Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Nelson Lakes National Park - New Zealand - Risskov Rejser
Sydøen i 4WD

11-dages kør-selv-ferie

Om rejsen

På denne kør-selv-ferie kan du opleve Sydøen i New Zealand på fire hjul. Fra det første møde med øen, når færgen fra Wellington sejler dig gennem Marlborough Sound, oplever du storslået natur. Rejsen fører dig videre gennem nogle af New Zealands smukkeste naturscenerier, som i almindelig bil eller motorhome kan være svære at nå – heldigvis befinder du dig i en firhjulstrækker og kan nemt navigere rundt mellem flodlejer og bakkede strækninger. Overnatningerne foregår på hyggelige B&Bs og hoteller, så du får en enestående mulighed for at møde ”kiwierne”, som newzealænderne stolt kalder sig. Inden køreturen får du udleveret en udførlig rejsebeskrivelse, som også indeholder forslag til vandreture og oplevelser.

Ruten er blot et eksempel på, hvad du kan opleve på rejsen. Måske har du specifikke ønsker eller har brug for gode råd til rejsen. Ring til os på 70 22 66 00 eller skriv til os på verden@risskov.com, så hjælper vi med at sammensætte din ultimative drømmerejse inkl. flybilletter, valg af bil og overnatningssteder.

Kom med til et gratis inspirationsmøde

Dagsprogram

 • Dag 1 Wellington

  Du ankommer til Nordøen i New Zealand, bliver modtaget i lufthavnen og kørt til hotellet. Du kan nyde resten af dagen i Wellington.

  Overnatning: Victoria Court Motel.

 • Dag 2 Wellington – Nelson

  Tag afsked med Nordøen og glæd dig til at opleve den naturskønne færgetur (ca. 3 timer) til Picton på Sydøen. Fra Picton går rejsen via Queen Charlotte Drive, der snor sig langs kysten med smukke udsigtspunkter. Når du når Havelock, går ruten ind i landet. Trænger du til at strække ben, så anbefaler vi at gøre det ved Pelorus Bridge, hvor en vandresti følger floden – et smukt syn!

  Overnatning: Balmoral Motel.

  Dagens distance: 110 km

  Tilkøbsmuligheder

  En dag på Queen Charlotte Track

  Vælger du denne 1-dags tur, kommer du til at vandre første etape af Queen Charlotte Track fra Ship Cove til Endeavour Inlet (14 km). Først går turen dog med vandtaxa fra Picton til vandreområdet, der har skrevet sig ind i historien. Captain Cook navngav Ship Cove, da han kastede anker her i 1770, og han vendte tilbage hertil flere gange på sine senere ekspeditioner. Du kommer til at vandre i et område, hvor de første møder mellem maorier og europæere fandt sted. Guiden fortæller levende om de historiske møder og om alt det, man kan observere i naturen.

   

  Kr. 1.875 pr. person

  * Afgang: Hver dag (okt. - april) Varighed: kl. 7.30 - 17.30. Prisen er inkl. gourmetfrokost og transport t/r med båd.

  En dag i Abel Tasman National Park

  Næste stop må være paradis! Den tanke vil helt naturligt dukke op, når du i havkajak udforsker de smukke kyststrækninger i nationalparken. Har du ikke sejlet i havkajak tidligere, får du en grundig instruktion, og nybegyndere sejler i øvrigt i dobbeltkajak. Guiden kender alle nationalparkens ”hidden secrets” og ved også, hvor de små blå pingviner holder til. Om eftermiddagen venter en sejltur til bl.a. sælkolonien ved Tonga Island. Senere kan du nyde de gyldne strande ved Onetahuti Bay og få en vandreoplevelse med fuglesang i regnskoven.  

  Kr. 785 pr. voksen
  Kr. 465 pr. barn

  * Afgang: Hver dag kl. 9.20 (okt. – april). Varighed: 7½ time

 • Dag 3 Nelson – Hanmer Springs

  Turen går til Nelson Lakes National Park sydvest for Nelson. Det er heldigt, at du befinder dig i en firhjulstrækker, for undervejs bliver det nødvendigt at passere et par flodlejer, når et ”track” fører fra Saint Arnaud til Murchison. Efter frokost fortsætter du gennem øde landskaber og via Lewis Pass til Hanmer Springs. Den lille by i bjergene er kendt for sine varme, mineralholder kilder, og som afslutning på dagen kan du tage et velgørende bad i Hanmer Springs Thermal Reserve.

  Overnatning: Aspen Lodge Motel.

  Dagens distance: 310 km

 • Dag 4 Hanmer Springs – Mt Hutt

  Det er oplagt at tage en afstikker til Kaikoura, hvor det er muligt at komme på hvalsafari. Hvalsafarien skal bestilles inden afrejsen. Fortsæt via Canterbury Plains og til en farm ved foden af Southern Alps, hvor du overnatter – her er der rig mulighed for at møde de herlige ”kiwier” på hjemmebane.

  Overnatning: The Old Vicarage B&B.

  Dagens distance: 290 km

  Tilkøbsmuligheder

  Kaikoura hvalsafari

  Kaikoura på Sydøens østkyst er stedet at opleve hvaler – eller rettere sagt se halen eller ryggen af kaskelothvaler og spækhuggere. At der findes mange hvaler netop ved Kaikoura skyldes, at havbunden dykker stejlt omkring 1.000 m og skaber særlige strømforhold, som hvirvler alle hvalernes livretter frem. Selv om vi ikke kan give garantier, er chancerne store for at se hvaler.

  Kr. 800 pr. voksen
  Kr. 325 pr. barn

  * Afgang: Flere afgange dagligt. Varighed: 3,5 timer ( 2,5 time i vandet).

  Svøm med delfiner i Kaikoura

  I havet ud for Kaikoura kan du møde delfiner året rundt, og at svømme med de legesyge dyr kan meget vel blive en af rejsens største oplevelser. Der er tale om ”dusky dolphins”, der har ord for at have en meget interaktiv adfærd. Du bliver iført våddragt og får instruktion i at snorkle, så du er klar til at springe i vandet, når skipperen får øje på en gruppe delfiner.

  Kr. 905 pr. voksen
  Kr. 845 pr. barn

  * Afgang: 3 gange dagligt kl. 5.30, 8.30 og kl. 12.30. Varighed: 3,5 timer. Inkl. snorkeludstyr, våddragt og forfriskninger.

 • Dag 5 Mt Hutt – Kurow

  Fra Mt Hutt går turen bl.a. forbi Lake Tekapo, hvor vi anbefaler at stoppe og se ”Church of the Good Shepherd”. Inde i kirken er der, i stedet for en altertavle, et stort panoramavindue med udsigt til søen og bjergene – det er ikke svært at forstå, hvorfor kirken er populær at blive gift i.

  Tag også en afstikker til Mount Cook National Park, som er opkaldt efter New Zealands højeste bjerg. Kør mod Omarama, hvorfra der på vej mod næste stop – den lille afsidesliggende by Kurow – er udsigt til smukke vandløb og søer.

  Overnatning: Western House B&B.

  Dagens distance: 235 km

 • Dag 6 Kurow – Queenstown

  Denne dag møder du ikke mange turister – eller trafikanter, for den sags skyld! 4-hjulstrækket bliver sat på prøve, for på dagens rute er der mere tale om ”tracks” end egentlige veje. Du kommer bl.a. til den tidligere guldmineby St Bathans, hvor en række historiske huse og den kunstige sø Blue Lake er levn fra 1860’erne, hvor område var en af de tættest befolkede i New Zealand. Kør via Clyde og Cromwell til ”actionbyen” Queenstown.

  Overnatning: Blue Peaks Lodge.

  Dagens distance: 350 km

 • Dag 7 Queenstown

  Prøv en af byens mange muligheder for aktivitet: jetboating, paragliding, riverrafting og bungeejumping er blot et udpluk af mulighederne. Du kan også vælge at besøge en af områdets mange vingårde. Vindistriktet er verdens sydligste, og fastlandsklimaet med varme, tørre somre og kolde vintre er perfekt til Pinot Noir-druen. Du kan også bruge dagen på en udflugt til Fiordland National Park og opleve den uovertruffet smukke Milford Sound.

  Overnatning: Blue Peaks Lodge.

  Tilkøbsmuligheder

  Vin & natur

  En tur for livsnydere med fokus på new zealandsk vin og gourmetoplevelser. Central Otago er verdens sydligste vinområde, og varme sommerdage og kølige nætter skaber Pinot Noir-rødvine, der berømmes langt uden for New Zealands grænser. Der er inkluderet vinsmagning på fem vingårde, og på en af dem får du serveret smagsprøver på new zealandske oste og på en anden en lækker gourmetfrokost. Turen går også til historiske guldminebyer og er en stor naturoplevelse.

   

  Kr. 1.095 pr. person

  * Afgang: Hver dag. Varighed: 7 timer. Prisen er inkl. transport, vinsmagning, osteplatte og gourmetfrokost.

  Sejltur med TSS Earnslaw

  Tag med på en afslappende sejltur på Lake Wakatipu med det historiske dampskib TSS Earnslaw. Der sejles til søens vestlige side, forbi Cecil Peak og Walter Peak, og undervejs fortæller kaptajnen. På turen tilbage er der musikalsk underholdning og mulighed for at studere det interessante skib nærmere.

   

  Kr. 405 pr. voksen
  Kr. 105 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 10, 12 og 14. Varighed: 3,5 timer

  Heldagstur til Milford Sound

  Turen fra Te Anau til Milford Sound foregår med bus. Den spektakulære rute, Milford Road, er meget naturskøn og går bl.a. via Homer Tunnel, som først i 1953 blev gjort bred nok til biltrafik. Undervejs stoppes også ved det imponerende vandfald The Chasm og spejlsøen Mirror Lakes. Sejlturen på Milford Sound går helt ud til Det Tasmanske Hav, forbi Harrison Cove, Stirling og Lady Bowen Falls, og undervejs kan du være heldig at se sæler, delfiner og måske også pingviner.

  Kr. 805 pr. voksen
  Kr. 410 pr. barn

  * Afgang: Dagligt (1/10-30/4). Varighed: Kl. 8.00-16.30. Inkl. te og kaffe om bord på skibet.

 • Dag 8 Queenstown – Westland National Park/Fox Glacier

  Fra Queenstown går turen gennem Crown Range, videre til Haast Pass og til Westland National Park på Sydøens vestkyst. Her findes to enorme gletsjere, Fox og Franz Joseph, som ender helt nede ved den tempererede regnskov. Herfra kan du tage en afstikker til Monro Beach, hvor du kan gå en kort, men meget smuk vandretur i naturen.

  Overnatning: Glacier View Motel.

  Dagens distance: 360 km

 • Dag 9 Westland National Park – Hokitika/Greymouth

  I dag kan du tage på guidet tur til Fox- eller Franz Joseph-gletsjeren. I det udleverede materiale vil der være flere idéer til oplevelser denne dag.

  Overnatning: Coleraine Suites & Apartments.

  Dagens distance: 160 km

  Tilkøbsmuligheder

  Vandring i gletsjerdalen

  På guidede ture er det muligt at komme tættere på gletsjeren, og på denne tur oplever du Franz Josef-gletsjeren på nærmeste hold. Først går turen gennem regnskoven. Snart er der udsyn til gletsjertungen i 300 meters højde, og vandreturen følger gletsjertungen et stykke. Undervejs fortæller guiden om det spektakulære naturfænomen. Vandreturen afgår fra byen Franz Josef.

   

  Kr. 410 pr. voksen
  Kr. 335 pr. barn

  * Afgang: Hver dag kl. 10.15 og 14.15. Varighed: 3 timer.

  Helikoptertur til gletsjerlandskabet

  Gletsjerne er i konstant bevægelse, og på en helikoptertur får du et godt indtryk af naturkræfterne, ser isskruninger, de uendelige sprækker og det skiftende farvespil med de blålige farver. Der landes på sneen, og der er et kort ophold i omgivelser, hvor kun få har sat deres fødder, og du kan glæde dig til en storslået udsigt til Mt Cook og Mt Tasman. Der er helikopterture til henholdsvis Fox- og Franz Josef-gletsjeren.

   

  Kr. 1.275 pr. voksen
  Kr. 900 pr. barn

  * Afgang: Hver dag (afhængig af vejret). Varighed: 20 min. inkl. landing

 • Dag 10 Hokitika/Greymouth – Christchurch

  Denne dag er der tid til at køre længere nordpå og se Pancake Rocks ved Punakaiki – når det er højvande kan du se de kraftige ”blowholes”, der sætter lyd på oplevelsen. Kør igennem Southern Alps, som strækker sig langs det meste af Sydøens vestlige side, og overnat i landet næststørste by, Christchurch.

  Overnatning: Sherborne Motor Lodge.

  Dagens distance: 260 km

  Tilkøbsmuligheder

  Middag i unikke omgivelser

  Sæt dig til bords i en af Christchurchs stemningsfulde gamle sporvogne, der er flot restaureret, og få serveret en dejlig middag, mens du nyder byens centrum. Der er kun plads til 36 gæster, så det er en god ide at bestille bord inden afrejsen for at være sikker på denne unikke oplevelse, som kun Christchurch kan byde på.  

  Kr. 595 pr. person

  * Afgang: kl. 19.30. Varighed: 2 1/2 time. Inkl. 4 retters middag, velkomst drink og the/kaffe.

  Naturskøn togtur med TranzAlpine

  Strækningen forbinder Christchurch med Greymouth på Sydøens vestkyst, og den 223 km lange strækning går igennem bjergkæden Southern Alps og snor sig gennem tunneler og bjergpas og over viadukter. Vi kan sørge for, at der står en bil klar i Greymouth.

   

  Kr. 1.195 pr. voksen
  Kr. 795 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8.15 - 12-45. Varighed: 4½ time.

  Coastal Pacific

  Denne strækning forbinder Christchurch og Picton, og togplanen passer med færgens afgange/ankomster fra/til Picton. Glæd dig til en togtur, hvor du bl.a. kommer igennem vinområderne ved Blenheim og ser sæler og pingviner langs kysten. Kaikoura ligger på ruten, og her kan du afbryde rejsen og tage på hvalsafari.  

  Kr. 875 pr. voksen
  Kr. 625 pr. barn

  * Afgang: Dagligt (1/4 - 3/5 + 1/10 - 31/3) kl. 7 - 12.15. Varighed: 5 timer og 15 min.

 • Dag 11 Christchurch

  Kør-selv-ferien slutter. Bilen afleveres, og du kan flyve hjem fra Christchurch.

 • Tilkøb Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Stopover i Sydney

  Sydney-pakke inkl. 3 nætter på Cambridge Hotel med morgenmad, 2 timers havnerundfart, rundvisning i Sydney Opera House og transfer fra/til Sydney lufthavn.

  Kr. 4.195 pr. person

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  Kr. 1.315 pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  Kr. 1.370 pr. person

  Nyd livet på Bali

  Forlæng din rejse med et dejligt ophold på den skønne ø Bali. Bo 5 nætter i Sanur på 4-stjernet hotel i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad og transfer fra lufthavnen og retur.

  Kr. 3.285 pr. person

  5-stjernet ophold på Fiji

  Glæd dig til en 5-stjernet "bounty-oplevelse" på det 5-stjernede Sheraton Fiji, der ligger på hovedøen Viti Levu. Du bor her 5 nætter og der er tale om et fantastisk hotel i meget eksotiske omgivelser, og samtidig ligger resortet tæt på både hovedstaden Nadi og lufthavnen. Her kan du dyrke alle former for vandsport, deltage i forskellige aktiviteter og – ikke mindst – nyde livet ved poolen eller på stranden. Inkl. transfer fra lufthavnen og retur.

  Kr. 5.420 pr. person

  * Prisen kan varierer da Fiji er sæson betonet

Priser

Prisen inkluderer

 • 10 dages billeje med forsikringer. Biltype: Intermediate 4x4 ved to personer og Large 4x4 ved fire personer
 • Envejsleje
 • 14 overnatninger i dobbeltværelse
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • Færge mellem Nordøen og Sydøen
 • Kørselsvejledning inkl. dag til dag-program, vejatlas og GPS

Bemærk venligst! Prisen inkluderer ikke flybilletten. Kontakt os og vi finder en flybillet til den bedst mulige pris.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til New Zealand

  Hvad er reglerne om visum og pas til New Zealand?

  Der kræves ikke visum til New Zealand for danske statsborgere, der rejser som turister, når opholdet er under 90 dage. Dog skal passet være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Hvordan er toldreglerne i New Zealand?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra New Zealand – se Skats hjemmeside: www.skat.dk

  Det er f.eks. strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf. Hvis man medbringer vandrestøvler skal disse være renset for jord, da de vil blive undersøgt ved ankomst til New Zealand. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til New Zealand?

  Den offentlige sygesikring dækker ikke uden for Europa og dermed heller ikke i New Zealand. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin og vaccinationer inden rejsen til New Zealand

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til New Zealand. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i New Zealand?

  Møntfoden hedder New Zealandske dollars. Man behøver ikke at veksle til new zealandske dollars hjemmefra, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i New Zealand. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i pengeautomaterne – de såkaldte ATMs (Automatic Teller Machines), som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikkerne kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb og til drikkepenge. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i New Zealand?

  Der er kun en tidszone i New Zealand. I princippet er New Zealand 11 timer foran dansk tid, men da New Zealand har sommertid fra oktober til marts, er forskellen 12 timer. I deres vinter mellem april og september er forskellen til gengæld 10 timer på grund af den danske sommertid.

