Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Auckland og det 328 m høje Sky Tower - Risskov Rejser

Det bedste af Nordøen

12-dages kør selv tur fra 13.795 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

En kør-selv-tur i New Zealand fra landets største by, Auckland, til hovedstaden Wellington. Der er afsat en hel dag til at opleve maori-kulturen og den termiske aktivitet i Rotorua-området og en hel dag til at gå på opdagelse i art déco-byen Napier. På turen kan du desuden opleve vinområdet ved Hawke’s Bay, der er et af de varmeste og solrigeste i New Zealand, og vinområdet Wairarapa, der er kendetegnet ved høj kvalitet og ved at have mange mindre producenter, der overvejende dyrker Pinot Noir og Cabernet Sauvignon.

Highlights

 • Waitamo Caves med de fluorescerende sankthansorme
 • Smukke Bay of Islands
 • Oplev nogle af de smukke landskaber fra Ringenes Herre-filmene, bl.a. Hobbitrup
 • Rotoruas termiske områder og indblik i maori-kulturen
 • Waimangu Volcanic Valley og søen Rotomahana
 • Art déco-byen Napier og mulighed for vingårdsbesøg med vinsmagning
 • Vinområdet Wairarapa
 • Nationalmuseet Te Papa Tongarewa i hovedstaden, Wellington

Anmeldelser fra tidligere rejsende til New Zealand

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Auckland 
  Ankomst til lufthavnen i Auckland, hvor du henter bilen. Første overnatning er i Auckland.

  Her bor du dag 2

  Auckland City Hotel

  Hotellet er beliggende tæt på Sky City og Queen Street, hvor der er mulighed for shopping, eller nyde et måltid på de mange restauranter og caf...

 • Dag 3 Paihia i naturskønne Bay of Islands

  Turen går nordpå til Bay of Islands, der ligger på den nordlige del af Nordøen. Det er et af New Zealands smukkeste områder med lange hvide sandstrande og omkring 150 små og grønne øer i et himmelblåt hav, og det subtropiske klima gør området endnu mere indbydende. Ruten nordpå går gennem et afvekslende landskab med små hyggelige byer, og der er mange muligheder for afstikkere undervejs. De næste to nætter overnattes der i Paihia, der er den største by i Bay of Islands. Her ligger Kingsgate Hotel Autolodge næsten i vandkanten med udsigt over Bay of Islands til Russell på den anden side af vandet. Hotellet har både restaurant og bar, og ud over udendørs pool er her også spa, sauna og indendørs hot tub. Du kan gratis leje cykler.

  Dagens distance: 220 km

  Her bor du dag 3 & 4

  Kingsgate Hotel Autolodge Paihia

  Det er oplagt at bo et par dage i Paihia, og Kingsgate Hotel Autolodge Paihia er et godt valg. Ikke mindst på grund af den flotte beliggenhed næs...

 • Dag 4 Russel og historiske Waitangi i Bay of Islands
  Hele området ved Bay of Islands har spillet en vigtig rolle i New Zealands historie, og i Waitangi lige nord for Paihia kan du besøge The Waitangi Treaty Grounds, hvor maorierne i 1840 underskrev en skelsættende aftale med Storbritannien. Her kan du bl.a. se en marae – et typisk mødehus med de karakteristiske rødmalede træudskæringer. Det blev bygget i 1940 for at markere 100-årsdagen for traktaten, og om aftenen kan man her se ”Culture North Night Show”, som er en 2-timers dramatisering af maoriernes historie med ” moderne” virkemidler. På området kan du også se en kopi af en af de kanoer, som man mener bragte de første maorier til landet. Der er tale om en næsten 36 m lang kano med plads til 150 krigere. Der er desuden mulighed for at se et kulturelt show, der indledes med velkomstceremonien – powhiri – og bagefter får du på underholdende vis med dans og musik indblik i maori-kulturen.
  Der er mange andre muligheder for en spændende dag. Du kan f.eks. besøge den lille by Russell, der var New Zealands første hovedstad – der går færge dertil fra Paihia. Er du interesseret i at fiske, er der rigtig gode muligheder for at få en Marlin eller en Yellowtail Kingfish på krogen i farvandet ved Bay of Islands. Bay of Islands opleves bedst på en sejltur, og du kan også tage på en sejltur til Hole in the Rock.

  Tilkøbsmuligheder

  Sejltur ved Bay of Islands

  En sejltur er et must i et af New Zealands smukkeste områder, hvor du kan opleve de legesyge delfiner på tæt hold. Du kommer bl.a. til den naturskønne Otehei Bay og Hole in the Rock – en stor klippe med et stort hul, som der sejles igennem hvis vejret er godt.

  560 kr. pr. voksen
  280 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt. Varighed: kl. 9-13.

 • Dag 5 Drypsten og selvlysende dyr i Waitomo Glowworm Caves og termisk aktive Rotorua

  Det er kun på Nordøen, man kan opleve de kæmpemæssige kauritræer, så i stedet for at køre den direkte vej tilbage til Auckland, foreslår vi ruten via Waipoua Kauri Forest Sanctuary. Her kan du se kæmpen blandt kauritræerne – ”Tane Mahuta”, der er 52 m højt og 13 m i omkreds, men aldersmæssigt bliver træet overgået af ”Te Matua Ngahera”, som menes at være 2.000 år gammelt. Du skal også forbi Waitomo Caves med de fantastiske drypstensformationer og lysende sankthansorme, der får hulerne til minde om en funklende stjernehimmel. Her har vi inkluderet entré til grotterne.

  Inkluderet: Entré til Waitomo Caves.

  Dagens distance: 450 km

  Her bor du dag 5 & 6

  Ibis Rotorua

  Dette hotel ligger lige i hjertet af Rotorua med udsigt over de smukke omgivelser. Hotellet ligger ved bredden af Rotorua-søen og er samtidig i ko...

  Tilkøbsmuligheder

  Hobbiton Movie Set Tour

  Er du fan af Ringenes Herre eller Hobbitten? Her har du muligheden for at opleve en del af det fantastiske univers fra de verdensberømte filmatiseringer af J.R.R. Tolkiens elskede bøger. Du kører selv hen til adressen The Shire's Rest, 501 Buckland Road, Matamata, hvor du parkerer bilen og kan gøre dig klar til et fantastisk kig "behind the scenes" i Hobbitrup. Turen starter med en kort køretur gennem en 1.250 hektar stor fårefarms grønne arealer. Herefter er der mulighed for at se diverse kulisser, bl.a. Bilbo Sækkers hobbitbo, Sækkedyb, og kroen Den Grønne Drage. Guiden følger dig rundt i landskabet, og fortæller undervejs fascinerende detaljer om, hvordan kulisserne bag trilogierne blev skabt. Som afslutning på turen kan du nyde enten hjemmebrygget mjød eller cider på Den Grønne Drage, alt imens du slapper af i håndlavede læderstole foran pejsen, hvor der selvfølgelig hænger fire kapper i hobbitstørrelse, og med udsigt over søen og de smukke omgivelser.

  455 kr. pr. voksen
  225 kr. pr. barn

  * Den guidede tur varer cirka 2 timer. Der starter en tur hvert 45. minut fra kl. 9.30-kl. 15.30.

  Udflugt til Waitomo Caves

  Turen går fra Auckland til Waitomo Caves syd for Otorohanga, og drypstenshulerne er en rigtig spændende oplevelse af flere grunde. Drypstenformationerne er helt fantastiske, og akustikken er eventyrlig, og så er der de lysende sankthansorme, der får hulerne til at ligne en lysende stjernehimmel. Sejlturen på den underjordiske flod er absolut denne turs højdepunkt. Turen starter i Auckland, men du kan vælge at blive kørt til Rotorua når turen er slut, eller tage med tilbage til Auckland.

  1.330 kr. pr. voksen
  665 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 7.30. Varighed: 9 timer

 • Dag 6 Maori-kultur, gletsjere og new zealandsk dyreliv i Rotorua

  En dag til at opleve Rotorua som er en by med mange seværdigheder. Begynd f.eks. ved Te Puia, der er både et termisk område og et interessant center om maorikulturen. I Rainbow Springs Kiwi Wildlife Park kan du stifte bekendtskab med det newzealandske dyreliv, hvor man også kan se et underholdende show, hvor fårehunde og fåreklippere viser deres færdigheder. Vi har inkluderet en aften hvor du får indsigt i maori-kulturen. Du får serveret en hangi, som er et traditionelt maori-måltid tilberedt i jordovn, og bliver underholdt med sang, musik og dans.

  Inkluderet: Hangi middag og koncert.

  Tilkøbsmuligheder

  Rotorua Diamond Pass

  Med dette pas får du meget forskellige oplevelser i Rotorua. Du kan se det hele på en dag eller strække oplevelserne over flere dage. Du oplever TePuia, hvor gejseren Pohutu springer regelmæssigt, og det er også her, du kan se, hvordan maori-træskærerne arbejder på Maori Arts & Crafts Institute. Du kommer til Rainbow Springs, der giver indsigt i new zealandsk flora og fauna og bliver tilskuer til det underholdende Agrodome Sheep Show. En tur med svævebanen til en flot udsigt over Rotorua er også inkluderet, og det samme gælder et besøg i Polynesian Spa, hvor det mineralholdige vand fra de varme kilder er en lise for krop og sjæl. Et perfekt valg til din kør-selv-ferie.

  1.080 kr. pr. voksen
  520 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag. Varighed: Hele dagen.

 • Dag 7 Waimangu Volcanic Valley og Napiers art deco

  På vejen til Napier kommer du forbi endnu et spændende termisk område – Waimangu Volcanic Valley – og det er tankevækkende, at dette område kun har eksisteret siden 1886, hvor vulkanen Mt Tarawera var i udbrud. Et stop her kan anbefales, og en af oplevelserne kunne være en sejltur på søen Rotomahana. I 1931 blev Napier ramt af et voldsomt jordskælv, der lagde en stor del af byen øde. Det er baggrunden for, at der i dag er en stor koncentration af bygninger i art deco-stil. Det blev nemlig besluttet, at Napier hurtigst muligt skulle genopbygges, og da art deco var arkitektur-trenden i 1930’erne, kan man i dag se mange pastelfarvede bygninger med geometriske mønstre, som er typisk for stilen.

  Dagens distance: 219 km

  Her bor du dag 7 & 8

  Quest Napier

  Her bor du centralt i byen Napier, hvor er der kort afstand til butikker, restauranter, stranden og attraktioner som National Aquarium of New Zeala...

  Tilkøbsmuligheder

  Vinoplevelser på cykel

  Oplev vinområdet ved Hawkes’s Bay på en cykeltur i dit eget tempo. Cyklen står klar i Hastings (Napiers naboby), og ruten er planlagt, så du kommer til syv forskelige vingårde. Ruten er på 14 km – 22 km – alt efter hvor mange vingårde du får lyst til at besøge.  

  285 kr. pr. voksen
  155 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag. Varighed: 3 – 6 timer. Prisen er inkl. cykeludstyr og kortmateriale.

 • Dag 8 Hawke's Bay Museum og vinmarkerne omkring Napier og Hastings

  I dag kan du dykke ned i Napiers mange tilbud og evt. tage på en guidet tur med fokus på art deco-bygningerne, og hvor man også kommer indenfor i flere af dem. Du kan også besøge Hawke’s Bay Museum, der har en interessant udstilling om jordskælvet, bl.a. med øjenvidneberetninger. Området omkring Napier og Hastings er et af de varmeste og mest solrige i New Zealand, og der har været dyrket vin her siden 1850’erne. Der er ca. 40 vingårde i området, og mange er åbne for vinsmagning – tilkøb bl.a. en tur rundt i området på cykel med inkluderede vinsmagninger. Tag også en tur til Bluff Hill Lookout og nyd den flotte udsigt over byen og Stillehavet.

   

  Tilkøbsmuligheder

  Vinoplevelser på cykel

  Oplev vinområdet ved Hawkes’s Bay på en cykeltur i dit eget tempo. Cyklen står klar i Hastings (Napiers naboby), og ruten er planlagt, så du kommer til syv forskelige vingårde. Ruten er på 14 km – 22 km – alt efter hvor mange vingårde du får lyst til at besøge.  

  285 kr. pr. voksen
  155 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag. Varighed: 3 – 6 timer. Prisen er inkl. cykeludstyr og kortmateriale.

 • Dag 9 Vinområder og Hovedstaden Wellington

  Vinområdet Wairarapa er kendetegnet ved høj kvalitet og ved at have mange mindre producenter, der overvejende dyrker Pinot Noir og Cabernet Sauvignon, og mange nationale og internationale priser går hver år til regionen. Denne dag kan du evt. udforske vinområdet Wairarapa på vej til Wellington.

  Wellington har været New Zealands hovedstad siden 1865, og det er ingen tilfældighed, at man valgte en placering stort set midt i landet, da de tidligere hovedstæder var byerne Russell og Auckland.

  Dagens distance: 350 km

  Her bor du dag 9 & 10

  Ibis Wellington

  Hotellet ligger centralt i hjertet af den new zealandske hovestad, tæt på shopping på Lambton Quay og tæt på byens natteliv. Samtidig er du i ...

 • Dag 10 Nationalmuseet Te Papa, The Beehive og den botaniske have i Wellington

  Dagen er afsat til oplevelser i Wellington. Et besøg på nationalmuseet Te Papa Tongarewa er et must – og det kan nemt tage en stor del af dagen. Men der skulle også gerne blive tid til at se byens vartegn, The Beehive, og en tur med kabelbanen op til den botaniske have og den fantastiske udsigt. Havnefronten i Wellington har undergået en stor forandring i de senere år, og et af de markante kunstværker på den nye havnefront er træbroen City to Sea, der symboliserer maoriernes og europæernes ankomst til New Zealand.

   

   

  Tilkøbsmuligheder

  Lord of the Rings

  Tag med på interessant halvdagstur i Wellington og ”genoplev” filmtrilogien Ringenes Herre. Turen går først til The Embassy Theatre, hvor verdenspremieren fandt sted i 2003, og efter at have nydt udsigten fra Mt Victoria kan du fordybe dig i Tolkiens univers. I Wellington blev der optaget adskillige scener om ”Herredet”, og du ser flere forskellige locations, der blev brugt i begyndelsen af trilogien. Wellington eller ”Wellywood” er base for Peter Jacksons filmstudie og Weta Workshop, og på en rundvisning får du et spændende kig ind filmens digitale verden.

  545 kr. pr. voksen
  275 kr. pr. barn

  * Varighed: Kl. 8.30 – 12.30 & kl. 13.30 – 17.30.

 • Dag 11 Afrejse fra Wellington

  Kør-selv-turen slutter her i Wellington. Bilen afleveres i lufthavnen i Wellington eller ved færgeterminalen.

 • Dag 12 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Stopover i Sydney

  Sydney-pakke inkl. 3 nætter på Cambridge Hotel med morgenmad, 2 timers havnerundfart, rundvisning i Sydney Opera House og transfer fra/til Sydney lufthavn.

  4.195 kr. pr. person

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Dubai

  Tag et stop i det moderne Dubai, hvor du på en og samme dag kan besøge det lokale marked, sole dig på de flotte sandstrande, tage en tur i verdens højeste bygning eller jeep-safari i ørkenen. Der findes mange forskellige hoteller i Dubai, og hvor man skal bo afhænger af om du vil bo ved stranden, i lejlighed, 5-stjernet luksus hotel eller i den gamle bydel. Så kontakt os for mere information og priser.

  Spørg efter pris.

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

  5-stjernet ophold på Fiji

  Glæd dig til en 5-stjernet "bounty-oplevelse" på det 5-stjernede Sheraton Fiji, der ligger på hovedøen Viti Levu. Du bor her 5 nætter og der er tale om et fantastisk hotel i meget eksotiske omgivelser, og samtidig ligger resortet tæt på både hovedstaden Nadi og lufthavnen. Her kan du dyrke alle former for vandsport, deltage i forskellige aktiviteter og – ikke mindst – nyde livet ved poolen eller på stranden. Inkl. transfer fra lufthavnen og retur.

  5.420 kr. pr. person

  * Prisen kan varierer da Fiji er sæson betonet

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Auckland/Wellington - Danmark, inkl. skatter og afgifter
 • 10 dages leje af bil i kategorien Intermediate 4x4
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på 0 kr.
 • 9 overnatninger på udvalgte hoteller
 • Entré til Waitomo Glowworns Cave
 • Tamaki Maori Village Hangi & Concert
 • Entré til Te Puia
 • Entré til Agrodome Leisuer Park og Farm tour
 • Kørselsvejledning inkl. dag til dag-program og GPS
DatoerPris pr. person
01. oktober 2020 - 19. december 2020Fra 13.795 kr.
20. december 2020 - 10. januar 2021Fra 15.850 kr.
11. januar 2021 - 15. april 2020Fra 13.795 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
01. oktober 2020 - 19. december 2020Fra 17.595 kr.
20. december 2020 - 10. januar 2021Fra 19.150 kr.
11. januar 2021 - 15. april 2020Fra 17.595 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
01. oktober 2020 - 19. december 2020Fra 19.295 kr.
20. december 2020 - 10. januar 2021Fra 20.995 kr.
11. januar 2021 - 15. april 2020Fra 19.295 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til New Zealand

  Hvad er reglerne om visum og pas til New Zealand?

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Ved ud- og hjemrejse til New Zealand inden den 1. oktober 2019 skal danske statsborgere ikke have visum, hvis der er tale om en turistmæssig rejse, der varer mindre end tre måneder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler.

  Ved indrejse i New Zealand fra 1. oktober 2019 og frem kræves ETA-godkendelse. ETA-ansøgningen skal udfyldes online og koster omkring 45 newzealandske dollars pr. person. Du kan lave din ETA-ansøgning her.

  Hvordan er toldreglerne i New Zealand?

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra New Zealand – se Skats hjemmeside på www.skat.dk

  Det er f.eks. strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og en overtrædelse ad dette kan medføre fængselsstraf. Hvis du medbringer vandrestøvler, skal disse være rengjort for jord, da de vil blive undersøgt ved ankomst til New Zealand. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, også selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til New Zealand?

  Den offentlige sygesikring dækker IKKE uden for Europa og dermed heller IKKE i New Zealand. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser IKKE påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får lige den forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales desuden, at du medbringer en kopi af dit pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin og vaccinationer inden rejsen til New Zealand

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til New Zealand. Vi gør dog opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med din egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos din egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i New Zealand?

  Møntfoden hedder newzealandske dollars. Du behøver ikke at veksle til newzealandske dollars hjemmefra, da alle de kendte betalings- og kreditkort også kan anvendes i New Zealand. Du kan ved ankomsten hæve kontanter i pengeautomaterne – de såkaldte ATMs (Automatic Teller Machines), som findes overalt, også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det dog bedst at undgå for mange små hævninger. I butikkerne kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb og til drikkepenge. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk også de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i New Zealand?

  Der er kun en tidszone i New Zealand. I princippet er New Zealand 11 timer foran dansk tid, men da New Zealand har sommertid fra oktober til marts, er forskellen 12 timer. I deres vinter mellem april og september er forskellen til gengæld 10 timer på grund af den danske sommertid.

  Hvad er reglerne med drikkepenge i New Zealand?

  Det er kutyme at give drikkepenge i New Zealand. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange, der arbejder i branchen, er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxaer er drikkepenge allerede inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt at give 10 % ekstra, hvis du har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter ligeledes pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen til New Zealand vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale, hvilket beløber sig til ca. 75$ pr. rejsedeltager, men du bestemmer naturligvis selv, hvor meget, du ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er hotellerne i New Zealand?

  Vi har udvalgt dejlige 3-stjernede hoteller med gode beliggenheder, men da hotellerne i New Zealand ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor du vil opleve en lavere standard. Der er desuden områder, f.eks. på Sydøen, hvor udvalget af hoteller er begrænset. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Hvordan er sikkerheden i New Zealand?

  New Zealand er et af de lande i verden med mindst kriminalitet. Trods det bør du naturligvis altid udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe dine mest værdifulde smykker. Opbevar dine penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Skal jeg bringe en adapter med til New Zealand?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene i New Zealand er anderledes, og det er nødvendigt med en adapter, hvilket kan købes i diverse el-forretninger, isenkræmmere og i lufthavnen.

  Hvad koster det at ringe fra New Zealand?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i New Zealand, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i New Zealand. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, anbefaler vi, at du bruger internettelefoni. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, og en del hoteller tilbyder helt eller delvist gratis WiFi. Internetcafeer er desuden udbredt i de fleste byer.

  Skal du ringe fra Danmark til New Zealand: tast 0064 + tlf.nr.
  Skal du ringe fra New Zealand til Danmark: tast 0045 + tlf.nr.

  Hvordan er maden og vandet i New Zealand?

  Det newzealandske køkken forener det bedste fra Asien, Europa og Stillehavsøerne. Udbuddet af friske kvalitetsråvarer er stort, og fisk, skaldyr og kød fra lam og kvæg er ofte at finde på menukortet. Nationalretten er lammekølle med mintsauce, og marengsdesserten “Pavlova” med kiwifrugter er også en typisk newzealandsk ret. De newnealandske vine har i løbet af få år taget verden med storm, og den newzealandske Sauvignon Blanc har især vundet mange internationale priser. Vinområderne ligger primært i de tørre, solrige regioner på østkysten, men også omkring Auckland, Nelson og Queenstown dyrkes der vin. Newzealænderne er også gode til at brygge øl. De mest populære ølmærker er Steinlager og Kiwi Lager, men der findes også mange mindre bryggerier, der laver udmærket øl. Drikkevand fra hanen er lige så godt som i Danmark og kan drikkes uden betænkelighed.

  Hvordan er reglerne for rygning i New Zealand?

  Al rygning på offentlige steder er forbudt. Newzealænderne værner meget om deres natur, og du skal derfor undlade at efterlade cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til New Zealand?

  Newzealænderne har en meget afslappet livsstil og klæder sig også derefter – et godt tip til, når kufferten skal pakkes. Temperaturerne er meget svingende i New Zealand og afhænger meget af, om du befinder dig ved kysten eller i bjergene. Medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Om sommeren kan du forvente temperaturer på ned til 10-12 grader om morgenen, og senere på dagen op mod 25-28 grader. På sejlture har du brug for en varm jakke. Har du ikke har fået det helt rigtige med, producerer newzealænderne ”outdoor wear” af god kvalitet. Skulle der blive behov for myggespray, kan det med fordel købes i New Zealand, og det gælder også solcreme med høj faktor.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting med i håndbagagen som f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj.

 • Fakta

  Fakta om New Zealand

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Wellington med 412.500 indbyggere.
  • Største by: Auckland med 1,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 4,5 mio. indbyggere. 80 % er af europæisk afstamning, 15 % er maorier, 5 % er polynesiere og asiater.
  • Sprog: Engelsk og maori.
  • Areal: 269.057 km² – ca. 6 gange større end Danmark
  • Fra nord til syd: Der er 1.600 km fra toppen af Nordøen til sydspidsen af Sydøen.
  • Højeste punkt: Mount Cook – 3.765 m.
  • Længste flod: Waikato – 425 km.
  • Nationaldag: Waitangi Day 6. februar – den dag i 1840, hvor Treaty of Waitangi blev underskrevet.
  • Nationalfugle: Kiwi og tui.
  • Nationaltræ: Pohutukawa – det new zealandske juletræ.
  • Nationalsymbol: Et bregneblad.
  • Klima: New Zealands beliggenhed på den sydlige halvdel af jordkloden betyder, at det er sommer i New Zealand, når vi har vinter i Danmark og omvendt. Landet strækker sig over flere klimabælter – fra subtropisk i nord til næsten subarktisk i syd. Det karakteristiske ved det new zealandske vejr er, at det veksler meget inden for små afstande. På Sydøens vestkyst falder der næsten syv meter regn om året, hvorimod der på den østlige side af Southern Alps kun falder 30 cm regn om året. Det gennemsnitlige antal solskinstimer er på 2.400 og er langt højere end Danmarks 1.700.

Trustpilot