Ring til os 70 22 66 00
Vandring på Routeburn Track - Risskov Rejser

Hike & Drive - det bedste af New Zealand til fods

27-dages kør-selv-ferie fra 23.995 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Denne kør-selv-ferie giver dig muligheden for at opleve det bedste af New Zealand – og hvilken bedre måde at opleve dette naturskønne land end med vandrestøvlerne på? New Zealand er kendt for sine mange spektakulære vandreruter, og undervejs på ruten kommer du til at opleve nogle af de bedste af dem. Rejsen fører dig både til Sydøen og Nordøen på vandreture på egen hånd og med en dygtig lokalguide. Du skal ikke tænke på det praktiske, for i turen er der inkluderet transport – både til lands og til vands – til forskellige spændende vandreruter. På den måde behøver du ikke at gå i en cirkel eller vende om halvvejs for at nå tilbage til bilen – en flink chauffør eller lokalguide henter dig, når du har nået målet for dagens vandring.

De fleste af ruterne stiller ikke særlige krav til fysisk form, men trods den overskuelige indsats vil du alligevel blive belønnet med vidunderlige naturoplevelser i dit møde med storslåede newzealandske landskaber. Vandreruternes sværhedsgrad kan vurderes på en skala fra 1 til 4, som er beskrevet nedenfor. I dagsprogrammet kan du se, hvilken sværhedsgrad de enkelte vandreture har.

Vandreruternes sværhedsgrad

 1. Nem vandretur, ingen særlige færdigheder kræves
 2. Lave krav til færdigheder, let terræn
 3. Avanceret niveau, god fysisk form
 4. For erfarne vandrere, god fysisk form og udholdenhed, udfordrende terræn

Anmeldelser fra tidligere rejsende til New Zealand

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Auckland

  Ved ankomsten til Auckland bliver du budt velkommen til New Zealand. Herfra er der transfer til dit hotel, og du får udleveret dine rejsedokumenter. Hvis du ikke er alt for træt efter rejsen, kan vi anbefale en gåtur langs Aucklands spændende havnefront.

  Her bor du dag 2

  Hotel Grand Chancellor Auckland

  På dette hotel kommer du til at bo i New Zealands største by, Auckland. Dette giver dig muligheden for at udforske de mange butikker, restaurante...

 • Dag 3 Sulefuglekolonien Muriwai, vingårdsbesøg og den subtropiske Coromandel-halvø

  I Auckland henter du din lejebil. På vejen mod Coromandel-halvøen kan du udforske Aucklands fascinerende vestkyst med en afstikker til Muriwai Gannet Colony – en enorm fuglekoloni bestående af tusinder af suler. I nærheden af kolonien kan du også gå en tur i det sorte sand på stranden eller holde en pause på en af de mange vingårde og caféer på strækningen. Herefter kører du mod sydøst mod den subtropiske Coromandel-halvø. Her kører du langs den smukke kyststrækning mod byen Coromandel.

  Dagens distance: 170 km

  Her bor du dag 3 & 4

  Anchor Lodge

  En centralt beliggende hotel, bare minutter fra Coromandels attraktioner og restauranter. Hotellet har pool, jacuzzi, BBQ, gratis brug af mountain ...

  Tilkøbsmuligheder

  Vintur til Waiheke Island

  På Waiheke Island i Hauraki-bugten er der i gennemsnit fem grader varmere end i Auckland, og der falder 30 % mindre regn, så klimaet er ideelt til vindyrkning. På denne spændende vintur er der besøg inkl. vinsmagning på tre forskellige vingårde – Stonyridge, Wild on Waiheke og Mudbrick – men fælles for dem er, at der lægges vægt på kvalitet frem for kvantitet. Der dyrkes også oliven på Waiheke Island, og på Rangihoua Estate får du et indblik i olivenproduktionen. Ud over disse oplevelser kan du glæde dig til øens naturskønne landskaber, og du kan tage med en senere færge tilbage, hvis du vil blive lidt længere på øen.

   

  905 kr. pr. person

  * Afgang: Dagligt kl. 11. Varighed: 6 timer. Inkl. let frokost og vinsmagning på 3 vingårde samt færgebillet.

  Naturoplevelser i kajak

  Næsten i paradis – det kommer du på denne tur, hvor du oplever området ved Hahei Beach og Cathedral Cove i kajak. Udforsk hemmelige huler, vær på udkig efter delfiner og nyd det azurblå vand, så langt øjet rækker. Ved Cathedral Cove kommer du i land til en forfriskning. Du behøver ikke at have sejlet havkajak tidligere – guiden skal nok lære dig teknikken.

