Ring til os 70 22 66 00
Queenstown - Australien - Risskov Rejser

Det bedste af Sydøen

10-dages kør-selv-ferie fra 12035 kr. pr. person

En 10-dages kør-selv-tur på New Zealands Sydø med de flotteste naturoplevelser og skønne udsigter. Selv om der er tale om en tur i bil, begynder kør-selv-turen med en fabelagtig tur med toget The Tranz Alpine tværs over Sydøen til Greymouth på vestkysten. Denne spektakulære tur er naturligvis inkluderet i prisen. Derudover kan du glæde dig til at udforske nogle af New Zealands ekstremer, der bl.a. tæller de kolde ismasser ved Franz Josef-gletsjeren, de overjordisk smukke landskaber i Fiordland Nationalpark og muligheden for at få pulsen op i actionbyen Queenstown.

Highlights

 • Smuk togtur med The Tranz Alpine
 • Pancake Rocks ved Punakaiki
 • Mødet mellem regnskov og ismasser ved Franz Josef-gletsjeren
 • Mulighed for naturoplevelser i Mount Aspiring Nationalpark
 • God tid i den naturskønt beliggende actionby Queenstown
 • Mulighed for sejlads i Fiordland Nationalpark på Milford Sound
 • New Zealands sydligste by Invercargill
 • Oplev naturskønne Nugget Point komplet med fyrtårn og sælkoloni
 • Dunedin – New Zealands mest skotske by
 • De kuglerunde sten Moeraki Boulders

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Christchurch

  Ankomst til lufthavnen i Christchurch. Der er sørget for transport til hotellet. Christchurch er med sine ca. 365.000 indbyggere den næststørste by i New Zealand og den største på Sydøen. I 2011 blev Christchurch ramt af et alvorligt jordskælv, der gik hårdt ud over de historiske bygninger i centrum, og det er stadig tvivlsomt om byens katedral bliver genopbygget. Byen har skiftet ansigt, og eksempler er Cardboard Church i nærheden af Cathedral Square og “Container Mall” i Cashel Street.

  Her bor du dag 1

  Ibis Christchurch

  Hotellet ligger lige i hjertet af New Zealands andenstørste by, Christchurch. Med en afstand på under en km tilbyder området et bredt udvalg af ...

  Tilkøbsmuligheder

  Middag i unikke omgivelser

  Sæt dig til bords i en af Christchurchs stemningsfulde gamle sporvogne, der er flot restaureret, og få serveret en dejlig middag, mens du nyder byens centrum. Der er kun plads til 36 gæster, så det er en god ide at bestille bord inden afrejsen for at være sikker på denne unikke oplevelse, som kun Christchurch kan byde på. 

  600 kr. pr. person

  * Afgang: kl. 19.30. Varighed: 2 1/2 time. Inkl. 4 retters middag, velkomst drink og the/kaffe.

 • Dag 2 Med The TranzAlpine til Greymouth gennem Southern Alps, Pancake Rocks og West Coast Glaciers

  Du skal ikke selv køre strækningen fra Christchurch til Greymouth, men kan sætte dig godt til rette i toget The TranzAlpine og nyde sceneriet, der glider forbi. Togstrækningen regnes blandt de mest spektakulære i hele verden. Den 223 km lange strækning går tværs igennem bjergkæden Southern Alps og snor sig gennem tunneler og bjergpas og over viadukter. Turen tager 4½ time, og efter at have passeret den flade Canterbury-slette begynder stigningerne, der kulminerer ved Arthur’s Pass. Toget har en åben vogn, som er perfekt, hvis du vil fotografere eller bare vil være på første parket til naturscenerierne.

  I Greymouth får du udleveret bilen, og vi kan anbefale en tur til Punakaiki nord for Greymouth, hvor du kan se Pancake Rocks, inden du fortsætter turen sydpå langs den dramatiske vestkyst. Du kører med det brusende Tasmanske Hav på en ene side og med skiftende landskaber på den anden side. Lidt syd for Greymouth kan du besøge Shantytown, hvor man har genskabt en typisk guldgraverby fra 1880’erne. Hokitika – lidt længere sydpå – opstod i forbindelse med, at der blev fundet guld på vestkysten, men i dag er byen mest kendt som centrum for newzealandsk jade, der også bliver kaldt ”greenstone”. Dagens mål er Westland National Park med de berømte gletsjere Fox og Franz Josef.

