Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Vancouver Island: Hvalsafari & vildmark

9-dages kør-selv-tur fra kr. 8635

Om rejsen

Sunshine Coast-distriktet i British Columbia kan kun nås med fly eller færge, hvilket kun bidrager til følelsen af at være på ø-ferie. Landskabet er præget af floder og søer, så på denne kør-selv-tur skal du på 6 naturskønne færgeture, hvor du får set området fra søsiden. I den bjergtagende smukke fjord Desolation Sound er der gode chancer for at se sortbjørne, der trækker ned mod vandet for at fange fisk, og i Clayoquot Sound er der på en hvalsafari mulighed for at se bl.a. spækhuggere, gråhvaler og marsvin, der boltrer sig i vandet.

Også inkluderet i prisen

Alle færgebilletter

Sejltur i Desolation Sound

Hvalsafari ved Tofino

Entré til Butchart Gardens

Gratis inspirationsmøder – tilmeld dig her

Dagsprogram

 • Dag 1 Vancouver – Horseshoe Bay

  Rejsen begynder i Vancouver, hvor du henter lejebilen og kører til Horseshoe Bay. Her venter en 45-minutters færgetur gennem fjordlignende vande, hvor skovdækkede bjerge med sneklædte toppe titter op gennem vandoverfladen, til Langdale i Sunshine Coast-distriktet. Herfra kører du den naturskønne rute gennem skove og fiskerlandsbyer langs kysten til West Coast Wilderness Lodge Resort, hvor du overnætter de næste to dage.

  Dagens distance: 105 km

  Her bor du dag 1 & 2

  West Coast Wilderness Lodge

  West Coast Wilderness Lodge befinder sig på kanten af vildmarken med spektakulære udsigter over Hotham-fjorden og Jervis-flodmundingen. Lodgen ti...

 • Dag 2 Sunshine Coast

  At køre gennem det smukke uspolerede landskab på Canadas vestkyst er attraktion nok i sig selv, men der er også rig mulighed for at se naturen helt tæt på, f.eks. på en vandretur. Området er også kendt for sine mange små bryggerier, som tilbyder smagning af de lokale øl. Læg f.eks. vejen forbi Gibsons Tapworks eller Persephone Brewing Company i Gibsons, som vægter bæredygtighed i forhold til f.eks. det omgivende miljø højt.

 • Dag 3 Sunshine Coast – Quadra Island

  Dagens rute fører dig mod nord til Earls Cove til en 50-minutters færgetur til Saltery Bay. Det er et glimrende sted at holde en lille pause eller måske tage på en vandretur på en af de mange anlagte stier. Fortsæt videre langs kysten til Powell River for at boarde endnu en færge, denne gang over Georgiastrædet til Vancouver Island. Fortsæt nordpå til Campbell River, hvor du tager færgen til Quadra Island.

  Dagens distance: 80 km

  Her bor du dag 3 & 4

  April Point Resort

  Resortet ligger på Quadra Island omgivet af flotte kyster og frodig natur. Fra dit værelse får du udsigten over Discovery Passage eller Peaceful...

 • Dag 4 Eco Wilderness

  Dagen byder på en sejltur med båden Zodiac gennem den bjergtagende fjord Desolation Sound og den majestætiske Toba Inlet, hvor der er gode muligheder for at se sortbjørne i deres naturlige element. De trækker ned mod vandløbene for at fange laks – ofte med deres helt egne tillærte taktikker. Når man ser disse majestætiske rovdyr, er det på deres betingelser. Derfor handler det om at være så usynlig og stille som muligt for ikke at forstyrre dem i deres daglige liv.

 • Dag 5 Quadra Island – Tofino

  Forlad Quadra Island med færge tilbage til Vancouver Island og kør mod sydvest til Tofino på den rå vestkyst. Undervejs kan du gøre holdt ved Cathedral Cove og nyde synet af 800 år gamle cedertræer og douglasgraner eller de to ”Mars Water-Bombers” på Sproat Lake. De er verdens største fly, der kun har til formål at slukke skovbrande, og de er intet mindre end imponerende i størrelse.

  Fortsæt dagens rute gennem Sutton-passet og Sawtooth Range-delen af Cascade Mountains, inden du ankommer til Tofino om eftermiddagen.

  Dagens distance: 225 km

  Her bor du dag 5 & 6

  Best Western Tin Wis Resort

  Hotellet ligger i den lille by Tofino, der er perfekt udgangspunkt for oplevelerserne i Pacific Rim National Park. Hotellet er beliggende kun et s...

 • Dag 6 Tofino (Pacific Rim National Park)

  Long Beach er den største og længste strand i Pacific Rim National Park og et slaraffenland for surfere. Ud over at være imponerende i størrelse, er den det også i skønhed – den strækker sig i en uendelighed, og lyden af de bragende bølger når dig, før synet af dem gør det. Herfra kan du også tage på opdagelse i regnskoven via nogle af de mange afmærkede vandrestier. Dagen byder også på en 3-timers hvalsafari gennem Clayoquot Sound, hvor gråhvaler, spækhuggere, søløver og marsvin (inkl. i turen) boltrer sig, ligesom også hvidhovedede havørne og lunder lever i området.

 • Dag 7 Tofino – Victoria

  Kør tilbage langs Vancouvers østkyst og mod Victoria i syd. På vejen foreslår vi et stop i Chemainus, hvor store vægmalerier pryder husmurene og fortæller områdets historie, og du kan besøge Quw’utsun’ Heritage Village, hvor du får et indblik i livet for det indfødte folk på den nordvestlige kyst.

  Dagens distance: 315 km

  Her bor du dag 7 & 8

  Chateau Victoria Hotel

  Chateau Victoria Hotel ligger centralt i Victoria og kan på grund af sin højde ses fra det mest af byen. Hotellet har de seneste år gennemgåe...

 • Dag 8 Victoria Exploring

  Dagen er fri til at gå på opdagelse i Victoria, som er hovedstaden i British Columbia og næsten mere engelsk end en by i England. På en gåtur gennem byen kan du f.eks. se Parliament Buildings, The Empress Hotel og Beacon Hill Park ved Juan de Fuca-strædet. Vi kan også anbefale en afstikker til den verdensberømte Butchart Gardens, som befinder sig ca. 20 km nord for Victoria. Det, der i 1904 begyndte som en beskeden privat have i et udtømt kalkstensbrud, er i dag en enestående flot have-naturoplevelse. Entrébillet til haven er inkl. i rejsen.

 • Dag 9 Victoria – Vancouver

  Fra Victoria kører du nord mod Swartz Bay Ferry Terminal og sejler med færgen til Tsawwassen. På ruten er der udsigt til Gulf Islands, som inkluderer hundredvis af øer og bugter, på vejen gennem Georgiastrædet. Fra Tsawwassen kører du til Vancouver, hvor bilen afleveres – medmindre du har lyst til at forlænge rejsen, f.eks. med et par dage i spændende Vancouver.

  Dagens distance: 70 km + færge

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • 9 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på CAD 800
 • 8 overnatninger på hotel
 • Hvalsafari ved Tofino
 • Adgang til Butchart Gardens
 • Sejltur i Desolation Sound
 • Færge mellem Vancouver og Vancouver Island t/r
 • Færge mellem Quadra Island og Vancouver Island t/r
 • Kørselsvejledning på engelsk
Datoer Pris pr. person
10. juni 2018 - 30. juni 2018 Fra kr. 12580
01. juli 2018 - 29. august 2018 Fra kr. 13130
02. september 2018 - 12. september 2018 Fra kr. 12325
16. september 2018 - 26. september 2018 Fra kr. 11050
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Datoer Pris pr. person
10. juni 2018 - 30. juni 2018 Fra kr. 9655
01. juli 2018 - 29. august 2018 Fra kr. 10020
02. september 2018 - 12. september 2018 Fra kr. 9485
16. september 2018 - 26. september 2018 Fra kr. 8635
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk venligst! Prisen inkluderer ikke flybilletten. Kontakt os og vi finder en flybillet til den bedst mulige pris.

Andre oplysninger:

Pris pr. barn fra 20. maj – 26. september 2018: Fra kr. 1365.
Børn er til og med 10 år

Afgang fra Vancouver mandag, tirsdag, onsdag og søndag.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 900.000 indbyggere Største by Toronto med 2.6 mio. indbyggere
  • Befolkning: 34,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km2
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.