Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Downtown Boston Cityscape - Risskov Rejser

Det bedste af New England: Boston, Newport & Cape Cod

13-dages kør-selv-ferie fra 8.495 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Denne kør-selv-tur er en spændende kombination af historie og natur i området, hvor de første engelske indvandrere bosatte sig. Naturoplevelserne får du i Acadia National Park ved Atlanterhavskysten og i White Mountains, der hører til blandt de smukkeste bjerge i USA. På kyststrækningerne i staten Maine ligger små idylliske byer som perler på en snor og vidner om, at her leves livet i et lidt andet tempo. Boston er en af de amerikanske storbyer, hvor historien er mest nærværende, og det kan du opleve på The Freedom Trail, der fortæller om frihedskampen, der førte til dannelsen af United States of America. På turen overnattes der blandt andet på hyggelige Inns, hvor du også kommer tæt på byernes historie og natur.

Highlights

 • Boston, der er en interessant historisk fortælling
 • Smukke kyststrækninger med stemningsfulde fiskerlejer
 • Naturoplevelserne i Acadia National Park
 • White Mountains – de flotteste bjerge i det østlige USA
 • Ferieparadis Cape Cod, hvor John F. Kennedy holdt ferie

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Boston

  Boston er hovedstaden i Massachusetts og en af de mest europæiske byer i USA.

  Her bor du dag 1 & 2

  Wyndham Beacon Hill

  Dette 4-stjernede hotel i Boston ligger centralt, og i det mondæne Beacon Hill.  Værelserne er komfortable og moderne indrettet og desuden er de...

 • Dag 2 The Freedom Trail, MIT og Harvard University

  Få byer i USA har en historie som Boston, og en gåtur i byen er som en tidsrejse tilbage til 1700-tallet. Boston var dengang centrum for den engelske kolonimagt i Nordamerika, og det var her i byen, at oprøret mod englænderne startede. Det var en massakre på fem demonstranter i 1770, der udløste oprøret. Man kan se stedet, hvor det skete på The Freedom Trail, der går til 16 steder i byen med relation til frihedskampen, som senere førte til uafhængighedserklæringen. Andre oplevelser er Faneuil Hall, der har været et vigtigt mødested siden bygningen i 1742 – og er det stadig nu, hvor der er shoppingcenter og spisesteder. Paul Revere House fra 1680 er det ældste beboelseshus i Boston og viser, hvordan sølvsmeden Paul Revere og hans familie levede. Boston er kendt for de prestigefyldte universiteter Harvard og Massachusetts Institute of Technologi (MIT), og begge tilbyder rundvisninger.

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet cykeltur i Boston

  Kom med på en guidet cykeltur igennem historiske Boston fra Italian North End til Fenway Park, og mærk den unikke stemning og atmosfære. Du vil få en unik oplevelse ved hjælp af din guide, som vil føre dig rundt igennem små gader og stræder. Du vil få indblik i nogle af Bostons historiske seværdigheder og charmerende byliv, og få tips og tricks til hvad du kan se i byen.

  410 kr. pr. person

  * Afgang: kl. 10.00. Varighed: 3 timer ( 16 kilometer i roligt tempo)

 • Dag 3 Salem, Portsmouth og Kennebunkport i Maine

  Bilen hentes og fra den største by i New England går turen nordpå til små hyggelige byer, idylliske fiskerlejer og dejlige strande, og første stop kunne være i Salem. Byen er berømt – tidligere berygtet – for sine hekseprocesser i slutningen af 1600-tallet, hvor man jagtede personer, som man mente udførte trolddom og sort magi. Tag en afstikker til de charmerende havnebyer, Gloucester og Rockport, der begge emmer af atmosfære, inden du krydser grænsen til staten New Hampshire. Vi anbefaler et stop i Portsmouth, der er grundlagt i 1623. Byen hævder at være den 3. ældste by i USA, men sandt er det, at den har været en betydningsfuld søfartsby, og det vidner de mange historiske bygninger om. Du når til Kennebunkport i staten Maine, der har spillet en vigtig rolle inden for skibsbygning, og i havnen ligger mange gamle skonnerter fra byens storhedstid.

  Dagens distance: 150 km

  Her bor du dag 3

  Nonantum Resort

  Hotellet ligger smukt placeret ud til Kennebunk River og har egen strandpromenade. Det tager ikke lang tid at gå ned til den strand, der er hotell...

 • Dag 4 Portland og sejltur i Penobscot Bay i Camden inden Bar Harbour

  Det er en dag med oplevelser langs kysten i Maine, hvor livet leves mindre hektisk. I Portland, der er Maines største by, kan du gå på opdagelse i den gamle bydel, og i Camden foreslår vi en sejltur i Penobscot Bay – et af de mest naturskønne områder på Maines kyst. Har du ikke allerede smagt suppen ”clam chowder”, der er en New England-specialitet, har du chancen denne dag, hvor den ene lille fiskerby afløser den anden på ruten til Bar Harbour.

  Dagens distance: 340 km

  Her bor du dag 4 & 5

  Bluenose Inn

  Dette elegante hotel tilbyder en flot udsigt fra toppen af den bakke, Bluenose Inn er bygget på. Stedet ligger ud til kysten på øen Mt Desert, h...

 • Dag 5 Acadia National Park og naturfænomenerne Thunder Hole og Bubble Rock

  Glæd dig til at opleve Acadia National Park, hvor havet og bjergene mødes, og som byder på spektakulære klippekyster og dybe skove. Hvis du kører langs Park Loop Road, kan du nyde de mange udsigter og naturfænomener som f.eks. Thunder Hole og Bubble Rock. En afstikker til fyrtårnet ved Bass Harbour kan også anbefales. På besøgscenteret kan du få et overblik over guidede ture og afmærkede vandrestier, og her er der også udlejning af cykler.

  Tilkøbsmuligheder

  Fri adgang med nationalparkpas

  USA's nationale parksystem (NPS) omfatter omkring  400 parker, der beskytter dyrelivet, interessante landskabstyper, geologiske fænomener og historiske mindesmærker og bygninger. Langt størstedelen af USA's 59 nationalparker ligger i det vestlige USA, og især i denne del af USA er passet et godt valg. Med nationalparkpasset får du muligheden for at opleve spektakulære og varierede amerikanske landskaber udfolde sig – helt uden at bekymre dig om at betale entré ved hver park. Prisen for passet er kr. 695, der gælder for en bil med op til fire personer. Man skal ca. besøge 3 parker for at prisen på passet er tjent hjem.

  695 kr. pr. person

 • Dag 6 White Mountains med Mount Washington

  Turen går ind i landet til White Mountains, hvor Mount Washington troner over alle andre bjergtoppe med sine med sine 1.874 m. Uanset om du tager til toppen i bil eller til fods, er du garanteret en stor naturoplevelse, og er vejret venligt stemt, kan du fra toppen nyde en enestående udsigt. Du kan måske være heldig at få et glimt af en sortbjørn, som der er en del af i området.

  Dagens distance: 370 km

  Her bor du dag 6

  Eagle Mountain House

  Hotellet ligger i naturskønne omgivelser med en omkringliggende frodig skov i byen Jackson ved New Hampshires White Mountains.  Værelserne har e...

 • Dag 7 Med gondol til Mount Mansfield og østrigsk-inspirerede Stowe

  Denne dag kan du opleve nogle af USA’s smukkeste bjerge. White Mountains har store områder over trægrænsen, og udsigterne er helt ubeskrivelige. Vermonts højeste bjerg, Mount Mansfield, ligger i nærheden af byen Stowe. Den nemmeste måde at komme op til toppen med de flotte udsigter er at tage med Stowe Gondola. Vandrestierne begynder i øvrigt næsten, hvor du står ud af svævebanen. Der overnattes i byen Stowe, der er et lille stykke Østrig, da man i byen har ladet sig inspirere af byggestilen i Alperne.

  Dagens distance: 200 km

  Her bor du dag 7

  Green Mountains Inn

  Hotellet ligger midt i den historiske by Stowe i staten Vermont. To store statsskove omfavner Green Mountains Inn, der ligger tæt på skiforhold, ...

