Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ottawa i Ontario

Højdepunkter i det østlige Canada: Toronto, Montreal & Niagara Falls

13-dages kør-selv-ferie fra kr. 9745

Om rejsen

Denne kør-selv-ferie i det østlige Canada giver et nuanceret billede af provinserne Ontario og Quebec, og du oplever både det engelsktalende og det fransktalende Canada. De fire meget forskellige byer – Toronto, Ottawa, Montreal og Québec City – står for storbyoplevelserne. Naturoplevelserne får du bl.a. ved Niagara Falls, langs St. Lawrence River og i nationalparken Mont Tremblant. Det særlige ved denne kør-selv-tur er bl.a., at der er inkluderet en hel dag med oplevelser på Niagara-halvøen – og det er en dag, hvor du ikke behøver at sidde bag rattet.

Også inkluderet i prisen
Heldagsudflugt til Niagara Falls inkl. frokost
Entré til Canadian Museum of History i Ottawa
Byvandring med guide i Quebec City
Entré til Upper Canada Village
Sejltur i området ”Thousand Islands”
Entré til CN Tower i Toronto

Highlights

 • Sejlturen med ”Hornblower” ved Niagara Falls
 • Ottawa – den canadiske hovedstad
 • Den gamle bydel i Montreal
 • Quebec – Canadas mest franske by
 • Oplevelser langs St. Lawrence River

 

 

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Toronto

  Toronto er Canadas største by og samtidig en af verdens mest multikulturelle metropoler. Ikke mindre end 100 forskellige etniske grupper sætter kolorit på gadebilledet, og de mange små og store etniske bydele er bl.a. et spændende kulinarisk bekendtskab.

  Her bor du dag 1 & 2

  Hilton Toronto

  Dette 4-stjernede hotel ligger tæt på mange af Torontos attraktioner, f.eks. Chinatown eller det kendte CN Tower. De rummelige og moderne værels...

 • Dag 2 Frokost med udsigt til Niagara Falls, vinsmagning og historiske Niagara-on-Lake

  Efter en tur over Atlanten er det dejligt ikke at skulle sætte sig bag rattet lige med det samme. Derfor kan du denne dag glæde dig til en afslappende bustur til Niagara-halvøen. Dagens store oplevelse er naturligvis Niagara Falls, der både er navnet på vandfaldene og den lille by, hvor de ligger, og her fra den canadiske side er der frit udsyn til det gigantiske 670 m brede Hestesko-vandfald. Den ultimative oplevelse ved Niagara Falls er uden tvivl sejlturen med ”Hornblower”. Du oplever de tre vandfald, der udgør Niagara Falls – Amercian Falls, Breidal Veil Falls og Horseshoe Falls – og mærker kraften fra de brusende vandmasser især, når ”Hornblower” sejler tæt på Horseshoe Falls. Du får i øvrigt en ekstra oplevelse, hvis det er en af de dage, hvor regnbuerne svæver over vandfaldene. Der bliver serveret frokost med udsigt til de spektakulære vandfald, og om eftermiddagen får du en vinoplevelse. Der bliver dyrket vin på Niagara-halvøen, og området er bl.a. kendt for dessertvinen, Icewine, der fremstilles af druer, der i en periode har fået frost og derfor har et højt sukkerindhold, der resulterer i en meget sød vin. Der er inkluderet besøg og vinsmagning på en vingård, og der er desuden tid til at gå på opdagelse i den lille historiske by Niagara-on-Lake.

 • Dag 3 Peace Tower i fransk/engelske Ottawa

  Denne dag hentes den lejede bil i byen. Dagens mål er Ottawa, der siden 1857 været hovedstaden i Canada. I Ottawa mødes det engelsktalende og det fransktalende Canada, og du kan opleve det bedste fra begge kulturer. Ottawa River løber tværs gennem byen og udgør grænsen mellem den engelsktalende provins Ontario og den fransktalende provins Quebec, så der er gode grunde til at tage på opdagelse på begge sidder af floden. Midt i Ottawa ligger landets imponerende parlamentsbygning, og det er muligt at komme på en rundvisning og til tops i Peace Tower, der er byens højeste tårn, og hvorfra man kan få en flot udsigt over byen.

  Dagens distance: 453 km

  Her bor du dag 3 & 4

  Fairmont Chateau Laurier

  Hotellet ligger i Ottawa og tæt på attraktioner som parlamentsbygningerne og Rideaukanalen. Værelserne er nyrenoverede og indrettet med moderne ...

