Ring til os 70 22 66 00

Det bedste af Texas: Dallas, cowboys & NASA

14-dages kør-selv-ferie fra 10.995 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Texanerne er umådeligt stolte af, at ikke mindre end fem amerikanske præsidenter kommer fra netop deres stat. Mindre stolte er de, når talen falder på præsident Kennedy, der blev skudt i Dallas i 1963. Staten er 16 gange større end Danmark, og selv om det vilde vesten er en saga blot, er det på en kør-selv-ferie i Texas, du for alvor kan møde cowboys med det typiske dress – ternet skjorte, spidse støvler, cowboyhat, læderchaps – og hvis yndlingsbeskæftigelse er rodeo. Når det gælder storbyer i Texas, er San Antonio helt sin egen, og det skyldes den særlige tex-mex-kultur, der gennemsyrer byen.

Highlights

 • Autentisk cowboystemning
 • The Sixth Floor Museum i Dallas
 • Stemningen ved The Riverwalk i San Antonio overgår alt
 • Ferieparadiset Galveston med den 50 km lange strand
 • Space Center Houston, hvor man kan prøve at være astronaut
 • Austin med det store udbud af spillesteder

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Fort Worth, Texas

  Velkommen til Texas, hvor det vilde vesten begynder! Du lander i Dallas/Fort Worth, hvor den lejede bil står klar i lufthavnen. Du kan begynde ferien “The Texas Way” og nyde en stor og velsmagende bøf på The Cattlemen’s Steakhouse.

  Her bor du dag 1 & 2

  Hilton Fort Worth

  Hotellet har en utrolig historie, da det var her præsident John F. Kennedy sidst befandt sig, inden præsidenten senere på dagen blev skudt på ...

 • Dag 2 En dag i Dallas

  De to byer, Dallas og Fort Worth, er næsten vokset sammen. Fort Worth var fra 1860’erne kendt som “Cowtown”, da store kvægflokke blev samlet her, inden de skulle drives over Red River og gennem ”Indian country”. Da jernbanen kom til byen i 1876, voksede byens status, dog kun indtil kæmpestore lastbiler udkonkurrerede jernbanen. Vi foreslår, at du besøger Stockyards National Historic District og får hele historien samtidig med, at du bliver underholdt. Det hele bliver krydret med wildwest-stemning, og man kan både få en saloon-oplevelse, shoppe autentisk cowboyudstyr og blive tilskuer til ”cattle drive”, og hver lørdag og fredag aften kan man se Stockyards Champianships Rodeo. Du kan evt. slutte dagen ved Sundance Square – et kæmpe shopping- og underholdningsområde.

 • Dag 3 Videre til hovedstaden Austin

  Vi foreslår, at du følger US-281, der er en god mulighed for at opleve et stykke af ”the real USA” i de små byer, som vejen går igennem. Det tager ca. en times tid ekstra at køre denne rute, men til gengæld er trafikken begrænset, og oplevelsen større. Austin er hovedstaden i Texas, der også er kendt som ”Live Music Capital of the World”. Det vrimler med spillesteder i downtown, og alle genrer fra jazz til country & western er repræsenteret. Med andre ord, der er ingen tvivl om, hvor aftenen skal tilbringes.

  Dagens distance: 305 km

  Her bor du dag 3 & 4

  Holiday Inn Express and Suites Downtown Austin

  Hotellet er beliggende i Red River området i Austin. Fra hotellet er der kort afstand til 6th. Street, fyldt med shoppingmuligheder og mere end 10...

 • Dag 4 Texas State Capitol og en dukkert i Austin

  Statens regeringsbygning ligner umiskendeligt US Capitol i Washington D.C. og er i øvrigt lige lidt højere – og det siger ikke så lidt om texanernes opfattelse af sig selv. Man kan i øvrigt komme på rundvisning i Texas State Capitol, der blev bygget i 1888, og som stadig kan ses stort set fra hele byen. Lyndon B. Johnson kom hovedkulds ind i præsidentembedet, da han blev taget i ed umiddelbart efter mordet på præsident Kennedy. Lyndon B. Johnson er en af fem præsidenter med rødder i Texas, og på Lyndon B. Johnson Library kan du få et indblik i hans præsidentperiode og ”møde” personen bag verdens mægtigste mand. Hvis varmen har lagt sig over byen, vil det være en idé at tage til Barton Springs Pool og få en iskold dukkert.

 • Dag 5 "Tex-mex"-kultur i San Antonio

  I San Antonio møder man den særlige ”tex-mex-kultur”, som er opstået i området, hvor Texas og Mexico mødes, og en stor del af byens indbyggere har da også mexicanske rødder. Det mexicanske kan ses i arkitekturen, smages i maden og høres i sproget. The River Walk eller Paseo del River giver San Antonio et strejf af noget sydlandsk. En biflod til San Antonio River blev i 1939 lavet til en kanal, der snor sig gennem downtown. Langs kanalen, der i øvrigt ligger under gadeniveau, er der et hyggeligt miljø med gallerier, butikker med kunsthåndværk, restauranter og caféer, og specielt i den lune aften er det et skønt sted at være, selv om der naturligvis er mange andre, der har fået samme idé.

  Dagens distance: 147 km

  Her bor du dag 5 & 6

  El Tropicano Riverwalk Hotel

  Hotellet ligger lige ned til floden San Antonio’s Riverwalk og tæt på byens mange butikker og restauranter. Værelserne er moderne indrettet me...

 • Dag 6 The Alamo, La Villita og "The Mission Trail" i San Antonio

  Du må endelig ikke gå glip af en sejltur på kanalen, der forbinder mange seværdigheder i centrum. Historiske bygninger ligger side om side med moderne skyskrabere, og det gælder f.eks. den gamle spanske missionsstation The Alamo. Den skrev sig ind i historien i 1836, da den var skueplads for et blodigt slag, hvor 189 texanere forsvarede sig til sidste mand (deriblandt Davy Crockett) mod 5.000 mexicanere. Besøg også La Villita – en af byens ældste bebyggelser, hvor bl.a. kunsthåndværkere og smykkekunstnere holder til, og hvor man bl.a. kan købe de karakteristiske Navajo-smykker med turkiser og perlemor. På ”The Mission Trail” ligger de fire spanske historiske missionsstationer – Concepción, San José, San Juan og Espada – som er på UNESCOs verdensarvsliste, da de fortæller en helt enestående historie. San José er den største af de fire, grundlagt i 1720 og færdigbygget i 1782, og her ligger der et informationscenter, hvorfra man kan komme med på guidede ture (gratis). Men du kan også opleve missionsstationerne på egen hånd, f.eks. på en cykeltur.

 • Dag 7 Til Galveston Island

  “Galveston, oh, Galveston, I still hear your sea winds blowing.” Sådan sang Glen Campell tilbage i 1969, og sangen blev på ingen tid Galvestons kendingsmelodi. Den lille langstrakte ø, der ligger ved Texas’ kyst ud for Houston, er uden tvivl den mest populære feriedestination i staten.  Her er strand så langt øjet rækker, og ingen andre steder i USA vil man opleve en historisk by direkte på stranden, og Galveston er derfor ikke en helt almindelig amerikansk badeby. Der er nærmere tale om en by fra det 19. århundrede, der har fået vokseværk – og stadig har det.

  Dagens distance: 400 km

  Her bor du dag 7 & 8

  Holiday Inn Resort Galveston – On the Beach

  Hotellet ligger lige ved stranden og er en integreret del af San Luis Resort Spa & Conference Center. På værelserne er der balkon, hvorfra du...

 • Dag 8 Aktivitets-mekkaet Galveston

  Livet leves døgnet rundt, og underholdningsniveauet er højt i Galveston. Her er alt, hvad hjertet begærer af underholdning. Alt er som bekendt stort i Texas, og her i Galveston ligger verdens største vandrutsjebane. Når solnedgangen nærmer sig, er det ved Pleasure Pier, det foregår.

 • Dag 9 Space Center Houston

  På vejen til Houston, der er den 4. største by i USA, foreslår vi, at du ser Space Center Houston, hvor man bl.a. træner astronauter, og hvorfra man overvåger missionerne i rummet. En af de mest spændende oplevelser er rundturen i NASA Johnson Space Center, hvor man kommer ”behind the scenes”, men Space Center Houston byder også på underholdende aktiviteter og ture, hvor man kan opleve, hvordan det er at være astronaut. Det er en god idé at afsætte det meste af en dag til oplevelserne i Space Center Houston.

  Dagens distance: 85 km

  Her bor du dag 9 & 10

  Holiday Inn Houston Downtown

  Hotellet er beliggende centralt i Houston, med kort afstand til butikker, caféer og restauranter. Hvis du er glad for sport, er Houston byen for d...

 • Dag 10 Bydelen Buffalo Bayou, imponerende dinosaurer og mondæne River Oaks i Houston

  Det siger sig selv, at der er meget at opleve i en storby med mere end to millioner indbyggere. Den ældste del af Houston kan opleves ved Buffalo Bayou. I Houston Museum of Science kan man se komplette skeletter af dinosaurer, der uden tvivl sætter gang i fantasien. Vil du underholdes, er Kemah Boardwalk – træpromenaden ved Galveston Bay – stedet at tage til. Det er også muligt at komme på rundvisning i et af byens mange ølbryggerier, og de mange restauranter på Montrose Blv. understreger, at Houston også er leveringsdygtig i gastronomi. The Museum District omfatter 19 kulturelle institutioner i parklignende omgivelser, og en køretur gennem den velhavende bydel River Oaks byder på storbyens mest mondæne oplevelse.