 • Dag 8 Via Route 100 gennem Green Mountain National Forest og Williamstown

  De bedste naturoplevelser i staten Vermont får du, når du følger Route 100 gennem Green Mountain National Forest, der strækker sig langt sydpå til grænsen til Massachusetts. Det er oplagt at gå på opdagelse i de små byer, der ligger på ruten, og sætte tid af til en vandreoplevelse. Efter at have krydset grænsen til Massachusetts når du til Williamstown.

  Dagens distance: 260 km

  Her bor du dag 8

  The Orchards Hotel

  Dette hyggelige og autentiske hotel byder på de helt rette rammer for at slappe af. I lobbyen er der pejs, som giver anledning til hygge på still...

 • Dag 9 Via Pittsfield og Hancok Shaker Village til Newport

  Ruten går via Pittsfield og vi foreslår en afstikker til Hancock Shaker Village – en af landsbyerne fra perioden 1774-1836, hvor shakerne kom til USA og bosatte sig. På frilandsmuseet får du et godt indblik i den religiøse sekts spartanske levevis. Dagen slutter i Newport i staten Rhode Island, der ikke blot er USA’s mindste stat, men også en af de tættest befolkede. Byen Newport har haft en magisk tiltrækningskraft på nogle af de rigeste amerikanske familier, og de ”mansions”, der findes her i byen, er små eventyrlige slotte omgivet af velplejede parker. Man kan komme indenfor og opleve en svunden tid, f.eks. i The Marble House, der giver indblik i, hvordan Vanderbilt-familien boede i slutningen af det 19. århundrede.

  Dagens distance: 290 km

  Her bor du dag 9

  Hotel Viking

  Hotellet er beliggende i Newports historiske distrikt, hvor man fra værelserne kan nyde udsigten over byen. Værelserne er komfortable og charmere...

 • Dag 10 Ferieparadiset Cape Cod

  Til et mondænt ferieparadis! Der fortsættes til Cape Cod, der med sine skønne klitter, strande og små fiskelejer er et yndet fristed for folk fra New York og Boston. Det gælder også Kennedy-familien, der hver sommer kørte fra Boston til deres sommerresidens i Hyannis. Cape Cod var John F. Kennedys favoritsted, og i 1961 var han initiativtager til oprettelsen af den nationalpark, der i dag dækker hele den nordøstlige del af halvøen. På Kennedy-museet i det gamle rådhus i Hyannis kan man få historien om præsidentens fascination af Cape Cod.

  Dagens distance: 160 km

  Her bor du dag 10 & 11

  Dan’l Webster inn & Spa

  Dette traditionelle hotel i Sandwich har inviteret gæster fra hele verden indenfor i over 300 år. Hvert værelse har sin egen charmerende indretn...

 • Dag 11 Strand og afslapning eller New England-idyl på Martha's Vineyard og Nantucket

  Denne dag kan du nyde nogle af USA’s bedste strande på Cape Cod eller tage færgen til Martha’s Vineyard. Øen er de prominente amerikaneres feriested med masser af New England-idyl, specielt i Vineyard Haven og den gamle hvalfangerby Edgartown. Du kan også besøge den fredfyldte paradisø Nantucket med de små havne, dramatiske klipper, fyrtårne og smukke gamle huse.

 • Dag 12 Tilbage til Boston og afrejse mod Danmark

  Turen tilbage til Boston går via Plymouth Rock, hvor man mener de første engelske pilgrimme gik i land i 1620 og grundlagde den første amerikanske koloni. Her kan du se en kopi af skibet ”Mayflower”, som bragte dem over Atlanterhavet, og besøge frilandsmuseet Plimoth Plantation, der er landsby fra perioden. Bilen afleveres i lufthavnen i Boston, og der er afrejse.

  Dagens distance: 130 km

 • Dag 13 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Boston eller Cape Cod? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Boston t/r, inkl. skatter og afgifter
 • 9 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • 11 overnatninger på små hyggelige inns
 • Skræddersyet rejsebeskrivelse på print og digitalt
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 8.495 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 12.995 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 8.495 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 13.695 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 21.095 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 13.695 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:
Børn er 11 år og under.

 

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot