Ring til os 70 22 66 00
Picton, New Zealand

New Zealand for livsnydere

9-dages kør-selv-ferie fra 16520 kr. pr. person

Eksklusive lodges og gourmetoplevelser er essensen af denne kør-selv-tur i New Zealand. Glæd dig til forkælelse på de ypperste lodges, hvor alt drejer sig om at give dig et helstøbt New Zealand-eventyr. På flere af de indbydende lodges er det ambitiøse kokke, der står i køkkenet og tryller friske, lokale råvarer til en sublim smagsoplevelse. New Zealand er et af verdens førende vinlande, og på denne kør-selv-tur får du mulighed for at opleve flere vinsdistrikter, bl.a. vinområdet ved Hawke’s Bay på Nordøen. Her får du en meget autentisk oplevelse, da du kommer til at bo på vingården Craggy Range, hvor der produceres prisbelønnede vine. Turen går også til Marlborough-distriktet på Sydøen, der især er kendt for sine prisbelønnede Sauvignon Blanc-vine.

Oplevelser inkluderet i prisen

 • Vinsmagning og frokost i Rotorua
 • Guidet tur til flere vingårde ved Hawke’s Bay og frokost-platte på Church Road Winery
 • Tur i selskab med en lokal guide og med fokus på vin, besøg på muslingefarm og sejltur

 

 

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Auckland

  Du bliver modtaget i lufthavnen i Auckland. Den første nat tilbringes i Auckland – og det bliver i luksuriøse omgivelser på Hotel DeBrett. Der har ligget hotel på adressen i det centrale Auckland siden 1841. Den nuværende bygning er fra 1925, men er i dag transformeret til et stilfuldt boutique-hotel. Auckland er bygget på udslukte vulkaner, og fra udsigtstårnet Skytower er der flot udsigt til keglevulkanen Rangitoto, der seneste var i udbrud for ca. 600 år siden, da den dukkede op fra havet og fik sin egen ø.

  Her bor du dag 1

  Hotel Grand Windsor

  Hotel Grand Windsor har til huse i den flotte bygning fra 1928, som dengang var den højeste i byen. I dag er bygningen blevet renoveret i 2017, og...

 • Dag 2 Maori-kultur, termisk aktive Rotorua og vinsmagning på toppen af Mt Ngongotaha

  Stå op til et lækkert og indbydende morgenbord – noget du i øvrigt kan glæde dig til hver dag på denne kør-selv-tur. Bilen hentes i byen. Rotorua ligger i et område med stor termisk aktivitet, og du kan opleve det i Whakarewarewa-dalen i udkanten af Rotorua, som både er et termisk område og et spændende center om maori-kulturen. Om eftermiddagen er der arrangeret vinsmagning, hvor du fra toppen af Mt Ngongotaha kan nyde den flotte udsigt sammen med vine fra vingården Volcanic Hills. Vi foreslår, at du deltager i en maori-festaften, hvor menuen står på “hangi” – et traditionelt maori-måltid tilberedt i jordovn, og du bliver underholdt med sang og musik og de karakteristiske, udtryksfulde danse. I Rotorua skal du bo på det 5-stjernede Black Swan Lakeside Boutique Hotel med den dejlige beliggenhed ved bredden af Lake Rotorua. Indenfor er der tænkt på alle detaljer, og fra de otte værelser er der enten udsigt over søen eller til den skønne have, der er lige så gennemført som alt andet her på stedet. Det kan være svært at løsrive sig fra denne naturskønne plet, så heldigvis er det muligt at spise på Black Swan Lakeside.

  Dagens distance: 235 km

  Her bor du dag 2

  The Springs B&B

  The Springs er et luksuriøst Bed & Breakfast, der har en fantastisk beliggenhed tæt på byens største seværdigheder. Rotorua er velkendt fo...

  Tilkøbsmuligheder

  En aften i maori-kulturens tegn

  Gå ikke glip af en maori-festaften hos Te Puia i Whakarewarewa-dalen – en både interessant og underholdende oplevelse. Du bliver budt velkommen ”the maori way” og oplever ceremonien, der udspiller sig, når to grupper møder hinanden for første gang. De karakteristiske danse og sange, der tager udgangspunkt i maori-legender, er også en del af programmet. Du får serveret en hangi – et traditionelt maori-måltid tilberedt i en jordovn.

  615 kr. pr. voksen
  335 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag. Varighed: Kl. 18.00 – 21.00. Prisen er inkl. transport og hangi.

 • Dag 3 Waimangu Volcanic Valley og Napiers art deco

  På vejen til Napier kommer du forbi det termiske område Waimangu Volcanic Valley, som bestemt er et stop værd. Det termiske område er af “nyere dato”, da det først opstod i forbindelse med vulkanen Mt Taraweras voldsomme udbrud i 1865, som totalt ændrede det omkringliggende landskab. En af måderne at opleve området på er en sejltur på søen Rotomahana. Naturkræfterne har også været på spil i Napier, der i 1931 blev ramt af et voldsomt jordskælv, som lagde en stor del af byen øde. Det er baggrunden for, at der i dag er en stor koncentration af bygninger i art deco-stil. Det blev nemlig besluttet, at Napier hurtigst muligt skulle genopbygges, og da art deco var arkitektur-trenden i 1930’erne, kan man i dag se mange pastelfarvede bygninger med geometriske mønstre, som er typisk for stilen. Området omkring byerne Napier og Hastings er et af de varmeste og mest solrige i New Zealand, og der har været dyrket vin her siden 1850’erne. De næste to nætter overnattes der på vingården Craggy Range, der ligger ca. 25 km fra Napier.


  Dagens distance: 219 km

  Her bor du dag 3 & 4

  Craggy Range

  Det 5-stjernede Craggy Range har beliggenhed på en ikonisk vingård ved foden af det spektakulære bjerg Te Mata Peak. Hotellet ligger i frodige o...

  Tilkøbsmuligheder

  Vintur til Waiheke Island

  På Waiheke Island i Hauraki-bugten er der i gennemsnit fem grader varmere end i Auckland, og der falder 30 % mindre regn, så klimaet er ideelt til vindyrkning. På denne spændende vintur er der besøg inkl. vinsmagning på tre forskellige vingårde – Stonyridge, Wild on Waiheke og Mudbrick – men fælles for dem er, at der lægges vægt på kvalitet frem for kvantitet. Der dyrkes også oliven på Waiheke Island, og på Rangihoua Estate får du et indblik i olivenproduktionen. Ud over disse oplevelser kan du glæde dig til øens naturskønne landskaber, og du kan tage med en senere færge tilbage, hvis du vil blive lidt længere på øen.

   

  805 kr. pr. person

  * Afgang: Dagligt Varighed: Kl. 10.30 - 17. Inkl. let frokost og vinsmagning på 3 vingårde samt færgebillet.

 • Dag 4 Vinoplevelser i Napier

  En dag med oplevelser i vindistriktet ved Hawke’s Bay. Der ligger omkring 80 vingårde i området, og på grund af den meget varierede jordbund er forholdene ideelle for mange forskellige druetyper. De newzealandske vingårde er ofte en totaloplevelse, forstået på den måde, at vin, gastronomi, arkitektur, kultur og natur går op i en højere enhed, og det kommer du til at opleve på den guidede tur, der er inkluderet denne dag, og som går til Church Road Winery. Filosofien på vingården er, at “winemaking” er lige del kunst, videnskab og håndværk, og der satses primært på druerne Chardonay, Cabernet Sauvignon og Merlot. Vingårdens første vinstokke blev plantet i 1897, og Church Road Winery er dermed en af områdets ældste vingårde. Turen inkluderer vinsmagning og rundvisning, og du får serveret en usædvanligt lækker frokostplatte. Der overnattes endnu en nat på Craggy Range.

 • Dag 5 Via Dannevirke og vinbyen Martinborough

  Turen går sydpå via byen Dannevirke, hvor mange skandinaviske immigranter bosatte sig i 1870’erne, og til Martinborough, der er centrum for vinproduktionen i Wairarapa-distriktet. Vindistriktet har mange små eksklusive vingårde, der satser på kvalitet fremfor volumen, og det belønnes med et utal af priser.

  Dagens distance: 270  km

  Her bor du dag 5

  The Martinborough Hotel

  Det 4-stjernede hotel The Martinborough Hotel er placeret i et område med mange historiske bygninger og blot få minutters gang fra Martinborough ...

 • Dag 6 Med færge til Sydøen, gennem Marlborough-vindistriktet og solrige Blenheim

  Der er kun omkring 80 km til New Zealands hovestad, Wellington, der ligger i grønne bakkede omgivelser. Wellington er kendt for sit store udbud af caféer og restauranter, og det er ikke uden grund, at byen har fået tilnavnet “New Zealands kulinariske hovedstad”. Bilen afleveres ved færgen i Wellington, og en ny udleveres i Picton på Sydøen. Ruten fra Picton går gennem Marlborough-vindistriktet, der især er kendt for sin Sauvignon Blanc – og det er tankevækkende, at der indtil 1972 ikke voksede en eneste vinstok i området. Nu er det New Zealands største vindistrikt, som i øvrigt også er kendt for sine prisvindende restauranter. Dagens mål er Blenheim, som gennemsnitligt får godt 2.400 solskinstimer om året, og her skal du overnatte to nætter på The Peppertree. Du bliver du budt velkommen af værtsparret Heidi & Werner Pluss for hvem en drøm gik i opfyldelse, da de flyttede permanent fra Schweiz til New Zealand. Den 5-stjernede lodge er præget af tidløs elegance og er omgivet af det flotteste landskab.

   

   

  Her bor du dag 6 & 7

  The Peppertree

  The Peppertree har en fantastisk beliggenhed i hjertet af det verdensberømte vindistrikt i Marlborough omgivet af smukke marker, vingårde, oliven...

  Tilkøbsmuligheder

  Lord of the Rings

  Tag med på interessant halvdagstur i Wellington og ”genoplev” filmtrilogien Ringenes Herre. Turen går først til The Embassy Theatre, hvor verdenspremieren fandt sted i 2003, og efter at have nydt udsigten fra Mt Victoria kan du fordybe dig i Tolkiens univers. I Wellington blev der optaget adskillige scener om ”Herredet”, og du ser flere forskellige locations, der blev brugt i begyndelsen af trilogien. Wellington eller ”Wellywood” er base for Peter Jacksons filmstudie og Weta Workshop, og på en rundvisning får du et spændende kig ind filmens digitale verden.

  550 kr. pr. voksen
  275 kr. pr. barn

  * Varighed: Kl. 8.30 – 12.30 & kl. 13.30 – 17.30.

 • Dag 7 Natur og gourmet på sejltur i Marlborough Sounds

  Denne dag får du mulighed for at opleve mere af Marlborough Sounds med de maleriske landskaber i grønt og blåt. Vi har inkluderet en sejltur, hvor du får både en naturoplevelse og en gourmetoplevelse. Du kommer til en muslingefarm, hvor man opdrætter den grønne læbemusling og får serveret friskdampede muslinger og hvidvin fra Marlborough-distriktet. Nyd resten af dagen i de skønne omgivelser ved The Peppertree.

 • Dag 8 Spot sæler og delfiner i Kaikoura og engelsk atmosfære i Christchurch

  Ruten til Christchurch går via Kaikoura og følger en stor del af vejen kysten, hvor du kan spotte sæler og delfiner. Den lille by Kaikoura er blevet kendt verden over, fordi hvalerne kommer tæt på kysten, så overvej at sætte whale watching på programmet denne dag. Selv om man ikke kan give garantier, når det gælder naturen, er der store chancer for at se de enorme kaskelothvaler og sikkert også andre hvalarter. Du kan også vælge at køre direkte til Christchurch, der er den største by på Sydøen og overrasker med en engelsk atmosfære. Det kommer bl.a. til udtryk i arkitekturen og i gadenavnene – og floden, der snor sig gennem byen, hedder selvfølgelig Avon! Den sidste overnatning på turen er naturligvis også en underskøn 5-stjernet oplevelse – og den får du på The Classic Villa i hjertet af Christchurch.

  Her bor du dag 8

  The Classic Villa

  The Classic Villa er et luksuriøst hotel med den perfekte beliggenhed i hjertet af Christchurch. Hotellet ligger i nærheden af et væld af spænd...

  Tilkøbsmuligheder

  Naturskøn togtur med TranzAlpine

  Strækningen forbinder Christchurch med Greymouth på Sydøens vestkyst, og den 223 km lange strækning går igennem bjergkæden Southern Alps og snor sig gennem tunneler og bjergpas og over viadukter. Vi kan sørge for, at der står en bil klar i Greymouth.

   

  1.215 kr. pr. voksen
  855 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8.15 - 12-45. Varighed: 4½ time.

  Coastal Pacific

  Denne strækning forbinder Christchurch og Picton, og togplanen passer med færgens afgange/ankomster fra/til Picton. Glæd dig til en togtur, hvor du bl.a. kommer igennem vinområderne ved Blenheim og ser sæler og pingviner langs kysten. Kaikoura ligger på ruten, og her kan du afbryde rejsen og tage på hvalsafari. 

  870 kr. pr. voksen
  600 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt (1/4 - 3/5 + 1/10 - 31/3) kl. 7 - 12.15. Varighed: 5 timer og 15 min.