 • Dag 11 Historiske Elm Street i Dallas

  Dallas skrev sig ind i verdenshistorien 22. nov. 1963. Det, som ingen troede kunne ske, skete på åben gade i Dallas. Præsident John F. Kennedy blev skudt, da bilkortegen drejede ned ad Elm Street. Øjenvidner konstaterede, at skuddene kom fra 6. etage i The Texas Book Depository, og her fandt politiet den riffel og de tre patronhylstre, der førte til anholdelse af Lee Harvey Oswald. Utallige undersøgelser har ikke været i stand til at give fyldestgørende svar på alle de spørgsmål, der er blevet stillet i forbindelse med drabet, men de har været kilde til mere eller mindre fantasifulde konspirationsteorier. The Sixth Floor Museum er indrettet i bygningen, hvorfra der blev skudt, og her kan du se en enestående udstilling med effekter, nyhedsudsendelser og fotos, der afdækker det tragiske forløb. Det er tankevækkende at kigge ned på Elm Street, hvor et flag og en mindeplade markerer stedet, hvor alle de håb, der var knyttet til Præsident Kennedy, blev slukket.

  Dagens distance: 385 km

  Her bor du dag 11 & 12

  Crowne Plaza Downtown Dallas

  Hotellet er beliggende centralt i Dallas, med kort afstand til shopping, spisning og underholdning. I kort afstand fra hotellet ligger blandt andet...

 • Dag 12 John F. Kennedy Memorial og AT&T Stadium i Arlington

  Det er forholdsvist nemt at opleve Dallas, da mange attraktioner ligger i downtown. Dallas er en storby i glas og stål, og du kan få en storslået udsigt over storbyen fra Reunion Tower. Kunst og shopping – du kan få begge oplevelser samtidig i NorthCenter. Shoppingcenteret ligger i en af de velhavende bydele i Dallas, og det afspejler sig i et stort fokus på eksklusive mærkevarer. Samtidig er NorthCenter én stor kunstudstilling med skulpturer af berømte kunstnere fra det meste af verden – og det koster jo som bekendt ikke noget at kigge! Gå en tur forbi John F. Kennedy Memorial, som blev indviet i 1970, og er du interesseret i amerikansk historie, er George W. Bush Presidential Library & Museum en overvejelse værd – præsidenten lagde i øvrigt aldrig skjul på sin tilknytning til Texas. Fodbold-freaks kan tage en tur til AT&T Stadium i Arlington lidt uden for Dallas, der er en af de største fodboldarenaer i verden med plads til 100.000 siddende tilskuere.

 • Dag 13 Afrejse fra Dallas

  Bilen afleveres, og der er afrejse fra USA.

 • Dag 14 Ankomst til Danmark
 • Ekstra En ranchoplevelse på Wildcatter Ranch

  Selv om det vilde vesten er en saga blot, er det her i Texas, du kan møde cowboys i deres traditionelle “outfit”, der hylder de klassiske cowboy-dyder. Drømmer du om at opleve det ukomplicerede cowboyliv, så anbefaler vi et par dage på en ranch. Omgivet af de store vidder er du garanteret en unik og  anderledes USA-oplevelse,  og det kunne f.eks.  være på Wildcatter Ranch. For at få den bedste ranchoplevelse, anbefaler vi min. to nætter.

   

  Tilkøbsmuligheder

  Wildcatter Ranch

  Wildcatter Ranch ligger i nærheden af Graham ca. 145 km vest for Dallas, og et ophold her kan fint kombineres med kør-selv-turen. Det er helt op til dig, om du vil nyde livet og gæstfriheden på den afslappende måde, eller om du hellere vil skyde lerduer, lære at kast med lasso, tage på kanotur eller opleve de store vidder på rideture. Der bliver f.eks. også arrangeret 4WD-ture, hvor du kommer langt omkring på ranches område og til Kisinger Mountain med den flotte udsigt. Værelserne er naturligvis ”ranch style” – rustikke, men topmoderne indrettet med en dejlig terrasse med frit udsyn over landskabet, og restauranten serverer naturligvis de lækreste steaks. Vi tilbyder en 2-dages pakke, der inkluderer overnatning i dobbeltværelse, 2 x morgenmadsbuffet, 2 x steak-dinner, en times ridning med en af ranchens cowboys begge dage og en ekstra aktivitet efter eget valg begge dage.

  5.345 kr. pr. person

 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Dallas eller Austin? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Dallas t/r, inkl. skatter og afgifter
 • 13 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • 12 overnatninger på hotel
 • National Park Pass, som giver gratis adgang for en bil inkl. 4 personer til alle nationalparker i USA (værdi 660 kr. )
 • Skræddersyet rejsebeskrivelse på print og digitalt
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 10.995 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 12.495 kr.
16. august 2020 - 19. juni 2021Fra 10.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 11.450 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 12.995 kr.
16. august 2020 - 19. juni 2021Fra 11.450 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 13.995 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 14.895 kr.
16. august 2020 - 19. juni 2021Fra 13.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 16.450 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 18.550 kr.
16. august 2020 - 19. juni 2021Fra 16.450 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:
Børn er 11 år og under.

 

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot