Ring til os 70 22 66 00
Offroad på New Zealand

På eventyr i 4WD

17-dages kør-selv-ferie fra 23.350 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Oplev New Zealand i 4WD. Ruten går til uberørte nationalparker, gennem tyndtbefolkede landbrugsområder, over bjergpas og langs smukke kyststrækninger. På denne kør-selv-tur får du mulighed for at opleve områder, man normalt ikke oplever som turist. Med 4WD er det muligt at komme “off the beaten track”, komme til afsidesliggende egne og opleve mindre kendte sider af New Zealand. Der overnattes på hyggelige B&Bs, som er en enestående mulighed for at møde newzealænderne på hjemmebane. Du får udleveret en detaljeret beskrivelse af ruten, der også indeholder forslag til vandreture og sightseeing.

Highlights

 • Det termiske område omkring Rotorua
 • “Off the beaten track” i de to nationalparker Te Urewera og Nelson Lakes
 • Queen Charlotte Drive på Sydøen
 • Den historiske guldmineby St. Bathans
 • Ægte newzealandsk gæstfrihed

 

Anmeldelser fra tidligere rejsende til New Zealand

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Auckland

  Du ankommer til New Zealand, bliver modtaget i lufthavnen og kørt til hotellet. Du kan nyde resten af dagen i Auckland.

  Her bor du dag 2

  Hotel Grand Chancellor Auckland

  På dette hotel kommer du til at bo i New Zealands største by, Auckland. Dette giver dig muligheden for at udforske de mange butikker, restaurante...

 • Dag 3 Maori-kultur, farverige Wai-o-tapu og termisk aktive Rotorua

  Bilen afhentes, og kør-selv-ferien begynder. Efter en grundig introduktion til både bilen og turen kan du begive dig af sted og køre til Rotorua. Byen ligger i et område med stor termisk aktivitet, og det syder og bobler selv i byen, og dampen står op fra sprækker i undergrunden. Denne dag er der tid til at opleve et af de mange termiske områder omkring Rotorua, f.eks. Waimangu Volcanic Valley eller Wai-o-Tapu Thermal Area. Rotorua var en af maoriernes første bosættelser, og en femtedel af byens indbyggere er i dag maorier. Denne aften foreslår vi en maori-festaften, der ud over en hangi-middag byder på sang, musik og traditionelle maori-danse.

  Dagens distance: 235 km

  Her bor du dag 3

  Ibis Rotorua

  Dette hotel ligger lige i hjertet af Rotorua med udsigt over de smukke omgivelser. Hotellet ligger ved bredden af Rotorua-søen og er samtidig i ko...

  Tilkøbsmuligheder

  Hobbiton Movie Set Tour

  Er du fan af Ringenes Herre eller Hobbitten? Her har du muligheden for at opleve en del af det fantastiske univers fra de verdensberømte filmatiseringer af J.R.R. Tolkiens elskede bøger. Du kører selv hen til adressen The Shire's Rest, 501 Buckland Road, Matamata, hvor du parkerer bilen og kan gøre dig klar til et fantastisk kig "behind the scenes" i Hobbitrup. Turen starter med en kort køretur gennem en 1.250 hektar stor fårefarms grønne arealer. Herefter er der mulighed for at se diverse kulisser, bl.a. Bilbo Sækkers hobbitbo, Sækkedyb, og kroen Den Grønne Drage. Guiden følger dig rundt i landskabet, og fortæller undervejs fascinerende detaljer om, hvordan kulisserne bag trilogierne blev skabt. Som afslutning på turen kan du nyde enten hjemmebrygget mjød eller cider på Den Grønne Drage, alt imens du slapper af i håndlavede læderstole foran pejsen, hvor der selvfølgelig hænger fire kapper i hobbitstørrelse, og med udsigt over søen og de smukke omgivelser.

  455 kr. pr. voksen
  225 kr. pr. barn

  * Den guidede tur varer cirka 2 timer. Der starter en tur hvert 45. minut fra kl. 9.30-kl. 15.30.