  Dagens distance: 180 km

  Her bor du dag 2 & 3

  Punga Grove

  Motellet ligger lige op af Franz Josef regnskoven og med kort afstand til byens restauranter, butikker og andre attraktioner. Der er mange ting at ...

 • Dag 3 Gletsjerne i Westland National Park

  I Westland National Park er to gletsjere den store attraktion. Det er nemlig sjældent, at gletsjere kommer så langt ned i det tempererede område, som det er tilfældet med både Fox- og Franz Josef-gletsjerne. Synet af ismasserne, der kommer fra bjergene og slynger sig gennem den skovklædte dal er helt fantastisk. Du kan bl.a. tage på en guidet vandretur, hvor du oplever det fantastiske naturfænomen på allernærmeste hold sammen med en lokal naturvejleder. Denne dag bliver der sikkert også tid til at køre en tur en tur til Lake Matheson og gå en tur gennem regnskoven, der omkranser søen. De højeste sneklædte tinder i Southern Alps spejler sig i søen, og du vil opleve, at for en gangs skyld bliver postkortenes fotos overgået af virkeligheden! Turen rundt om søen tager ca. halvanden time. Du kan også vælge at køre en tur til Okarito-lagunen og opleve det fuglerige vådområde, hvor der bl.a. er et hejre-reservat.

  Tilkøbsmuligheder

  Vandring i gletsjerdalen

  På guidede ture er det muligt at komme tættere på gletsjeren, og på denne tur oplever du Franz Josef-gletsjeren på nærmeste hold. Først går turen gennem regnskoven. Snart er der udsyn til gletsjertungen i 300 meters højde, og vandreturen følger gletsjertungen et stykke. Undervejs fortæller guiden om det spektakulære naturfænomen. Vandreturen afgår fra byen Franz Josef.

   

  425 kr. pr. voksen
  345 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag kl. 10.15 og 14.15. Varighed: 3 timer.

  Helikoptertur til gletsjerlandskabet

  Gletsjerne er i konstant bevægelse, og på en helikoptertur får du et godt indtryk af naturkræfterne, ser isskruninger, de uendelige sprækker og det skiftende farvespil med de blålige farver. Der landes på sneen, og der er et kort ophold i omgivelser, hvor kun få har sat deres fødder, og du kan glæde dig til en storslået udsigt til Mt Cook og Mt Tasman. Der er helikopterture til henholdsvis Fox- og Franz Josef-gletsjeren.

   

  1.445 kr. pr. voksen
  1.020 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag (afhængig af vejret). Varighed: 20 min. inkl. landing

 • Dag 4 Gennem Haast Pass, Mt Aspiring National Park og Lake Wakatipu Queenstown

  Turen går gennem Haast Pass og igennem et område, der var helt utilgængeligt indtil 1965, og til endnu flere naturoplevelser i Mt Aspiring National Park. Dagen slutter i Queenstown, der ligger usædvanlig naturskønt ved Lake Wakatipu og omgivet af bjergkæden The Remarkables. Du får syn for sagen, hvis du tager med svævebanen til toppen af Bob’s Peak. Du kommer op til en storslået udsigt over byen og søen og til bjergtoppene Cecil og Walter på den anden side af søen. Der er adskillige udsigtsplatforme og flere afmærkede vandrestier. Newzealænderne er vilde med udendørsaktiviteter, og især i Queenstown er der et stort udbud.

  Dagens distance: 355 km

  Her bor du dag 4 & 5

  Kamana Lakehouse

  På dette 4-stjernede hotel kommer du til at bo med udsigt over Wakatipu-søen. Hotellet ligger ca. 3 km fra Queenstowns centrum, så du kan nemt o...

