Ring til os 70 22 66 00
Cabot Trail - Risskov Rejser

Roadtrip i Canadas maritime provinser

19-dages kør-selv-ferie fra 23.295 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Canadas tre mindste provinser – Nova Scotia, Prince Edward Island og New Brunswick – bliver samlet kaldt de maritime provinser på grund af deres beliggenhed i eller ved Atlanterhavet. Denne kør-selv-tur koncentrerer sig om netop de tre provinser, hvor havet på mange måder sætter dagsordenen. De hummere, muslinger og østers, der bliver serveret på de bedste restauranter i New York og Toronto, kommer med stor sandsynlighed fra havet omkring Prince Edward Island. Det er også havet, der sørger for attraktionen ved Bay of Fundy, hvor man kan opleve den største tidevandsforskel i verden. Samtidig er det tre provinser, der fortæller interessant historie om de første franske og engelske bosættere og om Canadas oprindelige befolkning. Læg hertil kilometervis af uberørt natur og et møde med en gæstfri befolkning.

Også inkluderet i prisen
Entré til 11 Historic Sites
Entré til Kejimkujik National Park
Lobster Fishing Cruise
To færgestrækninger
Fire dage med morgenmad

Highlights

 • En overflod af naturskønne ruter
 • Bay of Fundy, hvor tidevandet sætter rekorder
 • Sejlturen ved Shediac – kendt som ”hummerbyen”
 • The Cabot Trail på Cape Breton Island
 • Kolonihistoriens interessante spor

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Canada

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Halifax

  Du lander i den største by i Nova Scotia. Nyd aftenen på havnefronten. Her ligger Historic Properties, som er havnens tidligere lagerhaller, og hvor der nu er indrettet butikker og spisesteder.

  Her bor du dag 1 & 2

  Lord Nelson Hotel

  Dette 4-stjernede hotel ligger i Halifax nær byens smukke offentlige haver. Værelserne er nyrenoverede og elegant indrettede, og har gratis Wi-Fi...

 • Dag 2 Spændende immigranthistorie i Halifax

  Halifax er hovedbyen i denne del af det østlige Canada, og det skyldes bl.a. den naturlige havn, der i århundreder var porten til kontinentet. Det var her i Halifax, at tusindvis af håbefulde immigranter første gang satte deres fod i deres nye land. Museet Pier 21 fortæller historien om immigranterne, og det bliver gjort på en yderst interessant måde. Halifax Citadel er et femstjernet fort på bakken over byen. Det blev bygget i 1749 for at beskytte den vigtige britiske flådestation, og ud over det historiske aspekt er der en imponerende udsigt over Halifax herfra (entré inkl.).

 • Dag 3 Idylliske kystbyer, Peggy's Cove og farverige Lunenburg

  Bilen hentes. Små maleriske byer ligger som perler på en snor på dagens rute, der følger Mahone Bay, og du kommer til at opleve noget af mest idylliske i hele Nova Scotia. Ruten går via fiskerlejet Peggy’s Cove med verdens mest fotograferede fyrtårn, men ikke nok med det. Den lille fiskerby oser af hyggelig nostalgisk stemning fra en anden tid, og går du en tur ved havnen, falder du sikkert hurtigt i snak med de lokale fiskere. Du kan glæde dig til at overnatte i Lunenburg, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Lunenburg blev koloniseret i 1740’erne af primært tyske og franske protestanter, og byen er især kendt for sine maleriske og farverige træhuse.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: 145 km

  Her bor du dag 3

  Boscawen Inn

  Hotellet ligger i Lunenberg og både området og hotellet byder på spændende historier. Hotellet befinder sig i en bevaret bygning, som oprindeli...

 • Dag 4 Kejimkujik National Park, historiske Annapolis Royal og Fort Anne

  Dagens rute går fra en kyst til en anden, og undervejs kan du tage en afstikker til nationalparken Kejimkujik og bl.a. opleve 300 år gamle træer. Du kan få en uforglemmelig naturoplevelse i selskab med nationalparkens rangers, eller du kan på egen hånd følge en af de mange afmærkede vandreruter – f.eks. til den forladte guldmine. Fortsæt til Annapolis Royal, hvor de første europæiske bosættere slog sig ned omkring 1605, og man fornemmer tydeligt, at her er der tale om et historisk sted. Besøger du Fort Anne (entré inkl.) får du bl.a. historien om de oprindelige befolkningsgruppers samspil med de europæiske bosættere.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

  Dagens distance: 133 km

  Her bor du dag 4

  Hillsdale House Inn

  Hotellet ligger i Annapolis’ historiske distrikt og kun en kort køretur fra populære Bay of Fundy. Værelserne er romantisk og victoriansk desi...