  En aften i maori-kulturens tegn

  Gå ikke glip af en maori-festaften hos Te Puia i Whakarewarewa-dalen – en både interessant og underholdende oplevelse. Du bliver budt velkommen ”the maori way” og oplever ceremonien, der udspiller sig, når to grupper møder hinanden for første gang. De karakteristiske danse og sange, der tager udgangspunkt i maori-legender, er også en del af programmet. Du får serveret en hangi – et traditionelt maori-måltid tilberedt i en jordovn.

  615 kr. pr. voksen
  335 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag. Varighed: Kl. 17.00 – 20.30. Prisen er inkl. transport og hangi-dinner

  Rotorua Diamond Pass

  Med dette pas får du meget forskellige oplevelser i Rotorua. Du kan se det hele på en dag eller strække oplevelserne over flere dage. Du oplever TePuia, hvor gejseren Pohutu springer regelmæssigt, og det er også her, du kan se, hvordan maori-træskærerne arbejder på Maori Arts & Crafts Institute. Du kommer til Rainbow Springs, der giver indsigt i new zealandsk flora og fauna og bliver tilskuer til det underholdende Agrodome Sheep Show. En tur med svævebanen til en flot udsigt over Rotorua er også inkluderet, og det samme gælder et besøg i Polynesian Spa, hvor det mineralholdige vand fra de varme kilder er en lise for krop og sjæl. Et perfekt valg til din kør-selv-ferie.

  1.080 kr. pr. voksen
  520 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag. Varighed: Hele dagen.

 • Dag 4 Uspolerede Te Urewera National Park og Napiers charmerende art deco

  Du er heldigvis i firehjulstrækker, for det er kun grusveje, der fører gennem Te Urewera National Park – et af de mest uberørte områder på New Zealands nordø. Søerne Waikaremoana og Waikareiti er absolut to af perlerne i nationalparken, og det er en god idé at følge en af de mange vandreruter ved søerne. Nyd resten af dagen i Napier med de flotte, pastelfarvede art deco-bygninger, som blev opført efter et voldsomt jordskælv i 1931, der lagde en stor del af byen i ruiner. Området omkring Napier og Hastings er et af de varmeste og mest solrige i New Zealand, og her har der været dyrket vin siden 1850’erne. Der er omkring 40 vingårde i området, og mange er åbne for vinsmagning.

  Dagens distance: 320 km

  Her bor du dag 4

  Albatross Motel

  Albatross Motel ligger i naturskønne omgivelser med udsigt over naturreservatet Ahuriri Wildlife Estuary Reserve. Området byder på et væld af o...

 • Dag 5 I Nordøens vildmark og overnatning ved Tongariro National Park med udsigt til Mt Ruapehu

  Dagens rute følger en historisk vej igennem et øde landbrugs- og skovområde til den centrale del af Nordøen. Vejen er kun delvist asfalteret og går gennem en af New Zealands største ”sheep stations”, så du kommer virkelig ”off the beaten track” og får en oplevelse af de sjældne. Der overnattes syd for Tongariro National Park med udsigt til Mt Ruapehu, der er den højeste (2.800 m) af nationalparkens tre aktive vulkaner.

  Dagens distance: 190 km

  Her bor du dag 5

  Ohakune Court Motel

  Ohakune Court Motel har en central beliggenhed med flot udsigt over bjerget Mount Ruapehu og Tongariro Nationalpark. Motellet ligger blot 10 minutt...

 • Dag 6 Langs naturskønne Whanganui River og nationalmuseet Te Papa i Wellington

  Der køres den korte strækning til Raetihi, og snart er du igen på de små veje, og især strækningen, der følger Whanganui River er en spændende oplevelse. Trods den sparsomme civilisation er der meget at opleve undervejs både i de små isolerede byer og i naturen. Når du nærmer dig Wanganui, er du tilbage på asfalteret vej og kan hurtigt komme til Wellington, så du denne dag kan nå et besøg på nationalmuseet Te Papa.

  Dagens distance: 310 km

  Her bor du dag 6

  Park Hotel Lambton Quay

  På dette hotel kommer du til at bo centralt i New Zealands hovedstad, hvor du ikke har langt til noget som helst. Når du er i Wellington, kan du ...

  Tilkøbsmuligheder

  Lord of the Rings

  Tag med på interessant halvdagstur i Wellington og ”genoplev” filmtrilogien Ringenes Herre. Turen går først til The Embassy Theatre, hvor verdenspremieren fandt sted i 2003, og efter at have nydt udsigten fra Mt Victoria kan du fordybe dig i Tolkiens univers. I Wellington blev der optaget adskillige scener om ”Herredet”, og du ser flere forskellige locations, der blev brugt i begyndelsen af trilogien. Wellington eller ”Wellywood” er base for Peter Jacksons filmstudie og Weta Workshop, og på en rundvisning får du et spændende kig ind filmens digitale verden.

  545 kr. pr. voksen
  275 kr. pr. barn

  * Varighed: Kl. 8.30 – 12.30 & kl. 13.30 – 17.30.

 • Dag 7 Med færgen til Sydøen, via Queen Charlotte Drive og Pelorus Bridge til Nelson

  Der tages afsked med Nordøen, og der venter en naturskøn færgetur (ca. 3 timer) til Picton på Sydøen. Fra Picton går rejsen via Queen Charlotte Drive, der mange steder snor sig langs kysten med smukke udsigtspunkter. Ved Havelock går ruten ind i landet, og trænger du til at strække ben, så gør det ved Pelorus Bridge, hvor en vandresti følger floden.

  Dagens distance: 110 km

  Her bor du dag 7

  Balmoral Motel

  Balmoral Motel ligger blot 500 m fra Tahunanui Beach i det solrige Nelson. Motellet ligger desuden i nærheden af Tahunanui, som har et udvalg af g...

  Tilkøbsmuligheder

  En dag i Abel Tasman National Park

  Næste stop må være paradis! Den tanke vil helt naturligt dukke op, når du i havkajak udforsker de smukke kyststrækninger i nationalparken. Har du ikke sejlet i havkajak tidligere, får du en grundig instruktion, og nybegyndere sejler i øvrigt i dobbeltkajak. Guiden kender alle nationalparkens ”hidden secrets” og ved også, hvor de små blå pingviner holder til. Om eftermiddagen venter en sejltur til bl.a. sælkolonien ved Tonga Island. Senere kan du nyde de gyldne strande ved Onetahuti Bay og få en vandreoplevelse med fuglesang i regnskoven.  

  880 kr. pr. voksen
  525 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag kl. 9.20 (okt. – april). Varighed: 7½ time

 • Dag 8 Nelson Lakes National Park, gennem flodlejer og øde landskaber og de varme kilder i Hanmer Springs

  Turen går til Nelson Lakes National Park sydvest for Nelson, og et ”track” fører fra Saint Arnaud til Murchison, og undervejs er det nødvendigt at passere et par flodlejer. Efter frokost fortsættes gennem øde landskaber og via Lewis Pass til Hanmer Springs. Den lille by i bjergene er kendt for sine varme, mineralholdige kilder, og et velgørende bad i Hanmer Springs Thermal Reserve er en fin afslutning på dagen.

  Dagens distance: 310 km

  Her bor du dag 8

  Aspen Lodge Motel

  Dette motel ligger i afslappende omgivelser i centrum af Hanmer Springs med et udvalg af caféer og restauranter i nærheden. Motellet ligger blot ...

 • Dag 9 Hvaler, delfiner og "kiwier" ved Mt Hutt

  Fra Hanmer Springs er det oplagt med en afstikker til Kaikoura, da det her er muligt at komme med på hvalsafari (husk at bestille inden afrejsen). Den videre rejse går via Canterbury Plains og til en farm ved foden af Southern Alps, hvor der overnattes – en enestående mulighed for at møde de herlige ”kiwier” på hjemmebane.

  Dagens distance: 290 km

  Her bor du dag 9

  Staveley Heights B&B

  Dette charmerende Bed & Breakfast ligger i grønne omgivelser med flot panoramaudsigt over de omkringliggende bjerge. Området byder på nogle ...

  Tilkøbsmuligheder

  Svøm med delfiner i Kaikoura

  I havet ud for Kaikoura kan du møde delfiner året rundt, og at svømme med de legesyge dyr kan meget vel blive en af rejsens største oplevelser. Der er tale om ”dusky dolphins”, der har ord for at have en meget interaktiv adfærd. Du bliver iført våddragt og får instruktion i at snorkle, så du er klar til at springe i vandet, når skipperen får øje på en gruppe delfiner.

  970 kr. pr. voksen
  895 kr. pr. barn

  * Afgang: 3 gange dagligt kl. 5.30, 8.30 og kl. 12.30. Varighed: 3,5 timer. Inkl. snorkeludstyr, våddragt og forfriskninger.

  Kaikoura hvalsafari

  Kaikoura på Sydøens østkyst er stedet at opleve hvaler – eller rettere sagt se halen eller ryggen af kaskelothvaler og spækhuggere. At der findes mange hvaler netop ved Kaikoura skyldes, at havbunden dykker stejlt omkring 1.000 m og skaber særlige strømforhold, som hvirvler alle hvalernes livretter frem. Selv om vi ikke kan give garantier, er chancerne store for at se hvaler.

  765 kr. pr. voksen
  310 kr. pr. barn

  * Afgang: Flere afgange dagligt. Varighed: 3,5 timer

 • Dag 10 Church of the Good Shepherd ved Lake Tekapo, Mount Cook National Park og Kurow

  Der er ikke langt til Lake Tekapo, hvor du skal stoppe og se ”Church of the Good Shepherd”. Indenfor vil du opleve, at i stedet for en altertavle er der et stort panoramavindue med udsigt til søen og bjergene. Der et tid til en afstikker til Mount Cook National Park og måske en flyvetur over New Zealands højeste bjerg, Mount Cook. Fra Omarama følger ruten en dal med flere søer til den afsidesliggende by Kurow ved Waitaki River.

  Dagens distance: 235 km

  Her bor du dag 10

  Sublime Lodge B&B

  Dette Bed & Breakfast ligger i naturskønne omgivelser omringet af smukke bjerge, floder og vingårde. Området byder på et udvalg af aktivite...

 • Dag 11 Guldminebyen St Bathans, Blue Lake og Queenstown

  Glæd dig til en dag, hvor du ikke møder mange turister – eller trafikanter for den sags skyld! 4-hjulstrækket kommer på prøve, for denne dag er der tale om ”tracks” og ikke veje, men med den udførlige rutebeskrivelse kommer du ikke på afveje. Du kommer bl.a. til den tidligere guldmineby St Bathans, hvor en håndfuld historiske huse og den kunstige sø Blue Lake er levn fra 1860’erne, hvor området i en kort periode var et af de tættest befolkede i New Zealand. Via Clyde og Cromwell kommer du til actionbyen Queenstown.

  Dagens distance: 350 km

  Her bor du dag 11 & 12

  Blue Peaks Lodge

  Blue Peaks Lodge har en dejlig beliggenhed med udsigt over Queenstown, som er et yndet udflugtsmål for både newzealændere og turister. Hotellet ...

 • Dag 12 Actionbyen Queenstown og verdens sydligste vindistrikt

  En dag til at prøve nogle af byens mange aktiviteter – jetboating, river rafting, paragliding og bungy jumping er blot et udpluk af mulighederne. Du kan også vælge at besøge en af områdets mange vingårde. Vindistriktet er verdens sydligst, og fastlandsklimaet med varme, tørre somre og kolde vintre er perfekt til Pinit Noir-druen. Dagen kan også bruges til en udflugt til Fiordland National Park og til at opleve den underskønne Milford Sound.

 • Dag 13 Gennem naturskønne Crown Range, Haast Pass og Westland National Park/Fox Glacier

  Fra Queenstown til Wanaka rejser du gennem Crown Range og videre til Haast Pass og til Westland National Park på Sydøens vestkyst. Tag en afstikker til Monro Beach, hvor der er en kort naturskøn vandrerute.

  Dagens distance: 360 km

  Her bor du dag 13

  Glacier View Motel

  Glacier View Motel ligger fantastisk med udsigt over regnskove, gletsjere og bjerge. Motellet ligger desuden i nærheden af Westland Tai Poutini Na...