  Middag i unikke omgivelser

  Sæt dig til bords i en af Christchurchs stemningsfulde gamle sporvogne, der er flot restaureret, og få serveret en dejlig middag, mens du nyder byens centrum. Der er kun plads til 36 gæster, så det er en god ide at bestille bord inden afrejsen for at være sikker på denne unikke oplevelse, som kun Christchurch kan byde på. 

  600 kr. pr. person

  * Afgang: kl. 19.30. Varighed: 2 1/2 time. Inkl. 4 retters middag, velkomst drink og the/kaffe.

 • Dag 9 Afrejse fra Christchurch

  Bilen afleveres i lufthavnen i Christchurch.

 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Stopover i Sydney

  Sydney-pakke inkl. 3 nætter på Cambridge Hotel med morgenmad, 2 timers havnerundfart, rundvisning i Sydney Opera House og transfer fra/til Sydney lufthavn.

  4.195 kr. pr. person

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

  5-stjernet ophold på Fiji

  Glæd dig til en 5-stjernet "bounty-oplevelse" på det 5-stjernede Sheraton Fiji, der ligger på hovedøen Viti Levu. Du bor her 5 nætter og der er tale om et fantastisk hotel i meget eksotiske omgivelser, og samtidig ligger resortet tæt på både hovedstaden Nadi og lufthavnen. Her kan du dyrke alle former for vandsport, deltage i forskellige aktiviteter og – ikke mindst – nyde livet ved poolen eller på stranden. Inkl. transfer fra lufthavnen og retur.

  5.420 kr. pr. person

  * Prisen kan varierer da Fiji er sæson betonet

  Nyd livet på Bali

  Forlæng din rejse med et dejligt ophold på den skønne ø Bali. Bo 5 nætter i Sanur på 4-stjernet hotel i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad og transfer fra lufthavnen og retur.

  3.285 kr. pr. person

  Forlæng i 2-personers værelse | New Zealand for livsnydere

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  1.280 kr. pr. person

Priser

Prisen inkluderer

 • Modtagelse i lufthavnen i Auckland
 • 8 dages leje af bil i kategorien Fullsize
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på 0 kr.
 • 8 overnatninger i dobbeltværelse på eksklusive lodges
 • Morgenmad hver dag
 • Frokost dag 2 og dag 4
 • Færge mellem Nordøen og Sydøen
 • Skyline Gondola, Volcanic WIne Hills vinsmagning med buffet frokost i Rotorua
 • Guided tur med fokus på vin i Napier-området
 • Guided tur med vinsmagning, sejltur og besøg på muslingefarm
 • Kørselsvejledning inkl. dag til dag-program og GPS
DatoerPris pr. person
01. oktober 2019 - 31. marts 2020Fra 16520 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Bemærk venligst! Prisen inkluderer ikke flybilletten. Kontakt os og vi finder en flybillet til den bedst mulige pris.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til New Zealand

  Hvad er reglerne om visum og pas til New Zealand?

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Ved ud- og hjemrejse til New Zealand inden den 1. oktober 2019 skal danske statsborgere ikke have visum, hvis der er tale om en turistmæssig rejse, der varer mindre end tre måneder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler.

  Ved indrejse i New Zealand fra 1. oktober 2019 og frem kræves ETA-godkendelse. ETA-ansøgningen skal udfyldes online og koster omkring 45 newzealandske dollars pr. person.
  Lav din ETA-ansøgning her 

  Hvordan er toldreglerne i New Zealand?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra New Zealand – se Skats hjemmeside: www.skat.dk

  Det er f.eks. strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf. Hvis man medbringer vandrestøvler skal disse være renset for jord, da de vil blive undersøgt ved ankomst til New Zealand. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til New Zealand?

  Den offentlige sygesikring dækker ikke uden for Europa og dermed heller ikke i New Zealand. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin og vaccinationer inden rejsen til New Zealand

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til New Zealand. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i New Zealand?

  Møntfoden hedder New Zealandske dollars. Man behøver ikke at veksle til new zealandske dollars hjemmefra, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i New Zealand. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i pengeautomaterne – de såkaldte ATMs (Automatic Teller Machines), som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikkerne kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb og til drikkepenge. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i New Zealand?

  Der er kun en tidszone i New Zealand. I princippet er New Zealand 11 timer foran dansk tid, men da New Zealand har sommertid fra oktober til marts, er forskellen 12 timer. I deres vinter mellem april og september er forskellen til gengæld 10 timer på grund af den danske sommertid.