  645 kr. pr. voksen
  435 kr. pr. barn

  * Afgang: 2 gange dagligt. Varighed: 3½ time

 • Dag 4 Vandring fra Fletcher Bay på Coromandel-halvøen

  Du bliver hentet fra hotellet, for dagen i dag byder på en vandretur på den nordlige del af halvøen Coromandel. Fra Fletcher Bay påbegynder du den behagelige 3-4 timers vandretur på halvøens kyststier, krydser frodig landbrugsjord, kystlinje og uspoleret bushlandskab. Inden du bliver samlet op igen for at blive kørt tilbage til hotellet, kan du tage en velfortjent dukkert i havet eller i en krystalklar bæk.

  Inkl. vandretur: Coromandel Coastal Walkway, 3-4 timer. Sværhedsgrad 2

 • Dag 5 "Natur-spa" på Hot Water Beach, Opoutere Beach og vandring i Wentworth Valley ved Whangamata

  Kryds Coromandel-halvøen og nyd de mange smukke strande. På Hot Water Beach kan du grave din egen termiske spa ved lavvande eller gå den korte tur fra Hahei Beach til maleriske Cathedral Cove. Fortsæt køreturen langs østkysten og stop f.eks. ved den langstrakte Opoutere Beach, som er et imponerende fuglereservat. Tæt på Whangamata ligger Wentworth Valley, hvor du kan finde flere gode vandreruter mellem 1 og 6 timer. Den mest populære – hvilket er velfortjent – er den, som varer ca. 2,5 timer, hvor man går i en løkke til de smukke Wentworth-vandfald. Du overnatter på et skønt bed & breakfast nær Whangamata.

  Dagens distance: 110 km

  Her bor du dag 5

  Copsefield B&B

  Copsefield Bed & Breakfast har en fredfyldt beliggenhed omgivet af smukke haver og frugtplantager. Området omkring dette charmerende B&B e...

 • Dag 6 Gennem kiwiplantager i Te Puke og maori-kultur i Rotorua

  Du kører langs østkysten og igennem Te Puke, hvor landets nationalfrugt, kiwi, dyrkes i stor stil. I Te Puke kan du gøre holdt ved besøgscentret og lære alt om kiwiens historie. Senere ankommer du i Rotorua, hvor det dramatiske landskab og den traditionelle maori-kultur stortrives. Området har koncentreret termisk aktivitet med springende gejsere, kogende mudderhuller og søer med skrappe farver i alle regnbuens farver. Selv inde i Rotoruas finansdistrikt kan man se dampen stige op af kloakkerne.

  Dagens distance: 175 km

  Her bor du dag 6 & 7

  Ibis Rotorua

  Dette hotel ligger lige i hjertet af Rotorua med udsigt over de smukke omgivelser. Hotellet ligger ved bredden af Rotorua-søen og er samtidig i ko...

  Tilkøbsmuligheder

  Hobbiton Movie Set Tour

  Er du fan af Ringenes Herre eller Hobbitten? Her har du muligheden for at opleve en del af det fantastiske univers fra de verdensberømte filmatiseringer af J.R.R. Tolkiens elskede bøger. Du kører selv hen til adressen The Shire's Rest, 501 Buckland Road, Matamata, hvor du parkerer bilen og kan gøre dig klar til et fantastisk kig "behind the scenes" i Hobbitrup. Turen starter med en kort køretur gennem en 1.250 hektar stor fårefarms grønne arealer. Herefter er der mulighed for at se diverse kulisser, bl.a. Bilbo Sækkers hobbitbo, Sækkedyb, og kroen Den Grønne Drage. Guiden følger dig rundt i landskabet, og fortæller undervejs fascinerende detaljer om, hvordan kulisserne bag trilogierne blev skabt. Som afslutning på turen kan du nyde enten hjemmebrygget mjød eller cider på Den Grønne Drage, alt imens du slapper af i håndlavede læderstole foran pejsen, hvor der selvfølgelig hænger fire kapper i hobbitstørrelse, og med udsigt over søen og de smukke omgivelser.

  455 kr. pr. voksen
  225 kr. pr. barn

  * Den guidede tur varer cirka 2 timer. Der starter en tur hvert 45. minut fra kl. 9.30-kl. 15.30.

  En aften i maori-kulturens tegn

  Gå ikke glip af en maori-festaften hos Te Puia i Whakarewarewa-dalen – en både interessant og underholdende oplevelse. Du bliver budt velkommen ”the maori way” og oplever ceremonien, der udspiller sig, når to grupper møder hinanden for første gang. De karakteristiske danse og sange, der tager udgangspunkt i maori-legender, er også en del af programmet. Du får serveret en hangi – et traditionelt maori-måltid tilberedt i en jordovn.

  615 kr. pr. voksen
  335 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag. Varighed: Kl. 17.00 – 20.30. Prisen er inkl. transport og hangi-dinner

  Rotorua Diamond Pass

  Med dette pas får du meget forskellige oplevelser i Rotorua. Du kan se det hele på en dag eller strække oplevelserne over flere dage. Du oplever TePuia, hvor gejseren Pohutu springer regelmæssigt, og det er også her, du kan se, hvordan maori-træskærerne arbejder på Maori Arts & Crafts Institute. Du kommer til Rainbow Springs, der giver indsigt i new zealandsk flora og fauna og bliver tilskuer til det underholdende Agrodome Sheep Show. En tur med svævebanen til en flot udsigt over Rotorua er også inkluderet, og det samme gælder et besøg i Polynesian Spa, hvor det mineralholdige vand fra de varme kilder er en lise for krop og sjæl. Et perfekt valg til din kør-selv-ferie.

  1.080 kr. pr. voksen
  520 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag. Varighed: Hele dagen.

 • Dag 7 Ældgamle træer og sjældne fugle i Whirinaki Forest og naturskønne Te Urewera

  I dag er der tid til at opleve Whirinaki Forest, som dækker et areal større end Bornholm. Skoven er kendt for sine ældgamle og gigantiske træer. På din gåtur gennem skoven vil du ud over de enorme træer også kunne se sjældne fugle som karearea-falken og kaka-papegøjen, som begge er endemiske – det vil altså sige, at de kun findes naturligt på New Zealand. Efter besøget i skoven kan du slappe af i The Polynesian Spa i Rotorua.

  Inkl. vandretur: Whirinaki Waterfall Track, 3-4 timer. Sværhedsgrad 2

 • Dag 8 Waiotapu Thermal Wonderland og vulkanudsigt i Tongariro National Park

  På vejen til nationalparken Tongariro kan du besøge Waiotapu Thermal Wonderland eller Waimangu Volcanic Valley, som begge byder på spektakulær natur. Fra Lake Taupo er der på skyfrie dage en vidunderlig udsigt til vulkanerne. Du overnatter ved foden af Mount Ruapehu.

  Dagens distance: 220 km

  Her bor du dag 8 & 9

  Ohakune Court Motel

  Ohakune Court Motel har en central beliggenhed med flot udsigt over bjerget Mount Ruapehu og Tongariro Nationalpark. Motellet ligger blot 10 minutt...

 • Dag 9 Vandring ved solopgang i Tongariro National Park

  The Tongariro Alpine Crossing er kendt som en af de bedste dagsvandreture i verden. Vandreturen er afhængig af vejret. På turen kan du bl.a. se South Crater, Emerald Lake, Bluke Lake og Soda Springs, som er det mest populære vandfald i parken. Du kommer på ruten igennem varierede vegetationszoner lige fra alpin bush til tuegræslandskab, og ved afslutningen af vandreturen bliver du hentet og kørt tilbage til hotellet.

  En alternativ – og fysisk mindre krævende – vandrerute er Sunrise Walk, som er en guidet tur. Her kan du nyde solopgangen med en kop kaffe i hånden og derefter gå en let tur på Mount Ruapehu, mens guiden øser ud af sin store viden om geologi, vulkanologi og newzealandsk kulturhistorie.

  Inkl. vandretur: Tongariro Alpine Crossing, 7-9 timer. Sværhedsgrad 4 eller Sunrise Walk, 2 timer. Sværhedsgrad 2

 • Dag 10 Langs Whanganui-floden til nationalmuseet Te Papa i hovedstaden Wellington

  Via Raetihi fortsætter turen til Pipikiri og langs Whanganui-floden, den smukkeste flod på Nordøen. Du følger flodens bred til Whanganui og kører videre til hovedstaden Wellington. Gå f.eks. på opdagelse langs havnefronten og besøg nationalmuseet Te Papa Tongarewa, hvor du kan fordybe dig i landets kultur og historie.

  Dagens distance: 315 km

  Her bor du dag 10

  Park Hotel Lambton Quay

  På dette hotel kommer du til at bo centralt i New Zealands hovedstad, hvor du ikke har langt til noget som helst. Når du er i Wellington, kan du ...