 • Dag 5 Oplevelser i actionbyen Queenstown

  Queenstown har status som New Zealands førende actionby, og det har du selv mulighed for at opleve denne dag. Der er flere tilkøbsudflugter at vælge imellem, der byder på spændende oplevelser i Queenstown-området, hvor naturen er noget af det flotteste, man kan forestille sig. Du kan bl.a. komme på en forrygende tur med jetboat på Dart River og få naturoplevelser på en vandretur. Du kan også tage med på en tur i 4WD til områder, hvor civilisationen ikke har sat mange spor, og hvor der er optaget flere scener til filmtrilogien Ringenes Herre. Det er også oplagt at udforske de mange gode vandreruter i området, hvis du er mere til vandresko, rygsæk og rolig kvalitetstid i naturen.

  Tilkøbsmuligheder

  Sejltur med TSS Earnslaw

  Tag med på en afslappende sejltur på Lake Wakatipu med det historiske dampskib TSS Earnslaw. Der sejles til søens vestlige side, forbi Cecil Peak og Walter Peak, og undervejs fortæller kaptajnen. På turen tilbage er der musikalsk underholdning og mulighed for at studere det interessante skib nærmere.

   

  490 kr. pr. voksen
  175 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 10, 12 og 14. Varighed: 3,5 timer

  Vin & natur

  En tur for livsnydere med fokus på new zealandsk vin og gourmetoplevelser. Central Otago er verdens sydligste vinområde, og varme sommerdage og kølige nætter skaber Pinot Noir-rødvine, der berømmes langt uden for New Zealands grænser. Der er inkluderet vinsmagning på fem vingårde, og på en af dem får du serveret smagsprøver på new zealandske oste og på en anden en lækker gourmetfrokost. Turen går også til historiske guldminebyer og er en stor naturoplevelse.

   

  1.040 kr. pr. voksen
  745 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag. Varighed: 7 timer. Prisen er inkl. transport, vinsmagning, osteplatte og gourmetfrokost.

 • Dag 6 Naturoplevelser i Fiordland Nationalpark, Mirror Lakes og Te Anaus Glowworm Caves

  En dag venter med naturoplevelser i Fiordland, og det er nødvendigt at starte tidligt for at nå dagens program, hvis du vil ud at opleve fjordene fra vandsiden. Der køres til Te Anau og videre nordpå gennem Eglinton Valley forbi Mirror Lakes og gennem Homer Tunnel til Milford Sound. Her har du mulighed for at tage med på en uforglemmelig sejltur på Milford Sound – den spektakulære fjord med de lodrette klippesider, der fortsætter mere end 1.200 m under havoverfladen, og vandfaldene Bowen og Stirling. Der overnattes i den lille by Te Anau beliggende ved Sydøens største sø. Der bliver sikkert også tid til at besøge Te Anau Glowworms Caves, hvor du i de over 15.000 år gamle grotter kan se insekter, der har en særlig evne til at producere “lys”.

  Dagens distance: 170 km

  Her bor du dag 6

  Kingsgate Hotel Te Anau

  Hotellet er beliggende med direkte adgang til smuk natur, med udsigt henover Te Anau søen og de bagvedliggende bjerge. Derudover er hotellet place...

  Tilkøbsmuligheder

  Heldagstur til Milford Sound

  Turen fra Queenstown til Milford Sound foregår med bus. Den spektakulære rute, Milford Road, er meget naturskøn og går bl.a. via Homer Tunnel, som først i 1953 blev gjort bred nok til biltrafik. Undervejs stoppes også ved det imponerende vandfald The Chasm og spejlsøen Mirror Lakes. Sejlturen på Milford Sound går helt ud til Det Tasmanske Hav, forbi Harrison Cove, Stirling og Lady Bowen Falls, og undervejs kan du være heldig at se sæler, delfiner og måske også pingviner. 

  1.055 kr. pr. voksen
  530 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt (1/10-30/4). Varighed: Kl. 8.00-16.30. Inkl. te og kaffe om bord på skibet.

 • Dag 7 Til verdens ende Invercargill og landsbyen Bluff ved Foveaux-strædets kyst

  Næsten til verdens ende! Turen går i hvert fald til Invercargill, som er New Zealands sydligste by, men du kan faktisk komme endnu længere sydpå ved at tage turen til landsbyen Bluff ved Foveaux-strædets forblæste kyst. Invercargill blev grundlagt i 1850’erne, og det er værd at tage ud på en sightseeingtur, hvor du kan opleve nogle af de velbevarede, historiske bygninger, Queen’s Park og Oreti Beach.

