Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Hvalsafari og storbyvibes i det østlige Canada

16-dages kør-selv-ferie fra 14.450 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Troede du, at det kun var muligt at få store naturoplevelser i det vestlige Canada? Tro om igen! På denne rejse får du nemlig både mulighed for at se hvaler i et af verdens bedste farvande til formålet, du besøger statsparker med storslået natur og ikke mindst oplever du et af verdens syv naturlige vidundere Niagara Falls – alt sammen i det østlige Canada!

Læg dertil, at du kører i en egn spækket med historie og charmerende byer, som leder tankerne hen på en tid der var engang. Rejsen byder også på ophold i spændende storbyer som Québec, Montreal og Toronto, der alle bidrager med enestående oplevelser og franske fornemmelser.

Highlights

 • Hvalsafari
 • Quebecs historiske bymidte
 • Niagara Falls vandfaldet
 • Hyggelige Niagara-on-the-lake
 • Provincial Park Algonquin

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Canada

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Québec

  Velkommen til Québec – den mest franske by i Canada, hvor hele 95 % af indbyggerne taler fransk! Byen blev grundlagt i 1608 og er dermed den ældste by i Canada, og går man en tur i den gamle bydel, får man nemt den tanke, at man befinder sig Europa. Den historiske og velbevarede bymidte er også fuldt fortjent på UNECSOs verdensarvsliste.

  Her bor du dag 1 & 2

  Hotel Chateau Laurier Quebec

  Hotellet er beliggende centralt i Quebec kun en kort gåtur fra et af Quebecs mest historiske distrikter, som er bevaret siden 1700-tallet og er p...

 • Dag 2 Sightseeing i Québec

  Der venter en dag fyldt med oplevelser i byen, der emmer af fransk atmosfære. Start f.eks. dagen med en sightseeingtur til fods i den charmerende gamle bydel Vieux Quebec, se den fascinerende 1700-tals arkitektur og besøg den næsten fem km lange bymur, som er den eneste af sin art i Nordamerika. Du kan også lægge vejen forbi Chateau Frontenac-hotellet, der ligner mere en fæstning end et hotel eller se Citadellet og Battlefields-parken, hvor et af de mest berømte slag mellem englænderne og franskmændene fandt sted i 1759.

 • Dag 3 Fra Quebec til Tadoussac

  Vejen fra Quebec til Tadoussac følger den mægtige St. Lawrence-flod, og små charmerende landsbyer ligger som perler på en snor og vidner om et helt andet Canada. Tadoussac ligger, der hvor floderne Saguenay og Saint Lawrence mødes. Byen var Frankrigs første handelsstation og er desuden den ældste europæiske bebyggelse, der kontinuerligt har eksisteret i Canada. I dag er den lille landsby primært kendt for sin superbe beliggenhed midt i marinparken Saguenay-Saint-Lawrence, hvor der er gode muligheder for at se både pukkel-, blå- og hvidhvaler.

  Dagens distance: 215 km

  Her bor du dag 3 & 4

  Hotel Tadoussac

  Dette charmerende og historiske hotel er beliggende i Tadoussac med udsigt til den smukke Saguenay fjord. På hotellet finder du 2 restauranter, en...

 • Dag 4 Hvalsafari i overdækket båd

  I dag får du et unikt møde med naturen, når du får mulighed for at møde nogle af verdens mest majestætiske dyr på tætteste hold. På en hvalsafari i Saguenay Saint Lawrence Marine Park får du mulighed for at se både pukkelhvaler, blåhvaler, hvidhvaler, finhvaler og flere andre hvaltyper, som fouragerer i marinparken. Området er særdeles rigt på hvalernes føde kril, som f.eks. blåhvalerne spiser op til 5 tons af dagligt – så der er usædvanligt gode chancer for at spotte en hval eller tre på udflugten.

 • Dag 5 Langs Saint Lawrence-floden til Montreal

  Turen fortsætter i dag mod Montreal langs Saint Lawrence-floden – en rute som også de første opdagelsesrejsende og pelsjægere fulgte. 

  Montreal ligger på en ø i Saint Lawrence-floden og er den største fransktalende by uden for Frankrig. Som så mange andre canadiske byer, emmer Montreal af historie og fransk atmosfære, men særligt i bydelen Vieux Montreal vil du føle dig hensat til Paris’ gader. Gadenavnene, blomstersælgerne og musettemusikken er nemlig alt sammen med til at skabe en ægte fransk stemning.

  Dagens distance: 485 km

  Her bor du dag 5 & 6

  Travelodge Montreal Center

  Med en skøn beliggenhed lige i hjertet af Montreal ligger Travelodge Montreal Center. Her bor du tæt på både den gamle bydel og Chinatown. På ...

