Ring til os 70 22 66 00
Ottawa i Ontario

Højdepunkter i det østlige Canada: Toronto, Montreal & Thousand Islands

11-dages kør-selv-ferie fra 9.450 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Denne kør-selv-ferie i det østlige Canada giver et nuanceret billede af provinserne Ontario og Quebec, og du oplever både det engelsktalende og det fransktalende Canada. De fire meget forskellige byer – Toronto, Ottawa, Montreal og Québec City – står for storbyoplevelserne. Naturoplevelserne får du bl.a. ved Kingston, langs St. Lawrence River og i nationalparken Mont Tremblant.

Også inkluderet i prisen

 • Sejltur i området Thousand Islands

Highlights

 • Sejltur ved Thousand Islands
 • Ottawa – den canadiske hovedstad
 • Den gamle bydel i Montreal
 • Quebec – Canadas mest franske by
 • Oplevelser langs St. Lawrence-floden

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Canada

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Toronto

  Toronto er Canadas største by og samtidig en af verdens mest multikulturelle metropoler. Ikke mindre end 100 forskellige etniske grupper sætter kolorit på gadebilledet, og de mange små og store etniske bydele er bl.a. et spændende kulinarisk bekendtskab.

  Her bor du dag 1 & 2

  Chelsea Hotel

  Hotellet er beliggende centralt i Toronto, så du nemt kan udforske byens mange attraktioner og seværdigheder. Der er mange gode faciliteter, heri...

 • Dag 2 På opdagelse i Toronto, CN-tårnet og Torontos bilfri øer

  Dagen er fri til at gå på opdagelse i Torontos mange interessante kvarterer. Spis f.eks. morgenmad i “Little Italy”, frokost i Chinatown og aftensmad i “Greektown” – det er ikke mange steder i verden, du kan gøre dette på én og samme dag! Skab dig et overblik over Toronto by fra det høje CN-tårn, hvor udsigten er helt fantastisk eller nyd en middag i deres restaurant, der langsomt drejer rundt. Du kan også tage forbi Distillery-kvarteret og se de gamle pakhuse, der i dag huser både gallerier, restauranter og bryggerier. En cykeltur rundt i byen kan også være en god idé, og du kan med fordel tage cyklen med på færgen over til Torontos centrale øer, der ligger lige ud for byen. Her kører der ingen biler, og der er grønt og frodigt over det hele. Trænger du til at slappe af og nyde det gode vejr, kan du slå dig ned på stranden herovre, og skal der mere fart over feltet, finder du også en mindre forlystelsespark.

   

 • Dag 3 Sejltur ved de verdensberømte "Thousand Islands" og Kingston

  Denne dag afhenter du lejebilen i Toronto og kører østpå til provinsbyen Kingston. Her kan du glæde dig til en skøn sejltur på en times tid i området ”Thousand Islands”, som er de 1.000 verdensberømte øer, der ligger spredt over en strækning på 80 km i St. Lawrence-floden. Læn dig blot tilbage og nyd det bemærkelsesværdige landskab omkring dig, imens du sejler mellem øerne.

  Du overnatter i Kingston, der i en kort periode fra 1841-1843 var hovedstad i Canada og som ligger lige der, hvor Ontario-søen møder St. Lawrence-floden.

  Dagens distance: 265 km

  Her bor du dag 3

  Ambassador Conference Resort

  I Kingston ligger det fine Ambassador Conference Resort. Her finder du en indendørs vandpark med vandrutsjebane og splash-område. Hotellet er der...

 • Dag 4 Peace Tower i fransk/engelske Ottawa og sejltur på den UNESCO-kendte Rideaukanal

  Dagens mål er Ottawa, der siden 1857 har været hovedstaden i Canada. I Ottawa mødes det engelsktalende og det fransktalende Canada, og du kan opleve det bedste fra begge kulturer. Ottawa-floden løber tværs gennem byen og udgør grænsen mellem den engelsktalende provins Ontario og den fransktalende provins Quebec, så der er gode grunde til at tage på opdagelse på begge sidder af floden. Midt i Ottawa ligger landets imponerende parlamentsbygning, og det er også muligt at komme på en rundvisning og til tops i Peace Tower, der er byens højeste tårn, og hvorfra man kan få en flot udsigt over byen. Mange af hovedstadens seværdigheder ligger i området omkring parlamentet. Her finder du bl.a. Confederation Square-kvarteret, der er byens historiske vartegn og den høje granit-mindesbue med akkrediterede bronzeskulpturer, der blev bygget for at ære de mange faldne soldater under 1. verdenskrig. Er du kunstinteresseret, kan du også besøge nationalgalleriet, som er Canadas førende kunstgalleri og hvis moderne arkitektur er en attraktion i sig selv. Du bør også sætte tid af til en god oplevelse på det canadiske museum for historie. Museet er et af Canadas absolut førende og mest moderne af slagsen, og der er mange forskellige temaer at fordybe sig i. I centrum ligger også Byward Market, der er et populært område med fristende caféer, butikker og markeder. Du bør også tage en sejltur på den UNESCO-anerkendte Rideaukanal, der blev bygget i 1832 og som er et af de ældste kanalsystemer i Nordamerika.

