Ring til os 70 22 66 00
Stillehavskysten på Vancouver Island

Vancouver Island Extra

5-dages kør-selv-ferie fra kr. 4345

Om rejsen

Naturoplevelserne står i kø i Canada, og ikke mindst på Vancouver Island, der ligger kun en kort færgetur fra storbyen Vancouver. Denne kør-selv-tur på fem dage koncentrerer sig om den naturskønne ø og er oplagt at kombinere med et ophold i Vancouver eller med f.eks. vores kør-selv-tur Rocky Mountains i bil og tog. Fem dage på Vancouver Island er ikke spor for meget. Spækhuggere og gråhvaler er et næsten almindeligt syn, exceptionelle vandremuligheder venter i Pacific Rim National Park, den lille by Tofino har alt, hvad hjertet begærer af udendørsaktiviteter og i de isolerede samfund på vestlige Vancouver leves livet i et andet tempo. For at få den bedst mulige oplevelse bor du to nætter i Tofino og to nætter i Victoria.

 

 

 

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Vancouver og videre til Tofino

  Bilen hentes, og der køres til Horseshoe Bay, hvorfra færgen sejler til Vancouver Island. Færgeturen er i øvrigt også en stor naturoplevelse, som minder om den svenske skærgård. Færgeturen tager ca. en time og 45 min. Fra Nanaimo går ruten tværs over øen til Tofino. Vi foreslår et stop ved Little Qualicum Falls Provincial Park med de mange smukke vandfald og stop også i MacMillan Provincial Park og gå en tur i Cathedral Grove med de gigantiske douglasgraner, hvoraf flere er mere end 800 år gamle og adskillige med en omkreds på over ni meter. Ved Sproat Lake kan du se to af de største fly, der har været brugt til at bekæmpe skovbrande med. Ruten forsætter via Ucluelet til Tofino ved Clayoquot Sound.

  Dagens distance: 221 km

   

  Her bor du dag 1 & 2

  Black Rock Oceanfront Resort

  Hotellet er beliggende i Ucluelet og kun 40 km fra Tofino, og du vil opleve et hotel med innovativ arkitektur, som er inspireret af Vancouver Islan...

 • Dag 2 Hvalsafari og naturoplevelser i Pacific Rim National Park

  Tofino er et godt udgangspunkt for oplevelser i Pacific Rim National Park, der strækker sig langs hele vestsiden af Vancouver Island. Men der er også vandrestier tæt på byen, mulighed for at sejle i kano og havkajak, og der er et stort udbud af fisketure, som enten kan være fiskeri tæt ved kysten  eller dybvandsfiskeri efter kæmpestore helleflyndere på over 200 kg. Vancouver Island er et af de bedste steder i Canada, hvis man vil se hvaler, og derfor har vi inkluderet hvalsafari denne dag. Selv om man ikke kan give garantier, er der gode chancer for at se spækhuggere, der er den største delfinart. De holder især til ud for den nordamerikanske vestkyst og lægger vejen forbi Vancouver Island på deres vej til Beringstrædet. Pukkelhvaler, vågehvaler og gråhvaler er der også chance for at se og naturligvis sæler og søløver og en lang række havfugle.

 • Dag 3 Vægmalerierne i Chemainus, "Totempælenes by" Duncan, Quw'utsun' Heritage Village og Victoria

  Efter to uforglemmelige dage på vestkysten går turen Victoria, der er provinshovedstaden i British Columbia. Undervejs er det oplagt med et stop i Chemainus, hvor store vægmalerier pryder husmurene og fortæller områdets historie, og i den lille by Duncan, der med rette kan kalde sig “Totempælenes by”. Her er der rejst ikke mindre end 80 totempæle, som giver et lille indblik i vestkystindianernes historie. Totempæle har mange udskårne figurer og har ofte relation til en betydningsfuld begivenhed. Er du interesseret i vestkystindianernes kultur, er Quw’utsun’ Heritage Village et interessant sted at besøge. Du når til Victoria, der er næsten mere engelsk end en by i England, og måske kan du nå at drikke “afternoon tea” på The Empress Hotel. Der overnattes to nætter i Victoria.

  Dagens distance: 313 km

  Her bor du dag 3 & 4

  Inn at Laurel Point

  Centralt beliggende i byen Victoria finder du hotellet Inn at Laurel Point. Hotellet har indendørs pool og eget fitnesscenter samt egen restaurant...

  Tilkøbsmuligheder

  Bjørnesafari ved Clayoquot Sound, Tofino

  Tag med på bjørnesafari på Vancouver Island fra Tofino og oplev sortbjørnene i smukke omgivelser ved Clayoquot Sound. Når sortbjørnene vågner fra dvale, bevæger de sig sultent til nærmeste fødekilde – havet. Turen foregår i en Zodiac-gummibåd, der gør det muligt at sejle helt tæt på og observerer sortbjørnenes adfærd i naturen.  

  Kr. 695 pr. voksen
  Kr. 535 pr. barn

  * Afgang: flere gange dagligt. Varighed: 2,5 timer

 • Dag 4 Royal BC Museum og Butchart Gardens

  Om formiddagen kan du gå på opdagelse i Victoria og f.eks. besøge Royal BC Museum, der er et af Canadas bedste museer. IMAX-biografen viser usædvanligt flotte film, men det er også muligt at fordybe sig i udstillinger om bl.a. pionertiden og vestkystindianerne. Vi har inkluderet entré til Butchart Gardens, som er en af de store attraktioner på Vancouver Island – og det er også, selv om man måske ikke er den store have-entusiast. Den verdensberømte park ligger ca. 20 km nord for Victoria, og det, der begyndte som en beskeden have i et udtømt kalkstensbrud, er i dag en ekstraordinær og betagende haveoplevelse.

 • Dag 5 Med færge over Strait of Georgia og afrejse fra Vancouver

  Tiden er inde til at tage afsked med Vancouver Island, og færgen afgår fra Swartz Bay. Du kan glæde dig en 90 min. sejltur tværs over Strait of Georgia til fastlandet. Bilen afleveres i Vancouver.

  Tilkøbsmuligheder

  April Point Resort & Spa

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? I et hjørne af British Columbia finder du den velbevarede hemmelighed April Point Resort and Spa. Resortet er placeret på Quadra Island omgivet af bjerge og vand. Her oplever du naturens fred og ro, hvad enten du vælger at bruge dagen i resortets have, på bjørne- eller hvalsafari, på en fisketur eller måske vælger at udforske området i kajak.
  April Resort and Spa giver dig muligheden for at vælge mellem værelse, hytte eller privat hus til dit ophold – ligegyldigt hvad du vælger, får du egen terrasse med havudsigt (alle værelser indeholder desuden TV). Stedets restaurant serverer friskfangede lækkerier sammen med panorama-udsigt over havet – uanset om du vælger at nyde din mad uden- eller indendørs.

  Pris kr. 895 pr. person pr. nat. Bådtransfer koster CAD 5 pr. person pr. vej og betales lokalt.

  Spørg efter pris.

 • Ekstra Tilkøbsture

  Udforsk Canadas natur og dyreliv yderligere ved at tage på en tilkøbstur eller udflugt.

  Tilkøbsmuligheder

  Sonora Resort – 3-dages tur

  Sonora Resort er i en klasse for sig. Det er det eneste ultra-luksuriøse resort på den lille ø Sonora i den canadiske vildmark, og du ankommer hertil med helikopter eller vandfly. På et ophold her befinder du dig midt i den vilde, canadiske natur, som omkranser det overdådige resort, og der er rig mulighed for at tage på opdagelse – f.eks. på en bådtur – og komme helt tæt på grizzlybjørne, oddere, hvaler, ørne og delfiner. Du kan også prøve kræfter med at fiske i de stille vande og få resortets dygtige kok til at tilberede fangsten til dig. Efter en dag med oplevelser i den bjergtagende natur er det nærliggende at lade de mange indtryk blive til minder med f.eks. en afslappende behandling i resortets spa eller i yogastudiet. Du kan også tage et dyk i den udendørs opvarmede pool eller slappe af i boblebadene, dampbadet eller saunaen. Glæd dig også til at smage på de mange gourmetmåltider, som resortets kok tilbereder af lokale og økologiske råvarer. Mulighederne på dette vidunderlige resort er uendelige.Læs mere om 3-dages turen her 

