  Hotellet ligger i Haines Junction tæt på Kluane National Park, hvor du kan opleve en spektakulær natur, hvor bjerge og gletsjere dækker mere en...

 • Dag 6 Naturoplevelser i Kluane National Park

  Vejen fører i dag via Haines Highway fra Chilkat River Valley til det vindblæste Chilkat Pass. Du snitter lige nøjagtig grænserne til Tatshenini-Alesk Provincial Park of British Columbia og Kluane National Park i Yukon, som er del af verdens største sammenhængende område af beskyttet vildmark. Haines Junction er faktisk det eneste i området, der ikke er stort; byen har kun ca. 800 indbyggere, hvilket er færre end antallet af grizzlybjørne i Kluane National Park.

  Dagens distance: 250 km

 • Dag 7 Hundeslædehovedstaden Tok i Alaska

  Begynd dagen med en kort vandretur i området, inden du fortsætter mod nord langs den smukke Kluane Lake. Gør holdt ved Sheep Mountain og kig efter Dall-får, der græsser på bjergskråningerne. Rejsen fortsætter videre på den berømte Alaska Highway gennem uspolerede vildmarksområder, og du kommer til Tok, som bryster sig af at være verdens hunde-”mushing”-hovedstad. ”Mushing” er en sports- eller transportmetode, hvor hunde driver en slæde, og det er meget udbredt i området – også, når der ikke ligger sne på jorden.

  Dagens distance: 470 km

  Her bor du dag 7

  Cleft of the Rock Bed & Breakfast

  Under dit ophold på dette bed & breakfast kommer du til at bo i rustikke og charmerende træhytter. Træhytterne er indrettet på en afslappen...

 • Dag 8 Guldfeber i Dawson City

  Top of the World Highway leder dig gennem spektakulær natur og historiske guldminebyer til hjertet af Yukons berømmelse: Dawson City, hvor op mod 100.000 forhåbningsfulde guldgravere strømmede til området mellem 1896 og 1899. Få blev usandsynligt velhavende, nogle tjente en fornuftig sum penge, men langt de fleste viste sig at have rejst forgæves. Det var dengang besværligt at rejse med al sin bagage i det ufremkommelige landskab, og ud af de knap 100.000 håbefulde eventyrere nåede kun godt 30.000 frem. Resten gav op eller fandt andre måder at ernære sig på end ved at grave efter guld.

  Dagens distance: 295 km

  Her bor du dag 8 & 9 & 10

  Aurora Inn Dawson City

  Hotellet er beliggende i den charmerende by Dawson, der ligger lige ud til Yukon-floden. Hotellet byder på en restaurant, overdækket terrasse, ba...

 • Dag 9 & 10 SS Keno, poetiske guldgraverfortællinger og Midnight Dome

  Disse dage er der god tid til at dykke ned i områdets spændende guldgraverhistorie. For få århundreder siden var vandvejen den mest brugte transportlinje, der forbandt de forskellige byer og bosættelser, og man var dybt afhængig af skibe for at bevare kontakten med resten af verden. SS Keno er det sidste dampskib, der sejlede fra Whitehorse til Dawson City på Yukon-floden, og du kan stige om bord på skibet, som i dag er placeret på landjorden.

  Du kan også besøge Jack London-museet, som fortæller historien om den berømte forfatter og hans år i Klondike-området. Han boede i en lille hytte, som du kan få et kig ind i på dit besøg på grunden. Diamond Tooth Gertie’s Casino med spilleborde og cancan-show er også et besøg værd, og snyd heller ikke dig selv for den korte køretur på Ridge Road op til toppen af Midnight Dome med fortrinlige udsigter over Dawson.

 • Dag 11 Five Finger Rapids og Whitehorse

  Kør mod syd og nyd landskabets rå skønhed. Gør holdt ved Five Finger Rapids, som er et sted, hvor Yukon-floden deles i fem mindre floder af fire øer. Her kan du gå på en kort vandretur ned til bredden af floden og nyde udsigten. Sent om eftermiddagen når du Yukons hovedstad, Whitehorse, som emmer af en skønsom blanding af nybyggerstil og moderne nutid.

  Dagens distance: 530 km

  Her bor du dag 11

  Best Western Gold Rush Inn Whitehorse

  Hotellet er beliggende centralt i Whitehorse med kort afstand til shoppingmuligheder, restauranter og aktiviteter. Hvis du trænger til lidt selvfo...

 • Dag 12 Afrejse mod Danmark

  Bilen afleveres, og turen går hjem mod Danmark.

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Whitehorse t/r inkl. skatter og afgifter
 • 11 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på CAD 1500
 • 11 overnatninger på specielt udvalgte hoteller
 • 3 x morgenmad
 • Entre til Yukon Wildlife Preserve
 • Alaska Marine Highway Ferry dag 4
 • Discovery Pass som giver bl.a. gratis adgang til alle nationalparker (værdi 410-965 kr.)
DatoerPris pr. person
10. maj 2020 - 19. juni 2020Fra 13.450 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 16.195 kr.
16. august 2020 - 09. september 2020Fra 13.450 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
10. maj 2020 - 19. juni 2020Fra 19.850 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 23.250 kr.
16. august 2020 - 09. september 2020Fra 19.850 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Alt det praktiske

 • Forsikringer

  LDW – Loss Damage Waiver – fjerner selvrisikoen ved kollosion, hærværk, biltyveri og forsøg på biltyveri (i Canada er selvrisikoen CA$ 500). Ansvarsforsikring op til US$ 1 mio., hvis føreren af en Alamo-bil bliver kendt skyldig i en ulykke.

  PAI – Personal Accident Insurance – dækker omkostninger ved personskade (ikke i provinsen Alberta).
  PEC – Personal Effects Coverage – dækker ved tab eller skade på ejendele i bilen. (ikke i provinsen Alberta).

  Med disse forsikringer er du på alle måder dækket!

 • På rette vej med GPS

  Du kan leje en GPS i alle biler. GPS’en er både avanceret og meget brugervenlig, og du sparer tid og km, når du altid er på rette vej.

  Netop denne GPS tager f.eks. højde for trafikken, så du får en meget nøjagtig angivelse af, hvor lang tid det tager at køre den aktuelle strækning.

  Det vigtigt, at du ved bestilling af bilen gør opmærksom på, at du ønsker en bil med GPS. Merprisen er kan variere.

 • Værd at vide

  En lejedag udgør 24 timer og regnes fra det tidspunkt, hvor bilen afhentes.

  Fører og ekstra fører skal være min. 25 år. Ved leje af visse biltyper kun 20 år (mod tillæg). Ring og hør nærmere.

Trustpilot