  Dagens distance: 175 km

  Her bor du dag 4

  Delta Hotels Ottawa City Center

  Med en central beliggenhed i Ottawa ligger det firestjernede Delta Hotels Ottawa City Center. Her finder du en restaurant, hvor der serveres morgen...

 • Dag 5 Safaripark i Montebello og majestætiske Mont Tremblant

  Du krydser grænsen til provinsen Quebec, og dagens mål er De Laurentiske Bjerge, der er en urgammel bjergkæde nord for St. Lawrence-floden. Undervejs venter der flere spændende oplevelser. Du kan f.eks. besøge Omega-safariparken i Montebello, hvor du kan opleve dyrelivet og se truede dyrearter fra området.

  Der er ingen ende på naturoplevelserne i den majestætiske nationalpark Mont Tremblant, hvor floder og søer har skabt et sandt ”kano-paradis”. Her er dog også mange andre muligheder for at være aktiv. Du kan f.eks. leje en mountainbike eller tage på en vandretur i de smukke omgivelser. Her på kanten af vildmarken kan du også være heldig at møde et spændende dyreliv.

  Dagens distance: 153 km

  Her bor du dag 5

  Place St. Bernard

  Place St. Bernard har en fremragende beliggenhed lige i hjertet af Mont Tremblant. Her bor du i komfortable suiter med bl.a. pejs, tv, gratis Wi-Fi...

 • Dag 6 Historiske Troi Rivieres, "Kongevejen" og franske Québec

  Dagens rute går via byen Trois Rivieres, som kunne være et passende sted at spise frokost. Her er historien i høj grad nærværende, hvilket specielt kan opleves i den historiske bydel.

  Senere på dagen kommer du til at følge den historiske vej, der på fransk hedder Chemin du Roy (Kongevejen). Den kan dateres tillbage til 1737 og var en af de første vigtige veje i denne del af Canada. Vejen følger den mægtige St. Lawrence-flod, og små charmerende landsbyer ligger som perler på snor og er et vidnesbyrd om et andet Canada.

  Du når herefter til Québec – den mest franske by i Canada, hvor intet mindre end 95 % af indbyggerne taler fransk. Québec blev grundlagt i 1608 og er dermed den ældste by i Canada, og går man en tur i den gamle bydel, får man nemt den tanke, at man befinder sig Europa. Denne historiske og velbevarede bymidte er også fuldt fortjent på UNECSOs verdensarvsliste.

  Dagens distance: 441 km

  Her bor du dag 6 & 7

  Hotel Chateau Laurier Quebec

  Hotellet er beliggende centralt i Quebec kun en kort gåtur fra et af Quebecs mest historiske distrikter, som er bevaret siden 1700-tallet og er p...

 • Dag 7 Den gamle bydel, Chatel Frontenac-hotellet og Battlefields-parken i Québec

  En dag med oplevelser i byen, der emmer af fransk atmosfære. Du oplever bl.a. den franske atmosfære på en sightseeingtur til fods i den gamle bydel Vieux Quebec. Du ser også den fascinerende 1700-tals arkitektur og den næsten fem km lange bymur, som er den eneste af sin art i Nordamerika. Nyd resten af dagen på egen hånd og besøg f.eks. Chateau Frontenac-hotellet, der ligner mere en fæstning end et hotel samt Citadellet og Battlefields-parken, hvor et af de mest berømte slag mellem englænderne og franskmændene fandt sted i 1759.

  Tilkøbsmuligheder

  Hvalsafari fra Québec

  I Charlevoix-regionen tæt på Québec findes et af de bedste steder at tage på hvalsafari. Udforsk hvalernes kongerige på en guidet bådtur, der bringer dig gennem fortryllende steder og landskaber. Oplev bl.a. de barske områder, hvor de første kolonister slog sig ned, inden du går om bord på en båd, der er specialdesignet til hvalsafari. På turen er der mulighed for at se flere forskellige hvalarter, og måske spotter du en våge- eller hvidhval. Undervejs vil en erfaren guide fortælle om hvalernes leveforhold, og du får et unikt indblik i hvalernes liv. Det anbefales at medbringe varmt tøj på denne tur.

  1.105 kr. pr. voksen
  750 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 9:00. Varighed: 11 timer.

 • Dag 8 Via St. Lawrence til Montreal

  Turen fortsætter i dag mod Montreal langs St. Lawrence-floden – en rute som også de første opdagelsesrejsende og pelsjægere fulgte. Det er også muligt i stedet at følge en rute længere inde i landet, der f.eks. tager dig forbi Drummondville, der er en levende fransk landsby fra kolonitiden.

  Montreal ligger på en ø i St. Lawrence-floden og er den største fransktalende by uden for Frankrig. Den emmer af historie og fransk atmosfære, og specielt i bydelen Vieux Montreal vil du føle dig hensat til Paris. Gadenavnene, blomstersælgerne og musettemusikken er alt sammen med til at skabe en ægte fransk stemning.

  Det er også her, du afleverer lejebilen.

  Dagens distance: 250 km

  Her bor du dag 8 & 9

  Travelodge Montreal Center

  Med en skøn beliggenhed lige i hjertet af Montreal ligger Travelodge Montreal Center. Her bor du tæt på både den gamle bydel og Chinatown. På ...

 • Dag 9 Notre Dame-kirken, Jaques Cartier-torvet og det antikke klokketårn

  Dagen er afsat til fantastiske oplevelser i Montreal! Byen blev grundlagt i 1642, og både i bydelen Vieux Montreal og Vieux Port oplever du byens historie. Nyd stemningen på Rue Saint-Paul, der er byens ældste og smukkeste gade, kig indenfor i Notre Dame-kirken, der er en af de største kirker i Nordamerika og oplev Jacques Cartier-torvet i den gamle bydel, hvor turister og godtfolk mødes. Gå heller ikke glip af det grønne åndehul – Mount Royal Park. Parken har samme designer som Central Park i New York, og da den ligger højt, er her mange gode udsigtspunkter. Tager du en slentretur langs St. Lawrence-floden, kommer du forbi byens antikke klokketårn, som minder lidt om Big Ben i London. Fra toppen af tårnet kan du opleve en flot udsigt over St. Lawrence-floden og den gamle bydel.

  Tilkøbsmuligheder

  Byvandring i Montreal

  Oplev Canadas næststørste by på en spændende byvandring, hvor du oplever alle de største seværdigheder, Montreal har at byde på. Montreal er den største fransktalende by uden for Frankrig, og det bemærker man hurtigt, når man bevæger sig rundt i bybilledet. En erfaren guide vil præsentere Montreals største seværdigheder og fortælle om de vigtigste, historiske begivenheder. På turen vil du opleve et væld af fantastiske attraktioner, bl.a. Notre Dame-Basilica, rådhuset i Montreal og det historiske finansdistrikt.

  300 kr. pr. voksen
  180 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 11. Varighed: 4 timer.

  Busrundtur i Montreal

  Oplev Montreal i eget tempo på en guidet busrundtur, der stopper ved byens største seværdigheder og mest fascinerende kvarterer. Udforsk byen i en autentisk dobbeltdækkerbus med åbent tag, hvor det er muligt at nyde udsigten fuldt ud, eller en luksuriøs bus med aircondition. Busserne stopper jævnligt, og du bestemmer selv, hvad du vil se, og hvornår du stiger af og på. Montreal er Canadas næststørste by, og den rummer masser af fantastiske attraktioner, kunst, arkitektur, museer, butikker og restauranter, som du ikke må gå glip af.

  360 kr. pr. voksen
  240 kr. pr. barn

  * Afgang: Hvert 15. minut. Billetten gælder i to dage.

 • Dag 10 Afrejse fra Montreal

  Der er afrejse fra Montreal.

 • Dag 11 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Toronto eller Montreal? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng i 2-personers værelse | Højdepunkter i det østlige Canada: Toronto, Montreal & Niagara Falls

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  1.315 kr. pr. person

  Forlæng i 3-personers værelse | Højdepunkter i det østlige Canada: Toronto, Montreal & Niagara Falls

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  1.085 kr. pr. person

  Forlæng i 4-personers værelse | Højdepunkter i det østlige Canada: Toronto, Montreal & Niagara Falls

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  925 kr. pr. person

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly til Toronto/Montreal inkl. skatter og afgifter
 • 7 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på CA$ 1500
 • 9 overnatninger på hotel
 • Sejltur i området Thousand Islands
DatoerPris pr. person
01. maj 2021 - 19. juni 2021Fra 9.450 kr.
20. juni 2021 - 11. august 2021Fra 11.750 kr.
12. august 2021 - 15. oktober 2021Fra 9.450 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
01. maj 2021 - 19. juni 2021Fra 9.550 kr.
20. juni 2021 - 11. august 2021Fra 12.250 kr.
12. august 2021 - 15. oktober 2021Fra 9.550 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
01. maj 2021 - 19. juni 2021Fra 10.795 kr.
20. juni 2021 - 11. august 2021Fra 13.595 kr.
16. august 2021 - 15. oktober 2021Fra 10.795 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
01. maj 2021 - 19. juni 2021Fra 13.295 kr.
20. juni 2021 - 11. august 2021Fra 16.250 kr.
12. august 2021 - 15. oktober 2021Fra 13.295 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:

Børn er 11 år og under.

 

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 947.000 indbyggere
  • Største by: Toronto med 2,8 mio. indbyggere
  • Befolkning: 35,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km²
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.

Trustpilot