 • Dag 5 Over Bay of Fundy til historiske St. Andrews by-the-Sea

  Fra Annapolis Royal er der en kort køretur sydpå til Digby, hvorfra du skal med færgen tværs over Bay of Fundy til St. John i provinsen New Brunswick. Herfra følger ruten Fundy Coastal Drive til St. Andrews by-the-Sea, der har status som National Historic District. Ruten er en stor naturoplevelse og skyldes bl.a., at man i dette hjørne af Canada kan blive vidne til en kæmpe forskel på ebbe og flod.

  Dagens distance: 214 km + 3 timers færgetur

  Her bor du dag 5 & 6

  The Algonquin Resort

  Hotellet ligger i New Brunswick, hvor du får et luksuriøst 4-stjernet ophold. På de rummelige værelser er der sikkerhedsboks, kaffemaskine, gra...

 • Dag 6 St. Andrews Blockhouse, dramatisk ebbe og flod og resten af dagen i St. Andrews

  St. Andrews er grundlagt i 1783, og mange af byens huse er lige så gamle. Oplev den historiske atmosfære og se bl.a. St. Andrews Blockhouse (entré inkl.), som indbyggerne i byen tog initiativ til at få bygget i forbindelse med krigen i 1812. Ved Bay of Fundy kan man se den største forskel på tidevand i verden, da forskellen her kan komme op på 16 m mellem ebbe og flod. Helt så stor er forskellen ikke her ved St. Andrews Blockhouse ved Passamaquoddy Bay, hvor forskellen i gennemsnit er på 7.24 m. Men man kan tydeligt se, hvilken dramatisk indflydelse, det har på kystlinjen og havnen. Nyd dagen i den charmerende havneby, hvor du kan få serveret friske og velsmagende fisk og skaldyr i alskens variationer.

 • Dag 7 Historiske Garrison District og mikrobryggerier i hyggelige Fredericton

  Så går turen ind i landet til Fredericton, der er provinshovedstaden i New Brunswick. St. John River løber gennem byen og skaber en dejlig atmosfære, og du kan f.eks. tage på en sejltur på floden eller leje cykel og følge en af stierne langs floden. Garrison District er en lille historisk enklave midt i den moderne by, og efter den oplevelse kan du besøge et eller flere af de mange mikrobryggerier, som byen også er kendt for.

  Dagens distance: 136 km

  Her bor du dag 7

  Delta Hotel Fredericton

  Hotellet ligger centralt i Fredericton og tæt på floden St. John. De moderne og komfortable værelser har gratis Wi-Fi og tv. Derudover kan du f...

 • Dag 8 Via naturskønne Lower River Passage til St. John og fænomenet Reversing Falls

  Ruten denne dag følger Lower River Passage, som er en naturskøn vej (highway 102) langs den sidste del af St. John River gennem bakkede landskaber og landbrugsområder, og undervejs bliver du præsenteret for flotte udsigter. St. John River løber ud i Bay of Fundy, og her kan man opleve et specielt fænomen, som bliver kaldt Reversing Falls. Der er faktisk tale om to fænomener, da der er forskel på, om det er ved ebbe eller flod.

  Dagens distance: 150 km

  Her bor du dag 8

  Delta Hotel Saint John

  Hotellet ligger tæt på mange af St. Johns interessante attraktioner som f.eks. St. John City Market og King’s Square. Værelserne er rummelige ...

 • Dag 9 Hopewell Falls, Fundy National Park og Moncton

  Dagens højdepunkt er køreturen ved Bay of Fundy. Ved Hopewell Falls har man målt verdens største forskel på ebbe og flod, og på Hopewell Rocks Interptretive Center kan man få alt at vide om naturfænomenet, der er lige uden for døren. Tag en afstikker og få en naturoplevelse i Fundy National Park, inden der forsættes til Moncton.

