Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
På vandretur til Rob Roy Glacier - Risskov Rejser

Bike & Drive - New Zealand på to hjul

26-dages kør-selv-ferie fra 40.995 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

På denne kør-selv-ferie får du muligheden for at opleve naturskønne New Zealand via de mange spændende cykelstier, som landet byder på. I 2009 postede New Zealands regering en anseelig sum i anlægning og udvikling af et netværk af cykelstier til glæde og gavn for de mange rejsende, der hvert år oplever New Zealand på to hjul. Derfor er New Zealand nu et slaraffenland for dig, som gerne vil opleve landet og dets natur på helt tæt hold og opleve uberørte og ubeboede områder, hvor f.eks. biler ikke har adgang.

De fleste af cykelruterne stiller ingen særlige krav til fysisk form. Du behøver altså ikke anstrenge dig over evne, før du bliver belønnet med fantastiske landskabsscenerier. Nogle af ruterne er for øvede cyklister, som nyder adrenalinkicket ved at flyve over et bump i fuld fart lige så meget, som de nyder synet af den betagende natur. Der er dog altid et mere fredeligt cykelrute-alternativ til dig, som gerne vil nyde den friske newzealandske luft i cykelsadlen og i ro og mag.

Cykelturenes sværhedsgrad kan vurderes på en skala fra 1 til 6, og du kan i dagsprogrammet se, hvilken sværhedsgrad de enkelte ruter har.

Cykelruternes sværhedsgrad

 1. Flad, bred og plan rute – ingen særlige færdigheder kræves
 2. Let rute, som primært er flad med milde stigninger
 3. Lidt stejlere stigninger på løs overflade
 4. Blanding af stejle, løse overflader og forhindringer, som kræver god fysisk form
 5. Teknisk udfordrende, lange stigninger for øvede cyklister
 6. Meget stejle stigninger og fald med uundgåelige forhindringer for eksperter

Anmeldelser fra tidligere rejsende til New Zealand

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Auckland

  Ved ankomsten til Auckland bliver du budt velkommen i lufthavnen og kørt til dit hotel for natten.

  Her bor du dag 2

  Hotel Grand Chancellor Auckland

  På dette hotel kommer du til at bo i New Zealands største by, Auckland. Dette giver dig muligheden for at udforske de mange butikker, restaurante...

 • Dag 3 Langs Coromandel-halvøens vestlige kyst og aktiviteter i Tairua

  Du henter din lejebil og lejecykel i Auckland og kører herefter langs Coromandel-halvøens vestlige kyst. I Coromandel by lokker små butikker og caféer med forfriskninger til turen. Overnat i Tairua, hvor du kan spille golf, sejle i kajak eller slappe af på stranden. Du kan også gå den korte tur op ad Mount Paku, som belønner dig med en flot udsigt.

  Dagens distance: 260 km

  Her bor du dag 3

  Blue Water Motel

  Blue Water Motel er en oplagt base for at udforske Coromandel-halvøen, der har et væld af smukke naturoplevelser. Den berømte strand Hot Water B...

  Tilkøbsmuligheder

  Naturoplevelser i kajak

  Næsten i paradis – det kommer du på denne tur, hvor du oplever området ved Hahei Beach og Cathedral Cove i kajak. Udforsk hemmelige huler, vær på udkig efter delfiner og nyd det azurblå vand, så langt øjet rækker. Ved Cathedral Cove kommer du i land til en forfriskning. Du behøver ikke at have sejlet havkajak tidligere – guiden skal nok lære dig teknikken.

  645 kr. pr. voksen
  435 kr. pr. barn

  * Afgang: 2 gange dagligt. Varighed: 3½ time

 • Dag 4 Kiwiplantager og maori-kultur i Rotorua

  Du kører langs østkysten og gennem Te Puke, hvor kiwien – landets nationalfrugt – dyrkes i stort omfang. I Te Puke kan du på besøgscenteret lære alt om den lille grønne frugts historie – vidste du f.eks., at kiwien oprindeligt stammer fra Kina og kaldtes ”kinesisk stikkelsbær”?

  Senere på dagens køretur når du Rotorua, hvor maorikulturen står stærkt. Vi anbefaler at se en traditionel maoriforestilling med tilhørende ”hangi”-festmåltid.

  Dagens distance: 215 km

  Her bor du dag 4 & 5

  Ibis Rotorua

  Dette hotel ligger lige i hjertet af Rotorua med udsigt over de smukke omgivelser. Hotellet ligger ved bredden af Rotorua-søen og er samtidig i ko...

  Tilkøbsmuligheder

  En aften i maori-kulturens tegn

  Gå ikke glip af en maori-festaften hos Te Puia i Whakarewarewa-dalen – en både interessant og underholdende oplevelse. Du bliver budt velkommen ”the maori way” og oplever ceremonien, der udspiller sig, når to grupper møder hinanden for første gang. De karakteristiske danse og sange, der tager udgangspunkt i maori-legender, er også en del af programmet. Du får serveret en hangi – et traditionelt maori-måltid tilberedt i en jordovn.

  615 kr. pr. voksen
  335 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag. Varighed: Kl. 17.00 – 20.30. Prisen er inkl. transport og hangi-dinner

 • Dag 5 Cykeltur i termisk aktive Rotorua, maoribyen Whakarewarewa Village og Polynesian Spa

  I Rotorua er landskabet dramatisk. Her er koncentreret termisk aktivitet med gejsere, boblende mudderhuller og dampende søer i alle regnbuens stærke farver. Selv inde i Rotorua by kan man se dampen fra undergrunden stige op af kloakkerne.

  Du kan cykle langs Lake Rotorua eller til den historiske maorilandsby Whakarewarewa Village, som er den eneste geotermiske landsby i New Zealand, hvor der stadig bor maorier. I Whakarewarewa-skoven findes landets ældste cykelsti-netværk, som er et uovertruffet miks af udfordrende terræn og imponerende naturscenerier. Der er omkring 70 km sti, hvor sværhedsgraden varierer fra 1-6.

  Hvis du hellere vil vandre eller dyrke vandsport, er der også rig mulighed for det i de mange søer og skove omkring Rotorua. Efter dagens fysiske udfoldelser kan du hvile dig i de varme kilder i Rotoruas Polynesian Spa.

  Cykelrute: Sværhedsgrad 1-6

  Tilkøbsmuligheder

  Hobbiton Movie Set Tour

  Er du fan af Ringenes Herre eller Hobbitten? Her har du muligheden for at opleve en del af det fantastiske univers fra de verdensberømte filmatiseringer af J.R.R. Tolkiens elskede bøger. Du kører selv hen til adressen The Shire's Rest, 501 Buckland Road, Matamata, hvor du parkerer bilen og kan gøre dig klar til et fantastisk kig "behind the scenes" i Hobbitrup. Turen starter med en kort køretur gennem en 1.250 hektar stor fårefarms grønne arealer. Herefter er der mulighed for at se diverse kulisser, bl.a. Bilbo Sækkers hobbitbo, Sækkedyb, og kroen Den Grønne Drage. Guiden følger dig rundt i landskabet, og fortæller undervejs fascinerende detaljer om, hvordan kulisserne bag trilogierne blev skabt. Som afslutning på turen kan du nyde enten hjemmebrygget mjød eller cider på Den Grønne Drage, alt imens du slapper af i håndlavede læderstole foran pejsen, hvor der selvfølgelig hænger fire kapper i hobbitstørrelse, og med udsigt over søen og de smukke omgivelser.

  455 kr. pr. voksen
  225 kr. pr. barn

  * Den guidede tur varer cirka 2 timer. Der starter en tur hvert 45. minut fra kl. 9.30-kl. 15.30.

  Rotorua Diamond Pass

  Med dette pas får du meget forskellige oplevelser i Rotorua. Du kan se det hele på en dag eller strække oplevelserne over flere dage. Du oplever TePuia, hvor gejseren Pohutu springer regelmæssigt, og det er også her, du kan se, hvordan maori-træskærerne arbejder på Maori Arts & Crafts Institute. Du kommer til Rainbow Springs, der giver indsigt i new zealandsk flora og fauna og bliver tilskuer til det underholdende Agrodome Sheep Show. En tur med svævebanen til en flot udsigt over Rotorua er også inkluderet, og det samme gælder et besøg i Polynesian Spa, hvor det mineralholdige vand fra de varme kilder er en lise for krop og sjæl. Et perfekt valg til din kør-selv-ferie.

  1.080 kr. pr. voksen
  520 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag. Varighed: Hele dagen.

 • Dag 6 Huka Falls brølende vandmasser, naturskøn cykeltur fra Taupo og Ohakune

  Fra Rotorua kører du sydpå mod Wairakei Geothermal Power Station, som ved hjælp af damp fra undergrunden producerer strøm. Du kan på dagens køretur mod Okahune med fordel tage en afstikker til et udsigtspunkt, hvor du kan se – og høre – Huka Falls brølende vandmasser, som ender i Lake Taupo. Herfra kan du på en skyfri dag se til de imponerende vulkaner i Tongariro-nationalparken.

  Der er denne dag mulighed for at cykle på Huka Falls Trails. Stien begynder i Taupo ved byens Spa Thermal Park og fortsætter mod nord og bugter sig gennem slugter, snor sig omkring træer, løber langs åbne marker og krydser to vandløb via broer. På ruten er der smukke udsigter over Waikato-floden og åbne dale hele vejen tilbage mod Huka Falls.

  Cykelrute: Huka Falls Trails, 23 km. Sværhedsgrad 2

  Dagens distance: 215 km

  Her bor du dag 6 & 7

  Ohakune Court Motel

  Ohakune Court Motel har en central beliggenhed med flot udsigt over bjerget Mount Ruapehu og Tongariro Nationalpark. Motellet ligger blot 10 minutt...

 • Dag 7 To Cycle Trail Project-cykelruter i Tongariro National Park

  Udforsk det inspirerende og udfordrende landskab i Tongariro Nationalpark. De aktive vulkaner ændrer landskabet konstant og gør parken til en af de mest spektakulære og interessante i New Zealand. Naturglade cyklister har gode forhold her, fordi landskabet og dets topografi hele tiden forandres og byder på nye, spændende naturscenerier. Her i parken findes to af i alt syv New Zealand Cycle Trail Project-cykelruter i regionen. De to ruter er “Central North Island Rail Trail” og “Mountains to Sea Trails”.

  Cykelrute: Sværhedsgrad 2-4

 • Dag 8 Via Whanganui-floden til Wellington

  Kør via Whanganui-floden til New Zealands hovedstad, Wellington. Byen er placeret på en bred kyst med en havn, hvorfra færgerne til og fra Sydøen sejler.

  Dagens distance: 320 km

  Her bor du dag 8 & 9

  Park Hotel Lambton Quay

  På dette hotel kommer du til at bo centralt i New Zealands hovedstad, hvor du ikke har langt til noget som helst. Når du er i Wellington, kan du ...

 • Dag 9 Sightseeing og nationalmuseet Te Papa i Wellington

  Wellington er verdens sydligst placerede hovedstad og hovedsæde for regeringen såvel som en kulturel forpost. Vi anbefaler at tage på en sightseeingtur og en gåtur langs havnefronten til nationalmuseet Te Papa Tongarewa, hvor du kan blive klogere på landets kultur og historie. Du kan også gå en tur op på Mount Victoria, hvor du får et bjergtagende 360-graders vue over Wellington by og havn.

  Tilkøbsmuligheder

  Lord of the Rings

  Tag med på interessant halvdagstur i Wellington og ”genoplev” filmtrilogien Ringenes Herre. Turen går først til The Embassy Theatre, hvor verdenspremieren fandt sted i 2003, og efter at have nydt udsigten fra Mt Victoria kan du fordybe dig i Tolkiens univers. I Wellington blev der optaget adskillige scener om ”Herredet”, og du ser flere forskellige locations, der blev brugt i begyndelsen af trilogien. Wellington eller ”Wellywood” er base for Peter Jacksons filmstudie og Weta Workshop, og på en rundvisning får du et spændende kig ind filmens digitale verden.

  545 kr. pr. voksen
  275 kr. pr. barn

  * Varighed: Kl. 8.30 – 12.30 & kl. 13.30 – 17.30.

 • Dag 10 Naturskøn færgetur til Sydøen overnatning på vingård og cykeltur til Taylor Pass

  Færgeturen fra Nordøen giver dig en vidunderlig forsmag på, hvilken natur Sydøen har i vente til dig. Første overnatning på Sydøen foregår på en vingård, hvorfra det er oplagt at cykle en tur i området. For de mere erfarne ryttere foreslår vi at køre til Taylor Pass og cykle på Wither Hills Mountain Bike Farm.

  Cykelrute: Sværhedsgrad 2-3

  Færgetid: ca. 3,5 timer

  Dagens distance: 35 km

  Her bor du dag 10

  Colonial Motel

  Colonial Motel ligger 5 minutters gang fra centrum med restauranter, supermarkeder og butikker. Kører du i bil i 5 minutter er du i vinområdet.

 • Dag 11 vaia Queen Charlotte Drive til "muslingehovedstaden" Havelock og solskinsbyen Nelson

  Kør via Queen Charlotte Drive til Havelock – kendt som New Zealands “muslingehovedstad” – til Nelson, som har flest solskinstimer i hele landet. Nelson er også landets ældste by og kendt for at producere kvalitetsfrugt og -vine. Her er også et sprudlende kunstnermiljø med kunstgallerier på hvert gadehjørne.

  Dagens distance: 114 km

  Her bor du dag 11 & 12

  Balmoral Motel

  Balmoral Motel ligger blot 500 m fra Tahunanui Beach i det solrige Nelson. Motellet ligger desuden i nærheden af Tahunanui, som har et udvalg af g...

 • Dag 12 Et væld af cykelmuligheder, Abel Tasman National Park og gyldne Kaiteriteri Beach

  I dag har du mulighed for at cykle eller besøge Abel Tasman National Park. Her kan du f.eks. cykle på ”Great Taste Trail”, som fører dig fra Nelson til Wakefield via kysten. Herfra cykler du mod Richmond, hvor ruten deler sig i to, og videre gennem Brightwater, hvor ruten fletter sig ind og ud gennem en række gader og til Wakefield. Når du har fået et velfortjent hvil, kan du køre samme vej tilbage til Nelson.

  Du kan også cykle en rute, som bl.a. fører dig gennem det smukke azurblå vand ved Tasman Bay og Waimea-flodmundingen, som er hjem for en række fuglearter, inklusiv den truede newzealandske sølvhejre. 30 km vest for Nelson ligger Rabbit Island, hvorfra du kan tage den fladbundede færge til landsbyen Mapua, hvor en række små butikker byder på dagens frokost. Efter at have fyldt maven kan du tage færgen tilbage til Rabbit Island og cykle til Nelson.

  Måske har du lyst til at give cyklen en pause for i dag og vandre en tur i Abel Tasman National Park eller slappe helt af – i så fald foreslår vi at besøge Kaiteriteri Beach, som er kendt for sit gyldne strandsand.

  Cykelrute: Great Taste Trail, 31 km (envejs). Sværhedsgrad 2 eller Nelson to Mapua via Rabbit Island Ferry, 33 km (envejs). Sværhedsgrad 2

  Tilkøbsmuligheder

  En dag i Abel Tasman National Park

  Næste stop må være paradis! Den tanke vil helt naturligt dukke op, når du i havkajak udforsker de smukke kyststrækninger i nationalparken. Har du ikke sejlet i havkajak tidligere, får du en grundig instruktion, og nybegyndere sejler i øvrigt i dobbeltkajak. Guiden kender alle nationalparkens ”hidden secrets” og ved også, hvor de små blå pingviner holder til. Om eftermiddagen venter en sejltur til bl.a. sælkolonien ved Tonga Island. Senere kan du nyde de gyldne strande ved Onetahuti Bay og få en vandreoplevelse med fuglesang i regnskoven.  

  880 kr. pr. voksen
  525 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag kl. 9.20 (okt. – april). Varighed: 7½ time

 • Dag 13 Solslikkende sæler ved Cape Foulwind og solnedgang over Punakaikis Pancake Rocks

  Kør langs den snoede slugt Buller Gorge langs den vilde West Coast og tag en afstikker til Cape Foulwind i Westport. Her kan du være heldig og se en koloni af sæler, der ligger og nyder solen. Vi anbefaler en gåtur langs Pororari-floden nær Punakaiki om aftenen, hvor solnedgangen over Pancake Rocks er et fortryllende syn.

  Dagens distance: 315 km

  Her bor du dag 13 & 14

  Havenz Punakaiki

  Disse boliger ligger i et fredfyldt naturområde i kort afstand til storslåede naturoplevelser. I nærheden af boligerne ligger strande og nationa...

 • Dag 14 Udforsk West Coast og cykeltyr i Paparoa National Park

  Du har hele dagen til at udforske West Coast. Cykl langs kystvejen og udnyt muligheden for at tage på opdagelse, når ruten forgrener sig ind i Paparoa National Park. De særprægede klippeformationer ved kysten og det subtropiske klima er skyld i parkens varierede og frodige fauna, og vi anbefaler at gå en tur på en af de mange vandreruter i denne fjerne del af landet. Du kan cykle ruten Tiropahi Tram Track eller til Cave Creek.

  Cykelrute: ca. 20 km (længere, hvis ønsket). Sværhedsgrad 2

 • Dag 15 Jadekunst i Greymouth og Hokitika og Westland National Park

  Fortsæt rejsen langs Sydøens vestkyst. Byerne Greymouth og Hokitika er kendt for sin jadekunst, og du kan her besøge et af de mange jadeværksteder – måske har du også lyst til selv at give kunsthåndværket et forsøg?

  Der er rig mulighed for at bruge kroppen i spændende fysiske aktiviteter i Westland-nationalparken. Her ligger gletsjere, regnskov og kyst tæt, så du skal ikke bevæge dig langt for at komme på jetboat-tur, sejle i kajak i kystbyen Okaritos stille lagune eller tage på helikoptertur og lande på Fox- eller Franz Joseph-gletjseren. Prøv også at cykle til en af gletsjerne og gå en tur på en af de mange vandrestier.