  Tilkøbsmuligheder

  Lord of the Rings

  Tag med på interessant halvdagstur i Wellington og ”genoplev” filmtrilogien Ringenes Herre. Turen går først til The Embassy Theatre, hvor verdenspremieren fandt sted i 2003, og efter at have nydt udsigten fra Mt Victoria kan du fordybe dig i Tolkiens univers. I Wellington blev der optaget adskillige scener om ”Herredet”, og du ser flere forskellige locations, der blev brugt i begyndelsen af trilogien. Wellington eller ”Wellywood” er base for Peter Jacksons filmstudie og Weta Workshop, og på en rundvisning får du et spændende kig ind filmens digitale verden.

  545 kr. pr. voksen
  275 kr. pr. barn

  * Varighed: Kl. 8.30 – 12.30 & kl. 13.30 – 17.30.

 • Dag 11 Naturskøn færgetur til Sydøen og Queen Charlotte Sound

  Færgeturen gennem maleriske Marlborough Sound er et af højdepunkterne på turen, og det giver en god forsmag på de smukke naturscenerier, du kan vente dig på Sydøen. I Picton lader du bilen stå og tager en vandtaxi for at nå til dit overnatningssted i Queen Charlotte Sound.

  Færgetid: ca. 3,5 timer

  Her bor du dag 11 & 12

  Punga Cove Resort

  Punga Cove Resort ligger med udsigt til storslået, krystalklart vand blot 1 minuts gang fra stranden. Hotellet ligger i kort afstand til storslåe...

 • Dag 12 Marlborough sound i båd og til fods på Queen Charlotte-stien

  Brug dagen på at udforske Marlborough Sound i båd og til fods. Dagens ekskursion inkluderer vandtaxitransfer såvel som en vandretur på den berømte Queen Charlotte-vandresti og nyde de bjergtagende udsigter fra kystlinjen.

  Inkl. vandretur: Queen Charlotte Walk, 2-3 timer. Sværhedsgrad 2

 • Dag 13 Med båd til Picton, i bil på Queen Charlotte Drive og kunstneriske Nelson

  I dag sejler du tilbage til Picton med båd og henter din lejebil. Kør tilbage langs Queen Charlotte Drive og Marlborough Sounds kyster og strande. Du kan godt glæde dig til at nå byen Nelson, som er kendt for sit solrige klima. Det er Sydøens ældste by og har tradition for at støtte kunstnere – derfor finder du kunstgallerier hvor end, du kigger.

  Dagens distance: 180 km

  Her bor du dag 13 & 14

  Ocean View Chalets

  Dette hotel ligger i naturskønne omgivelser med panoramaudsigt over det smukke hav. Ocean View Chalets ligger i kort afstand til et hav af farveri...

 • Dag 14 Vandretur gennem regnskov, bush og gyldne sandstrande i Abel Tasman National Park

  Med båd sejler du langs kysten til Abdel Tasman-nationalparken. Gå gennem regnskov, bushlandskab og gyldne sandstrande – hvis du er heldig, ser du sæler helt tæt på. Efter vandreturen samler båden dig op ved en anden kyst, og turen går hjem mod hotellet.

  Inkl. vandretur: Abel Tasman Coast Track, 4 timer. Sværhedsgrad 1-3

 • Dag 15 Via Buller Gorge, sælkolonien ved Cape Foulwind og Pancake Rocks

  Køreturen langs den snoede slugt Buller Gorge fører dig til den vilde West Coast. På en afstikker til Cape Foulwind i Westport kan du se en koloni af sæler, der ligger og varmer deres kroppe i solen. Punakaiki Pancake Rocks er et særsyn: Ved højvande skyder kraftfulde ”blowholes” vand op i heftige dynger med højlydte drøn. Prøv at blive her til solnedgang – det er et betagende syn at se solen gå ned i de smukke omgivelser.

  Dagens distance: 315 km

  Her bor du dag 15 & 16

  Havenz Punakaiki

  Disse boliger ligger i et fredfyldt naturområde i kort afstand til storslåede naturoplevelser. I nærheden af boligerne ligger strande og nationa...