 • Dag 14 Vandretur til Fox- eller Franz Joseph-gletsjeren og Hokitika/Greymouth

  Der er tid til at tage med på en guidet vandretur til enten Fox- eller Franz Josef-gletsjeren, men i det udleverede materiale vil der være flere idéer til oplevelser denne dag.

  Dagens distance: 160 km

  Her bor du dag 14

  Coleraine Suites & Apartments

  Dette hotel ligger i hjertet af Greymouth og er den perfekte base til at udforske vestkysten af New Zealands sydlige ø. Området har en lang histo...

 • Dag 15 Pancake Rocks, Southern Alps og Christchurch

  Denne dag er der tid til at køre længere nordpå og se Pancake Rocks ved Punakaiki, inden du kører gennem Southern Alps til Christchurch.

  Dagens distance: 260 km

  Her bor du dag 15

  Breakfree on Cashel

  Dette hotel har en eksklusiv beliggenhed i hjertet af Christchurch, som er en fantastisk by med masser af historie, kultur og storslået landskab. ...

  Tilkøbsmuligheder

  Naturskøn togtur med TranzAlpine

  Strækningen forbinder Christchurch med Greymouth på Sydøens vestkyst, og den 223 km lange strækning går igennem bjergkæden Southern Alps og snor sig gennem tunneler og bjergpas og over viadukter. Vi kan sørge for, at der står en bil klar i Greymouth.

   

  1.260 kr. pr. voksen
  890 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8.15 - 12-45. Varighed: 4½ time.

  Coastal Pacific

  Denne strækning forbinder Christchurch og Picton, og togplanen passer med færgens afgange/ankomster fra/til Picton. Glæd dig til en togtur, hvor du bl.a. kommer igennem vinområderne ved Blenheim og ser sæler og pingviner langs kysten. Kaikoura ligger på ruten, og her kan du afbryde rejsen og tage på hvalsafari.  

  880 kr. pr. voksen
  610 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt (1/4 - 3/5 + 1/10 - 31/3) kl. 7 - 12.15. Varighed: 5 timer og 15 min.

  Middag i unikke omgivelser

  Sæt dig til bords i en af Christchurchs stemningsfulde gamle sporvogne, der er flot restaureret, og få serveret en dejlig middag, mens du nyder byens centrum. Der er kun plads til 36 gæster, så det er en god ide at bestille bord inden afrejsen for at være sikker på denne unikke oplevelse, som kun Christchurch kan byde på.  

  600 kr. pr. person

  * Afgang: kl. 19.30. Varighed: 2 1/2 time. Inkl. 4 retters middag, velkomst drink og the/kaffe.

 • Dag 16 Afrejse fra Christchurch

  Kør-selv-ferien slutter. Bilen afleveres, og du kan flyve hjem fra Christchurch.

 • Dag 17 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer du om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Stopover i Sydney

  Sydney-pakke inkl. 3 nætter på Cambridge Hotel med morgenmad, 2 timers havnerundfart, rundvisning i Sydney Opera House og transfer fra/til Sydney lufthavn.

  4.195 kr. pr. person

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Dubai

  Tag et stop i det moderne Dubai, hvor du på en og samme dag kan besøge det lokale marked, sole dig på de flotte sandstrande, tage en tur i verdens højeste bygning eller jeep-safari i ørkenen. Der findes mange forskellige hoteller i Dubai, og hvor man skal bo afhænger af om du vil bo ved stranden, i lejlighed, 5-stjernet luksus hotel eller i den gamle bydel. Så kontakt os for mere information og priser.

  Spørg efter pris.

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

  5-stjernet ophold på Fiji

  Glæd dig til en 5-stjernet "bounty-oplevelse" på det 5-stjernede Sheraton Fiji, der ligger på hovedøen Viti Levu. Du bor her 5 nætter og der er tale om et fantastisk hotel i meget eksotiske omgivelser, og samtidig ligger resortet tæt på både hovedstaden Nadi og lufthavnen. Her kan du dyrke alle former for vandsport, deltage i forskellige aktiviteter og – ikke mindst – nyde livet ved poolen eller på stranden. Inkl. transfer fra lufthavnen og retur.

  5.420 kr. pr. person

  * Prisen kan varierer da Fiji er sæson betonet

  Nyd livet på Bali

  Forlæng din rejse med et dejligt ophold på den skønne ø Bali. Bo 5 nætter i Sanur på 4-stjernet hotel i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad og transfer fra lufthavnen og retur.

  3.285 kr. pr. person

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Auckland/Christchurch - Danmark, inkl. skatter og afgifter
 • 14 dages leje af bil i kategorien Intermediate 4x4 og Large 4x4 ved 4 personer
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på 0 kr.
 • Envejeleje
 • 14 overnatninger på udvalgte hoteller
 • Modtagelse i lufthavnen i Auckland
 • Færge mellem Nord og Sydøen
 • Kørselsvejledning inkl. dag til dag-program, vejatlas og GPS
DatoerPris pr. person
16. september 2020 - 31. marts 2021Fra 23.350 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. september 2020 - 31. marts 2021Fra 25.950 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Det siger gæsterne

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til New Zealand

  Hvad er reglerne om visum og pas til New Zealand?

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Ved ud- og hjemrejse til New Zealand inden den 1. oktober 2019 skal danske statsborgere ikke have visum, hvis der er tale om en turistmæssig rejse, der varer mindre end tre måneder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler.

  Ved indrejse i New Zealand fra 1. oktober 2019 og frem kræves ETA-godkendelse. ETA-ansøgningen skal udfyldes online og koster omkring 45 newzealandske dollars pr. person. Du kan lave din ETA-ansøgning her.

  Hvordan er toldreglerne i New Zealand?

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra New Zealand – se Skats hjemmeside på www.skat.dk

  Det er f.eks. strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og en overtrædelse ad dette kan medføre fængselsstraf. Hvis du medbringer vandrestøvler, skal disse være rengjort for jord, da de vil blive undersøgt ved ankomst til New Zealand. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, også selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til New Zealand?

  Den offentlige sygesikring dækker IKKE uden for Europa og dermed heller IKKE i New Zealand. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser IKKE påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får lige den forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales desuden, at du medbringer en kopi af dit pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin og vaccinationer inden rejsen til New Zealand

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til New Zealand. Vi gør dog opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med din egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos din egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i New Zealand?

  Møntfoden hedder newzealandske dollars. Du behøver ikke at veksle til newzealandske dollars hjemmefra, da alle de kendte betalings- og kreditkort også kan anvendes i New Zealand. Du kan ved ankomsten hæve kontanter i pengeautomaterne – de såkaldte ATMs (Automatic Teller Machines), som findes overalt, også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det dog bedst at undgå for mange små hævninger. I butikkerne kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb og til drikkepenge. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk også de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i New Zealand?

  Der er kun en tidszone i New Zealand. I princippet er New Zealand 11 timer foran dansk tid, men da New Zealand har sommertid fra oktober til marts, er forskellen 12 timer. I deres vinter mellem april og september er forskellen til gengæld 10 timer på grund af den danske sommertid.

  Hvad er reglerne med drikkepenge i New Zealand?

  Det er kutyme at give drikkepenge i New Zealand. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange, der arbejder i branchen, er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxaer er drikkepenge allerede inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt at give 10 % ekstra, hvis du har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter ligeledes pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen til New Zealand vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale, hvilket beløber sig til ca. 75$ pr. rejsedeltager, men du bestemmer naturligvis selv, hvor meget, du ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er hotellerne i New Zealand?

  Vi har udvalgt dejlige 3-stjernede hoteller med gode beliggenheder, men da hotellerne i New Zealand ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor du vil opleve en lavere standard. Der er desuden områder, f.eks. på Sydøen, hvor udvalget af hoteller er begrænset. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Hvordan er sikkerheden i New Zealand?

  New Zealand er et af de lande i verden med mindst kriminalitet. Trods det bør du naturligvis altid udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe dine mest værdifulde smykker. Opbevar dine penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Skal jeg bringe en adapter med til New Zealand?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene i New Zealand er anderledes, og det er nødvendigt med en adapter, hvilket kan købes i diverse el-forretninger, isenkræmmere og i lufthavnen.