  Kr. 13.495 pr. person

  Knight Inlet Lodge – 4-dages tur

  Knight Inlet er en 100 km lang fjord, som skærer sig gennem enorme gletsjere i bjergene ved Canadas vestkyst. Denne uberørte vildmark er hjemsted for grizzly- og sortbjørne, som hvert forår kommer ud af deres hi og leder efter mad, og om efteråret fanger de laks i Glendale-floden. Området er også kendt for sin store koncentration af spækhuggere og pukkelhvaler. Det rige dyreliv kan du bl.a. se på en bådtur og en guidet tur til en platform, hvor bjørnene gerne færdes.Knight Inlet Lodge er en flydende lodge, der befinder sig 60 km fra flodens udmunding. Lodgen befinder sig midt i et område, som er kendt for sit rige dyreliv, og der bliver rig mulighed for at se efter de forskellige arter, når der er sejlturs- og vandreekskursioner ud i naturen. Efter en lang dags oplevelser kan du sætte dig til rette på lodgen, som bl.a. specialiserer sig i velsmagende retter med fisk- og skaldyr, og nyde en dejlig middag, mens mørket sænker sig.Læs mere om 4-dages turen her 

  Kr. 16.885 pr. person

  Farewell Harbour Lodge – 4-dages tur

  Langt væk fra alfarvej ligger Farewell Harbour Lodge på Berry Island, som man kun kan komme flyvende eller sejlende til. Så det siger sig selv, at der her er tale om en både usædvanlig og uforglemmelig Canada-oplevelse. Den ene del af oplevelsen står lodgen for. Farewell Harbour Lodge emmer af atmosfære og gæstfrihed, og det særlige er, at der kun er 12 værelser på logden. Den anden del står naturen for – og den er slet og ret ubeskrivelig. Du oplever de storslåede omgivelser med en af lodgens naturguider i en lille eksklusiv gruppe. Og du er med til at fastlægge dagens program, når der tidligt om morgenen sejles ud i naturen. Da der maksimum er otte personer i båden, er det muligt bl.a. at komme tæt på bjørnene, når de leder efter føde i vandkanten.Læs mere om 4-dages turen her

  Kr. 19.970 pr. person

  Isbjørne-safari ved Ishavet – 6-dages tur

  Den afsidesliggende by, Churchill, i den nordlige del af provinsen Manitoba har status som verdens ”isbjørnehovedstad”. Her på kanten af Ishavet kan du møde det største rovdyr, der holder til på land – og det skulle være helt unødvendigt at fortælle, at der er tale om en ”once in a lifetime experience”! Du tager bl.a. på isbjørne-safari i tundralandskabet, og transportmidlet er et specialbygget terrængående køretøj, der er indrettet, så der er optimale muligheder for at iagttage isbjørnene. Du kan også være heldig at se polarræve, rensdyr og ulve – og en af de andre dage, kan du glæde dig til hvalsafari i Hudson Bay.Læs meget mere om den spændende tur og se dagsprogrammet her

  Kr. 24.180 pr. person

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • 5 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på CAD 800
 • 4 overnatninger på hotel
 • Færge mellem Vancouver og Vancouver Island t/r
 • Hvalsafari fra Tofino (3 timer)
 • Entré til Butchart Gardens
DatoerPris pr. person
13. juni 2019 - 30. juni 2019Fra kr. 4735
01. juli 2019 - 31. august 2019Fra kr. 4950
01. september 2019 - 15. september 2019Fra kr. 4735
16. september 2019 - 30. oktober 2019Fra kr. 4345
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
13. juni 2019 - 30. juni 2019Fra kr. 7415
01. juli 2019 - 31. august 2019Fra kr. 7840
01. september 2019 - 15. september 2019Fra kr. 7415
16. september 2019 - 30. oktober 2019Fra kr. 6635
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
13. juni 2019 - 30. juni 2019Fra kr. 5625
01. juli 2019 - 31. august 2019Fra kr. 5910
01. september 2019 - 15. september 2019Fra kr. 5625
16. september 2019 - 30. oktober 2019Fra kr. 5110
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk venligst! Prisen inkluderer ikke flybilletten. Kontakt os og vi finder en flybillet til den bedst mulige pris.

Andre oplysninger:

Pris pr. barn fra 1. maj – 30. oktober 2019: Fra kr. 695.
Børn er til og med 10 år

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 947.000 indbyggere
  • Største by: Toronto med 2,8 mio. indbyggere
  • Befolkning: 35,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km²
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.

Trustpilot