Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Rocky Mountains i bil & tog

11 dages kør-selv-ferie fra kr. 10450

Om rejsen

På denne kør-selv-tur gennem Rocky Mountains er du garanteret de flotteste naturoplevelser, da der ikke er tale om en helt almindelig kør-selv-tur. Den begynder nemlig med en usædvanlig skøn togtur fra Vancouver til Jasper. Sæt dig godt til rette i de komfortable omgivelser, nyd den udsøgte service og den dejlige atmosfære om bord samtidig med, at du bliver præsenteret for naturscenerier, som ingen highway giver adgang til. På den følgende del af turen gennem Rocky Mountains og tilbage til Vancouver, er det dig, der sidder bag rattet.

Også inkluderet i prisen
Morgenmad og frokost om bord på Via Rail
Transport fra stationen i Jasper til hotellet
Tur med ”snocoach” til Athabasca-gletsjeren
Entré til Upper Hot Springs i Banff
Entré til Banff Gondola
Entré til Historic Hat Creek

Highlights

 • naturskøn togtur fra Vancouver til Jasper
 • de varme kilder i nationalparken Banff
 • 230 km med flot natur på Icefields Parkway
 • Duffey Lake Road i British Columbia

Gratis inspirationsmøder – tilmeld dig her

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Vancouver

  Du ankommer til storbyen med den naturskønne beliggenhed ved Stillehavet – bedre begyndelse på Canada-eventyret kan man næsten ikke få!

  Her bor du dag 1

  Rosedale on Robson Suite Hotel

  Hotellet har en ideel beliggenhed på hjørnet af Robson St. og Hamilton St. i downtown, og du kommer til at bo tæt på både seværdigheder og sh...

 • Dag 2 Vancouver mod Jasper med tog

  Togturen med VIA Rail begynder først om aftenen, så der er tid til oplevelser i Vancouver denne dag. Gå på opdagelse i kvartererne Gastown, Chinatown og Yaletown og tag også en slentretur på shoppinggaderne Robson Street og Granville Street. En tur med svævebanen til toppen af Grouse Mountain bør også være med i dine overvejelser – udsigten over storbyen er intet mindre end betagende. Først på aftenen er tiden inde til at tjekke ind hos Via Rail og begynde togturen til Jasper. Du kan glæde dig til en komfortabel togrejse i dejlige omgivelser med bl.a. café og en hyggelig lounge, og ved sengetid bliver kupéen omdannet til indbydende ”sovekupé”.

  Her bor du dag 2

  The Canadian VIA-Rail

  Toget The Canadian kører helt fra Toronto til Vancouver – en tur på næsten 4500 km, hvor du har mulighed for at stå på toget alt efter, ...

  Tilkøbsmuligheder

  Via Rail Upgrade til Cabin

  Opgrader til egen Cabin på toget fra Vancouver til Jasper.

  Kr. 2.095 pr. person

 • Dag 3 Videre med toget til Jasper

  Når du vågner denne dag, har toget forladt Kamloops og følger North Thompson River, og du kan nyde morgenmaden og de flotte udsigter til Monashee Mountains og Cariboo Mountains, som snart dukker op. Ved frokosttid er det de sneklædte bjergtinder, der dominerer landskabet, og de skaber en naturskøn kulisse til bl.a. Pyramid Falls, det vidtstrakte gletsjerområde Albreda Icefields og Mount Robson, der med sine 3.954 m er den højeste bjergtinde i de canadiske Rocky Mountains. Fra togets ”dome car”, som har store vinduer i taget, får du fornemmelsen af at være midt i naturens herligheder, og at blive præsenteret for Rocky Mountains på denne måde er en ubeskrivelig oplevelse. Sidst på eftermiddagen kører toget ind på stationen i Jasper, og der er sørget for transport til hotellet, hvor du skal bo de næste to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost om bord på toget.

 • Dag 4 Jasper

  Bilen hentes, og du kan tage på opdagelse i Jasper National Park. En af dagens oplevelser kunne være en tur til Pyramid Lake og Patricia Lake. Tager du derop om morgenen, og er vejret klart og stille, får du en uforglemmelig oplevelse, når bjergene spejler sig perfekt i søernes blikstille overflade. Du vil opleve, at søerne i Rocky Mountains overgår hinanden i skønhed, og Maligne Lake er ikke blot en af de smukkeste, men også en af de mest fotograferede. Det er muligt at komme på en sejltur på søen og opleve sceneriet fra forskellige vinkler, bl.a. fra Spirit Island. En tur med svævebanen til toppen af Whistler Mountain kan også anbefales, og tager du den sidste strækning til fods (ca. 45 min.) ligger det spektakulære landskab for dine fødder. Du overnatter på hotel i Jasper efter en oplevelsesrig dag.

  Tilkøbsmuligheder

  Sejltur på Maligne Lake

  Natursceneriet ved Maligne Lake i nationalparken Jasper er lige så flot i virkeligheden som det, man ser på postkortene. En sejltur på Maligne Lake er en uovertruffen oplevelse, og der er fotostop ved Spirit Island, hvor det er muligt at komme i land. Maligne Lake ligger 48 km syd for Jasper.

  Kr. 410 pr. voksen
  Kr. 205 pr. barn

 • Dag 5 Jasper – Lake Louise

  Denne dag kommer du til at køre en af de smukkeste strækninger i de canadiske Rocky Mountains, og det er Icefields Parkway, der forbinder nationalparkerne Jasper og Banff. Icefields Parkway snor sig mellem bjergene, forbi gletsjere, søer og vandfald og i højderne over de to pas The Bow og Sunwapta. Selv de mest malende beskrivelser vil aldrig yde naturen fuld retfærdighed – bedøm selv, når du står her med udsigt til sneklædte tinder med den blå himmel som baggrund. Athabasca-gletsjeren er en af de otte gletsjere, som udgør Columbia Icefields, der er det største gletsjerområde i Nordamerika. En tur med den terrængående bus til Athabasca-gletsjeren er et “must”, og den oplevelse har vi naturligvis inkluderet i prisen. Du når til Lake Louise, der både er navnet på den lille by, hvor du skal overnatte, og navnet på den nærliggende sø, der er på top 10-listen over de smukkeste søer i de canadiske Rocky Mountains.

  Dagens distance: 208 km

  Her bor du dag 5

  Lake Louise Inn

  Bo tæt på naturen med udsigt over smukke bjerge på Lake Louise Inn. Hotellet byder på en indendørs opvarmet pool og boblebade samt mulighed fo...

 • Dag 6 Lake Louise – Banff

  Blandt de mange søer i de canadiske Rocky Mountains er Lake Louise en af perlerne. Den lyser op med sin eventyrlige farve mellem de skovklædte og sneklædte bjerge. Her ved søen er der et par gode vandremuligheder, som fører væk fra turiststrømmen, f. eks. til Lake Agnes Teahouse. Gode vandremuligheder er der også ved Johnstons Canyon, hvor man via gangbroer, der ”hænger” på klippesiden, kan følge floden til Lower Johnston Falls.

  Dagens distance: 62 km

  Her bor du dag 6 & 7

  Elk + Avenue Hotel

  Hotellet har adresse på Banff Avenue og ligger i hjertet af den lille bjergby Banff, og stort set alt er inden for rækkevidde. Elk + Avenue Hote...

 • Dag 7 Banff

  Der er mange muligheder for at få en indholdsrig dag i Banff. Der findes mange afmærkede vandrestier i området, og der er rig mulighed for at få en fredfyldt naturoplevelse ved en af søerne med den intense turkise farve, der skyldes smeltevandet fra gletsjerne. Tag f.eks. til Moraine Lake, hvor bjergtinderne spejler sig i søen, og hvor sceneriet langt overgår, hvad et postkort kan præstere. Hvis du er interesseret i en aktiv dag, er der mulighed for at komme på rafting- og rideture, og du kan leje kano eller cykel. Banff National Park var den første nationalpark, der blev oprettet i Canada, og den primære årsag tilbage i 1885 var de varme kilder, som man ønskede at beskytte. Efter en dag i naturen er det oplagt at besøge Upper Hot Springs (entré inkl.) og få en afslappende oplevelse i det varme vand samtidig med, at du kan nyde udsigten til bjergene. I samme område ligger Banff Gondola (entré inkl.), og du må ikke snyde dig selv for en tur til toppen af Sulphur Mountain.

 • Dag 8 Banff – Sun Peaks

  Dagens rute følger Trans Canada Highway gennem nationalparkerne Yoho og Glacier. Det siger næsten sig selv, hvad du kan forvente at møde i Glacier National Park, der har fået sit navn på grund af et stort antal gletsjere. Nationalparkens historie er tæt knyttet til to transportruter – Pacific Railway, som blev afsluttet i 1885, og Trans Canada Highway, som indviet i 1963. Sidste del af ruten til Sun Peaks i nærheden af Kamloops går gennem bjergkæden Monashee.

  Dagens distance: 496 km

  Her bor du dag 8

  Nancy Greene’s Cahilty Lodge

  Hotellet ligger tæt på den hyggelige by Sun Peaks og dermed kun få trin fra butikker og restauranter. Der er flere faciliteter som udendørs og ...