 • Dag 6 Oplevelser i Montreal: Notre Dame-kirken Jacques Cartier-torvet og det antikke klokketårn

  Dagen er afsat til fantastiske oplevelser i Montreal! Byen blev grundlagt i 1642, og både i bydelen Vieux Montreal og Vieux Port oplever du byens historie. Nyd stemningen på Rue Saint-Paul, der er byens ældste og smukkeste gade, kig indenfor i Notre Dame-kirken, der er en af de største kirker i Nordamerika og oplev Jacques Cartier-torvet i den gamle bydel, hvor turister og godtfolk mødes. Gå heller ikke glip af det grønne åndehul – Mount Royal Park. Parken har samme designer som Central Park i New York, og da den ligger højt, er her mange gode udsigtspunkter. Tager du en slentretur langs Saint Lawrence-floden, kommer du forbi byens antikke klokketårn, som minder lidt om Big Ben i London. Fra toppen af tårnet kan du opleve en flot udsigt over Saint Lawrence-floden og den gamle bydel.

 • Dag 7 Naturoplevelser i majestætiske Mont Tremblant

  Dagens mål er De Laurentiske Bjerge, der er en urgammel bjergkæde nord for Saint Lawrence-floden. Der er ingen ende på naturoplevelserne i den majestætiske nationalpark Mont Tremblant, hvor floder og søer har skabt et sandt ”kano-paradis”. Her er dog også mange andre muligheder for at være aktiv. Du kan f.eks. leje en mountainbike eller tage på en vandretur i de smukke omgivelser. Her på kanten af vildmarken kan du også være heldig at møde et spændende dyreliv.

  Dagens distance: 126 km

  Hotel

  Place St. Bernard

  Place St. Bernard har en fremragende beliggenhed lige i hjertet af Mont Tremblant. Her bor du i komfortable suiter med bl.a. pejs, tv, gratis Wi-Fi...

 • Dag 8 Kunst og historie i fransk/engelske Ottawa

  Ottawa har siden 1857 været hovedstaden i Canada. I Ottawa mødes det engelsktalende og det fransktalende Canada, og du kan opleve det bedste fra begge kulturer. Ottawa-floden løber tværs gennem byen og udgør grænsen mellem den engelsktalende provins Ontario og den fransktalende provins Québec. Midt i Ottawa ligger landets imponerende parlamentsbygning, og det er også muligt at komme på en rundvisning og til tops i byens højeste tårn Peace Tower, hvorfra man kan få en flot udsigt over byen. Mange af hovedstadens seværdigheder ligger i området omkring parlamentet. Her finder du bl.a. Confederation Square-kvarteret, der er byens historiske vartegn og den høje granit-mindesbue med bronzeskulpturer, der blev bygget for at ære de mange faldne soldater under 1. verdenskrig. Er du kunstinteresseret, kan du også besøge nationalgalleriet, som er Canadas førende kunstgalleri og hvis moderne arkitektur er en attraktion i sig selv. Du bør også sætte tid af til en god oplevelse på det canadiske museum for historie. Museet er et af Canadas absolut førende og mest moderne af slagsen, og der er mange forskellige temaer at fordybe sig i. I centrum ligger også Byward Market, der er et populært område med fristende caféer, butikker og markeder. Du bør også tage en sejltur på den UNESCO-anerkendte Rideaukanal, der blev anlagt i 1832, og som er et af Nordamerikas ældste kanalsystemer.

  Dagens distance: 152 km

  Hotel

  Delta Hotels Ottawa City Center

  Med en central beliggenhed i Ottawa ligger det firestjernede Delta Hotels Ottawa City Center. Her finder du en restaurant, hvor der serveres morgen...

 • Dag 9 Uberørt natur i Algonquin Provincial Park

  Algonquin betyder frit oversat “stedet, hvor man spidder fisk og ål”, og Algonquin Provincial Park var da også med sine mere end 2500 søer oprindeligt en del af Algonquin-stammens jagt- og fiskeområder. Algonquin Provincial Park blev etableret i 1893 og er dermed den ældste provinspark i Canada. Parken, der er på størrelse med Sjælland, er hjem for både elge, sortbjørne, hjorte og mange andre dyr, og naturen kan nydes til fods, i kano eller på mountainbike – og er du lystfisker, er området et rent paradis! På det store besøgscenter kan må få et indblik i parkens historie og lære mere om den oprindelige befolkning.

  Dagens distance: 280 km

  Måltider inkluderet: aftensmad

  Her bor du dag 9 & 10

  Killarney Lodge

  32 km inde i Provincial parken Algonquin ligger Killarney Lodge. Hvis du skal udforske parkens mange vandrestier eller ud og sejle i kajak på de m...

 • Dag 10 På opdagelse i Algonquin National Park

  Dagen er fri til at udforske parken, og Killarney Lodge er det perfekte udgangspunkt! En kanotur på en af områdets mange floder kan i særdeleshed anbefales – man skal ikke padle langt, før turisterne forsvinder og skiftes ud med bævere, rådyr og bjørne.

  Måltider inkluderet: morgenmad, frokost, aftensmad

   

 • Dag 11 Victoriansk arkitektur i Niagara-on-the-lake

  Dagens rejse fører dig til Niagara-on-the-Lake. Her ligger frodige parker og haver, historiske landemærker og noget af Canadas fineste victorianske arkitektur drysset rundt omkring i byen. Her er også tradition for vindyrkning, hvilket afspejler sig i de mange prisvindende vingårde i området.