  Dagens distance: 212 km

  Her bor du dag 9

  Delta Hotel Beausejour

  Hotellet ligger i spændende omgivelser i Moncton, hvor du kan opleve attraktioner som f.eks. Hopewell Rocks og Parlee Beach. Værelserne er modern...

 • Dag 10 Sejltur med hummermiddag i Shediac og Charlottetown på Prince Edward Island

  Byen Shediac er kendt som ”Lobster Capital of the World”, og det er en god idé at bruge en del af dagen her, hvor næsten alt står ”i hummernes tegn”. Der er inkluderet en spændende sejltur, hvor du også får serveret friskkogt hummer (inkl. i prisen). Prince Edward Island er den mindste af de maritime provinser, men den har alligevel haft stor politisk betydning. I Charlottetown udformede ”The Fathers of Confederation” i 1864 rammen for det moderne Canada, og det er svaret på, hvorfor så meget på Prince Edward Island hedder noget med ”Confederation” – f.eks. den 13 km lange Confederation Bridge, der i 1997 gjorde Prince Edward landfast med New Brunswick, og det blev nemt at komme til den grønne ø omkranset af rosenfarvede sandstrande og dramatiske, røde skrænter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: 165 km

  Her bor du dag 10, 11 & 12

  The Great George

  Hotellet er moderne og nydesignet med beliggenhed i Charlottetown på Prince Edward Island. Værelserne er velindrettede med nydesignede møbler, s...

 • Dag 11-12 Prince Edward Island National Park og House of Green Gables

  Nyd et par dage på Prince Edward Island med Charlottetown som udgangspunkt. Du kan f.eks. begynde i den gamle bydel og se Province House, hvor den nye canadiske nation så dagens lys, og fortsætte til havnepromenaden og Victoria Row, hvor de fristende fiskerestauranter ligger tæt og naturligvis har hummer på menuen. Det er også oplagt at udforske øen, og vi vil foreslå en tur til Prince Edward Island National Park. Nationalparken er beliggende på øens nordlige kyst og har en kystlinje på 65 km med de skønneste brede strande og ferskvandssøer længere inde i landet. Nationalparken er desuden kendt for sit rige fugleliv, der omfatter omkring 200 fuglearter, hvoraf der er adskillige truede arter. Mange vandre- og cykelruter snor sig gennem det afvekslende terræn, og trænger du til en pause, inviterer både bølgerne og klitterne til et ”break”. Måske bliver der senere på dagen tid til at besøge ”House of Green Gables”, der inspirerede børnebogsforfatteren Lucy Maud Montgomery til at skrive bøgerne om ”Anne fra Grønnebakken” (entré inkl.).

  Inkluderede måltider: Morgenmad begge dage.

 • Dag 13 Caribou i Nova Scotia og gæliske Baddeck på Cape Breton Island

  Denne dag skal du med færgen fra Wood Islands over Northumberland Strait til Caribou i Nova Scotia. I byen Pictou kan du se en kopi af skibet ”Hector”, der i 1773 bragte de første skotske indvandrere over Atlanten til Nova Scotia. Fortsæt til byen New Glasgow, og byens navn vidner om, at den skotske indflydelse har været stærk her. Basen de næste dage er Baddeck på Cape Breton Island. Øen skiller sig ud fra resten af Nova Scotia ved at have sin egen kultur og sine egne traditioner, og i mange tilfælde vil du komme til at høre gælisk i stedet for engelsk.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: 274 km

  Her bor du dag 13 & 14

  Inverary Resort

  Hotellet ligger i Baddeck, hvor du bor tæt på oplevelsesrige Cobot Trail. Komforten er i top på værelserne, og der er gratis Wi-Fi og tv inklud...

 • Dag 14 Autentiske Fortress of Louisburg og Alexander Graham Bell-museet

  Dagens udflugt på Cape Breton Island kan f.eks. gå til Fortress of Louisburg National Historic Site. Et besøg her kan bedst sammenlignes med et teaterstykke, hvor skuespillerne optræder som franske soldater og britiske spioner, og på den måde fortælles der om Frankrigs og Englands evige duel om Canada og om livet, som det udspillede sig i 1744. Restauranten serverer autentiske måltider fra den historiske periode. I Baddeck kan du besøge The Alexander Graham Bell Museum, der fortæller om Graham Bells liv og opfindelser. Graham Bell var skotte, men det var fascinationen af Cape Breton, der fik ham til at tilbringe sine sidste år ved Bras d’Or Lake.

  Dagens distance: 220 km

 • Dag 15 Storslåede naturoplevelser på The Cabot Trail, acadisk kultur og Ingonish

  Naturoplevelserne denne dag får du på The Cabot Trail – en rute, der for en stor dels vedkommende følger kysten og byder på storslåede kystlandskaber og betagende udsigter, og i de små isolerede byer kan du få fornemmelsen af, hvordan livet leves her næsten ved verdens ende. Ruten går via den lille fransk-acadiske by Cheticamp, hvor du kan opleve den acadiske kultur, som er et levn fra de første franske bosættere, der kaldte området for Acadia. Cheticamp var i øvrigt i mange år meget isoleret, da det først var i 1949, at vejen blev forlænget hertil. Byen ligger ved indgangen til Cape Breton Highlands National Park, der inviterer på vandreoplevelser, og de findes både i korte og lange udgaver. Du skal overnatte i den lille by Ingonish, der har nationalparken som nabo på østsiden af halvøen Cape Breton.

  Dagens distance: 204 km

  Her bor du dag 15

  Keltic Lodge

  Lodgen ligger i frodige og naturskønne omgivelser på halvøen Cape Breton og er et af de mest attraktive overnatningshoteller, da Highlands Natio...

 • Dag 16 Spektakulære naturscenerier langs Marine Drive og Liscomb Mills

  Fra Ingonish går turen sydpå til Sydney. Ved Port Hastings krydser du Strait of Canso, og herfra følger du ruten Marine Drive, som er én lang naturoplevelse, men som også byder på oplevelser i de små hyggelige byer. Du når til Guysborough ved Chedabucto Bay, som kunne være et godt sted at stoppe. Det samme gælder Sherbrooke, der er en typisk skotsk by fra 1860’erne. Dagen slutter i Liscomb Mills på Nova Scotias sydkyst.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: 381 km

  Her bor du dag 16

  Liscombe Lodge

  Lodgen ligger lige ned til Nova Scotias kyst og giver rig mulighed for at komme tæt på naturen. Værelserne er komfortable og rustikt indrettede ...

 • Dag 17 Liscomb Mills tilbage til Halifax

  Turen følger kysten til Halifax, og undervejs kan du opleve Musquodoboit Harbour og stranden ved Martinique, der er provinsens længste strand. Bilen afleveres, og der er afrejse fra Halifax.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Dagens distance: 170 km

 • Dag 18 Afrejse fra Halifax

  Bilen afleveres, og der er afrejse.

 • Dag 19 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Halifax eller Charlottetown? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng i 2-personers værelse | Roadtrip i Canadas maritime provinser: Hummere & østers

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  1.110 kr. pr. person

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Halifax, inkl. skatter og afgifter
 • 16 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på CAD 1500
 • 17 overnatninger på hotel
 • 6 x morgenmad
 • 2 færgestrækninger
 • Lobster Fishing Cruise inkl. frokost
 • Entré til Alexander Graham Bell, Fort Anne, Fort Louisborg, Grand-Pré, Halifax Citadel og Port Royal i Nova Scotia
 • Entré til nationalparken Kejimkujik
 • Entré til Green Gables House og Prince Edward Island National Park
 • Entré til Carleton Martello Tower, Fort Beauséjour, Monument Lefebvre og St. Andrews Blockhouse i New Brunswick
DatoerPris pr. person
17. maj 2020 - 19. juni 2020Fra 23.295 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 27.750 kr.
16. august 2020 - 21. september 2020Fra 23.295 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:

Kontakt os for pris, hvis du rejser med børn, og ønsker at de skal bo i samme værelser.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 947.000 indbyggere
  • Største by: Toronto med 2,8 mio. indbyggere
  • Befolkning: 35,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km²
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.

Trustpilot