Ring til os 70 22 66 00
Hval ved Fraser Island - Risskov Rejser

Vancouver Island: Hvalsafari & vildmark

9-dages kør-selv-ferie fra kr. 12275

Om rejsen

Sunshine Coast-distriktet i British Columbia kan kun nås med fly eller færge, hvilket kun bidrager til følelsen af at være på ø-ferie. Landskabet er præget af floder og søer, så på denne kør-selv-tur skal du på 6 naturskønne færgeture, hvor du får set området fra søsiden. I den bjergtagende smukke fjord Desolation Sound er der gode chancer for at se sortbjørne, der trækker ned mod vandet for at fange fisk, og i Clayoquot Sound er der på en hvalsafari mulighed for at se bl.a. spækhuggere, gråhvaler og marsvin, der boltrer sig i vandet.

Også inkluderet i prisen

Alle færgebilletter

Sejltur i Desolation Sound

Hvalsafari ved Tofino

Entré til Butchart Gardens

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Vancouver, Horseshoe Bay og Sunshine Coast

  Rejsen begynder i Vancouver, hvor du henter lejebilen og kører til Horseshoe Bay. Her venter en 45-minutters færgetur gennem fjordlignende vande, hvor skovdækkede bjerge med sneklædte toppe titter op gennem vandoverfladen, til Langdale i Sunshine Coast-distriktet. Herfra kører du den naturskønne rute gennem skove og fiskerlandsbyer langs kysten til West Coast Wilderness Lodge Resort, hvor du overnætter de næste to dage.

  Dagens distance: 105 km

  Her bor du dag 1 & 2

  West Coast Wilderness Lodge

  West Coast Wilderness Lodge befinder sig på kanten af vildmarken med spektakulære udsigter over Hotham-fjorden og Jervis-flodmundingen. Lodgen ti...

 • Dag 2 Vandretur og ølsmagning på Sunshine Coast

  At køre gennem det smukke uspolerede landskab på Canadas vestkyst er attraktion nok i sig selv, men der er også rig mulighed for at se naturen helt tæt på, f.eks. på en vandretur. Området er også kendt for sine mange små bryggerier, som tilbyder smagning af de lokale øl. Læg f.eks. vejen forbi Gibsons Tapworks eller Persephone Brewing Company i Gibsons, som vægter bæredygtighed i forhold til f.eks. det omgivende miljø højt.

 • Dag 3 Med færge til Saltery Bay, Vancouver Island og Quadra Island

  Dagens rute fører dig mod nord til Earls Cove til en 50-minutters færgetur til Saltery Bay. Det er et glimrende sted at holde en lille pause eller måske tage på en vandretur på en af de mange anlagte stier. Fortsæt videre langs kysten til Powell River for at boarde endnu en færge, denne gang over Georgiastrædet til Vancouver Island. Fortsæt nordpå til Campbell River, hvor du tager færgen til Quadra Island.

  Dagens distance: 80 km

  Her bor du dag 3 & 4

  April Point Resort

  Resortet ligger på Quadra Island omgivet af flotte kyster og frodig natur. Fra dit værelse får du udsigten over Discovery Passage eller Peaceful...

  Tilkøbsmuligheder

  Grizzlybjørnesafari på Vancouver Island, Campbell River

  Turen begynder i Campbell River på Vancouver Island, hvorfra der sejles til Bute Inlet på fastlandet. Herfra går turen videre med minibus til ”bjørneland”. Fra udsigtsplatforme er du på første parket, når bjørnene fisker efter laks i de brusende floder. Inkl. picnic-frokost. Turen tager 7 timer og finder sted dagligt fra 1/9-15/10.

  Kr. 3.115 pr. person

  * Afgang: dagligt kl 12. Varighed: 7-8 time

  Great Bear Nature Lodge – 4-dages tur

  Et ophold på Great Bear Lodge er bogstaveligt talt et besøg midt i bjergtagende, uberørt natur, hvor kun grizzlybjørne og andre vilde dyr bebor området. Du kommer til at bo på en flydende lodge midt i Great Bear Rainforest, som er en af de største uspolerede tempererede regnskove i verden. Lodgen har otte soveværelser, hvilket betyder, at der kun vil være max 16 gæster i området ad gangen. Det gør oplevelsen til noget helt særligt og intimt og gør det nemmere at komme helt tæt på bjørnene, når de fanger laks i floden eller gumler i vilde bær – eller måske endda viser deres unger, hvordan man finder føde.Både morgen og eftermiddag er der indlagt guidede ture ud i området, hvor der ud over bjørne også lever ulve, oddere, mink, skovmårer og hvidhovedede havørne. Alle ture fra Great Bear Lodge er guidet af vidende vildmarks-biologer, så du er garanteret et unikt indblik i en verden, som kun få mennesker får fornøjelsen af at opleve. Efter en dag fyldt med oplevelser i vildmarken kan du se frem til at komme hjem til et ægte vildmarks-gourmetmåltid, hvor friske råvarer og respekt for naturen såvel som velsmag afspejles i retterne.Læs evt. mere om 4-dages turen her

  Kr. 13.960 pr. person

 • Dag 4 Spændende sejltur gennem Desolation Sound og Toba Inlet

  Dagen byder på en sejltur med båden Zodiac gennem den bjergtagende fjord Desolation Sound og den majestætiske Toba Inlet, hvor der er gode muligheder for at se sortbjørne i deres naturlige element. De trækker ned mod vandløbene for at fange laks – ofte med deres helt egne tillærte taktikker. Når man ser disse majestætiske rovdyr, er det på deres betingelser. Derfor handler det om at være så usynlig og stille som muligt for ikke at forstyrre dem i deres daglige liv.

 • Dag 5 Cathedral Cove, Mars Water Bombers og Tofino

  Forlad Quadra Island med færge tilbage til Vancouver Island og kør mod sydvest til Tofino på den rå vestkyst. Undervejs kan du gøre holdt ved Cathedral Cove og nyde synet af 800 år gamle cedertræer og douglasgraner eller de to Mars Water-Bombers på Sproat Lake. De er verdens største fly, der kun har til formål at slukke skovbrande, og de er intet mindre end imponerende i størrelse.

  Fortsæt dagens rute gennem Sutton-passet og Sawtooth Range-delen af Cascade Mountains, inden du ankommer til Tofino om eftermiddagen.

  Dagens distance: 225 km

  Her bor du dag 5 & 6

  Black Rock Oceanfront Resort

  Hotellet er beliggende i Ucluelet og kun 40 km fra Tofino, og du vil opleve et hotel med innovativ arkitektur, som er inspireret af Vancouver Islan...

  Tilkøbsmuligheder

  Telegraph Cove

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Den lille perle Telegraph Cove gemmer sig på Vancouver Islands nordøstlige kyst. Den maleriske by er om sommeren en stor attraktion, og den lille vig summer af aktivitet – både fra fiskere og fra turister, som skal på eventyr på havet. I området er der rig mulighed for at spotte hvaler, både på en arrangeret sejltur eller på en stille tur i kajak.
  Telegraph Cove Resort udbyder en række forskellige overnatningsmuligheder, lige fra historiske hytter til moderne hotelværelser. Uanset om du foretrækker en af de gamle håndbyggede hytter, det moderne lejlighedskompleks placeret direkte på havnen eller måske det nye lodge med udsigt over bugten, vil du opleve følelsen af at træde tilbage i tiden – nogle af husene er mere end 100 år gamle! De historiske hytter har bevaret deres originale charme – både udvendigt og indvendigt – og er alle placeret rundt om havnepromenaden og er alle moderniseret med eget køkken og bad. Lejlighedskomplekset er placeret direkte over vandet på havnen, og alle værelser er udstyret med køkken, TV og fantastisk udsigt over marinaen og havet. Det nye lodge er placeret på toppen af en bakkeskråning med udsigt over bugten og alle 24 værelser har fantastisk udsigt over Johnstone-strædet – Telegraph Cove Resort har med andre ord noget for enhver smag!

  Pris kr. 875 pr. person pr. nat (lavere priser uden for juli-september, kontakt os for pris)

  Spørg efter pris.

  Knight Inlet Lodge – 4-dages tur

  Knight Inlet er en 100 km lang fjord, som skærer sig gennem enorme gletsjere i bjergene ved Canadas vestkyst. Denne uberørte vildmark er hjemsted for grizzly- og sortbjørne, som hvert forår kommer ud af deres hi og leder efter mad, og om efteråret fanger de laks i Glendale-floden. Området er også kendt for sin store koncentration af spækhuggere og pukkelhvaler. Det rige dyreliv kan du bl.a. se på en bådtur og en guidet tur til en platform, hvor bjørnene gerne færdes.Knight Inlet Lodge er en flydende lodge, der befinder sig 60 km fra flodens udmunding. Lodgen befinder sig midt i et område, som er kendt for sit rige dyreliv, og der bliver rig mulighed for at se efter de forskellige arter, når der er sejlturs- og vandreekskursioner ud i naturen. Efter en lang dags oplevelser kan du sætte dig til rette på lodgen, som bl.a. specialiserer sig i velsmagende retter med fisk- og skaldyr, og nyde en dejlig middag, mens mørket sænker sig.Læs mere om 4-dages turen her 

  Kr. 16.885 pr. person

  Farewell Harbour Lodge – 4-dages tur

  Langt væk fra alfarvej ligger Farewell Harbour Lodge på Berry Island, som man kun kan komme flyvende eller sejlende til. Så det siger sig selv, at der her er tale om en både usædvanlig og uforglemmelig Canada-oplevelse. Den ene del af oplevelsen står lodgen for. Farewell Harbour Lodge emmer af atmosfære og gæstfrihed, og det særlige er, at der kun er 12 værelser på logden. Den anden del står naturen for – og den er slet og ret ubeskrivelig. Du oplever de storslåede omgivelser med en af lodgens naturguider i en lille eksklusiv gruppe. Og du er med til at fastlægge dagens program, når der tidligt om morgenen sejles ud i naturen. Da der maksimum er otte personer i båden, er det muligt bl.a. at komme tæt på bjørnene, når de leder efter føde i vandkanten.Læs mere om 4-dages turen her

  Kr. 19.970 pr. person

 • Dag 6 Afslapning og surfing på Long Beach, på opdagelse i regnskoven og hvalsafari gennem Clayoquot Sound

  Long Beach er den største og længste strand i Pacific Rim National Park og et slaraffenland for surfere. Ud over at være imponerende i størrelse, er den det også i skønhed – den strækker sig i en uendelighed, og lyden af de bragende bølger når dig, før synet af dem gør det. Herfra kan du også tage på opdagelse i regnskoven via nogle af de mange afmærkede vandrestier. Dagen byder også på en 3-timers hvalsafari gennem Clayoquot Sound, hvor gråhvaler, spækhuggere, søløver og marsvin (inkl. i turen) boltrer sig, ligesom også hvidhovedede havørne og lunder lever i området.

 • Dag 7 Vægmalerierne i Chemainus og indianerhistorie i Quw’utsun’ Heritage Village

  Kør tilbage langs Vancouvers østkyst og mod Victoria i syd. På vejen foreslår vi et stop i Chemainus, hvor store vægmalerier pryder husmurene og fortæller områdets historie, og du kan besøge Quw’utsun’ Heritage Village, hvor du får et indblik i livet for det indfødte folk på den nordvestlige kyst.

  Dagens distance: 315 km

  Her bor du dag 7 & 8

  Inn at Laurel Point

  Centralt beliggende i byen Victoria finder du hotellet Inn at Laurel Point. Hotellet har indendørs pool og eget fitnesscenter samt egen restaurant...

  Tilkøbsmuligheder

  Bjørnesafari ved Clayoquot Sound, Tofino

  Tag med på bjørnesafari på Vancouver Island fra Tofino og oplev sortbjørnene i smukke omgivelser ved Clayoquot Sound. Når sortbjørnene vågner fra dvale, bevæger de sig sultent til nærmeste fødekilde – havet. Turen foregår i en Zodiac-gummibåd, der gør det muligt at sejle helt tæt på og observerer sortbjørnenes adfærd i naturen.  

  Kr. 695 pr. voksen
  Kr. 535 pr. barn

  * Afgang: flere gange dagligt. Varighed: 2,5 timer

  Sonora Resort – 3-dages tur

  Sonora Resort er i en klasse for sig. Det er det eneste ultra-luksuriøse resort på den lille ø Sonora i den canadiske vildmark, og du ankommer hertil med helikopter eller vandfly. På et ophold her befinder du dig midt i den vilde, canadiske natur, som omkranser det overdådige resort, og der er rig mulighed for at tage på opdagelse – f.eks. på en bådtur – og komme helt tæt på grizzlybjørne, oddere, hvaler, ørne og delfiner. Du kan også prøve kræfter med at fiske i de stille vande og få resortets dygtige kok til at tilberede fangsten til dig. Efter en dag med oplevelser i den bjergtagende natur er det nærliggende at lade de mange indtryk blive til minder med f.eks. en afslappende behandling i resortets spa eller i yogastudiet. Du kan også tage et dyk i den udendørs opvarmede pool eller slappe af i boblebadene, dampbadet eller saunaen. Glæd dig også til at smage på de mange gourmetmåltider, som resortets kok tilbereder af lokale og økologiske råvarer. Mulighederne på dette vidunderlige resort er uendelige.Læs mere om 3-dages turen her 

  Kr. 13.495 pr. person

 • Dag 8 Parlamentsbygningerne, Juan de Fuca-strædet og Butchart Gardens i Victoria

  Dagen er fri til at gå på opdagelse i Victoria, som er hovedstaden i British Columbia og næsten mere engelsk end en by i England. På en gåtur gennem byen kan du f.eks. se Parliament Buildings, The Empress Hotel og Beacon Hill Park ved Juan de Fuca-strædet. Vi kan også anbefale en afstikker til den verdensberømte Butchart Gardens, som befinder sig ca. 20 km nord for Victoria. Det, der i 1904 begyndte som en beskeden privat have i et udtømt kalkstensbrud, er i dag en enestående flot have-naturoplevelse. Entrébillet til haven er inkl. i rejsen.

 • Dag 9 Med færge gennem Georgiastrædet til Tsawwassen og afrejse fra Vancouver

  Fra Victoria kører du nord mod Swartz Bay Ferry Terminal og sejler med færgen til Tsawwassen. På ruten er der udsigt til Gulf Islands, som inkluderer hundredvis af øer og bugter, på vejen gennem Georgiastrædet. Fra Tsawwassen kører du til Vancouver, hvor bilen afleveres – medmindre du har lyst til at forlænge rejsen, f.eks. med et par dage i spændende Vancouver.

  Dagens distance: 70 km + færge

 • Ekstra Tilkøbsture

  Udforsk Canadas natur og dyreliv yderligere ved at tage på en tilkøbstur eller udflugt.

  Tilkøbsmuligheder

  Isbjørne-safari ved Ishavet – 6-dages tur

  Den afsidesliggende by, Churchill, i den nordlige del af provinsen Manitoba har status som verdens ”isbjørnehovedstad”. Her på kanten af Ishavet kan du møde det største rovdyr, der holder til på land – og det skulle være helt unødvendigt at fortælle, at der er tale om en ”once in a lifetime experience”! Du tager bl.a. på isbjørne-safari i tundralandskabet, og transportmidlet er et specialbygget terrængående køretøj, der er indrettet, så der er optimale muligheder for at iagttage isbjørnene. Du kan også være heldig at se polarræve, rensdyr og ulve – og en af de andre dage, kan du glæde dig til hvalsafari i Hudson Bay.Læs meget mere om den spændende tur og se dagsprogrammet her

  Kr. 24.180 pr. person

 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Vancouver i starten eller slutningen af dit eventyr? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng i 2-personers værelse | Vancouver Island: Hvalsafari og vildmark

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker i Vancouver. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen hvor mange dage, det drejer sig om. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  Kr. 1.025 pr. person

  Forlæng i 3-personers værelse | Vancouver Island: Hvalsafari og vildmark

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker i Vancouver. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen hvor mange dage, det drejer sig om. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  Kr. 755 pr. person

  Forlæng i 4-personers værelse | Vancouver Island: Hvalsafari og vildmark

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker i Vancouver. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen hvor mange dage, det drejer sig om. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  Kr. 630 pr. person

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • 9 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på CAD 800
 • 8 overnatninger på hotel
 • Hvalsafari ved Tofino
 • Adgang til Butchart Gardens
 • Sejltur i Desolation Sound
 • Færge mellem Vancouver og Vancouver Island t/r
 • Færge mellem Quadra Island og Vancouver Island t/r
DatoerPris pr. person
10. juni 2019 - 30. juni 2019Fra kr. 12275
01. juli 2019 - 31. august 2019Fra kr. 12730
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
10. juni 2019 - 30. juni 2019Fra kr. 15675
01. juli 2019 - 31. august 2019Fra kr. 16360
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk venligst! Prisen inkluderer ikke flybilletten. Kontakt os og vi finder en flybillet til den bedst mulige pris.

Andre oplysninger:

Pris pr. barn fra 19. maj – 25. september 2019: Fra kr. 5.105.
Børn er til og med 10 år

Afgang fra Vancouver mandag, tirsdag, onsdag og søndag.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 947.000 indbyggere
  • Største by: Toronto med 2,8 mio. indbyggere
  • Befolkning: 35,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km²
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.

Trustpilot