 • Dag 16 Vandring gennem dale og slugter ved Pororari-floden og Punakaiki

  Glæd dig til dagens vandretur! Den går gennem en floddal og slugt med dramatiske klippeformationer og tætte subtropiske skovområder med sjældne fuglearter. På vejen kan du gøre holdt ved et picnic-område, hvor der er mulighed for en svømmetur. Parken har masser af andre vandreruter for enhver fysisk form – alle varer mellem 4 og 7 timer. De særprægede klippeformationer ved kysten og det subtropiske, solrige klima er skyld i den alsidige, farverige flora.

  Foreslået vandretur: Pororari River Track, 3 timer. Sværhedsgrad 2

 • Dag 17 Jadekunst i Greymouth og Wakitika og action i Westland National Park

  Fortsæt langs West Coast. Greymouth og Wakitika er kendt for deres kunstneriske jade-ornamentik, og du kan besøge et af de mange jade-værksteder. I Westland-nationalparken ligger gletsjere, regnskov og kyst tæt, og der er rig mulighed for at bruge dagen på fysiske aktiviteter. Tag f.eks. på jetboat-tur i Whataroa til en koloni af sølvhejrer, hvor du kan komme helt tæt på de sjældne fugle. Du kan også lægge vejen forbi kystbyen Okarito og sejle i kajak gennem den stille lagune. Det er også muligt at tage på en helikoptertur og lande på enten Fox- eller Franz Joseph-gletsjeren.

  Dagens distance: 225 km

  Her bor du dag 17

  Glacier View Motel

  Glacier View Motel ligger fantastisk med udsigt over regnskove, gletsjere og bjerge. Motellet ligger desuden i nærheden af Westland Tai Poutini Na...

 • Dag 18 Pingviner og delfiner ved Monro Beach, gennem Haast Pass og til toppen af Mount Iron i Wanaka

  På dagens køretur foreslår vi et stop ved Ship Creek Valley og en afstikker til Monro Beach. Mellem oktober og december kan du være heldig og se pingviner og legesyge Hectors delfiner tæt på kysten. Når du kører gennem Haast Pass, er der rigeligt med muligheder for at gøre holdt og nyde de mange spektakulære udsigter. I Wanaka er det nemt at gå til toppen af Mount Iron – men trods den bekvemme indsats belønner toppen af bjerget dig med en formidabel 360-graders udsigt til Southern Alps.

  Dagens distance: 285 km

  Foreslået vandretur: Mount Iron, Wanaka, 1,5 time. Sværhedsgrad 1

  Her bor du dag 18 & 19

  Bella Vista Wanaka

  Bella Vista Wanaka har en central beliggenhed tæt på restauranter, barer og butikker. Hotellet ligger desuden blot 150 m fra den smukke sø Wanak...

 • Dag 19 Vandring i Matukituki Valley i Mount Aspiring National Park

  Dagens vandretur begynder i smukke Matukituki Valley ved en svingbro. Ved at følge vandreruten får du nem adgang til en spektakulær alpin region med snedækkede sletter, gletsjere, stejle klipper og vandfald.

  Foreslået vandretur: Rob Roy Glacier Track, 4-5 timer. Sværhedsgrad 2-3

 • Dag 20 Lake Wakatipu, "verdens vandringshovedstad" Te Anau og Glowworm Caves

  I dag går køreturen bl.a. forbi Lake Wakatipu, som du kører langs på vejen til Te Anau. Den lille by er kendt som ”verdens vandringshovedstad” – og ikke uden grund, for det er den perfekte base for utallige smukke vandreture. En anden attraktion, som byen er kendt for, er Te Anau Glow Worm Caves. Her lyser tusinder af små insektlarver op i mørke grotter – et betagende smukt syn! Du kan opleve grotterne i en båd, som sejler dig over søen og helt ind i grotterne.

  Dagens distance: 230 km

  Her bor du dag 20 & 21

  Anchorage Motel

  Anchorage Motel ligger i hjertet af Fiordland blot 550 m fra det centrale Te Anau, som er særlig kendt for sine smukke vandreområder. Motellet li...

 • Dag 21 Dagstur med sejltur til Milford Sound med lokalguide

  Tag med på en gruppe-dagstur til Milford Sound, hvor du kommer på en bådtur langs hele fjorden til det Tasmanske Hav. Herfra kan du vælge mellem en række kortere vandreture i selskab med en dygtig lokal naturguide eller en 2.5 timers vandretur på egen hånd på den kendte Routeburn Great Walk til Key Summit.

  Inkl. vandretur: Milford Coach, Cruise & Walk Day Tour, 5-6 timer. Sværhedsgrad 2-3

 • Dag 22 Fiordland National Park og til Queenstown

  Der er relativt kort vej tilbage til Queenstown, hvilket giver dig rigelig tid til at udforske mere af Fiordland National Park. Kør langs Lake Wakatipu til Queenstown, hvor du bruger de næste to dage.