  Dagens distance: 160 km

  Her bor du dag 7

  Balmoral Lodge Motel

  Motellet ligger tæt på byen og dets mange butikker og restauranter. Ydermere ligger der i hotellets nærhed mange attraktioner som Splash Palace,...

 • Dag 8 Uspoleret natur i Catlins, Nugget Points sælkoloni og "skotske" Dunedin

  Ikke mange turister når så langt sydpå som til Catlins-området, som du kommer igennem denne dag. Et stykke barsk, men uberørt natur med et eventyrligt dyreliv langs kysterne. Det venter en helt enestående naturoplevelse, ikke mindst hvis du tager nogle stop undervejs og f.eks. tager en afstikker til Nugget Point, hvor der fra fyrtårnet er udsigt til en sælkoloni. Dagen slutter i Dunedin – den mest skotske by i New Zealand. Det kommer især til udtryk i arkitekturen, og banegården, der er bygget i edwardiansk stil, kunne lige så godt ligge i Skotland.

  Dagens distance: 210 km

  Her bor du dag 8

  Kingsgate Hotel

  Hotellet er beliggende lige i hjertet af byen og ikke mere end smut fra Otago Museum. Stranden ligger en køretur på ca. 10 minutter fra hotellet....

 • Dag 9 Otago-halvøen med Lanarch Castle, de enorme kongealbatrosser og Christchurch

  Om formiddagen kan du enten tage på sightseeing i Dunedin eller køre en tur til Otago-halvøen og f.eks. se Lanarch Castle. Ved Taiaro Head ligger der en koloni med kongealbatrosser – eneste sted, hvor de yngler på fastlandet – og at se de svævende albatrosser med et vingefang på tre meter er et imponerende syn. På turen til Christchurch skal du huske at stoppe ved Moeraki Boulders og se de store kuglerunde sten, der er på vej ud over skrænten og dem, der allerede ligger godt til rette i strandkanten.

  Dagens distance: 365 km

  Her bor du dag 9

  Ibis Christchurch

  Hotellet ligger lige i hjertet af New Zealands andenstørste by, Christchurch. Med en afstand på under en km tilbyder området et bredt udvalg af ...

  Tilkøbsmuligheder

  Albatrosser & pingviner

  Otago-halvøen er et eldorado for naturelskere. Ved Taiaro Head ligger der en koloni med kongealbatrosser – eneste sted, hvor de yngler på fastlandet – og albatroskolonien er målet for denne tur. På en sejltur er der rig mulighed for at se de svævende albatrosser med et vingefang på tre meter, og måske dukker der også delfiner og søløver op. I løbet af dagen møder du også den sjældne guløjede pingvin. Et net af overdækkede og kamuflerede gange gennemskærer Yellow Eyed Penguin Reserve, og det er muligt at komme tæt på de sky pingviner.

   

  760 kr. pr. voksen
  280 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag kl. 8.30 og 13.30. Varighed: 5 timer

 • Dag 10 Afrejse fra Christchurch

  Turen slutter i Christchurch, og bilen afleveres i lufthavnen.

 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Stopover i Sydney

  Sydney-pakke inkl. 3 nætter på Cambridge Hotel med morgenmad, 2 timers havnerundfart, rundvisning i Sydney Opera House og transfer fra/til Sydney lufthavn.

  4.195 kr. pr. person

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

  Nyd livet på Bali

  Forlæng din rejse med et dejligt ophold på den skønne ø Bali. Bo 5 nætter i Sanur på 4-stjernet hotel i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad og transfer fra lufthavnen og retur.

  3.285 kr. pr. person

  5-stjernet ophold på Fiji

  Glæd dig til en 5-stjernet "bounty-oplevelse" på det 5-stjernede Sheraton Fiji, der ligger på hovedøen Viti Levu. Du bor her 5 nætter og der er tale om et fantastisk hotel i meget eksotiske omgivelser, og samtidig ligger resortet tæt på både hovedstaden Nadi og lufthavnen. Her kan du dyrke alle former for vandsport, deltage i forskellige aktiviteter og – ikke mindst – nyde livet ved poolen eller på stranden. Inkl. transfer fra lufthavnen og retur.