 • Dag 9 Sun Peaks – Vancouver

  Turen går vestpå til den tidligere guldgraverby Cache Creek, og besøger du den historiske Hat Creek Ranch, får du en interessant ”fortælling” fra dengang (entré inkl.). Denne dag kan du glæde dig til at køre en af de smukkeste strækninger i provinsen British Columbia. Der er tale om Duffey Lake Road fra Lillooet til Pemberton, som er en strækning på ca. 100 km, der snor sig gennem Coastal Mountains og op i 1.275 meters højde ved Cayoos Pass. Hver eneste kilometer med udsigt til bjergene er en sand nydelse, og udsigterne til søerne Joffre, Duffey og Seton bidrager også til den uforglemmelige naturoplevelse, som også inkluderer et spændende dyreliv – så vær forberedt på, at både sortbjørne og big horn sheep kan dukke op i vejkanten. Med den oplevelse i bagagen er det noget af en kontrast at komme til storbyen Vancouver.

  Dagens distance: 382 km

  Her bor du dag 9

  Rosedale on Robson Suite Hotel

  Hotellet har en ideel beliggenhed på hjørnet af Robson St. og Hamilton St. i downtown, og du kommer til at bo tæt på både seværdigheder og sh...

 • Dag 10 Vancouver

  Bilen afleveres, og der er afrejse fra Vancouver.

 • Dag 11 Ankomst til Danmark
 • ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Banff eller Vancouver? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng i 2-personers værelse | Rocky Mountains i bil & tog

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  Kr. 1.415 pr. person

  Forlæng i 3-personers værelse | Rocky Mountains i bil & tog

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  Kr. 1.140 pr. person

  Forlæng i 4-personers værelse | Rocky Mountains i bil & tog

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  Kr. 1.010 pr. person

 • Dag 1-9 Opgradér hotel

  Ønsker du at opgradere hotellerne på rejsen? Det hjælper vi dig gerne med. Du kan her se, hvilke hoteller du opgraderer til.

  Dag 1: Pinnacle Vancouver Harbourfront Hotel

  Dag 2: Via Rail – Private Sleeper Berth

  Dag 3 & 4: Sawridge Inn

  Dag 5: Deer Lodge

  Dag 6 & 7: Banff Caribou Lodge

  Dag 8: Sun Peaks Grand Hotel

  Dag 9: Pinnacle Vancouver Harbourfront Hotel

  Pris pr. person kr. 2.865 i dobbeltværelse, kr. 2.720 i 3-pers. værelse, 2.650 i 4-pers. værelse og børn kr. 2.095 (lægges oveni prisen i skemaet).

  OBS! Hvis du ønsker at opgradere på enkelte hoteller/dage, så kontakt en af vores rejseeksperter på 70 22 66 00 eller på verden@risskov.com.

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • 7 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på CAD 800
 • 8 overnatninger på hotel
 • 1 overnatning om bord på Via Rail (turistklasse)
 • Entré til enten Banff Upper Hot Springs eller Miette Hot Springs i Jasper
 • Entré til Banff Gondola
 • Tur med ”snocoach” til Athabasca-gletsjeren
 • Entré til Historic Hat Creek
 • Taxi fra stationen til hotellet i Jasper
 • 1 x morgenmad og 1 x frokost
 • Kørselsvejledning på engelsk
Datoer Pris pr. person
29. maj 2018 - 30. juni 2018 Fra kr. 14900
01. juli 2018 - 31. august 2018 Fra kr. 15860
01. september 2018 - 28. september 2018 Fra kr. 14900
30. september 2018 - 05. oktober 2018 Fra kr. 13590
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Datoer Pris pr. person
29. maj 2018 - 30. juni 2018 Fra kr. 12010
01. juli 2018 - 31. august 2018 Fra kr. 12650
01. september 2018 - 28. september 2018 Fra kr. 12010
30. september 2018 - 05. oktober 2018 Fra kr. 11495
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Datoer Pris pr. person
29. maj 2018 - 30. juni 2018 Fra kr. 11105
01. juli 2018 - 31. august 2018 Fra kr. 11585
01. september 2018 - 28. september 2018 Fra kr. 11105
30. september 2018 - 05. oktober 2018 Fra kr. 10450
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk venligst! Prisen inkluderer ikke flybilletten. Kontakt os og vi finder en flybillet til den bedst mulige pris.

Andre oplysninger:

Pris pr. barn fra 1. maj – 05. oktober 2018: Fra kr. 4455.
Børn er til og med 10 år.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 900.000 indbyggere Største by Toronto med 2.6 mio. indbyggere
  • Befolkning: 34,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km2
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.