  Dagens distance: 175 km

  Her bor du dag 22 & 23

  Blue Peaks Lodge

  Blue Peaks Lodge har en dejlig beliggenhed med udsigt over Queenstown, som er et yndet udflugtsmål for både newzealændere og turister. Hotellet ...

 • Dag 23 Actionbyen Queenstown

  Hvert år tiltrækkes 2 millioner besøgende til Queenstown. Her er der alt, hvad hjertet kan begære, i kategorierne unikke naturscenerier og action-prægede aktiviteter. Regionen er hjemsted for en overflod af vandre- og cykelstier, guidede ture, familieaktiviteter og spa- og wellness-centre. For adrenalin-junkierne er der også rigeligt at tage sig til: Her er der white water rafting, ziplining, 4×4 off road-køreture, paragliding og skydiving.

 • Dag 24 Guldgravning i Central Otago og Mount Cook National Park

  Kør gennem det vidtstrakte Central Otago, hvor guldfeberen rasede i midten af 1800-tallet. Det bærer området nogle steder stadig præg af, og ved Kawarau Gorge kan du selv prøve kræfter med guldgravning, som den foregik i forrige århundrede. Kør videre gennem Lindis Pass til Aoraki Mount Cook, som er New Zealands højeste bjerg. Dagens vandretur begynder i Mount Cook Village og fører dig over to svingbroer til et udsigtspunkt med bjergtagende vue til Mount Cook og gletsjerne. Du kan også tage en afstikker til Omarama og Clay Cliffs. Her skifter de særprægede klippeformationer farve afhængigt af solens bane over himlen.

  Dagens distance: 265 km

  Foreslået vandretur: Hooker Valley Track, 2-4 timer. Sværhedsgrad 2-3

  Her bor du dag 24

  Aoraki Court Motel

  Aoraki Court Motel ligger i den smukke nationalpark Aoraki Mount Cook, der er hjemsted for New Zealands højeste bjerge og længste gletsjere. Samt...

 • Dag 25 Til toppen af Mount John, de uendelige Canterbury Plains og Christchurch

  Du har snart nået rejsens afslutning, men der er heldigvis stadig tid til at forkæle dig selv med storslåede naturoplevelser. Tag f.eks. på en flyvetur over søer og alper eller kør til toppen af Mount John nær Tekapo og nyd den flotte udsigt. Du kan også køre langs det bølgende bakkelandskab og over de uendeligt udseende Canterbury Plains til Garden City Christchurch. Gå også en tur gennem Hagley Park og langs Avon-floden og udnyt den sidste mulighed for at få et par souvenirs fra Aotearoa med hjem.

  Dagens distance: 335 km

  Her bor du dag 25

  Breakfree on Cashel

  Dette hotel har en eksklusiv beliggenhed i hjertet af Christchurch, som er en fantastisk by med masser af historie, kultur og storslået landskab. ...

  Tilkøbsmuligheder

  Middag i unikke omgivelser

  Sæt dig til bords i en af Christchurchs stemningsfulde gamle sporvogne, der er flot restaureret, og få serveret en dejlig middag, mens du nyder byens centrum. Der er kun plads til 36 gæster, så det er en god ide at bestille bord inden afrejsen for at være sikker på denne unikke oplevelse, som kun Christchurch kan byde på.  

  600 kr. pr. person

  * Afgang: kl. 19.30. Varighed: 2 1/2 time. Inkl. 4 retters middag, velkomst drink og the/kaffe.

 • Dag 26 Afrejse fra Christchurch

  Bilen afleveres på biludlejningskontoret i Christchurch, og turen går hjem mod Danmark.

 • Dag 27 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer du om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Stopover i Sydney

  Sydney-pakke inkl. 3 nætter på Cambridge Hotel med morgenmad, 2 timers havnerundfart, rundvisning i Sydney Opera House og transfer fra/til Sydney lufthavn.

  4.195 kr. pr. person

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Dubai

  Tag et stop i det moderne Dubai, hvor du på en og samme dag kan besøge det lokale marked, sole dig på de flotte sandstrande, tage en tur i verdens højeste bygning eller jeep-safari i ørkenen. Der findes mange forskellige hoteller i Dubai, og hvor man skal bo afhænger af om du vil bo ved stranden, i lejlighed, 5-stjernet luksus hotel eller i den gamle bydel. Så kontakt os for mere information og priser.