  Dagens distance: 403 km

  Måltider inkluderet: morgenmad, frokost

  Her bor du dag 11 & 12

  Queen's Landing Inn Niagara-on-the-lake

  Hotellet ligger en halv times kørsel fra Niagara Falls, som er en rejse værd i sig selv. Hotellet selv giver dig mulighed for at slappe af i den ...

 • Dag 12 Niagara Falls - et af verdens syv naturvidundere

  Naturligvis skal du opleve Niagara Falls på en tur til det østlige Canada. Vandfaldene er et af verdens syv naturvidundere og består faktisk af hele tre vandfald nemlig Horseshoe Falls, Bridal Veil Falls og American Falls. Det kan også anbefales at opleve vandfaldene om aftenen, når de ligger badet i lys.

  Dagens distance: 22 km

 • Dag 13 Toronto - en multikulturel metropol

  Toronto er Canadas største by og samtidig en af verdens mest multikulturelle metropoler. Ikke mindre end 100 forskellige etniske grupper sætter kolorit på gadebilledet, og de mange små og store etniske bydele er bl.a. et spændende kulinarisk bekendtskab.

  Du afleverer bilen i lufthavnen på vejen ind til Toronto og tager toget fra lufthavnen til centrum.

  Dagens distance: 128 km

  Her bor du dag 13 & 14

  Chelsea Hotel

  Hotellet er beliggende centralt i Toronto, så du nemt kan udforske byens mange attraktioner og seværdigheder. Der er mange gode faciliteter, heri...

 • Dag 14 Cykeltur i downtown Toronto

  På en cykeltur får du en perfekt introduktion til den multikulturelle storby, som Toronto er. Du cykler med en lokal og får en god fornemmelse af byens forskellige kvarterer og kulturelle og historiske seværdigheder. Highlights er CN Tower, Union Station, Kensington Market, Eaton’s Center, Harbourfront, Queen Street West, City Hall, Flatiron bygningen og Lawrence Market. Den guidede tur varer 3,5 timer og resten af dagen er fri til at udforske Toronto og måske sikre de sidste canadiske souvenirs.

 • Dag 15 Afrejse fra Toronto

  Et farvel til Canada for denne gang.

 • Dag 16 Ankomst til Danmark

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Quebec/Toronto, inkl. skatter og afgifter
 • 11 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på CAD 1500
 • 14 overnatninger på specielt udvalgte hoteller
 • Guidet cykeltur i Toronto dag 14
 • Hvalsafari dag 4
 • 2 x morgenmad, 2 x frokost og 2 x aftensmad
 • Snacks & frugt på dag 9 & 10
DatoerPris pr. person
01. maj 2021 - 19. juni 2021Fra 14.450 kr.
20. juni 2021 - 11. august 2021Fra 17.395 kr.
12. august 2021 - 15. oktober 2021Fra 14.450 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
01. maj 2021 - 19. juni 2021Fra 21.895 kr.
20. juni 2021 - 11. august 2021Fra 25.595 kr.
12. august 2021 - 15. oktober 2021Fra 21.895 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:

Børn er 11 år og under.

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Canada

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. For alle rejsende til Canada kræves der dog en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster p.t. 7 canadiske dollars og gælder i 5 år eller til dit pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. fem minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse her.

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og kan læses her.

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten. Rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen er canadiske dollars (CAD), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er angivet uden lokal moms (sales tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5-15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten fem-seks timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten otte-ni timer bagud i forhold til dansk tid.

  Transport

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og lignende.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oven i regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 canadisk dollar pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejserne samler rejselederen ind for alle deltagere og uddeler løbende under hele rejsen drikkepenge til lokalguider, chauffører, tjenere (hvor måltider er inkluderet) og dragere (bellboys) på hotellerne. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en adapter. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft. Opladning tager derfor længere tid.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Canadas multietniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme hele verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet er også bestemt af hvor i landet, man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejer og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier, der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion.

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden, så drik gerne vandet fra hanen.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50. På rejser til Canada, hvor man befinder sig meget i bjergene, har man især om morgenen brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 °C om morgenen og 25-28 °C over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Idéer til indkøb

  Vil du have et velsmagende stykke af Canada med hjem, er ahornsirup indbegrebet af landet. Ishockey og lacrosse er Canadas nationalsporter, og en t-shirt med et af dine yndlings- – eller bare et tilfældigt – hold er en sjov souvenir.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 947.000 indbyggere
  • Befolkning: 35,9 mio. indbyggere.
  • Religion: Katolikker 39 %, protestanter 20 %, andre kristne 6 %, muslimer 3 %.
  • Sprog: Officielt engelsk og fransk.
  • Areal: 9.984.670 km² (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Canada strækker sig over et enormt geografisk område, og det afspejler sig i landets klima. Generelt kan man dog sige, at det meste af Canada har fastlandsklima, og at store dele af landet befinder sig i den tempererede zone. Vinteren er ofte iskold, men sommeren er dejligt lun i store dele af landet. Der falder mest nedbør langs kysterne og i de tempererede regnskove ved den sydlige stillehavskyst.

Trustpilot