Ring til os 70 22 66 00
Hobbiton, New Zealand

På sporet af Tolkiens Midgård

20-dages kør-selv-tur fra 39170 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Den røde tråd i denne kør-selv-tur er locations fra filmtrilogien Ringenes Herre. Det er en tur med storslåede naturscenerier, hvor fantasien kan få frit løb. Samtidig er det en tur, der indeholder stort set alle aspekter af den new zealandske natur. Det, der gør denne tur ekstra spændende, er de fem guidede ture, der er inkluderet. Du kommer til “locations off the beaten track”  – og det er i selskab med guider, der er lige så passionerede Tolkien-fans som dig.

Oplevelser inkluderet i prisen

 • Hobbiton Movie Set Tour
 • Middle Earth film-lokations tur i Wellington
 • Jetboating-tur i Wanaka
 • Halvdagsturen Safari of the Scenes
 • Lord of the Rings Edoras Tour
 • Færge mellem nord og sydøen

Anmeldelser fra tidligere rejsende til New Zealand

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Auckland

  Ankomst til Auckland, og der er transfer til hotellet. Den første nat i New Zealand skal du bo på Hotel DeBrett – et stilfuldt boutique-hotel i luksusklassen beliggende i Aucklands centrum. Nyd evt. resten af dage ved havnefronten, der i 00’erne undergik en stor forandring, tag en slentretur på Queen Street, der er byens hovedstrøg, eller tag til Kelly Tarlton’s Underwater World og hils på pingvinerne i det arktiske landskab. En god afslutning på dagen kunne være hotellets hyggelige “Cornerbar” – kendt som stedet, hvor mennesker mødets.

  Her bor du dag 1

  Hotel Grand Windsor

  Hotel Grand Windsor har til huse i den flotte bygning fra 1928, som dengang var den højeste i byen. I dag er bygningen blevet renoveret i 2017, og...

 • Dag 3 Gennem bølgende bakker til Hobbitrup og Rotorua

  Bilen hentes, og turen fra Auckland går gennem frodigt landbrugsland til de bølgende bakker ved landsbyen Matamata. Her kan du opleve stedet, hvor den fredeligste del af Midgård blev filmet, nemlig hobbit-området Herredet og landsbyen Hobbitrup, hvor Frodo og Bilbo Sækker boede i filmatiseringen af Ringenes Herre-trilogien og Hobitten. Imens du går rundt i det grønne og idylliske område, vil guiden berette om fascinerende detaljer i skabelsen af Hobbitrup-kulissen, og det er endda muligt at få sig en forfriskning på kroen Den Grønne Drage. De næste to nætter skal du bo på The Springs i Rotorua – et usædvanligt dejligt B&B i blomstrende omgivelser.

  Inkluderet: Hobbiton Movie Set tur i Matamata og morgenmad.

  Dagens distance: 227 km

  Her bor du dag 2 & 3

  The Springs B&B

  The Springs er et luksuriøst Bed & Breakfast, der har en fantastisk beliggenhed tæt på byens største seværdigheder. Rotorua er velkendt fo...

 • Dag 4 Maori-kultur og mineralspa-oplevelser i Rotorua

  Der er meget at opleve i Rotorua, og vi foreslår en tur til Te Puia i Whakarewarewa-dalen, som er både et termisk område og et spændende center om maori-kulturen. Rotorua er også kendt for sine mineralholdige bade, som er en lise for krop og sjæl, så afsæt tid til et par timer i Polynesian Spa.

  Inkluderet: morgenmad

  Tilkøbsmuligheder

  Hobbiton Movie Set Tour

  Er du fan af Ringenes Herre eller Hobbitten? Her har du muligheden for at opleve en del af det fantastiske univers fra de verdensberømte filmatiseringer af J.R.R. Tolkiens elskede bøger. Du kører selv hen til adressen The Shire's Rest, 501 Buckland Road, Matamata, hvor du parkerer bilen og kan gøre dig klar til et fantastisk kig "behind the scenes" i Hobbitrup. Turen starter med en kort køretur gennem en 1.250 hektar stor fårefarms grønne arealer. Herefter er der mulighed for at se diverse kulisser, bl.a. Bilbo Sækkers hobbitbo, Sækkedyb, og kroen Den Grønne Drage. Guiden følger dig rundt i landskabet, og fortæller undervejs fascinerende detaljer om, hvordan kulisserne bag trilogierne blev skabt. Som afslutning på turen kan du nyde enten hjemmebrygget mjød eller cider på Den Grønne Drage, alt imens du slapper af i håndlavede læderstole foran pejsen, hvor der selvfølgelig hænger fire kapper i hobbitstørrelse, og med udsigt over søen og de smukke omgivelser.

  455 kr. pr. voksen
  225 kr. pr. barn

  * Den guidede tur varer cirka 2 timer. Der starter en tur hvert 45. minut fra kl. 9.30-kl. 15.30.

 • Dag 5 Til Tongariro National Park og Mordor

  Turen går sydpå til Tongariro National Park – de vulkanske og golde landskaber udgør Mordor, der i filmene er enemærkerne for mørkets fyrste, Sauron. Her finder man New Zealands største bjerg, Mt Ruapehu, der straks genkendes som Dommedagsbjerget. Det var her, Sauron smedede Herskerringen, og er det eneste sted, hvor ringen kan tilintetgøres. Der overnattes på Chateau Tongariro Hotel, hvor Peter Jacksons ”crew” også boede.

  Inkluderet: morgenmad

  Dagens distance: 151 km

  Her bor du dag 4

  Ruapehu Country Lodge

  Dette hyggelige, og luksuriøse, B&B ligger blot 15 minutter fra Tongario National Park, og lige nede af vejen finder du restauranter og pubs. ...

 • Dag 6 Via Waitarere Forest og Kapiti Coast

  I dag kører du via Waitarere Forest og Kapiti Coast, hvor det ikke bliver svært at forestille sig at være i oplandet til ruinbyen Osgiliath og Trollshaw Forest, hvor de rejsende bl.a. støder på tre forstenede trolde. Det var også her, elveren Arwen finder den lille rejsende gruppe med den sårede Frodo, der er blevet stukket af lederen af de ni ringånder, de frygtindgydende Nazgûl. Du kan nyde at se landskabet skifte karakter ved Otaki Gorge, der repræsenterede de ydre områder af Herredet i filmene, hvor hobitterne siger farvel til kendt land og går ind i det ukendte. Hvis du har lyst til mere Ringenes Herre-stemning, kan du besøge Queen Elizabeth Park, hvor nogle af scenerne fra det store slag ved Pelennor-sletten er optaget. Herefter er du fremme i hovedstaden Wellington, der er base for Peter Jacksons filmstudie og Weta Workshop, der lavede special effects og rekvisitter til filmene. Her i Wellington bor du på Booklovers B&B, der er ejet og bliver drevet af forfatteren Jane Toleron.

  Inkluderet: morgenmad.

  Dagens distance: 333 km

  Her bor du dag 5 & 6

  Booklovers B&B

  Dette charmerende Bed & Breakfast ligger mindre end 2 km fra centrum af Wellington og er omgivet af fantastiske restauranter, hyggelige caféer...

 • Dag 7 Dyk ned i fimens verden i Wellington

  Her i Wellington kan du vælge at tilkøbe en halvdagsudflugt, der går til nogle af de mange steder, hvor Peter Jackson indspillede sine film. Med en ekspertguide kommer du bl.a. forbi elverfyrstens tilholdssted Kløvedal, hvor Frodo kom sig efter sit knivsår, Anduin-floden, som Ringens broderskab sejler på mod bakken Amon Hen, og Isengards haver, hvor Saruman og hans orker fælder tusindvis af træer. Ved Buckland Forest kan du løbe i fodsporene på de fire hobitter, der spæner af sted med de ni Nazgûl i hælene for at nå færgen, der fører dem i sikkerhed over Brændevinsfloden. Derudover kommer du forbi stenbruddet, der dannede ramme for Rohan-fæstningen i Helms kløft og Den Hvide By, Minas Tirith.

  Inkluderet: Middle Earth Film lokations tur og morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Lord of the Rings

  Tag med på interessant halvdagstur i Wellington og ”genoplev” filmtrilogien Ringenes Herre. Turen går først til The Embassy Theatre, hvor verdenspremieren fandt sted i 2003, og efter at have nydt udsigten fra Mt Victoria kan du fordybe dig i Tolkiens univers. I Wellington blev der optaget adskillige scener om ”Herredet”, og du ser flere forskellige locations, der blev brugt i begyndelsen af trilogien. Wellington eller ”Wellywood” er base for Peter Jacksons filmstudie og Weta Workshop, og på en rundvisning får du et spændende kig ind filmens digitale verden.

  545 kr. pr. voksen
  275 kr. pr. barn

  * Varighed: Kl. 8.30 – 12.30 & kl. 13.30 – 17.30.

 • Dag 8 Med færge til Sydøen, Pelorus Bridge og de 40 Herskerringe fra Nelson

  Bilen afleveres, og du tager med færgen til Picton på Sydøen, hvor du får en ny udleveret. Når du når til den historiske Pelorus Bridge er det oplagt at stoppe og få en vandreoplevelse, hvor der blev optaget scener til filmen Hobitten. I Nelson ligger den danskfødte guldsmed Jens Hansens smykkeforretning, og det var ham, der designede Herskerringen. I samarbejde med sin søn Thorkild Hansen, der også er guldsmed, skabte de mere end 40 varianter af ringen, da den skulle kunne bruges i forskellige scener, hvor størrelsesforholdet skulle stemme overens. De næste to nætter bor du på Kershaw House – et hyggeligt boutique-hotel indrettet i en historisk bygning.

  Inkluderet: morgenmad og færge mellem nord- og sydøen.

  Dagens distance: 130 km + 3 times færgesejlads.

  Her bor du dag 7 & 8

  Cambria House

  Cambria House er et moderne Bed & Breakfast, der ligger i rolige omgivelser blot 5 minutters gang fra centrum af Nelson. Dette B&B ligger d...

 • Dag 9 Mt Olympus' forrevne landskab syd for Kløvedal

  En idé denne dag kunne være en helikoptertur til det uvejsomme område ved Mt Olympus. Dette forrevne landskab er i filmene området syd for Kløvedal, hvor de rejsende i broderskabet gør holdt for at spise, men hvor Saurons udsendte krager kommer flyvende og ser dem på trods af, at de ni søger tilflugt bag de mange søjleformede kalkstensformationer, som området består af i virkeligheden.

  Inkluderet: morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  En dag i Abel Tasman National Park

  Næste stop må være paradis! Den tanke vil helt naturligt dukke op, når du i havkajak udforsker de smukke kyststrækninger i nationalparken. Har du ikke sejlet i havkajak tidligere, får du en grundig instruktion, og nybegyndere sejler i øvrigt i dobbeltkajak. Guiden kender alle nationalparkens ”hidden secrets” og ved også, hvor de små blå pingviner holder til. Om eftermiddagen venter en sejltur til bl.a. sælkolonien ved Tonga Island. Senere kan du nyde de gyldne strande ved Onetahuti Bay og få en vandreoplevelse med fuglesang i regnskoven.  

  880 kr. pr. voksen
  525 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag kl. 9.20 (okt. – april). Varighed: 7½ time

 • Dag 10 "Jadehovedstaden" Hokitika

  Byen Hokitika er centrum for ”greenstone”, som er newzealandsk jade, og som bliver fundet her på Sydøens vestkyst, og flere steder i byen kan du se, hvordan jaden bliver forarbejdet. Der overnattes på Rimu Lodge midt i naturen.

  Inkluderet: morgenmad.

  Dagens distance: 340 km

  Her bor du dag 9

  Rimu Lodge

  Dette 5-stjernede hotel ligger i smukke og uberørte naturomgivelser med fantastisk udsigt over Hokitika-floden og de omkringliggende bjerge. Det l...