  5.420 kr. pr. person

  * Prisen kan varierer da Fiji er sæson betonet

  Forlæng i 2-personers værelse | Det bedste af Sydøen

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  1.440 kr. pr. person

  Forlæng i 4-personers værelse | Det bedste af Sydøen

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  1.245 kr. pr. person

 • Dag 1-10 Opgradér hotel

  Ønsker du at opgradere hotellerne på rejsen? Det hjælper vi dig gerne med. Du kan her se, hvilke hoteller du opgraderer til.

  Dag 1: Chateau on the Park, a Doubletree by Hilton

  Dag 2 & 3: Scenic Hotel Franz Josef

  Dag 4 & 5: Copthorne Resort Lakefront

  Dag 6: Distinction Luxmore Hotel

  Dag 7: Kelvin Hotel

  Dag 8: Mercure Dunedin Leisure Lodge

  Dag 9: Chateau on the Park, a Doubletree by Hilton

  Pris pr. person kr. 1.990 i dobbeltværelse og kr. 1.990 i 4-pers. værelse (lægges oven i prisen i skemaet).

  OBS! Hvis du ønsker at opgradere på enkelte hoteller/dage, så kontakt en af vores rejseeksperter på 70 22 66 00 eller på verden@risskov.com.

   

Priser

Prisen inkluderer

 • 9 dages leje af bil i kategori Fullsize ved 2 perosoner og Fullsize SUV ved 4 personer
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på 0 kr.
 • 9 overnatninger i dobbeltværelse
 • Togtur med Tranz Alpine med transfer til togstationen
 • Franz Josef guidet Glacier Valley Walk
 • Entré til Glacier Hot Pools
 • Dart River jet tur
 • Milford Sound Nature Cruise
 • Invercargill guidet tur
 • Kørselsvejledning inkl. dag til dag-program og GPS
DatoerPris pr. person
01. oktober 2019 - 31. marts 2020Fra 12035 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
01. oktober 2019 - 31. marts 2020Fra 13920 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Bemærk venligst! Prisen inkluderer ikke flybilletten. Kontakt os og vi finder en flybillet til den bedst mulige pris.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til New Zealand

  Hvad er reglerne om visum og pas til New Zealand?

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Ved ud- og hjemrejse til New Zealand inden den 1. oktober 2019 skal danske statsborgere ikke have visum, hvis der er tale om en turistmæssig rejse, der varer mindre end tre måneder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler.

  Ved indrejse i New Zealand fra 1. oktober 2019 og frem kræves ETA-godkendelse. ETA-ansøgningen skal udfyldes online og koster omkring 45 newzealandske dollars pr. person.
  Lav din ETA-ansøgning her 

  Hvordan er toldreglerne i New Zealand?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra New Zealand – se Skats hjemmeside: www.skat.dk

  Det er f.eks. strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf. Hvis man medbringer vandrestøvler skal disse være renset for jord, da de vil blive undersøgt ved ankomst til New Zealand. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til New Zealand?

  Den offentlige sygesikring dækker ikke uden for Europa og dermed heller ikke i New Zealand. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin og vaccinationer inden rejsen til New Zealand

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til New Zealand. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i New Zealand?

  Møntfoden hedder New Zealandske dollars. Man behøver ikke at veksle til new zealandske dollars hjemmefra, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i New Zealand. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i pengeautomaterne – de såkaldte ATMs (Automatic Teller Machines), som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikkerne kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb og til drikkepenge. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i New Zealand?

  Der er kun en tidszone i New Zealand. I princippet er New Zealand 11 timer foran dansk tid, men da New Zealand har sommertid fra oktober til marts, er forskellen 12 timer. I deres vinter mellem april og september er forskellen til gengæld 10 timer på grund af den danske sommertid.

  Hvad er reglerne med drikkepenge i New Zealand?

  Det er kutyme at give drikkepenge i New Zealand. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange, der arbejder i branchen, er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er hotellerne i New Zealand?

  Vi har valgt dejlige 3-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i New Zealand ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Der er desuden områder f.eks. på Sydøen, hvor udvalget af hoteller er begrænset. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Hvordan er sikkerheden i New Zealand?

  New Zealand er et af de lande i verden med mindst kriminalitet. Trods det skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Skal jeg bringe en adapter med til New Zealand?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene i New Zealand er anderledes, og det er nødvendigt med en adapter. Denne kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Hvad koster det at ringe fra New Zealand?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i New Zealand, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i New Zealand. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, og en del hoteller tilbyder helt eller delvist gratis WiFi. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Skal du ringe fra Danmark til New Zealand: tast 0064 + tlf. nr.
  Skal du ringe fra New Zealand til Danmark: tast 0045 + tlf.nr.

  Hvordan er maden og vandet i New Zealand?

  Det new zealandske køkken forener det bedste fra Asien, Europa og Stillehavsøerne. Udbuddet af friske kvalitetsråvarer er stort, og fisk, skaldyr og kød fra lam og kvæg er ofte på menukortet. Nationalretten er lammekølle med mintsauce, og marengsdesserten “Pavlova” med kiwifrugter er også en typisk new zealandsk ret. De new nealandske vine har i løbet af få år taget verden med storm, og den new zealandske Sauvignon Blanc har især vundet mange internationale priser. Vinområderne ligger primært i de tørre, solrige regioner på østkysten, men også omkring Auckland, Nelson og Queenstown dyrkes der vin. New zealænderne er også gode til at brygge øl. De mest populære ølmærker er Steinlager og Kiwi Lager, men der findes også mange mindre bryggerier, der laver udmærket øl. Drikkevand fra hanen er lige så godt som i Danmark og kan drikkes uden betænkelighed.

  Hvordan er reglerne for rygning i New Zealand?

  Al rygning på offentlige steder er forbudt. New zealænderne værner meget om deres natur, og man skal undlade at efterlade cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til New Zealand?

  New zealænderne har en meget afslappet livsstil og klæder sig derefter, så det vil være en god retningslinje. Der kan være meget svingende temperaturer i løbet af rejsen, da vi både opholder os ved kysten og i bjergene. Medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Man kan om sommeren forvente temperaturer på ned til 10-12 grader om morgenen, og senere på dagen op mod 25-28 grader. På sejlturene har man brug for en varm jakke. Har du ikke har fået det helt rigtige med, producerer new zealænderne ”outdoor wear” af god kvalitet. Skulle der blive behov for myggespray, kan det med fordel købes i New Zealand, og det gælder også solcreme med høj faktor.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting med i håndbagagen f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj. I Østen er det vigtigt, at man klæder sig passende, når vi besøger helligdomme.

 • Fakta

  Fakta om New Zealand

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Wellington med 412.500 indbyggere.
  • Største by: Auckland med 1,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 4,5 mio. indbyggere. 80 % er af europæisk afstamning, 15 % er maorier, 5 % er polynesiere og asiater.
  • Sprog: Engelsk og maori.
  • Areal: 269.057 km² – ca. 6 gange større end Danmark
  • Fra nord til syd: Der er 1.600 km fra toppen af Nordøen til sydspidsen af Sydøen.
  • Højeste punkt: Mount Cook – 3.765 m.
  • Længste flod: Waikato – 425 km.
  • Nationaldag: Waitangi Day 6. februar – den dag i 1840, hvor Treaty of Waitangi blev underskrevet.
  • Nationalfugle: Kiwi og tui.
  • Nationaltræ: Pohutukawa – det new zealandske juletræ.
  • Nationalsymbol: Et bregneblad.
  • Klima: New Zealands beliggenhed på den sydlige halvdel af jordkloden betyder, at det er sommer i New Zealand, når vi har vinter i Danmark og omvendt. Landet strækker sig over flere klimabælter – fra subtropisk i nord til næsten subarktisk i syd. Det karakteristiske ved det new zealandske vejr er, at det veksler meget inden for små afstande. På Sydøens vestkyst falder der næsten syv meter regn om året, hvorimod der på den østlige side af Southern Alps kun falder 30 cm regn om året. Det gennemsnitlige antal solskinstimer er på 2.400 og er langt højere end Danmarks 1.700.

Trustpilot