 • Dag 4 Sightseeing i Ottawa

  Mange af hovedstadens seværdigheder ligger i området omkring Parlamentet – og det er f.eks. Confederation Square med National War Memorial og National Gallery, hvis moderne arkitektur er en attraktion i sig selv. Sæt tid af til en museumsoplevelse på Canadian Museum of History (entré inkl.). Museet er et af Canadas absolut førende og mest moderne, og der er mange forskellige temaer at fordybe sig i. I centrum ligger også Byward Market, der er et populært område med fristende caféer, butikker og markedsboder. Det vil også være en god ide at overveje en sejltur på Rideaukanalen. Kanalen blev bygget i 1832, er en af de ældste i Nordamerika og er ikke overraskende på UNESCO’s verdensarvsliste.

  Tilkøbsmuligheder

  Byrundtur i Ottawa inkl. sejltur

  Udforsk Canadas hovedstad på en sjov og lærerig busrundtur. Byrundturen foregår i autentiske dobbeltdækkerbusser, der kan åbne taget, så du kan nyde udsigten fuldt ud. Undervejs vil guiden fortælle om Ottawas seværdigheder og fascinerende historie, og når busrundturen er overstået, venter en spændende sejltur på floden. Efterfølgende er der mulighed for at opleve mere af den charmerende og arkitektonisk imponerende hovedstad. Stig på og af bussen ved de seværdigheder, du ønsker at udforske nærmere, og oplev byen i eget tempo. Ottawa har et væld af fantastiske attraktioner, der er værd at udforske, og det er bl.a. her, du finder Rideaukanalen, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

  Kr. 465 pr. voksen
  Kr. 300 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 10:00. Varighed: 2 timer.

  Cykelrundtur i Ottawa

  På denne tur har du mulighed for at udforske Canadas hovedstad via byens smukke cykelstier. På denne afslappede cykelrundtur oplever du downtown Ottawa, og en lokal guide vil undervejs fortælle om de seværdigheder, der passeres. Dette er en unik måde at udforske denne fantastiske by på, og du vil bl.a. opleve mindesmærket for de canadiere, der er omkommet under krig, samt det nationale kunstmuseum og naturligvis Rideaukanalen, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

  Kr. 410 pr. voksen
  Kr. 335 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 10:00 og 13:30. Varighed: 2 timer.

 • Dag 5 Omega Park i Montebello og majestætiske Mont Tremblant

  Du krydser grænsen til provinsen Quebec, og dagens mål er Laurentian Mountains, men der er også spændende oplevelser undervejs. Du kan f.eks. besøge Omega Park i Montebello, hvor du kan opleve dyrelivet og se truede dyrearter fra området. Der er ingen ende på naturoplevelserne i nationalparken Mont Tremblant, hvor floder og søer har skabt et sandt ”kano-paradis”, men der er også mange andre muligheder for at være aktiv, f.eks. på mountainbike eller på en vandretur. Her på kanten af vildmarken kan du også være heldig at møde et spændende dyreliv.

  Dagens distance: 153 km

  Her bor du dag 5

  Fairmont Tremblant

  Bo på en skøn beliggenhed ved at bo på hotellet Fairmont Tremblant, hvor du vil bo i hjertet af den naturskønne by Mont Tremblant i Quebec. På...

 • Dag 6 Historiske Troi Rivieres, "Kongevejen" og franske Québec City

  Dagens rute går via Trois Rivieres, og byen kunne passende være et frokoststop. Det er en by, hvor historien i høj grad er nærværende, og det er oplagt at tage en tur til fods i den historiske bydel og finde et sted at nyde frokosten. Senere på dagen kommer du til at følge den historiske vej, der på fransk hedder Chemin du Roy (Kongevejen). Den kan dateres tillbage til 1737 og var en af de første vigtige veje i denne del af Canada. Vejen følger den mægtige St. Lawrence River, og små charmerende landsbyer ligger som perler på snor og er et vidnesbyrd om et andet Canada. Du når til Québec City – den mest franske by i Canada, hvor ikke mindre end 95 % af indbyggerne taler fransk. Québec City er grundlagt i 1608 og er dermed den ældste by i Canada, og går man en tur i den gamle bydel, får man nemt den tanke, at man befinder sig Europa, og den historiske og velbevarede bymidte er fuldt fortjent på UNECSOs verdensarvsliste.

  Dagens distance: 441 km

  Her bor du dag 6 & 7

  Hotel Manoir Victoria

  Dette 4-stjernede hotel ligger i hjertet af Quebec og tæt på den historiske bydel Old Quebec. De nyrenoverede værelser er unikt indrettede og ha...