 • Dag 11 Westland National Park, gletsjerne Franz Joseph og Fox og Misty Peaks

  Til Westland National Park med de to gletsjere Franz Josef og Fox, der næsten kommer ned til den tempererede regnskov ikke langt fra havet. Glæd dig til en uovertruffen naturoplevelse på Misty Peaks, hvor der overnattes.

  Inkluderet: morgenmad.

  Dagens distance: 157 km

  Hotel

  Misty Peaks

  Dette intime Bed & Breakfast er beliggende højt oppe i de smukke bjerge. Her kan du med fordel tage på vandretur og opleve den smukke natur. ...

 • Dag 12 Gennem Mt Aspiring National Park til illusionsteknikker i Wanaka

  Gennem Mt Aspiring National Park til Wanaka, hvor du kan besøge Stuart Landsborough’s Puzzling World og blive lidt klogere på de optiske effekter, filmene blev indspillet med. Ved at bruge en bestemt illusionsteknik var det muligt at filme, så det så realistisk ud med eksempelvis Gandalf og Frodo i samme scene med størrelsesforholdene intakt.

  Inkluderet: morgenmad.

  Dagens distance: 262 km

  Her bor du dag 11 & 12

  Maple Lodge

  Maple lodge er bygget med henblik på at være et B&B lodge, og er ejet af en familie der kommer fra området. Der er 4 km ind til centrum, og ...

 • Dag 13 Udendørsaction i Wanaka

  Du er nu i et område med et kæmpe udbud af udendørsaktiviteter. Du kommer på jetboating-tur og se en række vandfald, der også var kulisse i filmene.

  Inkluderet: Jetboating-tur og morgenmad.

 • Dag 14 En dag med oplevelser i Queenstown

  I Queenstown kan du vælge at tage med på en flyvetur og se nogle af områderne fra filmene, bl.a. Lothlorien-skoven, hvor de rejsende møder elverdronningen Galadriel, sletten hvor Gandalf rider på vejen mod Isengard og området, der udgør søen Nen Hithoel og den nordlige passage til søen, der bevogtes af de kæmpemæssige kongestatuer ved Argonath. Browns Boutique Hotel er basen de to nætter i Queenstown.

  Inkluderet: morgenmad.

  Dagens distance: 113 km

  Her bor du dag 13 & 14

  Queenstown Park Boutique Hotel

  Dette boutique hotel er et af de nyeste i Queenstown, og med sine kun 22 værelser er det et intimt og charmerende hotel. Der venter en 5-stjernet ...

 • Dag 15 På guidet tur i 4WD og guldgraverstemning på Skippers Road

  Denne dag kommer du med på en guidet tur i 4WD til områderne omkring Shotover River og Skippers Canyon, hvor civilisationen ikke har sat mange spor, og hvor der er optaget flere scener til filmtrilogien. Der blev fundet guld i området i 1860’erne, og Shotover River var eneste adgangsvej, indtil man anlagde Skippers Road i 1880’erne. Det kræver et øje på hver finger at køre på Skippers Road, hvor der ikke er meget at give af i siderne, hvor klippesider falder lodret ned. Ud over store naturoplevelser ser du også flere af de historiske bygninger fra guldgravertiden.

  Inkluderet: Halvdagstur Safari of the Scenes og morgenmad.

 • Dag 16 Gletsjersøen Tekapo ved naturskønne Pukaki

  Turen går til Tekapo – en fascinerende turkisfarvet gletsjersø. Her bor du Matuka Lodge, der ligger i et område med mange gletsjersøer, så der er mange steder at nyde naturen.

  Inkluderet: morgenmad.

  Dagens distance: 211 km

  Her bor du dag 15

  Matuka Lodge

  Dette 5-stjernede hotel har en fantastisk, naturskøn beliggenhed med betagende udsigt over de sydlige Alper. Hotellet ligger tæt på søen Pukaki...

 • Dag 17 Via Canterbury-sletten til Christchurch

  Turen går via Canterbury-sletten til Christchurch, hvor du skal bo to nætter på det 5-stjernede boutique-hotel The Classic Villa.

  Inkluderet: morgenmad.

  Dagens distance: 291 km

  Her bor du dag 16

  The Classic Villa

  The Classic Villa er et luksuriøst hotel med den perfekte beliggenhed i hjertet af Christchurch. Hotellet ligger i nærheden af et væld af spænd...

  Tilkøbsmuligheder

  Naturskøn togtur med TranzAlpine

  Strækningen forbinder Christchurch med Greymouth på Sydøens vestkyst, og den 223 km lange strækning går igennem bjergkæden Southern Alps og snor sig gennem tunneler og bjergpas og over viadukter. Vi kan sørge for, at der står en bil klar i Greymouth.

   

  1.260 kr. pr. voksen
  890 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8.15 - 12-45. Varighed: 4½ time.

  Coastal Pacific

  Denne strækning forbinder Christchurch og Picton, og togplanen passer med færgens afgange/ankomster fra/til Picton. Glæd dig til en togtur, hvor du bl.a. kommer igennem vinområderne ved Blenheim og ser sæler og pingviner langs kysten. Kaikoura ligger på ruten, og her kan du afbryde rejsen og tage på hvalsafari.  

  880 kr. pr. voksen
  610 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt (1/4 - 3/5 + 1/10 - 31/3) kl. 7 - 12.15. Varighed: 5 timer og 15 min.

  Middag i unikke omgivelser

  Sæt dig til bords i en af Christchurchs stemningsfulde gamle sporvogne, der er flot restaureret, og få serveret en dejlig middag, mens du nyder byens centrum. Der er kun plads til 36 gæster, så det er en god ide at bestille bord inden afrejsen for at være sikker på denne unikke oplevelse, som kun Christchurch kan byde på.  

  600 kr. pr. person

  * Afgang: kl. 19.30. Varighed: 2 1/2 time. Inkl. 4 retters middag, velkomst drink og the/kaffe.

 • Dag 18 Heldagstur i 4WD til Mt Sunday og kulissebyggerbyen Mt Potts Station

  På en heldagstur i 4WD kommer du til Mt Sunday, som var Edoras i filmen, og til Mt Potts Station, som var base for de næsten 1.000 mennesker, der var involveret i opbygning af kulisserne.

  Inkluderet: Lord of the Rings Edoras Tour og morgenmad.

 • Dag 19 Afrejse fra Christchurch

  Kør-selv-turen slutter og bilen afleveres i lufthavnen.

  Inkluderet: morgenmad.

 • Dag 20 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Stopover i Sydney

  Sydney-pakke inkl. 3 nætter på Cambridge Hotel med morgenmad, 2 timers havnerundfart, rundvisning i Sydney Opera House og transfer fra/til Sydney lufthavn.

  4.195 kr. pr. person

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Dubai

  Tag et stop i det moderne Dubai, hvor du på en og samme dag kan besøge det lokale marked, sole dig på de flotte sandstrande, tage en tur i verdens højeste bygning eller jeep-safari i ørkenen. Der findes mange forskellige hoteller i Dubai, og hvor man skal bo afhænger af om du vil bo ved stranden, i lejlighed, 5-stjernet luksus hotel eller i den gamle bydel. Så kontakt os for mere information og priser.

  Spørg efter pris.

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

  5-stjernet ophold på Fiji

  Glæd dig til en 5-stjernet "bounty-oplevelse" på det 5-stjernede Sheraton Fiji, der ligger på hovedøen Viti Levu. Du bor her 5 nætter og der er tale om et fantastisk hotel i meget eksotiske omgivelser, og samtidig ligger resortet tæt på både hovedstaden Nadi og lufthavnen. Her kan du dyrke alle former for vandsport, deltage i forskellige aktiviteter og – ikke mindst – nyde livet ved poolen eller på stranden. Inkl. transfer fra lufthavnen og retur.

