Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Solopgang over Moraine Lake - Risskov Rejser

Grand Tour of Western Canada

16-dages kør-selv-ferie fra 12.350 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Vi har samlet de bedste oplevelser i det vestlige Canada på denne kør-selv-tur fra Vancouver til Calgary. Eventyret begynder på den canadiske Stillehavskyst, og efter storbyoplevelser i Vancouver tager naturen over, når kør-selv-turen går til Vancouver Island. Her er der god tid til at opleve den fabelagtige natur i Pacific Rim National Park, men Vancouver Island er også stedet at opleve hvaler, så glæd dig til hvalsafarien, vi har inkluderet. Du kommer til mange af de kendte nationalparker i Rocky Mountains og oplever Icefields Parkway, der forbinder nationalparkerne Banff og Jasper. Også her har vi sørget for en ekstra oplevelse og inkluderet en tur med ”snocoach” til Athabasca-gletsjeren. En kør-selv-tur i det vestlige Canada er også muligheden for at få civilisationen på afstand og få fornemmelsen af at være opdagelsesrejsende, og den oplevelse får du, når du følger Duffey Lake Road fra Pemberton til Lillooet.

Også inkluderet i prisen
Hvalsafari på Vancouver Island
En tur med ”snocoach” til Athabasca-gletsjeren
Færge til og fra Vancouver Island
Fem dage med morgenmad

Highlights

 • Stanley Park i Vancouver
 • Sea-to-the-Sky Highway til Whistler
 • Cathedral Grove med de gigantiske træer
 • Spektakulære vandfald i Wells Gray Provincial Park
 • De eventyrlige og farverige søer i The Rockies

 

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Canada

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Vancouver

  Kør-selv-eventyret begynder i Vancouver, der uden tvivl har en af verdens smukkeste beliggenheder. På trods af, at der er tale om en storby med over 2 mio. indbyggere, virker byen mindre, måske på grund af den flotte udsigt til bjergene, og fordi centrum er omgivet af vand på tre sider.

  Her bor du dag 1 & 2

  Rosedale on Robson Suite Hotel

  Hotellet har en ideel beliggenhed på hjørnet af Robson St. og Hamilton St. i downtown, og du kommer til at bo tæt på både seværdigheder og sh...

 • Dag 2 Vancouver Aquarium, hængebroen ved Capilano Canyon og den gamle bydel i Vancouver

  Her er idéer til en spændende dag i Vancouver. Stanley Park er Nordamerikas største bypark, og Vancouvers grønne åndehul er gennemskåret af vandre- og cykelstier, og der bliver løbet på rulleskøjter og skateboards. Her ligger Vancouver Aquarium, og du kan se en berømt samling af totempæle. Tag frokosten med og nyd den ved stranden. En tur til Capilano Canyon kunne også være en idé. Her kan du krydse den 137 m lange hængebro, der svæver 70 m over floden. På den anden side kan du gå en tur gennem trækronerne og få fornemmelsen af de ekstremt høje douglasgraner. Tilbage i Vancouver kan du tage til den gamle bydel Gastown med de brostensbelagte gader og gamle lygtepæle og se dampuret, der sender kaskader af damp afsted hver time. Kvarteret er spækket med designerbutikker, gallerier, restauranter og hyggelige caféer og er et oplagt sted at nyde aftenen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

  Tilkøbsmuligheder

  Gourmet-oplevelser i Vancouver

  I selskab med en kulinarisk guide kommer du på en vandring gennem Gastown, Vancouvers nr. 1 kvarter for restauranter. Du får smagsprøver på lokale delikatesser og lokale vine og hører om, hvad der sker på storbyens gourmet-scene. Turen er en fornøjelse for smagsløgene, og alle retter er parret med drikkevare med alkohol ( kan også bestilles uden).  

  1.105 kr. pr. voksen
  825 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 15. Varighed: 3 timer. Inkl. 4 smagninger mad med drikkevare (inkl. alkohol til + 19 år)

  Unik oplevelse på Grouse Mountain & Capilano Suspension Bridge

  På denne aftentur oplever du bl.a en fantastisk udsigt ud over Vancouver, når du kommer til toppen af Grouse Mountain. Turen starter med en gåtur gennem den verdenskendte Stanley Park og videre forbi Lions Gate Bridge. Her går du ombord på en gondol, som tager dig til toppen af Grouse Mountain. På vej mod toppen vil du få rig mulighed for at se Canadas smukke natur og storbyen Vancouver fra oven. Herefter venter en vild oplevelse i Capilano Suspension Bridge Park, hvor du vil mærke adrenalinen pumpe, når du krydser Suspension Bridge. Turen tager ca. 5,5 time.  

  660 kr. pr. person

  Sunset Dinner Cruise

  Nyd en aften på vandet om bord på dette middags-cruise i Vancouver. Turen afgår fra Coal Harbour, og undervejs kan du nyde både maden og udsigten til Vancouvers skyline, Stanley Park, strandene ved English Bay og byens lys og liv i False Creek - det hele akkompagneret af live musik ombord.

  600 kr. pr. voksen
  505 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt fra maj til oktober kl. 19.00. Varighed: 2,5 timer. Inkl. buffet middag.

  The Grand Bike tour - Vancouver

  Denne guidede cykeltur starter i den berømte Stanley Park, hvor du cykler med havet på den ene side, og regnskov og vilde blomster på den anden side. Så hopper du på den lille færge, der sejler til Granville Island Public Market, hvor der er tid på egen hånd til lidt frokost eller til at kigge i de små butikker. Dagen sluttes af med en tur igennem Chinatown og Gastown, hvor du hører om byens historie og grundlæggelse. Der vil være mange stop i løbet af dagen, og turen foregår i fladt terræn på stier. Turen er i alt 20 km.

  615 kr. pr. voksen
  535 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 9.30, 10 og 10.30. Varighed: 5 timer. Inkl. cykel og cykelhjelm.

 • Dag 3 Naturskøn færgetur til Vancouver Island og Victoria

  Bilen hentes i lufthavnen, og de næste dage koncentrerer sig om Vancouver Island. Færgeturen fra Tsawwassen syd for Vancouver tager kun 90 min. og er en dejlig oplevelse – dels minder naturen om en svensk skærgård, og dels er der chance for at se hvaler. Victoria er hovedstaden i provinsen British Columbia og siges at være den mest engelske by i Canada. Kigger du indenfor på The Empress Hotel til ”afternoon tea”, vil du se en af grundene.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: 69 km + færgeturen

  Her bor du dag 3 & 4

  Inn at Laurel Point

  Centralt beliggende i byen Victoria finder du hotellet Inn at Laurel Point. Hotellet har indendørs pool og eget fitnesscenter samt egen restaurant...

 • Dag 4 Hvalsafari og historie i Victoria

  Vancouver Island er et af de bedste steder i Canada, hvis man vil se hvaler, og derfor har vi inkluderet hvalsafari denne dag. Selv om man ikke kan give garantier, er der gode chancer for at se spækhuggere, der er den største delfinart. De holder især til ud for den nordamerikanske vestkyst og lægger vejen forbi Vancouver Island på deres vej til Beringstrædet. Pukkelhvaler, vågehvaler og gråhvaler er der også chance for at se og naturligvis sæler og søløver og en lang række havfugle. Efter denne fantastiske oplevelse kan du nyde resten af dagen i Victoria. En idé kunne være at besøge Royal BC Museum, der er et af Canadas bedste museer. IMAX-biografen viser usædvanligt flotte film, men det er også muligt at fordybe sig i udstillinger om bl.a. pionertiden og vestkystindianerne.

  Tilkøbsmuligheder

  Bjørnesafari fra Whistler

  Unik mulighed for at udforske enestående plante- og dyreliv! Oplev storslåede gletsjere og regnskove samt det utrolige plante- og dyreliv i Whistler og Blackcomb Mountains, der er hjemsted for op til 60 sortbjørne og deres unger. Populationen er blevet studeret i mere end to årtier, og du får derfor et unikt indblik i de store rovdyrs hverdag, når du besøger deres huler og de steder, de spiser og sover. Oplev den smukke natur på helt tæt hold, når du vandrer gennem uberørte enge eller kører gennem en labyrint af veje og oplever skjulte, naturskønne økosystemer. Den erfarne guide besidder stor viden om Whistlers flora og fauna, økologi og bjørnebiologi, hvilket er medvirkende til at give dig en helt exceptionel og lærerig oplevelse.

  1.625 kr. pr. voksen
  1.555 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt fra 15/5-15/10. Varighed: 3 timer.

  Kanotur på River of Golden Dreams

  Få en fantastisk oplevelse med en kanotur på en rolig og krystalklar flod i naturskønne omgivelser. Turen starter ved Alta Lake og slutter ved Green Lake, som er berømt for dens billedskønne turkisgrønne farve. Undervejs vil du opleve en enestående natur og spektakulær bjergudsigt, og du passerer et vådområde med en overflod af vandfugle og smukt fugleliv. Du kan vælge at sejle i kano eller kajak, og du kan vælge at sejle med eller uden guide.

  1.065 kr. pr. voksen
  530 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 9:30, 10:30 & 13:30 fra 15/5-22/9. Varighed: 3 timer. Inkl. guide.

 • Dag 5 "Totempælenes by" Duncan, vægmaleriernes i Chemainus og Pacific Rim National Park

  Denne dag går turen til Vancouver Islands vestkyst, og undervejs kan du få en interessant oplevelse i den lille by Duncan, der med rette kan kalde sig “Totempælenes by”. Her er der rejst ikke mindre end 80 totempæle, som giver et lille indblik i vestkystindianernes historie. Totempæle har mange udskårne figurer og har ofte relation til en betydningsfuld begivenhed. Det er også oplagt med et stop i Chemainus, hvor store vægmalerier pryder husmurene og fortæller områdets historie. Den store attraktion på Vancouver Island er uden tvivl naturen – og ikke mindst naturen i Pacific Rim National Park, som er en enestående mulighed for at opleve dyrelivet både langs kysten og længere inde i landet.

  Dagens distance: 313 km

  Her bor du dag 5 & 6

  Black Rock Oceanfront Resort

  Hotellet er beliggende i Ucluelet og kun 40 km fra Tofino, og du vil opleve et hotel med innovativ arkitektur, som er inspireret af Vancouver Islan...

 • Dag 6 Ucluelet og Tofino og Pacific Rim National Park

  Byerne Ucluelet og Tofino er gode udgangspunkter for oplevelser i Pacific Rim National Park. Her er masser af vandrestier, mulighed for at sejle i kano og havkajak, og der er et stort udbud af fisketure, som enten kan være laksefiskeri tæt på kysten eller dybvandsfiskeri efter kæmpestore helleflyndere på over 200 kg.

  Tilkøbsmuligheder

  Bjørnesafari ved Clayoquot Sound, Tofino

  Tag med på bjørnesafari på Vancouver Island fra Tofino og oplev sortbjørnene i smukke omgivelser ved Clayoquot Sound. Når sortbjørnene vågner fra dvale, bevæger de sig sultent til nærmeste fødekilde – havet. Turen foregår i en Zodiac-gummibåd, der gør det muligt at sejle helt tæt på og observerer sortbjørnenes adfærd i naturen.    

  720 kr. pr. voksen
  550 kr. pr. barn

  * Afgang: 1 gang dagligt, tidspunkt afhænger af tidevandet. Varighed: 2,5 timer

 • Dag 7 De enorme træer i Cathedral Grove, vandfaldene i Little Qualicum Falls Provincial Park, med færge til Horseshoe Bay og Whistler

  På turen tværs over Vancouver Island til østkysten bør du stoppe i MacMillan Provincial Park og gå en tur i Cathedral Grove med de gigantiske douglasgraner, hvoraf flere er mere end 800 år gamle og adskillige med en omkreds på over ni meter. Little Qualicum Falls Provincial Park med de mange smukke vandfald er også et stop værd. I Nanaimo skal du med færgen til Horseshoe Bay på fastlandet, og herfra følger du Sea-to-Sky Highway til Whistler. Vejen snor sig i højderne, og highlights på ruten er Shannon Falls og Stawamus Chief Rock. Du når til Whistler ved Garibaldi Provincial Park, hvor der venter endnu flere naturoplevelser. Det kendte vintersportssted var i 2010 vært for de Olympiske Vinterlege, og år efter år bliver Whistler kåret som Nordamerikas bedste skisportssted, men også om sommeren er her dejligt.

  Dagens distance: 371 km + færgeturen

  Her bor du dag 7 & 8

  Aava Whistler Hotel

  Hotellet ligger kun en lille gåtur fra byen Whistler, hvor du blandt andet kan opleve mange forskellige spisesteder. De komfortable værelser har ...

  Tilkøbsmuligheder

  Grizzlybjørnesafari på Vancouver Island, Campbell River

  Turen begynder i Campbell River på Vancouver Island, hvorfra der sejles til Bute Inlet på fastlandet. Herfra går turen videre med minibus til ”bjørneland”. Fra udsigtsplatforme er du på første parket, når bjørnene fisker efter laks i de brusende floder. Inkl. picnic-frokost.

  3.370 kr. pr. person

  * Afgang: dagligt kl 11.30 ( kl. 11 fra 1/10-16/10). Varighed: 7-8 timer. Inkl. picnic frokost.

  Knight Inlet Lodge – 4-dages tur

  Knight Inlet er en 100 km lang fjord, som skærer sig gennem enorme gletsjere i bjergene ved Canadas vestkyst. Denne uberørte vildmark er hjemsted for grizzly- og sortbjørne, som hvert forår kommer ud af deres hi og leder efter mad, og om efteråret fanger de laks i Glendale-floden. Området er også kendt for sin store koncentration af spækhuggere og pukkelhvaler. Det rige dyreliv kan du bl.a. se på en bådtur og en guidet tur til en platform, hvor bjørnene gerne færdes. Knight Inlet Lodge er en flydende lodge, der befinder sig 60 km fra flodens udmunding. Lodgen befinder sig midt i et område, som er kendt for sit rige dyreliv, og der bliver rig mulighed for at se efter de forskellige arter, når der er sejlturs- og vandreekskursioner ud i naturen. Efter en lang dags oplevelser kan du sætte dig til rette på lodgen, som bl.a. specialiserer sig i velsmagende retter med fisk- og skaldyr, og nyde en dejlig middag, mens mørket sænker sig. Læs mere om 4-dages turen her  

  16.885 kr. pr. person

  Farewell Harbour Lodge – 4-dages tur

  Langt væk fra alfarvej ligger Farewell Harbour Lodge på Berry Island, som man kun kan komme flyvende eller sejlende til. Så det siger sig selv, at der her er tale om en både usædvanlig og uforglemmelig Canada-oplevelse. Den ene del af oplevelsen står lodgen for. Farewell Harbour Lodge emmer af atmosfære og gæstfrihed, og det særlige er, at der kun er 12 værelser på logden. Den anden del står naturen for – og den er slet og ret ubeskrivelig. Du oplever de storslåede omgivelser med en af lodgens naturguider i en lille eksklusiv gruppe. Og du er med til at fastlægge dagens program, når der tidligt om morgenen sejles ud i naturen. Da der maksimum er otte personer i båden, er det muligt bl.a. at komme tæt på bjørnene, når de leder efter føde i vandkanten. Læs mere om 4-dages turen her

  19.970 kr. pr. person

  Sonora Resort – 3-dages tur

  Sonora Resort er i en klasse for sig. Det er det eneste ultra-luksuriøse resort på den lille ø Sonora i den canadiske vildmark, og du ankommer hertil med helikopter eller vandfly. På et ophold her befinder du dig midt i den vilde, canadiske natur, som omkranser det overdådige resort, og der er rig mulighed for at tage på opdagelse – f.eks. på en bådtur – og komme helt tæt på grizzlybjørne, oddere, hvaler, ørne og delfiner. Du kan også prøve kræfter med at fiske i de stille vande og få resortets dygtige kok til at tilberede fangsten til dig. Efter en dag med oplevelser i den bjergtagende natur er det nærliggende at lade de mange indtryk blive til minder med f.eks. en afslappende behandling i resortets spa eller i yogastudiet. Du kan også tage et dyk i den udendørs opvarmede pool eller slappe af i boblebadene, dampbadet eller saunaen. Glæd dig også til at smage på de mange gourmetmåltider, som resortets kok tilbereder af lokale og økologiske råvarer. Mulighederne på dette vidunderlige resort er uendelige. Læs mere om 3-dages turen her 

  13.495 kr. pr. person

 • Dag 8 Vandring, svævebane eller zipline i Whistler

  En dag i naturen, og her i Whistler er der uanede muligheder for, at det kan blive en aktiv dag. Der er et væld af kortere og længere afmærkede vandreruter, men du kan også udforske området på cykel eller på hesteryg, og golfspillere kan vælge mellem ikke mindre end fire baner. Svævebanen Peak-to-Peak, der forbinder Whistler Mountain og Blackcomb, er verdens længste og byder på en fænomenal udsigt, men jagter du et adrenalinkick, skal du tage med zipline’en.