  Hvad er reglerne med drikkepenge i New Zealand?

  Det er kutyme at give drikkepenge i New Zealand. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange, der arbejder i branchen, er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er hotellerne i New Zealand?

  Vi har valgt dejlige 3-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i New Zealand ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Der er desuden områder f.eks. på Sydøen, hvor udvalget af hoteller er begrænset. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Hvordan er sikkerheden i New Zealand?

  New Zealand er et af de lande i verden med mindst kriminalitet. Trods det skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Skal jeg bringe en adapter med til New Zealand?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene i New Zealand er anderledes, og det er nødvendigt med en adapter. Denne kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Hvad koster det at ringe fra New Zealand?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i New Zealand, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i New Zealand. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, og en del hoteller tilbyder helt eller delvist gratis WiFi. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Skal du ringe fra Danmark til New Zealand: tast 0064 + tlf. nr.
  Skal du ringe fra New Zealand til Danmark: tast 0045 + tlf.nr.

  Hvordan er maden og vandet i New Zealand?

  Det new zealandske køkken forener det bedste fra Asien, Europa og Stillehavsøerne. Udbuddet af friske kvalitetsråvarer er stort, og fisk, skaldyr og kød fra lam og kvæg er ofte på menukortet. Nationalretten er lammekølle med mintsauce, og marengsdesserten “Pavlova” med kiwifrugter er også en typisk new zealandsk ret. De new nealandske vine har i løbet af få år taget verden med storm, og den new zealandske Sauvignon Blanc har især vundet mange internationale priser. Vinområderne ligger primært i de tørre, solrige regioner på østkysten, men også omkring Auckland, Nelson og Queenstown dyrkes der vin. New zealænderne er også gode til at brygge øl. De mest populære ølmærker er Steinlager og Kiwi Lager, men der findes også mange mindre bryggerier, der laver udmærket øl. Drikkevand fra hanen er lige så godt som i Danmark og kan drikkes uden betænkelighed.

  Hvordan er reglerne for rygning i New Zealand?

  Al rygning på offentlige steder er forbudt. New zealænderne værner meget om deres natur, og man skal undlade at efterlade cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til New Zealand?

  New zealænderne har en meget afslappet livsstil og klæder sig derefter, så det vil være en god retningslinje. Der kan være meget svingende temperaturer i løbet af rejsen, da vi både opholder os ved kysten og i bjergene. Medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Man kan om sommeren forvente temperaturer på ned til 10-12 grader om morgenen, og senere på dagen op mod 25-28 grader. På sejlturene har man brug for en varm jakke. Har du ikke har fået det helt rigtige med, producerer new zealænderne ”outdoor wear” af god kvalitet. Skulle der blive behov for myggespray, kan det med fordel købes i New Zealand, og det gælder også solcreme med høj faktor.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting med i håndbagagen f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj. I Østen er det vigtigt, at man klæder sig passende, når vi besøger helligdomme.

 • Fakta

  Fakta om New Zealand

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Wellington med 325.000 indbyggere.
  • Største by: Auckland med 1,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 4.5 mio. indbyggere. 80 % er af europæisk afstamning, 15 % er maorier, 5 % er polynesiere og asiater.
  • Sprog: Engelsk og maori
  • Areal: 269.057 km2 – ca. 6 gange større end Danmark
  • Fra nord til syd: Der er 1.600 km fra toppen af Nordøen til sydspidsen af Sydøen.
  • Højeste punkt: Mount Cook – 3.765 m
  • Længste flod: Waikato – 425 km
  • Nationaldag: Waitangi Day 6. februar – den dag i 1840, hvor Treaty of Waitangi blev underskrevet.
  • Nationalfugle: Kiwi og tui
  • Nationaltræ: Pohutukawa – det new zealandske juletræ.
  • Nationalsymbol: Et bregneblad
  • Klima: New Zealands beliggenhed på den sydlige halvdel af jordkloden betyder, at det er sommer i New Zealand, når vi har vinter i Danmark og omvendt. Landet strækker sig over flere klimabælter – fra subtropisk i nord til næsten subarktisk i syd. Det karakteristiske ved det new zealandske vejr er, at det veksler meget inden for små afstande. På Sydøens vestkyst falder der næsten syv meter regn om året, hvorimod der på den østlige side af Southern Alps kun falder 30 cm regn om året. Det gennemsnitlige antal solskinstimer er på 2.400 og er langt højere end Danmarks 1.700.