  Dagens distance: 225 km

  Her bor du dag 15

  Glacier View Motel

  Glacier View Motel ligger fantastisk med udsigt over regnskove, gletsjere og bjerge. Motellet ligger desuden i nærheden af Westland Tai Poutini Na...

 • Dag 16 Lake Matheson i morgensol, delfiner ved Monro Beach og gennem Haast-passet til Wanaka

  Begynd morgenen med en gåtur om Lake Matheson, mens vandet er stille, og de omkringliggende bjerge spejler sig i den spejlblanke sø. Kør langs kysten til Haast og benyt en af de mange muligheder for smukke vandreture i landskabet undervejs. Vi anbefaler et stop ved Monro Beach, hvor du mellem oktober og december kan være heldig at se flokke af legesyge Hectors delfiner boltre sig i vandet. Kør videre over Haast-passet til Wanaka, hvor du overnatter.

  Dagens distance: 290 km

  Her bor du dag 16 & 17

  Bella Vista Wanaka

  Bella Vista Wanaka har en central beliggenhed tæt på restauranter, barer og butikker. Hotellet ligger desuden blot 150 m fra den smukke sø Wanak...

 • Dag 17 Cykling langs Lake Wanaka og Clutha-floden eller vandretur til Rob Roy-gletsjeren

  Udforsk de smukke strækninger ved søen Lake Wanaka. Du kan cykle langs søen og Clutha-floden. Hvis du har mod på cykelruter med en noget højere sværhedsgrad, kan du give dig i kast med stinetværket ved The Plantation og Hukiwai Reserve. Her kan du vælge mellem flere forskellige cykelstier med varierende sværhedsgrader. Hvis du hellere vil bruge dagen på en vandretur, kan vi anbefale turen til Rob Roy Glacier. Du vil sjældent komme så tæt på en gletsjer som her.

  Cykelrute: Wanaka Outlet Track og Millennium Track, ca. 18 km. Sværhedsgrad 1

 • Dag 18 New Zealands højeste bjergpas, guldgraverhistorie i Arrowntown og Queenstown

  Kør over Crown Range, som officielt er New Zealands højeste pas. Du kan køre en tur til historiske Arrowtown, som er en tidligere guldgraverby, inden du kører videre til Queenstown. Herfra kan du tage på et utal af cykel- og vandreture, guidede ture, helikopterture og spaoplevelser i alle afskygninger.

  Dagens distance: 70 km

  Her bor du dag 18 & 19

  Blue Peaks Lodge

  Blue Peaks Lodge har en dejlig beliggenhed med udsigt over Queenstown, som er et yndet udflugtsmål for både newzealændere og turister. Hotellet ...

 • Dag 19 Actionbyen Queenstown og med dampskib på Wakatipu-søen til guidet cykeltur omkring Mavora Lakes

  Glæd dig til at komme på en guidet cykeltur til de afsidesliggende Mavora Lakes. Med dampskibet TSS Earnshaw sejler du over Wakatipu-søen til Walter Peak Station, hvor en tourguide med minibus og cykler venter på dig. Du cykler herefter gennem ubeskriveligt smuk ubeboet og uberørt natur til Mavora Lakes. Søerne blev brugt som location til indspillingen af Ringenens Herre-trilogien, og man forstår godt hvorfor: Det frodige landskab ligner virkelig scenerier fra en svunden tid.

  Guidet cykeltur: Lake Wakatipu – Mavora Lakes, 48 km. Sværhedsgrad 3

 • Dag 20 Smuk cykeltur gennem golde Poolburn Gorge, Chatto Creek og Alexandra

  Dagen byder på en spændende cykeltur på egen hånd. Kør i bil via Cromwell til Clyde, hvor du bliver udstyret med en cykel og kørt mod Ida Valley, hvor du begynder cykelturen. Glæd dig til at cykle gennem slugten Poolburn Gorge, hvor landskabet er goldt og råt og formet af Central Otagos tørre somre og kolde vintre. Et tyndt bånd af lysegrønne vækster titter frem helt nede ved flodbredden og står i skarp kontrast til det øvrige landskab. Du fortsætter turen gennem Chatto Creek og Alexandra tilbage til Clyde, hvor du tilbringer natten.

  Dagens distance: 90 km

  Her bor du dag 20

  Olivers Central Otago

  Olivers Central Otago er et historisk hotel, som er fredet af New Zealand Historic Places Trust. Hotellet er omringet af et majestætisk landskab, ...

 • Dag 21 Via Lindis-passet til Pukaki Flats og Twizel

  Kør tilbage til Cromwell og over Lindis-passet til Twizel. Her kan du bruge eftermiddagen på at udforske Pukaki Flats-området, som er en åben, vidtstrakt slette med flotte udsigter til Aoraki/Mount Cook. En afstikker fra Omarama til Clay Cliffs er mindst lige så spændende: De specielle klippeformationer ændrer farve afhængigt af dagslyset, og de er et spændende syn uanset tidspunkt.

  Dagens distance: 160 km

  Cykeltur: Sværhedsgrad 2

  Her bor du dag 21 & 22

  MacKenzie Country Hotel

  Dette hotel ligger i hjertet af Mackenzie, som er et enestående område på New Zealands syd-ø. Det omkringliggende landskab består af storslåe...

 • Dag 22 En dag med oplevelser i Ruataniwha Conservation Park

  Brug dagen på at udforske strækningen mellem Lake Pukaki og Lake Oahu i Ruataniwha Conservation Park eller cykl en del af stien til Lake Oahu.

  Cykeltur: Dusky Trail eller Alps2Ocean Trail, 22-38 km. Sværhedsgrad 2

 • Dag 23 Guidede glestjer- og klatreture eller cykelruter nær Tekapo

  I dag har du tid til at besøge Mount Cook, som er New Zealands højeste bjerg. Flere vandreruter af variende varighed og sværhedsgrad begynder i Mount Cook Village, hvor der også er mulighed for at komme på guidede gletsjer- og klatreture. Du kan denne dag vælge mellem tre spændende cykelruter: En tur langs Lake Tekapos østlige søbred, fra Tekapo til Lake Pukaki via en afspærret vej eller til Simons Hill Conservation Area.

  Dagens distance: 56 km

  Cykeltur: Tekapo Lilybank Road, mindst 30 km, Tekapo Hydro Canal, 27 km (envejs) eller Simons Hill Conservation Area. Sværhedsgrad 2

  Her bor du dag 23

  Peppers Bluewater

  Peppers Bluewater har en fantastisk beliggenhed med udsigt over søen Tekapo. Hotellet er omgivet af smukt landskab, og den centrale beliggenhed gi...

 • Dag 24 Over de endeløse vidder på Canterbury Plains til Christchurch

  Kør langs det bakkede landskab og over de endeløst vide Canterbury Plains til Christchurch. Her kan du gå en tur i Hagley Park og langs Avon-floden, som snor sig gennem byen.

  Dagens distance: 125 km

  Her bor du dag 24

  Christchurch City Park Motel

  Dette motel ligger i hjertet af Riccarton med kort afstand til flere af Christchurchs største seværdigheder. Motellet ligger 5 minutters gang fra...

  Tilkøbsmuligheder

  Naturskøn togtur med TranzAlpine

  Strækningen forbinder Christchurch med Greymouth på Sydøens vestkyst, og den 223 km lange strækning går igennem bjergkæden Southern Alps og snor sig gennem tunneler og bjergpas og over viadukter. Vi kan sørge for, at der står en bil klar i Greymouth.

   

  1.260 kr. pr. voksen
  890 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8.15 - 12-45. Varighed: 4½ time.

  Coastal Pacific

  Denne strækning forbinder Christchurch og Picton, og togplanen passer med færgens afgange/ankomster fra/til Picton. Glæd dig til en togtur, hvor du bl.a. kommer igennem vinområderne ved Blenheim og ser sæler og pingviner langs kysten. Kaikoura ligger på ruten, og her kan du afbryde rejsen og tage på hvalsafari.  

  880 kr. pr. voksen
  610 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt (1/4 - 3/5 + 1/10 - 31/3) kl. 7 - 12.15. Varighed: 5 timer og 15 min.

  Middag i unikke omgivelser

  Sæt dig til bords i en af Christchurchs stemningsfulde gamle sporvogne, der er flot restaureret, og få serveret en dejlig middag, mens du nyder byens centrum. Der er kun plads til 36 gæster, så det er en god ide at bestille bord inden afrejsen for at være sikker på denne unikke oplevelse, som kun Christchurch kan byde på.  

  600 kr. pr. person

  * Afgang: kl. 19.30. Varighed: 2 1/2 time. Inkl. 4 retters middag, velkomst drink og the/kaffe.

 • Dag 25 Afrejse fra Christchurch

  Det er tid til at tage afsked med New Zealand og vende hjem mod Danmark.

 • Dag 26 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer du om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Stopover i Sydney

  Sydney-pakke inkl. 3 nætter på Cambridge Hotel med morgenmad, 2 timers havnerundfart, rundvisning i Sydney Opera House og transfer fra/til Sydney lufthavn.

  4.195 kr. pr. person

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Dubai

  Tag et stop i det moderne Dubai, hvor du på en og samme dag kan besøge det lokale marked, sole dig på de flotte sandstrande, tage en tur i verdens højeste bygning eller jeep-safari i ørkenen. Der findes mange forskellige hoteller i Dubai, og hvor man skal bo afhænger af om du vil bo ved stranden, i lejlighed, 5-stjernet luksus hotel eller i den gamle bydel. Så kontakt os for mere information og priser.

  Spørg efter pris.

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

  5-stjernet ophold på Fiji

  Glæd dig til en 5-stjernet "bounty-oplevelse" på det 5-stjernede Sheraton Fiji, der ligger på hovedøen Viti Levu. Du bor her 5 nætter og der er tale om et fantastisk hotel i meget eksotiske omgivelser, og samtidig ligger resortet tæt på både hovedstaden Nadi og lufthavnen. Her kan du dyrke alle former for vandsport, deltage i forskellige aktiviteter og – ikke mindst – nyde livet ved poolen eller på stranden. Inkl. transfer fra lufthavnen og retur.

  5.420 kr. pr. person

  * Prisen kan varierer da Fiji er sæson betonet

  Nyd livet på Bali

  Forlæng din rejse med et dejligt ophold på den skønne ø Bali. Bo 5 nætter i Sanur på 4-stjernet hotel i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad og transfer fra lufthavnen og retur.

  3.285 kr. pr. person

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Auckland/Christchurch - Danmark, inkl. skatter og afgifter
 • 23 dages leje af bil i kategorien Intermediate 4x4
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • Envejsleje
 • 23 overnatninger i dobbeltværelse
 • Modtagelse i lufthavnen i Auckland
 • Færge mellem Nordøen og Sydøen
 • Mountainbike til alle i bilen samt cykelholder til bilen
 • Udstyr til cykel inkl. hjeml, lås, pumpe, lappegrej samt cykeltaske
 • Cykeltur på egen hånd på Otago Central Rail Trail inkl. snacks og frokost
 • Kørselsvejledning inkl. dag til dag-program, vejatlas og GPS
DatoerPris pr. person
15. september 2020 - 10. april 2021Fra 40.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til New Zealand

  Hvad er reglerne om visum og pas til New Zealand?

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Ved ud- og hjemrejse til New Zealand inden den 1. oktober 2019 skal danske statsborgere ikke have visum, hvis der er tale om en turistmæssig rejse, der varer mindre end tre måneder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler.

  Ved indrejse i New Zealand fra 1. oktober 2019 og frem kræves ETA-godkendelse. ETA-ansøgningen skal udfyldes online og koster omkring 45 newzealandske dollars pr. person. Du kan lave din ETA-ansøgning her.

  Hvordan er toldreglerne i New Zealand?

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra New Zealand – se Skats hjemmeside på www.skat.dk

  Det er f.eks. strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og en overtrædelse ad dette kan medføre fængselsstraf. Hvis du medbringer vandrestøvler, skal disse være rengjort for jord, da de vil blive undersøgt ved ankomst til New Zealand. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, også selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til New Zealand?

  Den offentlige sygesikring dækker IKKE uden for Europa og dermed heller IKKE i New Zealand. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser IKKE påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får lige den forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales desuden, at du medbringer en kopi af dit pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin og vaccinationer inden rejsen til New Zealand

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til New Zealand. Vi gør dog opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med din egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos din egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i New Zealand?

  Møntfoden hedder newzealandske dollars. Du behøver ikke at veksle til newzealandske dollars hjemmefra, da alle de kendte betalings- og kreditkort også kan anvendes i New Zealand. Du kan ved ankomsten hæve kontanter i pengeautomaterne – de såkaldte ATMs (Automatic Teller Machines), som findes overalt, også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det dog bedst at undgå for mange små hævninger. I butikkerne kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb og til drikkepenge. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk også de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i New Zealand?

  Der er kun en tidszone i New Zealand. I princippet er New Zealand 11 timer foran dansk tid, men da New Zealand har sommertid fra oktober til marts, er forskellen 12 timer. I deres vinter mellem april og september er forskellen til gengæld 10 timer på grund af den danske sommertid.

  Hvad er reglerne med drikkepenge i New Zealand?

  Det er kutyme at give drikkepenge i New Zealand. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange, der arbejder i branchen, er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxaer er drikkepenge allerede inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt at give 10 % ekstra, hvis du har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter ligeledes pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen til New Zealand vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale, hvilket beløber sig til ca. 75$ pr. rejsedeltager, men du bestemmer naturligvis selv, hvor meget, du ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er hotellerne i New Zealand?

  Vi har udvalgt dejlige 3-stjernede hoteller med gode beliggenheder, men da hotellerne i New Zealand ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor du vil opleve en lavere standard. Der er desuden områder, f.eks. på Sydøen, hvor udvalget af hoteller er begrænset. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Hvordan er sikkerheden i New Zealand?

  New Zealand er et af de lande i verden med mindst kriminalitet. Trods det bør du naturligvis altid udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe dine mest værdifulde smykker. Opbevar dine penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Skal jeg bringe en adapter med til New Zealand?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene i New Zealand er anderledes, og det er nødvendigt med en adapter, hvilket kan købes i diverse el-forretninger, isenkræmmere og i lufthavnen.

  Hvad koster det at ringe fra New Zealand?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i New Zealand, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i New Zealand. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, anbefaler vi, at du bruger internettelefoni. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, og en del hoteller tilbyder helt eller delvist gratis WiFi. Internetcafeer er desuden udbredt i de fleste byer.

  Skal du ringe fra Danmark til New Zealand: tast 0064 + tlf.nr.
  Skal du ringe fra New Zealand til Danmark: tast 0045 + tlf.nr.

  Hvordan er maden og vandet i New Zealand?

  Det newzealandske køkken forener det bedste fra Asien, Europa og Stillehavsøerne. Udbuddet af friske kvalitetsråvarer er stort, og fisk, skaldyr og kød fra lam og kvæg er ofte at finde på menukortet. Nationalretten er lammekølle med mintsauce, og marengsdesserten “Pavlova” med kiwifrugter er også en typisk newzealandsk ret. De newnealandske vine har i løbet af få år taget verden med storm, og den newzealandske Sauvignon Blanc har især vundet mange internationale priser. Vinområderne ligger primært i de tørre, solrige regioner på østkysten, men også omkring Auckland, Nelson og Queenstown dyrkes der vin. Newzealænderne er også gode til at brygge øl. De mest populære ølmærker er Steinlager og Kiwi Lager, men der findes også mange mindre bryggerier, der laver udmærket øl. Drikkevand fra hanen er lige så godt som i Danmark og kan drikkes uden betænkelighed.

  Hvordan er reglerne for rygning i New Zealand?

  Al rygning på offentlige steder er forbudt. Newzealænderne værner meget om deres natur, og du skal derfor undlade at efterlade cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til New Zealand?

  Newzealænderne har en meget afslappet livsstil og klæder sig også derefter – et godt tip til, når kufferten skal pakkes. Temperaturerne er meget svingende i New Zealand og afhænger meget af, om du befinder dig ved kysten eller i bjergene. Medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Om sommeren kan du forvente temperaturer på ned til 10-12 grader om morgenen, og senere på dagen op mod 25-28 grader. På sejlture har du brug for en varm jakke. Har du ikke har fået det helt rigtige med, producerer newzealænderne ”outdoor wear” af god kvalitet. Skulle der blive behov for myggespray, kan det med fordel købes i New Zealand, og det gælder også solcreme med høj faktor.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting med i håndbagagen som f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj.

 • Fakta

  Fakta om New Zealand

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Wellington med 412.500 indbyggere.
  • Største by: Auckland med 1,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 4,5 mio. indbyggere. 80 % er af europæisk afstamning, 15 % er maorier, 5 % er polynesiere og asiater.
  • Sprog: Engelsk og maori.
  • Areal: 269.057 km² – ca. 6 gange større end Danmark
  • Fra nord til syd: Der er 1.600 km fra toppen af Nordøen til sydspidsen af Sydøen.
  • Højeste punkt: Mount Cook – 3.765 m.
  • Længste flod: Waikato – 425 km.
  • Nationaldag: Waitangi Day 6. februar – den dag i 1840, hvor Treaty of Waitangi blev underskrevet.
  • Nationalfugle: Kiwi og tui.
  • Nationaltræ: Pohutukawa – det new zealandske juletræ.
  • Nationalsymbol: Et bregneblad.
  • Klima: New Zealands beliggenhed på den sydlige halvdel af jordkloden betyder, at det er sommer i New Zealand, når vi har vinter i Danmark og omvendt. Landet strækker sig over flere klimabælter – fra subtropisk i nord til næsten subarktisk i syd. Det karakteristiske ved det new zealandske vejr er, at det veksler meget inden for små afstande. På Sydøens vestkyst falder der næsten syv meter regn om året, hvorimod der på den østlige side af Southern Alps kun falder 30 cm regn om året. Det gennemsnitlige antal solskinstimer er på 2.400 og er langt højere end Danmarks 1.700.

Trustpilot