  Tilkøbsmuligheder

  Svævebanen Peak to Peak - Whistler

  Den 4,4 km lange svævebane mellem Whistler og Blackcomb-bjergene har slået rekorden som verdens længste og byder på en overvældende naturoplevelse med udsigt til søer og skove, gletsjere og bjergtoppe. Besøg også Peak to Peak Viewing Gallery, som giver dig mulighed for at se, hvordan svævebanen fungerer.

  400 kr. pr. voksen
  200 kr. pr. barn

  * Prisen inkluderer: adgang til svævebaner og 50 km vandrestier i området.

 • Dag 9 Naturskønne Duffey Lake Road og guldgravereventyr i Hat Creek Ranch

  Denne dag kan du glæde dig til at køre en af de smukkeste strækninger i provinsen British Columbia. Der er tale om Duffey Lake Road fra Pemberton til Lillooet, som er en strækning på 100 km, der snor sig gennem Coastal Mountains og op i 1.275 meters højde ved Cayoosh Pass. Hver eneste kilometer med udsigt til bjergene er en sand nydelse, og udsigterne til søerne Joffre, Duffey og Seton bidrager også til den uforglemmelige naturoplevelse, som også inkluderer et spændende dyreliv – så vær forberedt på, at både sortbjørne og big horn sheep kan dukke op i vejkanten. Området omkring Lillooet spillede en vigtig rolle, da guldgraverne i 1860’erne jagtede eventyret, og besøger du den historiske Hat Creek Ranch, får du en interessant ”fortælling” fra dengang.

  Dagens distance: 424 km

  Her bor du dag 9 & 10

  Alpine Meadows Resort

  Resortet ligger 25 km øst for Clearwater og er ikke mindre end et lille paradis midt i den storslåede natur ved Hallamere Lake. Her er det tradi...

 • Dag 10 Uspolerede Wells Gray Provincial Park

  I dag vil du opleve et af de mest uberørte områder i det centrale British Columbia! Her kan du meget vel få kør-selv-turens største ”wildlife-oplevelse”, og det er ikke usædvanligt at møde sortbjørne. Ikke mindre end 39 navngivne vandfald og en lang række unavngivne – og måske uopdagede – er årsagen til, at parken bliver kaldt ”Canada’s Waterfall Park”. Sæt tid af til en vandretur til f.eks. Helmcken Falls, der først blev opdaget i 1913 i forbindelse med anlæggelse af Canadian Pacific Railway.

   

  Tilkøbsmuligheder

  En times river safari i ødemarken

  På denne sejltur gennem Grizzly Bear Valley får du en uforglemmelig oplevelse, hvor du kommer helt tæt på dyrelivet, som leves langs flodens breder. Turen går gennem verdens eneste indre tempererede regnskov. I et utroligt landskab sejler du ud i økovenlige både og spejder efter bjørne, elge og ørne og sejler på floder, hvor der kun er få centimeter vand under kølen, og du får hurtigt fornemmelsen af at være et sted, hvor ingen andre har været før. En guide vil fortælle om de mange dyr, gletsjere, vandfald og sneklædte bjergtinder, som man møder på sin vej gennem de smukke floder.  

  690 kr. pr. voksen
  415 kr. pr. barn

  * Afgang: hver halve og hele time mellem kl. 9-16. Varighed: 1-2 timer. Børn 4 år og under er gratis.

 • Dag 11 Via Yellowhead Highway til Jasper National Park

  Yellowhead Highway går forbi Mount Robson – det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains – og fører til spektakulære naturoplevelser i Jasper National Park i provinsen Alberta. En af de første oplevelser i nationalparken kunne være en tur med Jasper Sky Tram til toppen af Whistler Mountain. Heroppe i højderne bliver du præsenteret for den flotteste udsigt, og vil du bruge kræfter på det sidste stykke til fods til toppen, vil du se bjerglandskabet brede sig ud under dig 360 grader rundt. Herefter forsætter du til Jasper by, hvor du vil bo på hotel de næste to dage.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

  Dagens distance: 318 km

  Tilkøbsmuligheder

  En times river safari i ødemarken

  På denne sejltur gennem Grizzly Bear Valley får du en uforglemmelig oplevelse, hvor du kommer helt tæt på dyrelivet, som leves langs flodens breder. Turen går gennem verdens eneste indre tempererede regnskov. I et utroligt landskab sejler du ud i økovenlige både og spejder efter bjørne, elge og ørne og sejler på floder, hvor der kun er få centimeter vand under kølen, og du får hurtigt fornemmelsen af at være et sted, hvor ingen andre har været før. En guide vil fortælle om de mange dyr, gletsjere, vandfald og sneklædte bjergtinder, som man møder på sin vej gennem de smukke floder.  

  690 kr. pr. voksen
  415 kr. pr. barn

  * Afgang: hver halve og hele time mellem kl. 9-16. Varighed: 1-2 timer. Børn 4 år og under er gratis.

 • Dag 12 Søerne i Rocky Mountains

  Søerne i Rocky Mountains er intet mindre end fortryllende. Det skyldes både de næsten overnaturlige farver og den naturskønne beliggenhed. Vi foreslår en tur til Pyramid Lake og Patricia Lake. Tager du derop om morgenen, og er vejret klart og stille, får du en uforglemmelig oplevelse med en perfekt spejling af bjergene i søernes overflade. En anden idé er Maligne Canyon, hvor floden raser afsted dybt nede i den kringlede kløft, som langsomt bliver dybere og dybere. Maligne Lake, der er omgivet af et idyllisk sceneri, må du heller ikke gå glip af.

  Tilkøbsmuligheder

  Sejltur på Maligne Lake

  Natursceneriet ved Maligne Lake i nationalparken Jasper er lige så flot i virkeligheden som det, man ser på postkortene. En sejltur på Maligne Lake er en uovertruffen oplevelse, og der er fotostop ved Spirit Island, hvor det er muligt at komme i land. Maligne Lake ligger 48 km syd for Jasper.

  480 kr. pr. voksen
  240 kr. pr. barn

  * Afgang: Flere gange dagligt. Varighed: 1,5 timer

 • Dag 13 Ikoniske Icefields Parkway, med "snocoach"til Athabasca-gletsjeren og Banff National Park

  Denne dag koncentrerer sig om Icefields Parkway, som er vejen, der forbinder nationalparkerne Jasper og Banff. Det er 230 km med de flotteste naturscenerier og med gode chancer for at komme til at se en bjørn eller to i vejkanten. Icefields Parkway stod færdig i 1939, og siden har vejen taget alle med storm. Den snor sig mellem bjergene, forbi gletsjere, søer og vandfald og i højderne over de to pas The Bow og Sunwapta. Selv de mest malende beskrivelser vil aldrig yde naturen fuld retfærdighed – bedøm selv, når du står her med udsigt til sneklædte tinder med den blå himmel som baggrund. Du må ikke regne med, at de 230 km kan tilbagelægges i normalt tempo. Du bliver nemlig konstant fristet til et stop – det skal de flotte udsigter og spektakulære vandfald nok sørge for. Og holder der en bil i vejkanten, kan du være sikker på, at der er dyr i sigte. Det er en god idé at tage frokosten med og indlægge en vandretur i dagens program. Cirka halvvejs mellem Jasper og Banff kommer du til Columbia Icefield, der er det største gletsjerområde i Nordamerika. Athabasca-gletsjeren er en af de otte gletsjere, som udgør Columbia Icefield. En tur med den terrængående bus til Athabasca-gletsjeren er et “must”, og den har vi naturligvis inkluderet.

  Dagens distance: 288 km

  Tilkøbsmuligheder

  Moraine Lake Lodge

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? I nationalparken Banff midt i de canadiske Rocky Mountains finder du Moraine Lake Lodge. Denne historiske Lodge er placeret ved bredden af Moraine Lake og blot 15 km fra den verdensberømte Lake Louise. Hotellet tilbyder gratis guidede vandreturs-programmer samt kanoture i området, og når du kommer tilbage efter en dag fyldt med oplevelser tilbydes der te, kaffe og aftenforedrag om nationalparken. Moraine Lake Lodge tilbyder både værelser og hytter, som alle indeholder specialfremstillede og håndlavede træmøbler – tilgengæld finder du hverken TV eller telefoner på værelset. Der er internetadgang og telefon i lobbyen og Walter Wilcox Dining serverer delikate egnsretter til morgenmad og aftensmad. Cafeen Snowshoe byder på mere afslappet spisning, herunder charcuteri, lettere anretninger og is. Prisen er pr. person pr. nat (lavere priser uden for 17/6-22/9, kontakt din rejsekonsulent for pris)

  2.055 kr. pr. person

  Emerald Lake Lodge

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Denne historiske lodge er smukt placeret ved bredden af Emerald Lake i Yoho National Park, og her bor du i hyggelige hytter, der mest af alt minder om en hyggelige stue. Stilen er dejlig rustik med en flot åben pejs, der er et dejligt badeværelse og god plads til at nyde livet – og nyde livet det kan du naturligvis også på terrassen. I hovedlodgen er der restaurant, lounge og bar, og restaurantens menuer er inspireret af den periode, hvor de første jernbaneskinner i Rocky Mountains blev lagt. Prisen er pr. person pr. nat (lavere priser uden for juni-midt oktober, kontakt os for pris).

  750 kr. pr. person

  Helikoptertur i the Rockies

  En tur på 20 min. med de mest eventyrlige bjerglandskaber. Der flyves over Cline Pass (2.900 m) til gletsjerne Cline, Lion og Lioness, og du kommer langt ”ind” i the Rockies. Helikopterturen begynder hos Rockies Heli 45 km fra Columbia Icefields.

  1.250 kr. pr. person

  * Afgang: flere gange dagligt. Varighed: 20 minutter

 • Dag 14 Fredfyldt frokost eller actionprægede aktiviteter i Banff National Park

  En dag med naturoplevelser i Banff National Park, som var Canadas første nationalpark. Den blev oprettet allerede i 1885, og årsagen var de varme, mineralholdige kilder i området. Søerne er mindst lige så smukke her som i Jasper National Park, og Lake Louise, Lake Peyto og Lake Morraine er blot tre af perlerne – tag frokosten med og få en fredfyldt naturoplevelse ved en af de smukke søer. Hvis du vil være aktiv, er der mulighed for at komme på rafting-ture, leje kanon eller cykel og opleve naturen på hesteryg. Det legendariske Fairmont Banff Springs Hotel åbnede dørene i 1888 som det første hotel i de canadiske Rocky Mountains. Det ligger, hvor floderne Spray og Bow løber sammen, og har en fantastisk udsigt. Kig indenfor i hall’en i det legendariske hotel, og måske bliver du fristet til at spise frokost i en af hotellets restauranter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Banff Gondola til toppen af Sulphur Mountain

  Tag med svævebanen til toppen af Sulphur Mountain, og du bliver præsenteret for en 360 grades udsigt over bjerglandskabet, som Bow River snor sig igennem. På toppen er der restauranter og adskillige afmærkede vandrestier. Sulphur Mountain ligger 4,5 km fra Banff.

  370 kr. pr. voksen
  190 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt mellem kl. 08.00 - 22.30 ( afhængig af sæson). Valgfrit tidspunkt.

  Banff National Park fra hesteryg inkl. BBQ-frokost

  Oplev det naturskønne område i Banff National Park fra hesteryg. Turen tager dig med rundt på hyggelige stier ved foden Sulphur Mountain. Der er tid til afslapning ved 3 Mile Cabin mens turguiderne forbereder en skøn BBQ-frokost. Du kan f.eks. træne dine lasso-evner eller tage et slag hestesko. Turen tilbage går langs Bow River. BBQ-menuen består af en steak, baked beans, bagte kartofler, cæsarsalat, dessert, kaffe, juice og varm kakao. Varighed: 3-3,5 time

  890 kr. pr. voksen
  890 kr. pr. barn

  * Inkl. frokost. Børn under 6 år bliver kørt til BBQ-stedet i hestevogn og skal være i følgeskab med en voksen. Alle gæster skal have hjelm på under turen – hjelmen udlånes gratis af Banff Trail Riders.

  Kanotur i Canadian Rockies i en Voyageur kano

  En tur for hele familien - sejl i en Voyageur kano og opleve den majestætiske natur i et dette transportmiddel der blev brugt i 1800-tallet til at transportere b.la. skind. Turen går langs Bow River i Banff National Park.

  350 kr. pr. voksen
  155 kr. pr. barn

  * Afgang: Flere gange dagligt. Varighed: 1,5 timer.

  Helikoptertur i the Rockies

  En tur på 20 min. med de mest eventyrlige bjerglandskaber. Der flyves over Cline Pass (2.900 m) til gletsjerne Cline, Lion og Lioness, og du kommer langt ”ind” i the Rockies. Helikopterturen begynder hos Rockies Heli 45 km fra Columbia Icefields.

  1.250 kr. pr. person

  * Afgang: flere gange dagligt. Varighed: 20 minutter

 • Dag 15 Afrejse fra Calgary

  Bilen afleveres i Calgary lufthavn, og der er afrejse.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: 129 km

 • Dag 16 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Banff eller Vancouver? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng i 2-personers værelse | Grand Tour of Western Canada

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  1.165 kr. pr. person

  Forlæng i 3-personers værelse | Grand Tour of Western Canada

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  885 kr. pr. person

  Forlæng i 4-personers værelse | Grand Tour of Western Canada

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  745 kr. pr. person

 • Ekstra Tilkøbsture

  Udforsk Canadas natur og dyreliv yderligere ved at tage på en tilkøbstur eller udflugt.

  Tilkøbsmuligheder

  Isbjørne-safari ved Ishavet – 6-dages tur

  Den afsidesliggende by, Churchill, i den nordlige del af provinsen Manitoba har status som verdens ”isbjørnehovedstad”. Her på kanten af Ishavet kan du møde det største rovdyr, der holder til på land – og det skulle være helt unødvendigt at fortælle, at der er tale om en ”once in a lifetime experience”! Du tager bl.a. på isbjørne-safari i tundralandskabet, og transportmidlet er et specialbygget terrængående køretøj, der er indrettet, så der er optimale muligheder for at iagttage isbjørnene. Du kan også være heldig at se polarræve, rensdyr og ulve – og en af de andre dage, kan du glæde dig til hvalsafari i Hudson Bay. Læs meget mere om den spændende tur og se dagsprogrammet her

  24.180 kr. pr. person

 • Ekstra Kom med på et krydstogt

  Afslut din rejse med manér. Tag på et luksuskrydstogt til en af verdens mest øde egne.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen med et krydstogt Alaska

  Forkæl jer selv, og forlæng kør-selv-turen med en uges krydstogt med alt inkluderet. Skibet sejler fra Vancouer, op langs den canadiske vestkyst til Alaska. Listen over skibets guidede ture, som du bestiller og betaler om bord, er næsten endeløs. Det store udvalg dækker alle interesser og aktivitetsniveauer. Her er fotosafarier blandt det rige dyreliv, fisketure, ture med vandflyver eller helikopter, mulighed for whale watching og sidst men ikke mindst muligheden for en tur ud i vildmarken for at kigge efter bjørne? Dagsprogram: Dag 1 - Afgang fra Vancouver. Dag 2 - Sejlads igennem Inside Passage. Dag 3 - Icy Strait Point. Dag 4 - Hubbard Glacier. Dag 5 - Juneau. Dag 6 - Ketchikan. Dag 7 - Til søs. Dag 8 - Afslutning på krydstogtet i Vancouver.    

  10.995 kr. pr. person

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Vancouver/Calgary, inkl. skatter og afgifter
 • 14 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på CAD 1500
 • 14 overnatninger på specielt udvalgte hoteller
 • 6 x morgenmad
 • Hvalsafari dag 4
 • Tur med "Snowcoach" til Athabasca-gletsjeren dag 13
 • To færgestrækninger
 • Discovery Pass som giver bl.a. gratis adgang til alle nationalparker (værdi 545-1355 kr. )
DatoerPris pr. person
01. maj 2021 - 19. juni 2021Fra 12.350 kr.
20. juni 2021 - 11. august 2021Fra 16.350 kr.
12. august 2021 - 15. oktober 2021Fra 12.350 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
01. maj 2021 - 19. juni 2021Fra 12.995 kr.
20. juni 2021 - 11. august 2021Fra 17.395 kr.
12. august 2021 - 15. oktober 2021Fra 12.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
01. maj 2021 - 19. juni 2021Fra 14.995 kr.
20. juni 2021 - 11. august 2021Fra 19.995 kr.
12. august 2021 - 15. oktober 2021Fra 14.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
01. maj 2021 - 19. juni 2021Fra 18.995 kr.
20. juni 2021 - 11. august 2021Fra 25.350 kr.
12. august 2021 - 15. oktober 2021Fra 18.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:

Børn er 11 år og under.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 947.000 indbyggere
  • Største by: Toronto med 2,8 mio. indbyggere
  • Befolkning: 35,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km²
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.

Trustpilot