  Hvad er reglerne med drikkepenge i New Zealand?

  Det er kutyme at give drikkepenge i New Zealand. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange, der arbejder i branchen, er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er hotellerne i New Zealand?

  Vi har valgt dejlige 3-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i New Zealand ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Der er desuden områder f.eks. på Sydøen, hvor udvalget af hoteller er begrænset. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Hvordan er sikkerheden i New Zealand?

  New Zealand er et af de lande i verden med mindst kriminalitet. Trods det skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Skal jeg bringe en adapter med til New Zealand?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene i New Zealand er anderledes, og det er nødvendigt med en adapter. Denne kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Hvad koster det at ringe fra New Zealand?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i New Zealand, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i New Zealand. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, og en del hoteller tilbyder helt eller delvist gratis WiFi. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Skal du ringe fra Danmark til New Zealand: tast 0064 + tlf. nr.
  Skal du ringe fra New Zealand til Danmark: tast 0045 + tlf.nr.

  Hvordan er maden og vandet i New Zealand?

  Det new zealandske køkken forener det bedste fra Asien, Europa og Stillehavsøerne. Udbuddet af friske kvalitetsråvarer er stort, og fisk, skaldyr og kød fra lam og kvæg er ofte på menukortet. Nationalretten er lammekølle med mintsauce, og marengsdesserten “Pavlova” med kiwifrugter er også en typisk new zealandsk ret. De new nealandske vine har i løbet af få år taget verden med storm, og den new zealandske Sauvignon Blanc har især vundet mange internationale priser. Vinområderne ligger primært i de tørre, solrige regioner på østkysten, men også omkring Auckland, Nelson og Queenstown dyrkes der vin. New zealænderne er også gode til at brygge øl. De mest populære ølmærker er Steinlager og Kiwi Lager, men der findes også mange mindre bryggerier, der laver udmærket øl. Drikkevand fra hanen er lige så godt som i Danmark og kan drikkes uden betænkelighed.

  Hvordan er reglerne for rygning i New Zealand?

  Al rygning på offentlige steder er forbudt. New zealænderne værner meget om deres natur, og man skal undlade at efterlade cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til New Zealand?

  New zealænderne har en meget afslappet livsstil og klæder sig derefter, så det vil være en god retningslinje. Der kan være meget svingende temperaturer i løbet af rejsen, da vi både opholder os ved kysten og i bjergene. Medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Man kan om sommeren forvente temperaturer på ned til 10-12 grader om morgenen, og senere på dagen op mod 25-28 grader. På sejlturene har man brug for en varm jakke. Har du ikke har fået det helt rigtige med, producerer new zealænderne ”outdoor wear” af god kvalitet. Skulle der blive behov for myggespray, kan det med fordel købes i New Zealand, og det gælder også solcreme med høj faktor.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting med i håndbagagen f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj. I Østen er det vigtigt, at man klæder sig passende, når vi besøger helligdomme.

 • Fakta

  Fakta om New Zealand

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Wellington med 412.500 indbyggere.
  • Største by: Auckland med 1,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 4,5 mio. indbyggere. 80 % er af europæisk afstamning, 15 % er maorier, 5 % er polynesiere og asiater.
  • Sprog: Engelsk og maori.
  • Areal: 269.057 km² – ca. 6 gange større end Danmark
  • Fra nord til syd: Der er 1.600 km fra toppen af Nordøen til sydspidsen af Sydøen.
  • Højeste punkt: Mount Cook – 3.765 m.
  • Længste flod: Waikato – 425 km.
  • Nationaldag: Waitangi Day 6. februar – den dag i 1840, hvor Treaty of Waitangi blev underskrevet.
  • Nationalfugle: Kiwi og tui.
  • Nationaltræ: Pohutukawa – det new zealandske juletræ.
  • Nationalsymbol: Et bregneblad.
  • Klima: New Zealands beliggenhed på den sydlige halvdel af jordkloden betyder, at det er sommer i New Zealand, når vi har vinter i Danmark og omvendt. Landet strækker sig over flere klimabælter – fra subtropisk i nord til næsten subarktisk i syd. Det karakteristiske ved det new zealandske vejr er, at det veksler meget inden for små afstande. På Sydøens vestkyst falder der næsten syv meter regn om året, hvorimod der på den østlige side af Southern Alps kun falder 30 cm regn om året. Det gennemsnitlige antal solskinstimer er på 2.400 og er langt højere end Danmarks 1.700.

Trustpilot