  5.420 kr. pr. person

  * Prisen kan varierer da Fiji er sæson betonet

  Nyd livet på Bali

  Forlæng din rejse med et dejligt ophold på den skønne ø Bali. Bo 5 nætter i Sanur på 4-stjernet hotel i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad og transfer fra lufthavnen og retur.

  3.285 kr. pr. person

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Auckland/Christchurch - Danmark, inkl. skatter og afgifter
 • Modtagelse i lufthavnen i Auckland
 • 17 dages leje af bil i kategorien Fullsize
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på 0 kr.
 • 17 overnatninger i dobbeltværelse på eksklusive resorts, lodges og B&B
 • Morgenmad hver dag
 • Færge mellem Nordøen og Sydøen
 • 4 Guidede ture med fokus på Ringenes Herre
 • Jetboating ved Wanaka
 • Kørselsvejledning inkl. dag til dag-program og GPS
DatoerPris pr. person
01. oktober 2020 - 31. marts 2021Fra 39170 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til New Zealand

  Hvad er reglerne om visum og pas til New Zealand?

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Ved ud- og hjemrejse til New Zealand inden den 1. oktober 2019 skal danske statsborgere ikke have visum, hvis der er tale om en turistmæssig rejse, der varer mindre end tre måneder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler.

  Ved indrejse i New Zealand fra 1. oktober 2019 og frem kræves ETA-godkendelse. ETA-ansøgningen skal udfyldes online og koster omkring 45 newzealandske dollars pr. person. Du kan lave din ETA-ansøgning her.

  Hvordan er toldreglerne i New Zealand?

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra New Zealand – se Skats hjemmeside på www.skat.dk

  Det er f.eks. strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og en overtrædelse ad dette kan medføre fængselsstraf. Hvis du medbringer vandrestøvler, skal disse være rengjort for jord, da de vil blive undersøgt ved ankomst til New Zealand. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, også selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til New Zealand?

  Den offentlige sygesikring dækker IKKE uden for Europa og dermed heller IKKE i New Zealand. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser IKKE påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får lige den forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales desuden, at du medbringer en kopi af dit pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin og vaccinationer inden rejsen til New Zealand

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til New Zealand. Vi gør dog opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med din egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos din egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i New Zealand?

  Møntfoden hedder newzealandske dollars. Du behøver ikke at veksle til newzealandske dollars hjemmefra, da alle de kendte betalings- og kreditkort også kan anvendes i New Zealand. Du kan ved ankomsten hæve kontanter i pengeautomaterne – de såkaldte ATMs (Automatic Teller Machines), som findes overalt, også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det dog bedst at undgå for mange små hævninger. I butikkerne kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb og til drikkepenge. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk også de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i New Zealand?

  Der er kun en tidszone i New Zealand. I princippet er New Zealand 11 timer foran dansk tid, men da New Zealand har sommertid fra oktober til marts, er forskellen 12 timer. I deres vinter mellem april og september er forskellen til gengæld 10 timer på grund af den danske sommertid.

  Hvad er reglerne med drikkepenge i New Zealand?

  Det er kutyme at give drikkepenge i New Zealand. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange, der arbejder i branchen, er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxaer er drikkepenge allerede inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt at give 10 % ekstra, hvis du har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter ligeledes pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen til New Zealand vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale, hvilket beløber sig til ca. 75$ pr. rejsedeltager, men du bestemmer naturligvis selv, hvor meget, du ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er hotellerne i New Zealand?

  Vi har udvalgt dejlige 3-stjernede hoteller med gode beliggenheder, men da hotellerne i New Zealand ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor du vil opleve en lavere standard. Der er desuden områder, f.eks. på Sydøen, hvor udvalget af hoteller er begrænset. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Hvordan er sikkerheden i New Zealand?

  New Zealand er et af de lande i verden med mindst kriminalitet. Trods det bør du naturligvis altid udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe dine mest værdifulde smykker. Opbevar dine penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Skal jeg bringe en adapter med til New Zealand?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene i New Zealand er anderledes, og det er nødvendigt med en adapter, hvilket kan købes i diverse el-forretninger, isenkræmmere og i lufthavnen.

  Hvad koster det at ringe fra New Zealand?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i New Zealand, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i New Zealand. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, anbefaler vi, at du bruger internettelefoni. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, og en del hoteller tilbyder helt eller delvist gratis WiFi. Internetcafeer er desuden udbredt i de fleste byer.

  Skal du ringe fra Danmark til New Zealand: tast 0064 + tlf.nr.
  Skal du ringe fra New Zealand til Danmark: tast 0045 + tlf.nr.

  Hvordan er maden og vandet i New Zealand?

  Det newzealandske køkken forener det bedste fra Asien, Europa og Stillehavsøerne. Udbuddet af friske kvalitetsråvarer er stort, og fisk, skaldyr og kød fra lam og kvæg er ofte at finde på menukortet. Nationalretten er lammekølle med mintsauce, og marengsdesserten “Pavlova” med kiwifrugter er også en typisk newzealandsk ret. De newnealandske vine har i løbet af få år taget verden med storm, og den newzealandske Sauvignon Blanc har især vundet mange internationale priser. Vinområderne ligger primært i de tørre, solrige regioner på østkysten, men også omkring Auckland, Nelson og Queenstown dyrkes der vin. Newzealænderne er også gode til at brygge øl. De mest populære ølmærker er Steinlager og Kiwi Lager, men der findes også mange mindre bryggerier, der laver udmærket øl. Drikkevand fra hanen er lige så godt som i Danmark og kan drikkes uden betænkelighed.

  Hvordan er reglerne for rygning i New Zealand?

  Al rygning på offentlige steder er forbudt. Newzealænderne værner meget om deres natur, og du skal derfor undlade at efterlade cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til New Zealand?

  Newzealænderne har en meget afslappet livsstil og klæder sig også derefter – et godt tip til, når kufferten skal pakkes. Temperaturerne er meget svingende i New Zealand og afhænger meget af, om du befinder dig ved kysten eller i bjergene. Medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Om sommeren kan du forvente temperaturer på ned til 10-12 grader om morgenen, og senere på dagen op mod 25-28 grader. På sejlture har du brug for en varm jakke. Har du ikke har fået det helt rigtige med, producerer newzealænderne ”outdoor wear” af god kvalitet. Skulle der blive behov for myggespray, kan det med fordel købes i New Zealand, og det gælder også solcreme med høj faktor.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting med i håndbagagen som f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj.

 • Fakta

  Fakta om New Zealand

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Wellington med 412.500 indbyggere.
  • Største by: Auckland med 1,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 4,5 mio. indbyggere. 80 % er af europæisk afstamning, 15 % er maorier, 5 % er polynesiere og asiater.
  • Sprog: Engelsk og maori.
  • Areal: 269.057 km² – ca. 6 gange større end Danmark
  • Fra nord til syd: Der er 1.600 km fra toppen af Nordøen til sydspidsen af Sydøen.
  • Højeste punkt: Mount Cook – 3.765 m.
  • Længste flod: Waikato – 425 km.
  • Nationaldag: Waitangi Day 6. februar – den dag i 1840, hvor Treaty of Waitangi blev underskrevet.
  • Nationalfugle: Kiwi og tui.
  • Nationaltræ: Pohutukawa – det new zealandske juletræ.
  • Nationalsymbol: Et bregneblad.
  • Klima: New Zealands beliggenhed på den sydlige halvdel af jordkloden betyder, at det er sommer i New Zealand, når vi har vinter i Danmark og omvendt. Landet strækker sig over flere klimabælter – fra subtropisk i nord til næsten subarktisk i syd. Det karakteristiske ved det new zealandske vejr er, at det veksler meget inden for små afstande. På Sydøens vestkyst falder der næsten syv meter regn om året, hvorimod der på den østlige side af Southern Alps kun falder 30 cm regn om året. Det gennemsnitlige antal solskinstimer er på 2.400 og er langt højere end Danmarks 1.700.

Trustpilot