  Spørg efter pris.

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

  5-stjernet ophold på Fiji

  Glæd dig til en 5-stjernet "bounty-oplevelse" på det 5-stjernede Sheraton Fiji, der ligger på hovedøen Viti Levu. Du bor her 5 nætter og der er tale om et fantastisk hotel i meget eksotiske omgivelser, og samtidig ligger resortet tæt på både hovedstaden Nadi og lufthavnen. Her kan du dyrke alle former for vandsport, deltage i forskellige aktiviteter og – ikke mindst – nyde livet ved poolen eller på stranden. Inkl. transfer fra lufthavnen og retur.

  5.420 kr. pr. person

  * Prisen kan varierer da Fiji er sæson betonet

  Nyd livet på Bali

  Forlæng din rejse med et dejligt ophold på den skønne ø Bali. Bo 5 nætter i Sanur på 4-stjernet hotel i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad og transfer fra lufthavnen og retur.

  3.285 kr. pr. person

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Auckland/Christchurch - Danmark, inkl. skatter og afgifter
 • 24 dages leje af bil i kategorien Intermediate 4x4 ved to personer og Large 4x4 ved 4 personer
 • Fri km og alle forsikringer med selrisiko på 0 kr.
 • Envejsleje
 • 23 overnatninger i dobbeltværelse
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • Færge mellem Nordøen og Sydøen
 • Tongariro Crossing-vandretur
 • Transport til Queen Charlotte Track
 • Bådtransfer til Abel Tasman National Park
 • Milford Track-dagscruise og vandretur
 • Kørselsvejledning inkl. dag til dag-program, vejatlas og GPS
DatoerPris pr. person
16. september 2020 - 31. marts 2021Fra 23.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. september 2020 - 31. marts 2021Fra 41.550 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til New Zealand

  Hvad er reglerne om visum og pas til New Zealand?

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Ved ud- og hjemrejse til New Zealand inden den 1. oktober 2019 skal danske statsborgere ikke have visum, hvis der er tale om en turistmæssig rejse, der varer mindre end tre måneder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler.

  Ved indrejse i New Zealand fra 1. oktober 2019 og frem kræves ETA-godkendelse. ETA-ansøgningen skal udfyldes online og koster omkring 45 newzealandske dollars pr. person. Du kan lave din ETA-ansøgning her.

  Hvordan er toldreglerne i New Zealand?

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra New Zealand – se Skats hjemmeside på www.skat.dk

  Det er f.eks. strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og en overtrædelse ad dette kan medføre fængselsstraf. Hvis du medbringer vandrestøvler, skal disse være rengjort for jord, da de vil blive undersøgt ved ankomst til New Zealand. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, også selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til New Zealand?

  Den offentlige sygesikring dækker IKKE uden for Europa og dermed heller IKKE i New Zealand. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser IKKE påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får lige den forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales desuden, at du medbringer en kopi af dit pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin og vaccinationer inden rejsen til New Zealand

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til New Zealand. Vi gør dog opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med din egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos din egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i New Zealand?

  Møntfoden hedder newzealandske dollars. Du behøver ikke at veksle til newzealandske dollars hjemmefra, da alle de kendte betalings- og kreditkort også kan anvendes i New Zealand. Du kan ved ankomsten hæve kontanter i pengeautomaterne – de såkaldte ATMs (Automatic Teller Machines), som findes overalt, også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det dog bedst at undgå for mange små hævninger. I butikkerne kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb og til drikkepenge. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk også de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i New Zealand?

  Der er kun en tidszone i New Zealand. I princippet er New Zealand 11 timer foran dansk tid, men da New Zealand har sommertid fra oktober til marts, er forskellen 12 timer. I deres vinter mellem april og september er forskellen til gengæld 10 timer på grund af den danske sommertid.

  Hvad er reglerne med drikkepenge i New Zealand?

  Det er kutyme at give drikkepenge i New Zealand. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange, der arbejder i branchen, er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxaer er drikkepenge allerede inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt at give 10 % ekstra, hvis du har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter ligeledes pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen til New Zealand vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale, hvilket beløber sig til ca. 75$ pr. rejsedeltager, men du bestemmer naturligvis selv, hvor meget, du ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er hotellerne i New Zealand?