  Hvad koster det at ringe fra New Zealand?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i New Zealand, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i New Zealand. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, anbefaler vi, at du bruger internettelefoni. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, og en del hoteller tilbyder helt eller delvist gratis WiFi. Internetcafeer er desuden udbredt i de fleste byer.

  Skal du ringe fra Danmark til New Zealand: tast 0064 + tlf.nr.
  Skal du ringe fra New Zealand til Danmark: tast 0045 + tlf.nr.

  Hvordan er maden og vandet i New Zealand?

  Det newzealandske køkken forener det bedste fra Asien, Europa og Stillehavsøerne. Udbuddet af friske kvalitetsråvarer er stort, og fisk, skaldyr og kød fra lam og kvæg er ofte at finde på menukortet. Nationalretten er lammekølle med mintsauce, og marengsdesserten “Pavlova” med kiwifrugter er også en typisk newzealandsk ret. De newnealandske vine har i løbet af få år taget verden med storm, og den newzealandske Sauvignon Blanc har især vundet mange internationale priser. Vinområderne ligger primært i de tørre, solrige regioner på østkysten, men også omkring Auckland, Nelson og Queenstown dyrkes der vin. Newzealænderne er også gode til at brygge øl. De mest populære ølmærker er Steinlager og Kiwi Lager, men der findes også mange mindre bryggerier, der laver udmærket øl. Drikkevand fra hanen er lige så godt som i Danmark og kan drikkes uden betænkelighed.

  Hvordan er reglerne for rygning i New Zealand?

  Al rygning på offentlige steder er forbudt. Newzealænderne værner meget om deres natur, og du skal derfor undlade at efterlade cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til New Zealand?

  Newzealænderne har en meget afslappet livsstil og klæder sig også derefter – et godt tip til, når kufferten skal pakkes. Temperaturerne er meget svingende i New Zealand og afhænger meget af, om du befinder dig ved kysten eller i bjergene. Medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Om sommeren kan du forvente temperaturer på ned til 10-12 grader om morgenen, og senere på dagen op mod 25-28 grader. På sejlture har du brug for en varm jakke. Har du ikke har fået det helt rigtige med, producerer newzealænderne ”outdoor wear” af god kvalitet. Skulle der blive behov for myggespray, kan det med fordel købes i New Zealand, og det gælder også solcreme med høj faktor.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting med i håndbagagen som f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj.

 • Fakta

  Fakta om New Zealand

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Wellington med 412.500 indbyggere.
  • Største by: Auckland med 1,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 4,5 mio. indbyggere. 80 % er af europæisk afstamning, 15 % er maorier, 5 % er polynesiere og asiater.
  • Sprog: Engelsk og maori.
  • Areal: 269.057 km² – ca. 6 gange større end Danmark
  • Fra nord til syd: Der er 1.600 km fra toppen af Nordøen til sydspidsen af Sydøen.
  • Højeste punkt: Mount Cook – 3.765 m.
  • Længste flod: Waikato – 425 km.
  • Nationaldag: Waitangi Day 6. februar – den dag i 1840, hvor Treaty of Waitangi blev underskrevet.
  • Nationalfugle: Kiwi og tui.
  • Nationaltræ: Pohutukawa – det new zealandske juletræ.
  • Nationalsymbol: Et bregneblad.
  • Klima: New Zealands beliggenhed på den sydlige halvdel af jordkloden betyder, at det er sommer i New Zealand, når vi har vinter i Danmark og omvendt. Landet strækker sig over flere klimabælter – fra subtropisk i nord til næsten subarktisk i syd. Det karakteristiske ved det new zealandske vejr er, at det veksler meget inden for små afstande. På Sydøens vestkyst falder der næsten syv meter regn om året, hvorimod der på den østlige side af Southern Alps kun falder 30 cm regn om året. Det gennemsnitlige antal solskinstimer er på 2.400 og er langt højere end Danmarks 1.700.

Trustpilot