Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Kenai Fjordes National Park i Alaska USA

Alaska på den aktive måde

16-dages kør-selv-tur fra 18.995 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Det er, når du parkerer bilen, at du for alvor får Alaska ind under huden. Derfor har vi givet denne kør-selv-tur en aktiv dimension og inkluderet en række aktiviteter, der optimerer naturoplevelserne. Glæd dig til 16 dage med det absolut bedste af Alaska i bl.a. nationalparkerne Denali, Kenai Fjords og Wrangell St. Elias, og du kommer naturligvis til at bo med naturoplevelserne lige uden for døren.

Vi har inkluderet en perlerække af de bedste ture – både med og uden guide – så du kan godt begynde dig at glæde dit til dit livs mange naturoplevelser!

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Anchorage

  Ankomst til Alaskas største by.

  Her bor du dag 1

  Inlet Tower Hotel

  Hotellet er centralt beliggende i Anchorage med kort afstand til diverse butikker, restauranter, parker og særværdigheder. Hvis sulten trænger s...

 • Dag 2 Whiter water rafting på Nenana-floden og Denali National Park

  Bilen hentes ved lufthavnen lige uden for Anchorage, og Alaska-eventyret begynder for alvor. Det varer ikke længe før, du kan se USA’s højeste bjerg Denali (6.194 m) i det fjerne. Sidst på dagen er der white water rafting på programmet, og iført våddragt går det i susende fart ned ad Nenana-floden! Der er både større og mindre strømfald, så det er med at holde godt fast!

  Dagens distance: ca. 250 km

  Her bor du dag 2 & 3

  Denali Grizzly Bear Resort

  Resortet ligger i Denali National Park, hvor du kommer tæt på Alaskas natur og dyreliv. Det familieejede resort byder på overnatning i værelser...

 • Dag 3 Med guidebus i Denali National Park

  For at beskytte naturen er det ikke tilladt at køre selv i Denali National Park. Men der kører busser efter fastlagte ruter, og der er flere at vælge imellem, og du kan vælge, om det skal være med eller uden guide. Næsten uanset, hvad du vælger, er der chance for at se grizzly-bjørne, og måske også elge og ulve.

 • Dag 4 Via Fairbanks til Chena Hot Springs

  Turen går via Fairbanks til Chena Hot Springs. Det var guldgravere, der i 1905 lokaliserede de varme kilder, der er en del af et geotermisk område på 100 km2. Kilderne har en konstant temperatur på 69 grader, og de afkøles, så man kan nyde det mineralholdige vand. Du skal bo på Chena Hot Springs Resort, og her kan du nyde kilderne.

  Dagens distance: ca. 430 km

  Her bor du dag 4 & 5

  Chena Hot Springs Resort

  Resortet ligger i Chena Hot Springs, hvor du kan nyde de varme kilder. Hvert værelse har tv, og på resortets område er der gratis Wi-Fi og en re...

 • Dag 5 På cykeltur omkring Chena Hot Springs og The Aurora Ice Museum

  Denne dag er der rig mulighed for at udforske omgivelserne – og det bliver på cykel, og det er helt op til dig, hvor udfordrende det skal være. Vælger du en kortere cykeltur, er der tid til at besøge The Aurora Ice Museum. Det er det største af sin slags i hele verden og er bygget af mere end 1.000 ton is og sne. Kreativiteten er fascinerende – selv martiniglassene er lavet af is.

 • Dag 6 Naturoplevelser på Richardson Highway til Chitina

  Det bliver en dag, hvor du vil opleve, at der kan være langt mellem civilisationens fingeraftryk. Til gengæld står naturoplevelserne i kø. Ruten følger Richardson Highway til Chitina, der ligger i udkanten af USA’s største nationalpark Wrangell St. Elias.

  Dagens distance: 575 km

  Her bor du dag 6

  Caribou Hotel

  I den lille by Glennallen ligger Caribou Hotel, der er et rustikt og hyggeligt hotel. Hotellet har eget spisested, Caribou Cafe, der er indrettet m...

 • Dag 7 Worthington-gletsjeren og havnebyen Valdez

  Ruten går forbi Worthington-gletsjeren, der må være en af de mest fotograferede gletsjere i denne del af Alaska, da der er frit udsyn til den fra vejen. Havnebyen Valdez forbindes med to skelsættende begivenheder – jordskælvet i 1964 og olieudslippet fra Exxon-tankeren i 1989.

  Dagens distance: 192 km

  Her bor du dag 7 & 8

  Mountain Sky Hotel

  Hotellet er beliggende i byen Valdez, som er rig på vildt dyreliv og skøn natur. Værelserne er komfortable og rummelige og har gratis Wi-Fi, tv ...

 • Dag 8 Sejltur og guidet kajaktur til Shoup-gletsjeren

  Denne dag venter der naturoplevelser i kajak i selskab med en lokal guide. Turen begynder med en sejltur fra Valdez til Shoup Bay, og herfra sejler du i kajak til Shoup-gletsjeren, som er yngleplads for mange fugle.

 • Dag 9 Smukke Sheep Mountain og vandring ved Matanuska-gletsjeren

  Turen til Sheep Mountain er usædvanligt flot – vandfald og gletsjere i lange baner og bjerge og søer næsten hele vejen. Om eftermiddagen kommer du med på en vandring ved Matanuska-gletsjeren, der har ord for at være en af de mest spektakulære i Alaska.

  Her bor du dag 9

  Sheep Mountain Lodge

  Hotellet ligger i naturskønne omgivelser med omkringliggende bjerge og dyreliv lige uden for døren. På alle værelser er der mikrobølgeovn, et ...

 • Dag 10 Seward på Kenai-halvøen

  Sidste del af kør-selv-turen tilbringes på Kenai-halvøen. Seward er porten til Kenai Fiords National Park – et af de bedste steder i verden at se hvaler.

  Dagens distance: 29 km

  Her bor du dag 10 & 11

  Breeze Inn

  Det hyggelige Breeze In er et kombineret hotel og motel og ligger centralt i Seward tæt på både byens tilbud og den smukke natur. Hotellets egen...

 • Dag 11 Eventyrlig sejltur i Kenai Fiords National Park

  Dagen tilbringes i Kenai Fiords National Park – kendt for den enorme Harding Icefield, hvorfra der udgår utallige gletsjere, der flyder mod havet. Du kommer på en eventyrlig sejltur, hvor der er gode chancer for at se søløver, havoddere og havørne, og mon ikke der også dukker spækhuggere og pukkelhvaler op.

 • Dag 12 Via Cook Inlet til Homer ved Kachemak-bugten

  Ruten følger Cook Inlet med de utallige smukke udsigter, der indbyder til stop. Det var James Cook, der i 1778 udforskede området for første gang, da han forsøgte at finde nordvestpassagen. Homer er en lille by ved Kachemak-bugten, og den syv km lange sandtange The Spit, med Salty Dawg Saloon på spidsen er en turistmagnet med alt, hvad det indebærer, men selvfølgelig skal du besøge den legendariske bar fra 1897. En anden ting, som du heller ikke må gå glip af, er de lækre østers, der findes i området.

  Dagens distance: 270 km

  Her bor du dag 12 & 13

  Best Western Bidarka Inn

  Det 3-stjernede hotel ligger centralt i den hyggelige by Homer blot 5 min. gang fra bymidten, hvor der ligger adskillige gallerier, specialbutikker...

 • Dag 13 På fisketur i verdens "helleflydner-hovedstad" Homer

  Byen Homer er også kendt som verdens” helleflynder-hovedstad”, og selvfølgelig skal du på fisketur og prøve, om du kan fange en helleflynder eller to. Du bliver udstyret med alt det nødvendige grej og lærer de rigtige teknikker. Oftest vil en helleflynder veje mellem 10 og 25 kg, men der fanges jævnligt helleflyndere, der vejer omkring 150 kg.

  Tilkøbsmuligheder

  Bjørnesafari i Katmai National Park

  Nyd en fantastisk flyvning (varighed 1-1¾ time) over aktive vulkaner og gletsjere til østkysten af Katmai National Park. Turen varer i alt 5 timer og starter med morgenafgang fra Homer. Der flyves med et lille fly, der lander direkte på stranden. Sammen med guiden går vi på stranden og i terrænet for at se de brune bjørne i deres naturlige omgivelser. På sikker afstand vil vi kigge på bjørnene, der fanger fisk, graver efter muslinger og leder efter rødder. Det er bl.a. også muligt at se ræve og hvidhovedede ørne. Turen er inkl. flyvning og guide, men ikke måltider.

  5.485 kr. pr. person

 • Dag 14 Tilbage til Anchorage

  Turen går tilbage til Anchorage.

  Dagens distance: 358 km

 • Dag 15 Afrejse fra Anchorage
 • Dag 16 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Anchorage? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

 • Ekstra Kom med på et krydstogt

  Slut din rejse med manér og tag med på et fantastisk krydstogtseventyr.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen med et krydstogt fra Alaska til Canada

  Forkæl jer selv, og forlæng kør-selv-turen med en uges krydstogt med alt inkluderet. Skibet sejler fra Seward, ned langs den canadiske vestkyst til Vancouver. Listen over skibets guidede ture, som du bestiller og betaler om bord, er næsten endeløs. Det store udvalg dækker alle interesser og aktivitetsniveauer. Her er fotosafarier blandt det rige dyreliv, fisketure, ture med vandflyver eller helikopter, mulighed for whale watching og sidst men ikke mindst muligheden for en tur ud i vildmarken for at kigge efter bjørne? Dagsprogram: Dag 1 - Afgang fra Seward. Dag 2 - Hubbard Glacier. Dag 3 - Juneau. Dag 4 - Skagway. Dag 5 - Icy Strait Point. Dag 6 - Ketchikan. Dag 7 -  Inside Passage. Dag 8 - Ankomst til Vancouver    

  8.500 kr. pr. person

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • 14 dages leje af bil i kategorien Standard SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • 14 overnatninger på hotel
 • White Water Rafting på Nenana-floden (ca. 2 timer)
 • Bustur til Eielson i nationalparken Denali (ca. 7 timer)
 • Entré til Chena Hot Springs
 • Leje af cykel ved Chena Hot Springs (8 timer)
 • Sejltur til Shoup Bay og kajaktur til Shoup-gletsjeren (8 timer)
 • Vandring ved Matanuska-gletsjeren (3 timer)
 • Sejltur i Kenai Fjords National Park inkl. frokost (6 timer)
 • Fisketur i Homer (4 timer)
DatoerPris pr. person
20. maj 2020 - 03. september 2020Fra 18.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
20. maj 2020 - 03. september 2020Fra 20.150 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
20. maj 2020 - 03. september 2020Fra 23.450 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
20. maj 2020 - 03. september 2020Fra 27.695 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:
Børn er 11 år og under.

Alt det praktiske

 • Gode råd om Alaska

  Der er svingende temperaturer afhængig af, hvor i Alaska man befinder sig, og der kan på samme dag være både 5 og 25 grader. Medbring derfor tøj til alle vejrforhold, og klæd dig efter lag-på-lag metoden. Det er en god idé at medbringe lange bukser, vindjakke og nogle varme trøjer, men man kan også få brug for shorts. Gode sko og regntøj anbefales. På sejlturene kan det være en god ide at medbringe hue og handsker.

  Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i Alaska, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

 • Inden du rejser til USA

  Pas & visum

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: http://denmark.usembassy.gov/visa/howtoapply.html 

  Husk, at passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Travel Partner.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et kontrolnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Travel Partner ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen rundt i USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

  Undlad at låse kufferten

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  På rejsen til og fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Alaska er den største stat i USA

  • Statsform: Præsidentielt demokrati
  • Hovedstad: Juneau
  • Største by: Anchorage (300.950 indb.)
  • Befolkning: 739.795
  • Sprog: Engelsk
  • Areal: 1,48 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Mount Denali (6,2 km)
  • Klima: Meget svingende fra -15 til +20 grader

Trustpilot