  Vi har udvalgt dejlige 3-stjernede hoteller med gode beliggenheder, men da hotellerne i New Zealand ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor du vil opleve en lavere standard. Der er desuden områder, f.eks. på Sydøen, hvor udvalget af hoteller er begrænset. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Hvordan er sikkerheden i New Zealand?

  New Zealand er et af de lande i verden med mindst kriminalitet. Trods det bør du naturligvis altid udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe dine mest værdifulde smykker. Opbevar dine penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Skal jeg bringe en adapter med til New Zealand?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene i New Zealand er anderledes, og det er nødvendigt med en adapter, hvilket kan købes i diverse el-forretninger, isenkræmmere og i lufthavnen.

  Hvad koster det at ringe fra New Zealand?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i New Zealand, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i New Zealand. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, anbefaler vi, at du bruger internettelefoni. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, og en del hoteller tilbyder helt eller delvist gratis WiFi. Internetcafeer er desuden udbredt i de fleste byer.

  Skal du ringe fra Danmark til New Zealand: tast 0064 + tlf.nr.
  Skal du ringe fra New Zealand til Danmark: tast 0045 + tlf.nr.

  Hvordan er maden og vandet i New Zealand?

  Det newzealandske køkken forener det bedste fra Asien, Europa og Stillehavsøerne. Udbuddet af friske kvalitetsråvarer er stort, og fisk, skaldyr og kød fra lam og kvæg er ofte at finde på menukortet. Nationalretten er lammekølle med mintsauce, og marengsdesserten “Pavlova” med kiwifrugter er også en typisk newzealandsk ret. De newnealandske vine har i løbet af få år taget verden med storm, og den newzealandske Sauvignon Blanc har især vundet mange internationale priser. Vinområderne ligger primært i de tørre, solrige regioner på østkysten, men også omkring Auckland, Nelson og Queenstown dyrkes der vin. Newzealænderne er også gode til at brygge øl. De mest populære ølmærker er Steinlager og Kiwi Lager, men der findes også mange mindre bryggerier, der laver udmærket øl. Drikkevand fra hanen er lige så godt som i Danmark og kan drikkes uden betænkelighed.

  Hvordan er reglerne for rygning i New Zealand?

  Al rygning på offentlige steder er forbudt. Newzealænderne værner meget om deres natur, og du skal derfor undlade at efterlade cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til New Zealand?

  Newzealænderne har en meget afslappet livsstil og klæder sig også derefter – et godt tip til, når kufferten skal pakkes. Temperaturerne er meget svingende i New Zealand og afhænger meget af, om du befinder dig ved kysten eller i bjergene. Medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Om sommeren kan du forvente temperaturer på ned til 10-12 grader om morgenen, og senere på dagen op mod 25-28 grader. På sejlture har du brug for en varm jakke. Har du ikke har fået det helt rigtige med, producerer newzealænderne ”outdoor wear” af god kvalitet. Skulle der blive behov for myggespray, kan det med fordel købes i New Zealand, og det gælder også solcreme med høj faktor.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting med i håndbagagen som f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj.

 • Fakta

  Fakta om New Zealand

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Wellington med 412.500 indbyggere.
  • Største by: Auckland med 1,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 4,5 mio. indbyggere. 80 % er af europæisk afstamning, 15 % er maorier, 5 % er polynesiere og asiater.
  • Sprog: Engelsk og maori.
  • Areal: 269.057 km² – ca. 6 gange større end Danmark
  • Fra nord til syd: Der er 1.600 km fra toppen af Nordøen til sydspidsen af Sydøen.
  • Højeste punkt: Mount Cook – 3.765 m.
  • Længste flod: Waikato – 425 km.
  • Nationaldag: Waitangi Day 6. februar – den dag i 1840, hvor Treaty of Waitangi blev underskrevet.
  • Nationalfugle: Kiwi og tui.
  • Nationaltræ: Pohutukawa – det new zealandske juletræ.
  • Nationalsymbol: Et bregneblad.
  • Klima: New Zealands beliggenhed på den sydlige halvdel af jordkloden betyder, at det er sommer i New Zealand, når vi har vinter i Danmark og omvendt. Landet strækker sig over flere klimabælter – fra subtropisk i nord til næsten subarktisk i syd. Det karakteristiske ved det new zealandske vejr er, at det veksler meget inden for små afstande. På Sydøens vestkyst falder der næsten syv meter regn om året, hvorimod der på den østlige side af Southern Alps kun falder 30 cm regn om året. Det gennemsnitlige antal solskinstimer er på 2.400 og er langt højere end Danmarks 1.700.

Trustpilot