 • Dag 7 Den gamle bydel, Chatel Frontenac og Battlefields Park i Québec City

  En dag med oplevelser i byen, der emmer af fransk atmosfære. Du oplever det bl.a på sightseeingturen til fods i den gamle bydel – Vieux Quebec – som er inkluderet i prisen. Du vil bl.a. opleve den fascinerende 1700-tals arkitektur og den næsten fem km lange bymur, som er den eneste af sin art i Nordamerika. Nyd resten af dagen på egen hånd og besøg f.eks. Chateau Frontenac, Citadellet og Battlefields Park, hvor et af de mest berømte slag mellem englænderne og franskmændene fandt sted i 1759.

  Tilkøbsmuligheder

  Hvalsafari fra Québec

  I Charlevoix-regionen tæt på Québec findes et af de bedste steder at tage på hvalsafari. Udforsk hvalernes kongerige på en guidet bådtur, der bringer dig gennem fortryllende steder og landskaber. Oplev bl.a. de barske områder, hvor de første kolonister slog sig ned, inden du går om bord på en båd, der er specialdesignet til hvalsafari. På turen er der mulighed for at se flere forskellige hvalarter, og måske spotter du en våge- eller hvidhval. Undervejs vil en erfaren guide fortælle om hvalernes leveforhold, og du får et unikt indblik i hvalernes liv. Det anbefales at medbringe varmt tøj på denne tur.

  Kr. 1.065 pr. voksen
  Kr. 670 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 9:00. Varighed: 11 timer.

 • Dag 8 Via St. Lawrence til Montreal

  Ruten følger igen St. Lawrence River – en rute som også de første opdagelsesrejsende og pelsjægere fulgte. Men du kan naturligvis også vælge en rute længere inde i landet og f.eks. køre via Drummondville og se en levendegjort fransk landsby fra kolonitiden. Montreal ligger på en ø i St. Lawrence River og er den største fransktalende by uden for Frankrig. Den emmer af historie og fransk atmosfære, og specielt i bydelen Vieux Montreal vil du føle dig hensat til Paris. Gadenavnene, blomstersælgerne, musettemusikken bidrager til, at det næsten ikke kan blive mere fransk.

  Dagens distance: 250 km

  Her bor du dag 8 & 9

  Le Saint Sulpice

  Le Saint Sulpice er placeret bag den smukke Notre-Dame Basilica i hjertet af den historiske del af Montreal, blot et stenkast fra den gamle havn. H...

 • Dag 9 Notre Dame Basilica, Place Jaques Cartier og toppen af Clock Tower i Montreal

  Dagen er afsat til oplevelser i Montreal. Byen er grundlagt i 1642, og både i Vieux Montreal og Vieux Port kommer du på sporet af historien. Nyd stemningen på Rue Saint-Paul, der er byens ældste og smukkeste gade, kig indenfor i Notre Dame Basilica, der er en af de største kirker i Nordamerika, og oplev Place Jacques Cartier, hvor turister og godtfolk mødes. Gå heller ikke glip af det grønne åndehul – Mount Royal Park. Parken har samme designer som Central Park i New York, og da den ligger højt, er her mange gode udsigtspunkter. Tager du en slentretur langs St. Lawrence River, kommer du forbi The Clock Tower, og fra toppen af tårnet er der en flot udsigt over St. Lawrence River og den gamle bydel.

  Tilkøbsmuligheder

  Byvandring i Montreal

  Oplev Canadas næststørste by på en spændende byvandring, hvor du oplever alle de største seværdigheder, Montreal har at byde på. Montreal er den største fransktalende by uden for Frankrig, og det bemærker man hurtigt, når man bevæger sig rundt i bybilledet. En erfaren guide vil præsentere Montreals største seværdigheder og fortælle om de vigtigste, historiske begivenheder. På turen vil du opleve et væld af fantastiske attraktioner, bl.a. Notre Dame-Basilica, rådhuset i Montreal og det historiske finansdistrikt.

  Kr. 335 pr. voksen
  Kr. 190 pr. barn

  * Afgangstider er sæsonafhængige. Varighed: 3 timer.

  Busrundtur i Montreal

  Oplev Montreal i eget tempo på en guidet busrundtur, der stopper ved byens største seværdigheder og mest fascinerende kvarterer. Udforsk byen i en autentisk dobbeltdækkerbus med åbent tag, hvor det er muligt at nyde udsigten fuldt ud, eller en luksuriøs bus med aircondition. Busserne stopper jævnligt, og du bestemmer selv, hvad du vil se, og hvornår du stiger af og på. Montreal er Canadas næststørste by, og den rummer masser af fantastiske attraktioner, kunst, arkitektur, museer, butikker og restauranter, som du ikke må gå glip af.

  Kr. 365 pr. voksen
  Kr. 240 pr. barn

  * Billetten gælder i to dage.

 • Dag 10 Frilandsmuseum, sejltur i "Thousand Islands" og Kingston

  Undervejs til Kingston kan du besøge Upper Canada Village – et interessant frilandsmuseum, som er fortællingen om livet på landet i 1860’erne (entré inkl.). Landsbyen består af ikke mindre end 40 historiske bygninger, og du kan sikkert få en snak med nogle af ”indbyggerne”. I Gananoque venter der en skøn sejltur på en times tid i området, der bliver kaldt ”Thousand Islands”, og som er de ca. 1.000 øer, der ligger spredt over en strækning på 80 km i St. Lawrence River. Dagen slutter i Kingston, der i en kort periode fra 1841 – 1843 var hovedstad i Canada. Byen ligger, hvor Lake Ontario møder St. Lawrence River.

  Dagens distance: 290 km

  Her bor du dag 10

  Residence Inn By Marriott

  Hotellet ligger tæt på søen Ontario i Kingston, hvilket giver en smuk udsigt fra værelserne. Der er faciliteter som indendørs pool og fitnessc...

 • Dag 11 Fort Henry National Historic Site og til tops i CN Tower i Toronto

  Er du interesseret i en historisk oplevelse, så stop ved Fort Henry National Historic Site. Men du kan også vælge at køre direkte til Toronto og bruge resten af dagen i byen. Gå ikke glip af en tur til toppen af det 553 m høje CN Tower og se storbyen i fugleperspektiv. Hvis vejret er klart, kan man se helt til Niagara Falls ca. 120 km ude i horisonten (entré inkl.). Måske har du lyst til at shoppe? Du kan f.eks. tage til Queen Street West med de mange designerbutikker eller til shoppingcenteret Eaton på Yonge Street med omkring 250 butikker.

  Dagens distance: 263 km

  Her bor du dag 11

  Hilton Toronto

  Dette 4-stjernede hotel ligger tæt på mange af Torontos attraktioner, f.eks. Chinatown eller det kendte CN Tower. De rummelige og moderne værels...

  Tilkøbsmuligheder

  Cykeltur på Toronto Islands

  En cykeltur på Toronto Islands, der er bilfri, er en dejlig måde at opleve en af storbyens fredfyldte steder på. Turen begynder, når skumringen melder sig, og Torontos Skyline oplyses mere og mere. Turen foregår i et roligt tempo, og der er mange stop undervejs, hvor guiden fortæller.

  Kr. 585 pr. voksen
  Kr. 390 pr. barn

  * Afgang: Hver dag i perioden 31/3 – 16/10. Varighed: 3 1/2 time

 • Dag 12 Afrejse fra Toronto

  Bilen afleveres, og der er afrejse fra Toronto.

 • Dag 13 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Toronto eller Montreal? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng i 2-personers værelse | Højdepunkter i det østlige Canada: Toronto, Montreal & Niagara Falls

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om.NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  Kr. 1.315 pr. person

  Forlæng i 3-personers værelse | Højdepunkter i det østlige Canada: Toronto, Montreal & Niagara Falls

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  Kr. 1.085 pr. person

  Forlæng i 4-personers værelse | Højdepunkter i det østlige Canada: Toronto, Montreal & Niagara Falls

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  Kr. 925 pr. person

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • 10 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på CA$ 800
 • 11 overnatninger på hotel
 • Heldagsudflugt til Niagara Falls inkl. frokost
 • Entré til Canadian Museum of History i Ottawa
 • Byvandring med guide i Quebec City
 • Entré til Upper Canada Village
 • Sejltur i området Thousand Islands
 • Entré til CN Tower i Toronto
DatoerPris pr. person
01. september 2019 - 04. oktober 2019Fra kr. 9745
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
01. september 2019 - 04. oktober 2019Fra kr. 14625
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
01. september 2019 - 04. oktober 2019Fra kr. 11370
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Børn er til og med 10 år. I perioden 1/5 – 4/10 2019 er prisen pr. barn kr. 1.490

Bemærk! Prisen inkluderer ikke flybilletten. Kontakt os og vi finder en flybillet til den bedst mulige pris.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 947.000 indbyggere
  • Største by: Toronto med 2,8 mio. indbyggere
  • Befolkning: 35,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km²
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.

Trustpilot